Sezeryan doğum sonrası çatlaklar ve göbek sarkması

Gerdirmeye gerek kalmadan toparlanirim insallah bir kere daha bıçak altına yatmak istemem catlak icin lazer dusunurum ama dikislerim biraz kaynadigi gibi egzersizlere baslamak istiyorum baska turlu zor gorunuyor toparlanması
Toparlanır umarım doğurmadığım için bilemiyorum ama çatlaklar için özellikle çatlaklar henüz koyu renkliyken lazer çok işe yarıyor

Sezaryen olalı 2sene oldu hala toparlanmadı göbeğim : ) ama ben toparlanması için bişey yapmadım spor falan yani.

Ayrıca daha 2 hafta olmuş ,toparlanması için spor a başlamanıza bile çok var çnkü belirli bir süre spor yasak hafif -orta yürüme dışında.

Sakin olun en azından şimdiki halinden daha iyi olacak zamanla.
Korse ilk 3 ay sakıncalı bilginize...

Çok mu kilo almıştınız gebelikte,normalde kaç kiloydunuz şimdi kaç kilosunuz?

Suan kac kiloyum bilmiyorm ailemin yanindayim tartilamadim digumdan 1 hafta sonra 80 dim simdi biraz daha dusmusumdir diye tahmin ediyorum

Ben aldım canım da pek faydasını görmedim ilk zamanlar devamlı taktım sezeryan korsesi diye aldım 4 yıl önce ama o sarkma zamanla toparliyor da az bir sezeryan göbeği denilen illet kalıyor maalesef benim de hamileyken olmayan çatlak sezeryandan sonra esneyen yara yerimde oluştu öyle kaldı bakalım ikinci hamilelikte çatlama olacak mı

72 ile hamile kaldım 88 ile doguma girdim hamile kaldigimda kilom vardi ama belim hep inceydi hic gobegim olmadi bu zamana kadar hep basen simdi muhallebi kivamindayim

Gebelik sonrasında beli eski inceliğine kavuşan var mıdır bilmiyorum ama ben eski kiloma dönsem dahi belim beş cm genişlemişti,tamamıyla eski vücut olmuyor ama toparlanıyor,sabra ve zamana ihtiyacıniz var.

Peki o catlak tedavisi normal sartlarda gecici mi oluyor yoksa tamamen kurtuluyor muyuz ? Insallah 1 ayi doldurdugumda muayeneye gidip sorucam biraksalar simdi baslicam o kadar rahatsizim durumdan

Bide ben bu sefer doğumdan sonra Allah nasip ederse karın basen toplayan şort korselerden kullanmak istiyorum doktora danışp

Belki de ise yaramiyor dogru ama en azindan toparlayip ince gosterip biraz psikolojik fayda saglar en azindan catlakta kotu ya hamilelikten sonra olusmasi daha da ilginc sanki ben de hamilelikten sonra daha cok olusmus gibi bir hisse kapiliyorum bazen

Gebelik sonrasında beli eski inceliğine kavuşan var mıdır bilmiyorum ama ben eski kiloma dönsem dahi belim beş cm genişlemişti,tamamıyla eski vücut olmuyor ama toparlanıyor,sabra ve zamana ihtiyacıniz var.

Eski inceligine donmesin de su yaram gorunsun en azindan gobek yukari ciksin ona da raziyim cok buyuk beklentim yok aslinda

Daha bunlar için çok erken ..
Çatlaklar evet yırtılma olduğu için sızlar bol bol kurumaması için krem sür benim bebeğim 8 aylık çatlak kalmadı hiç ama yağlı bir krem kullan ..
Ben daha yeni yeni ozaman kendimi inceliyordum ..
Asla kafanıza takmayın ..
Gecicek toparlıcaksınız yeni doğum yaptınız sağlıklı bir yavrunuz var tadını çıkarttın elbette gecicek ..

Bide ben bu sefer doğumdan sonra Allah nasip ederse karın basen toplayan şort korselerden kullanmak istiyorum doktora danışp

Bir de bol.su için ben pek içmedim en iyi diye tanınan catlak kremlerini kullanmama ragmen catladim su icmek de onemli cok soylemislerdi pisman oldum simdi

Oğlumu düşününce varsın ortadan ikiye yarılsın diyorum zaten onun duygusu bambaska sadece yasadigim durum normal mi diye merak ettim sanki ben de daha fazlaymis gibi geliyor da o yuzden danismak istedim

Bebeginiz hayirli olsun öncelikle.Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.Herkes söylemiş zaten korsenin iyi geldiğini.Bende 2 dogumumuda sezeryanla yaptım gobegim dikislerimi kapattigi icin o bolge terlerdi.Korse takmaya baslayinca toparlandi tabiki cok faydasini görürsünüz.Çatlaklar için bi sey diyemicem benimde var o kizarikliklar zamanla geçiyor daha taze çünkü.Az toparlanin hafif hafif sporada baslarsiniz.Bebeginizi keyifle buyutmeniz dileğiyle ❤

Görüntü öyle kötü ki toparlayacak gibi gelmiyor insana siz sezeryan oldunuz mu?
Sezeryandan sonra kocaman karnım 1 ay benimleydi 1 ayın sonunda dr izniyle korse taktım çok sıkmayan sonra geçti zaten kg verdikçe her zaman olan göveğim kaldı. Herkea gitmez o dedi ama ben mekik hareketiyle yok ettim hepsi gitti sıkılaştı karnım amaaa ilk 6 ay-1 yıl mekik yasak. Akışına bırak zamanla dümdüz olur karnın merak etme sen bebeğe odaklan .. 1 2 yıl sonra mekik spor eskisinden de iyi olur azimli olursan

Çok teşekkür ederimben de bi benim göbegim dikişimi kapatıyor sanırdım kimi görsem fit gibi gerci giyinikken bende de cok belli olmasa da aynada gordugumde kendimi resmen cöküyorum çok sağolun amin inşallah

Dogum sekli ne olursa olsun o pörsümüş sönmüş görüntü cogu kadinda var dogum sonrasi...
Bende de vardi,dehsete düştüydum resmen nasil yaaa olamazzz diye geziniyordum resmenama bir kac ay icinde cok da guzel toparladi...emzirmek muhimmis bilmem ne kaslari calisiyormusoyle bisey demislerdi

Benim 4 ay oldu yeni yeni düzeliyor. Düzelir merak etme. Dikişini kapatması normal sağlıkla büyütün miniği inşaALLAH

Bir yerde 1 ayın sonunda doktor kontrolunde doktor izin verirse spora baslayabilirsiniz yaziyordu 1 yıl cok uzun mekik cekmezsem bunlar benle ebedi kalir gitmez siz ne zaman basladiniz mekik cekmeye ?

Dra danisarak korse kullanin. Birde kac kg almistiniz? Ben korse kullanmadim temmuzdu dogum yaptigimda o sicakta bunaldim hicbisey sarmadim da. Cok fena sarkiyor gobegim, dikislerim sıksık ppişik oluyo

Berbat ötesi görüntü gerçekten ben de hala inanamıyorum emziriyorum simdilik bakalim insallah toparlarim ben de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…