Sezaryenle doğum yapan annişler!Sezaryen esnasında genital bölgeyi doktor görüyor mu?

ya kusura bakmayında ne saçma bi soru bu ya, apandist hamilyatında dr apandisimi görür mü çok utanıyorum der gibi olmuş,
zaten bütün ameliyatlara çıplak girilir
ayrıca dr ler in kadınların vajinalarına iş dışı gözle baktıklarını hiç sanmıyorum, günde 1000 kere gördükleri bi organ. Valla bu devirde bu anlayış çok komik
zaten doğum anına kadar insan mutlaka bi kaç kez, vajinal ultrasondan geçmiş oluyor, evlendikten sonra
:hulya:

haklisin canim da gorecek olan kisi esinin kardesi! insan cok mecbur kalsa mecburen olabilir ama ne gerek var ulkede birsuru dr varken.tabii kisiden kisiye degisebilir bu durumdan rahatsiz olup olmamak..bu benim gorusum

Bende olsam yaptırmazdım. Zaten özellikle bu yüzden bayan doktor seçtim.Hep normal doğum olsun istedim bende sezeryan anına kadar öyle çırılçıplak masaya yatırdıklarını bilmiyordum.Doktorum dahil ameliyathanenin kadın erkek bütün personeli gördü maalesef.Tabii ki onlar bizim gibi düşünmezler onlar için iş sonuçta ama ben istemem kaynım görsün kendimi kötü hissederim. Eşimin ailesinden bayan bile olsa birinin beni çırılçıplak görmesini istemem. Eşine rahatsız olacağını anlat ısrar etmez heralde.
Ayrıca bu işin açık yada kapalı olmakla hiç ilgisi yok. Açık insanlar oralarını açıp gezmiyorlar sonuçta.Açık biriyim ama oramı insanlara göstermekten utanıyorum herkes gibi.Ayrıca kapalı bayanlarda ağda yaptırıyorlar değil mi?Dr a mahrem olmaz derler ama bununlada ilgisi yok tamamen kendini rahat hissetme meselesi.

Son düzenleme:
hemen hemen bütün herkes yaptırma demiş . ama bu işi çıplak kalcam görcem olarak algılamak yerine işini iyi yapan biri olarak görmek ve sonuçta acil bişey olduğunda daha iyi müdahale edip üstünüze titreyecek biri olarak görmek daha ii değilmi? sonuçta bliosunuz ki gerçekten emin ellerdesiniz başka doktor bulup onu araştırıncaya kadar kendi çevren daha ii bence..bu benim fikrim tabikide...kimse yanlış anlamasın lütfen

sadece doktor görse neyse.ameliyathanedeki herkes hemşireler hasta bakıcıları ve sane yardım edenler hepsi görüyo:)
ayıp die bişe kalmıyo hastanede.çok normal.çok dogal.ben spınal oldum zaten o acıyla bişey düşünmüyon.bebişinle beraber yeniden doguyosun sanki.onun gibi muhtaç oluyon herşeye.belden aşagısı tutmuyotabi spinalde....

doktor gelene kadar hazırlanıyosun tabi örtü örtüyolar..

doktor görmüyo.
bel altını görüyo ama örtü var ..

Doktor görecek tabi görmeden olur mu?? Ama bahsedilen konu başka. Eşinizin kardeşi yani kaynınız sizi doğum yaptırsa ( ay düşünmesi bile utanç verici :kedi: ) kendinizi nasıl hissedersiniz???

ben doktorumdan sezaryen sırası ve sonrasındaki kontrollerde hiç çekinmedim. Bu onun işi, sana asla o gözle bakmaz, onun için sıradan bir iş önündeki. Ama söz konusu akrabalıksa kesinlikle yaptırmaz ve durumu da eşime açıklardım o da istemezdi sanırım. Bence eşin , kardeşi iyi bir doktor oldugu ve ona güvendigi gerekçesi ile senden böyle birşey istediyse sen de eşinin kardeşinden tanıdıgı ve cok güvendigi bir arkadasına yönlendirmesini rica et, eminim anlayacak ve yardımcı olacaktır. Sonradn psikolojik sorunlar yaşamaktansa böyle bir çözüme başvurmanı tavsiye ederim...

arkadaslar normal dogumda da sezeryanda da ılla lavman yapılıyor mu?
kendimiz evde yapsak ya da son gun bısı yemesek de meyve suyu ıcsek olmaz mı?
hoff ınsan lavman sonrası nası wc ye koscak kı o kadar hemsıre ve drun yanında

tabiki her iki doğum şeklinde de mutlaka lavman olur :) canım doktorun yanında koşmuyorsun tabiki tuvalete , hemşire görevini yapıp seni yalnız bırakıyor bi müddet bu arada yürümeni istiyor ve tutabildiğin kadar tutmanı , zaten o an gelsin gözün lavman falan görmez , sana yardımcı olan herkesin koluna yapışıyorsun , sağlık bu utanmayı falan kenara koymak zorundasın. Hem o sağlık görevlileri senin gibi kaç kişiyi doğurtuyor , lavman yaptırıyorlar günde bi düşünsene..

Bu arada esas konuya gelirsek , sezeryan ameliyatında tabiki doktor ve yardımcı personel seni çıplak görüyor nasıl görmesinler ki gözü kapalı mı sondayı taksınlar yada gözü kapalı mı kesmeye çalışsınlar ? Bu onların görevi ve işlem bu şekilde yapılıyor , orada hasta - doktor ilişkisi ve görevleri için yemin etmiş adamlara emanet ediliyorsun , tabiki kolay değil çıplak çaresiz bi masada tanımadığın insanların önünde zaman geçirmek ama sağlık için yaptığını unutmayarak sabretmek en doğrusu..

Ben de birşey danışmak istiyorum sezeryan olmuş bayanlar doğum sonrası kontrol için doktora gittiğinizde nasıl bir kontrol gerçekleştirdiler acaba? Ultrasonla rahminize mi bakıldı ?

hayır canım benim, illa lavman yapılacak diye bir kural yok.. 2. doğumum da sezeryandı. lavman yapılmadı. sadece 12 saat önceden yeme-içme olayını kestim. hepsi bu.

ayrıca özel hastane de doğum yapacaksan ayrı tuvaletin olur, endişelenme.. devlette yapacaksan bile tuvalet sorunu olmayacağını düşünüyorum yerimseniben

Yapılmıyor Ofisin dediği gibi 12 saat önceden meyve suyu ve yemeyi kesiyorsunuz. Operasyon sırasında sonda takıyorlar zaten. Bazılarına operasyon öncesi takmışlar bunu dr unuza belirtirseniz siz uyuduktan sonra takabilir.

Lavmanı operasyondan 1 gün sonra hala büyük tuvalete çıkamazsanız yapıyorlar. O anda çıkmıyorsunuz, bir kaç dakika beklemenizi istiyorlar. Hemşire odadan gitmiş oluyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…