- 18 Nisan 2017
- 3.473
- 7.693
Toparlanır umarım doğurmadığım için bilemiyorum ama çatlaklar için özellikle çatlaklar henüz koyu renkliyken lazer çok işe yarıyorGerdirmeye gerek kalmadan toparlanirim insallah bir kere daha bıçak altına yatmak istememcatlak icin lazer dusunurum ama dikislerim biraz kaynadigi gibi egzersizlere baslamak istiyorum baska turlu zor gorunuyor toparlanması
Çok mu kilo almıştınız gebelikte,normalde kaç kiloydunuz şimdi kaç kilosunuz?
Ben aldım canım da pek faydasını görmedim ilk zamanlar devamlı taktım sezeryan korsesi diye aldım 4 yıl önce ama o sarkma zamanla toparliyor da az bir sezeryan göbeği denilen illet kalıyor maalesef benim de hamileyken olmayan çatlak sezeryandan sonra esneyen yara yerimde oluştu öyle kaldı bakalım ikinci hamilelikte çatlama olacak mıKan akışını engellediği için ilk günlerde takmak pek sağlıklı değil diye okudum ama alıcam en yakın zamanda takıcam uzmanlar hiç bir işe yaramadığını soylese de kullananların çoğu memnun ise yaradigini soyluyor
72 ile hamile kaldım 88 ile doguma girdim hamile kaldigimda kilom vardi ama belim hep inceydi hic gobegim olmadi bu zamana kadar hep basen simdi muhallebi kivamindayim
Ben ilk doğumdan 2 ay sonra bir hastanenin medikal estetik bölümünde er-yag lazer tedavisi ile çatlaklardan yüzde 70-80 oranında kurtuldum. Şimdi ikincide de bir miktar çatlak oldu ama o kadar rahatsız etmiyor. Eğer maddi durumun varsa bu tedaviyi tavsiye ederim. Sarkmayi şimdilik dert etme canım. Doktorundan ne zaman spora başlayabileceğini öğren ve o zaman egzersiz yap. Eskisinden bile daha sıkı bir karnın olabilir yeter ki iste :) ben sezeryan olmadım ama çevremde sezeryan olmasına rağmen taş gibi olan çok arkadaşım var...
Ben aldım canım da pek faydasını görmedim ilk zamanlar devamlı taktım sezeryan korsesi diye aldım 4 yıl önce ama o sarkma zamanla toparliyor da az bir sezeryan göbeği denilen illet kalıyor maalesef benim de hamileyken olmayan çatlak sezeryandan sonra esneyen yara yerimde oluştu öyle kaldı bakalım ikinci hamilelikte çatlama olacak mı
Gebelik sonrasında beli eski inceliğine kavuşan var mıdır bilmiyorum ama ben eski kiloma dönsem dahi belim beş cm genişlemişti,tamamıyla eski vücut olmuyor ama toparlanıyor,sabra ve zamana ihtiyacıniz var.
Bide ben bu sefer doğumdan sonra Allah nasip ederse karın basen toplayan şort korselerden kullanmak istiyorum doktora danışp
Daha bunlar için çok erken ..
Çatlaklar evet yırtılma olduğu için sızlar bol bol kurumaması için krem sür benim bebeğim 8 aylık çatlak kalmadı hiç ama yağlı bir krem kullan ..
Ben daha yeni yeni ozaman kendimi inceliyordum ..
Asla kafanıza takmayın ..
Gecicek toparlıcaksınız yeni doğum yaptınız sağlıklı bir yavrunuz var tadını çıkarttın elbette gecicek ..
Sezeryandan sonra kocaman karnım 1 ay benimleydi 1 ayın sonunda dr izniyle korse taktım çok sıkmayan sonra geçti zaten kg verdikçe her zaman olan göveğim kaldı. Herkea gitmez o dedi ama ben mekik hareketiyle yok ettim hepsi gitti sıkılaştı karnım amaaa ilk 6 ay-1 yıl mekik yasak. Akışına bırak zamanla dümdüz olur karnın merak etme sen bebeğe odaklan .. 1 2 yıl sonra mekik spor eskisinden de iyi olur azimli olursanGörüntü öyle kötü ki toparlayacak gibi gelmiyor insanasiz sezeryan oldunuz mu?
Bebeginiz hayirli olsun öncelikle.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Herkes söylemiş zaten korsenin iyi geldiğini.Bende 2 dogumumuda sezeryanla yaptım gobegim dikislerimi kapattigi icin o bolge terlerdi.Korse takmaya baslayinca toparlandi tabiki cok faydasini görürsünüz.Çatlaklar için bi sey diyemicem benimde var o kizarikliklar zamanla geçiyor daha taze çünkü.Az toparlanin hafif hafif sporada baslarsiniz.Bebeginizi keyifle buyutmeniz dileğiyle ❤
Sezeryandan sonra kocaman karnım 1 ay benimleydi 1 ayın sonunda dr izniyle korse taktım çok sıkmayan sonra geçti zaten kg verdikçe her zaman olan göveğim kaldı. Herkea gitmez o dedi ama ben mekik hareketiyle yok ettim hepsi gitti sıkılaştı karnım amaaa ilk 6 ay-1 yıl mekik yasak. Akışına bırak zamanla dümdüz olur karnın merak etme sen bebeğe odaklan .. 1 2 yıl sonra mekik spor eskisinden de iyi olur azimli olursan
Dogum sekli ne olursa olsun o pörsümüş sönmüş görüntü cogu kadinda var dogum sonrasi...
Bende de vardi,dehsete düştüydum resmennasil yaaa olamazzz diye geziniyordum resmen ama bir kac ay icinde cok da guzel toparladi...emzirmek muhimmis bilmem ne kaslari calisiyormus oyle bisey demislerdi