Sezeryan doğum sonrası çatlaklar ve göbek sarkması

Bir yerde 1 ayın sonunda doktor kontrolunde doktor izin verirse spora baslayabilirsiniz yaziyordu 1 yıl cok uzun mekik cekmezsem bunlar benle ebedi kalir gitmez :KK43: siz ne zaman basladiniz mekik cekmeye ?
Ben 6 ay sonunda ve acıyordu ilk gün 2 dk sonra 3 1 hafta sonra artırdım yavaş yavaş yaptım yoksa acıma oluyor çok dikkat edin aman diyim. Ben genelde pilates tarzı yaptım vakit oldukça boll yürüyüş tempolu vs ama mekik çok zordu ilk başlarda canım yandıkça bıraktım ertesi gğn yapmadım falan baktım acıma yoksa devam ettim aman dikkat edin sonra içerden daha büyük sıkıntı yaratırsınız allah korusum. 6 ay bekleyin en az

Oğlumu düşününce varsın ortadan ikiye yarılsın diyorum zaten onun duygusu bambaska sadece yasadigim durum normal mi diye merak ettim sanki ben de daha fazlaymis gibi geliyor da o yuzden danismak istedim
Çok normal :anne:
Benim göbeğim dikişin üstüne geliyor .
Pişik gibi kızarıyordu ..
Şimdi toparladı dikişlerin üstüne gelmiyor göbeğim .
Ve hiç çatlağım yok kalmadı ..
Çok yağladım kendimi ama .
Dikişleriminde gittikçe küçüldüğünü fark ediyorum tek sorun hissiz o bölgem ..
Kendini sıcak tutmaya bak .:emir_bebek:

Dra danisarak korse kullanin. Birde kac kg almistiniz? Ben korse kullanmadim temmuzdu dogum yaptigimda o sicakta bunaldim hicbisey sarmadim da. Cok fena sarkiyor gobegim, dikislerim sıksık ppişik oluyo

72 ile hamile kaldım 88 ile doguma girdim toplam 16 kilo aldım hamileyken de az degildi kilom karnimi goren ikiz saniyordu :KK43: siz de mi sezeryan oldunuz ? Hic gitmedi mi o göbek :KK43:

Çatlakları bir uzmana gösterdiniz mi?
Bir yakınım doğum sonrası çatlaklarda aşırı kaşıntı sebebiyle doktora gittiğinde kurdeşen olduğunu öğrendi. Nedir ne değildir ayrıntılı bilemiyorum ama çatlaklar bahsettiğiniz kadar ağrı yapmaz sanki.

Ben 6 ay sonunda ve acıyordu ilk gün 2 dk sonra 3 1 hafta sonra artırdım yavaş yavaş yaptım yoksa acıma oluyor çok dikkat edin aman diyim. Ben genelde pilates tarzı yaptım vakit oldukça boll yürüyüş tempolu vs ama mekik çok zordu ilk başlarda canım yandıkça bıraktım ertesi gğn yapmadım falan baktım acıma yoksa devam ettim aman dikkat edin sonra içerden daha büyük sıkıntı yaratırsınız allah korusum. 6 ay bekleyin en az

Allah korusun duruma gore doktoruma danismadan yapmam ben de o dogrusunu soyler cok da zorlamam zaten baska sikintilar ile ugrasmak istemem dediginiz gibi dikkat ederim

72 ile hamile kaldım 88 ile doguma girdim toplam 16 kilo aldım hamileyken de az degildi kilom karnimi goren ikiz saniyordu :KK43: siz de mi sezeryan oldunuz ? Hic gitmedi mi o göbek :KK43:

Evet ben 40+0 da sezeryan oldum. İndi ama çok sarkti cunku ben 25 kg aldim o_O

Çok normal :anne:
Benim göbeğim dikişin üstüne geliyor .
Pişik gibi kızarıyordu ..
Şimdi toparladı dikişlerin üstüne gelmiyor göbeğim .
Ve hiç çatlağım yok kalmadı ..
Çok yağladım kendimi ama .
Dikişleriminde gittikçe küçüldüğünü fark ediyorum tek sorun hissiz o bölgem ..
Kendini sıcak tutmaya bak .:emir_bebek:

Benim hissiz degil ama aci agri hic yok sezeryandan once dikis izi olacak diye kafama takar dururdum dogumdan sonra asil sorun dikis degil catlakmis gobekmis onu anladim dikis suan hic dusunmuyorum zaten goremiyorum dikisi gobekten :halay:
Sizde çatlak vardi da gecti mi ?

Çatlakları bir uzmana gösterdiniz mi?
Bir yakınım doğum sonrası çatlaklarda aşırı kaşıntı sebebiyle doktora gittiğinde kurdeşen olduğunu öğrendi. Nedir ne değildir ayrıntılı bilemiyorum ama çatlaklar bahsettiğiniz kadar ağrı yapmaz sanki.

Doktorum hep gordu dogumdan once bu kadar degildi zaten cok agri yapmiyor sizliyor kasinti da kullandigim kremden normal sartlarda kasinmiyor kizariklar daha cok da yeni. Sizlamasi normal mi bilmiyorum acikcasi sizlayan catlaklarim mi onu da bilmiyorum belki de sezeryan olmamin verdigi gobek cevresinde sizi ama dikis izim ve altinda herhangi bi agri sizi yok direk catlaklarimin oldugu kisimlar sizliyor hafif

İlk ameliyatımda sarkmıştı ama 7 8 aylıkken evde plates, spor falan derken sıkılaştım. 2.doğumdan sonra sarkma olmadı. Kilo fazlam var verince yine sıkılaşmaya çalışıcam inşallah.

