Sezeryan bilgisi

kişiden kişiye değişiyor bence. ben de çok zor oluyor diye duymuştum çok korkmuştum ama hiç korktuğum gibi olmadı gayet kalktım yürüdüm
Katılıyorum. Çok rahat kalkmış yürümüştüm. Tabi ki eşimin ve hemşirenin desteği ile. Zaten kaslar kesik olduğundan tek başımıza imkansız ama gayet iyiydi benim için korktuğum gibi asla değildi.

Sedyeden yatağa beni hasta bakıcılar geçirmişti çarşafla kaldırıp eşinizle hallettiyseniz helal diyorum

Sedyeden yatağa beni hasta bakıcılar geçirmişti çarşafla kaldırıp eşinizle hallettiyseniz helal diyorum

Ya benim hasta bakicilarimda is yokmus demekki
Kendim gecmemi beklediler gecemedim.
Hic carsafla gecirmeyi falan söylemediler. Gecemiyorum diyorum gecmen lazim yataga diye bakiyorlar suratima.

Doguma girerken 59 kiloydum zaten. 3 kg de bebek cikti esim aynen şöyle bi moddaydi "amaaağn başlarım böyle işe"

Oyy imkansız ötesi kafaları mı güzelmiş, yeni ameliyatlı biri nasıl geçsin tövbe

Genel anesteziydi valla benim de kafa guzel olunca hic sorgulamadim.
Ismi aleyna olan hemsireme siz aleyna tilki misiniz dedigimi hatirliyorum. Onlar da bana yakin kafadaymis anlasilan.

Neyse konuyu daha fazla dagitmadan susayim

Bünyeye göre değişiyor aslında. Ben çok zorlanmıştım. Ama ablam çok rahat kalkmıştı. Bir de sezeryan epidural, spinal vs. Olursa sanırım ayağa kalkmak daha kolay oluyor çünkü anestezi tam olarak geçmediği için acı hissi daha az oluyor. Benimki genel anesteziyle oldu ve direk ağrıyla uyandım. Ama yürüdükçe rahatlıyorsun.

Doğuma girerken çok korktunuzmu ?
ben normal doğum için gittim tüm gün suni sancı verildikten sonra doğum başlamayınca mecbur sezaryene girmek zorunda kaldım. onun biraz şoku vardı. tabii sedyede ameliyathaneye taşınırken bi korku oldu, belden uyuşturma olacağı için zihnim yerindeydi. ne olursa olsun insanda bi tedirginlik oluşuyor, sonuçta üstünüzde hasta önlüğü ve ameliyathane ortamındasınız:) ben korktuğum an dua okudum kendimi oyalamış pldumm böylece. bahsettiğim korku önemli bi sıancacgirmedem önce heyecanla karışık bi korku olur ha onun gibi

Ah şu sezeryani öcü gösteren doktor ve güzel annelerim..eskidendi o tamamen bayıltıp allah ne verdiyse kesip biçip almak. Belki halen kötü tecrübesi olanlar olabilir ama o kadarda öcü bir durum değil. İkiz bebek doğurdum. Bilincim açıktı belden aşağı uyuşturdular. Yarım saatte beş dakika arayla iki minnoş doğurdum. Odaya gelip narkoz etkisi geçmeden serum verildi. Göbeğime kum konuldu. Geceye doğru eşimle yürüdük. Gaz çıkması önemli ben ertesi gün çıkardım. O gün çıksa daha rahat olurmuş. İlk üç gün yoğun kanama oldu sonra azaldı. Yoğun dediğim adetten bir tık fazla. Ertesi gün ayaktaydım. Ha göbek için ben geç kaldım siz kalmayın. Onun dışında sezeryan zor diyemem. Şimdi dikiş izi bile belli olmuyor. Bant yapıştırdılar üç gün sonra açtım. Yenisini evde yaptım bir hafta sonrada onu açtım. Ben olumsuz bir durum yaşamadım öcü diyemem. Mutlaka çok zor geçiren olmuştur.

Bnde kronik oksuruk var cok korktm smdi
Yavrum sende herşeyden korkuyorsun.biraz dirayetli ol.böyle korkmaya devam edersen bebeğin ve vücudun strese girer sıkıntı yaşanır.çok korkmak aslında olmayan ağrılar hissetmene neden olur.
Kimseyi çatır çatır kesip biçmiyorlar,ağrı kesicini aldığın an ağrı bitiyor,sezeryan kesisinin üzerini bantlıyorlar bu bantın uyuşturma özelliği de var.çok ekstrem bir durum olmadığı sürece biraz dikkatli hareket edersen çok rahat atlatırsın.
Sezeryan olduğum sabahın akşamı tutturdum evime gidecem ben diye doktor geldi dedim nezaman taburcu edeceksiniz şu koridorda birkaç kez koştuğunu göreyim evine yollayacam dedi tabi bende kafa bi milyon eve gidecem ya bütün gece kocamın koluna girip karnımı tutup koridorda bildiğin koştum.sabah doktor geldi sen ne yaptın dedi e dedim koştum işte taburcumuyum ben onu lafın gelişi söyledim hani toparlandığında gideceksin demek istedim demezmi.ama hareket bende çoook işe yaradı,gazım hiç olmadı tuvalete de hemen çıktım.
Doğumdan bir hafta önce hergün bir fincan rezene çayı içtim gaz yapan hiçbirşey yemedim çok rahat oldu sezeryan sonrası

Karnınızı tutarak öksürebilirsiniz
Ben yan yatıp yastık bastırarak çok rahat öksürüyordum

Tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…