Merhaba kızlar.Daha önce de açmıştm konuyu ama kimse yazmayınca tekrar açmak istedim.Yıllardır aklımı kurcalayan ve bende travma yaratan konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.7 sene önce sezaryen oldum.Öncesinde gebelik kolestazı geçirmiştim.Doğum spinal anestezi ile oldu.Doğumum sıkıntısz oldu sadece biraz kan kaybetmişim.Ama doğumdan iki saat sonra gittikçe artan ve bir anda başlayan öksürük ve nefes darlığı yaşadım.Nefes aldıkça sol kaburgama bıçak saplanıyordu.Sırtüstü yatamıyordum çünkü hiç nefes alamıyordum.Sabaha kadar ayakta gezdim oturdum.İnanın ameliyat ağrısını bile unuttum.Ertesi gün kendiliğinden geçti.Nedenini anlamadı doktorum.Herhangi bir teşhis konulmadı.Ama ben hala çok korkuyorum ya bu sefer yine aynı şeyleri yaşarsam? Ya daha kötüsü olursa.İnternetten baktım çok kötü şeyler yazıyor akciğer embolisi, doğum sonrası kalp yetmezliği,akciğerde ödem(su toplaması) gibi ve hepsi ölümcül.Bu yüzden ikinci bir çocuk düşünemiyorum bana birşey olursa kızım ne yapar düşüncesi aklımı yiyip bitiriyor ama onun da bir kardeşi olsun istiyorum o da çok istiyor sınıftaki tüm arkadaşlarımın ablası kardeşi var benim yok diyor Böyle bir şey başına gelen var mı? Ya da yakınlarından böyle bir durum yaşayan var mı?
Merhabalar, doktorunuz hiç yorumlamadı mı yani bi daha olur mu olmaz mı. Ben hiç duymadım ama her doğum her hamilelik farklı diyorlar. Böyle düşünürken de panik atak olursunuz