Dertlenmeyin geçicek bugünler. Bebiş ayaklandığında peşinde koşarken eriyip gidiyorsunuz tabi boğazına dur diyenlerdenseniz.

İlk ameliyatımda sarkmıştı ama 7 8 aylıkken evde plates, spor falan derken sıkılaştım. 2.doğumdan sonra sarkma olmadı. Kilo fazlam var verince yine sıkılaşmaya çalışıcam inşallah.

Dertlenmeyin geçicek bugünler. Bebiş ayaklandığında peşinde koşarken eriyip gidiyorsunuz tabi boğazına dur diyenlerdenseniz.

Suan emziriyorum diye cok kesemiyorum yediklerimi asiriya kacmamaya calisiyorum daha simdiden kosturuyorum gibi :KK48: insallah ben de toparlarim sizin gibi

Benim hissiz degil ama aci agri hic yok sezeryandan once dikis izi olacak diye kafama takar dururdum dogumdan sonra asil sorun dikis degil catlakmis gobekmis onu anladim dikis suan hic dusunmuyorum zaten goremiyorum dikisi gobekten :halay:
Sizde çatlak vardi da gecti mi ?
Evet o kadar çok vardıki mide yanmamı Unutuyordum çatlaklarımın kaşıntısından ..
Eşim güreşemi gidiyorsun yatmayamı diye dalga geciyordum o kadar yağlanıyordumki .
Sabah kahvaltıdan sonra zeytinyağı sürüyordum .
Öğlen saatlerinde bepantol losyon sürüyordum ..
Geceleride aktardan çatlak için özel yağ yaptırmıştım onu sürüyordum heryerime .
Ama doğumdan sonra patlamış karpuz gibi kalmıştı karnım sarkık çatlak çatlak şuanda hiç çatlağım yok ..
Ama ben doğuma 40 kilo alarak girdim .

Merhaba iki hafta önce sezeryan doğum yaptım yanlız göbeğim çok sarktı dikişimi kapatıyor resmen ve çatlaklarım var ilginç olan çatlaklarım ağrıyor acıyor gibi bu durum normal midir? O göbek toparlar mı kendini yoksa bu şekilde kaldı mı :KK43:
Aynı şoku bende yaşamıştım :) merak etmeyin daha çok yeni, vucut 1 yılda tam olarak toparlıyormuş kendini.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi..

Valla o dikisin uzerine sarkan gobus duzemliyor dikis yeri bastirinca elleyince iceri dogru cok kalin gbi oraya devriliyor ve gobek deligiyle dikis arasi dort parmak buyuklugunde dum duz oluyor suan hamileyim 5 aylik gobek.deligiyle dikis arasi mesafesi 4parmak dumduz ve nefret edici bir durum

Sezaryen olalı 2sene oldu hala toparlanmadı göbeğim : ) ama ben toparlanması için bişey yapmadım spor falan yani.

Ayrıca daha 2 hafta olmuş ,toparlanması için spor a başlamanıza bile çok var çnkü belirli bir süre spor yasak hafif -orta yürüme dışında.

Sakin olun en azından şimdiki halinden daha iyi olacak zamanla.
Korse ilk 3 ay sakıncalı bilginize...

Hic mi toparlanmadi 2 sene cok uzun bir sure : / bana doktor spor yapabilirsin dese simdi baslicam neredeyse bu gidisle dikislerimi patlaticam diye korkuyorum :KK43: korseye henuz baslamadim 1 2 haftaya onu da kullanmayi dusunuyorum cok sikan geren bir sey almam

Suan emziriyorum diye cok kesemiyorum yediklerimi asiriya kacmamaya calisiyorum daha simdiden kosturuyorum gibi :KK48: insallah ben de toparlarim sizin gibi
emziren anneler ekstradan 500 kalori civarı almalı. Daha fazlası kilo olarak kalıyor ne yazık ki. Bol sıvı tüketin ve sağlıklı besinlerden kalorinizi tamamlayın. Paketli gıdalar şeker ve beyaz ekmekten uzak durun. Kolaylıkla verirsiniz emzirdiğiniz için. Yani kendinizi zorlamayın. Önemli olan bebeğiniz şu an. Keyifle sağlıkla büyütün inşallah, hayırlı evlat olsun..

2 ay once sezaryen oldum bendede oyle olmustu simdi sarkma yok ama bayagi gobek kaldi 10 kilo fazlam var bu yuzden gobek oldugunu dusunuyorum.

Ben de sezeryanla doğum yaptım ve bende de kocaman bir göbek kalmıştı(+20 kilo dolayısıyla:/
Korseyi benim doktorum önermedi, ben de kullanmadım. Doğumdan sonra 8.aya kadar karnıma yönelik bir hareket yapamadım,çok canım acıdı her denememde.
Kendinizi zorlamayın. Doğum yapmanın doğal getirisi o görüntü. Zaman tanıyın,yavrunuzun ilk günlerinin tadını çıkarın:)

Valla o dikisin uzerine sarkan gobus duzemliyor dikis yeri bastirinca elleyince iceri dogru cok kalin gbi oraya devriliyor ve gobek deligiyle dikis arasi dort parmak buyuklugunde dum duz oluyor suan hamileyim 5 aylik gobek.deligiyle dikis arasi mesafesi 4parmak dumduz ve nefret edici bir durum

Valla tam olarak anlayamadım ne demek istediginizi o_O

X