• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryenle doğum yapan annişler!Sezaryen esnasında genital bölgeyi doktor görüyor mu?

bence yakın bır dr arkadası gırsın doguma. herzaman yuz yuze gelceksınız onun aklına gelmesede hep senın aklında gelır.:roflol::roflol::roflol:

Sen rahatsız olacaksan tabiki yaptırma.Fakat sana onlardan teklif gelmedimi doğum konusunda?Ya da başka doktora yaptırırsan tepkileri ne olur?Sonuçta 1.dereca akrabasınız.Bu özel gününüzde onlarda elbette yanınızda olacaklardır.

onlar zaten bize 5 saat uzaklıkta bir şehirdeler. sancı gelince 5 saatlik yol gidilebilirmi onuda bilmiyorum ilk doğumum olduğu için tecrübem yok. gebeliğin ilk aylarında gittiğimizde bahsi geçmişti eşim dedi burada olur diye. zaten şehirler uzak olduğu için farklı bir doktorda yaptırsak fazla göze batmaz aslında..
eşim onlardan çekiniyorsan onların tanıdığı farklı bir doktora yaptıralım diyor ama bu da çok mantıklı görünmüyor sancı gelince 5 saatlik yol gitmek çok mantıklı gelmiyor bana. siz ne dersiniz

ay ben olsam yaptırmazdım ki zaten erkekmiş ve böyle hiç bir koşulda yapmam.kadın olsada yapmam.
hem 5 saatlik yolda neymiş anam.ağrın gelince o kadar yol cekilirmiymiş hiç.bence en yakın ve iyi bir hastane bul orda yaptır derim.kolay gelsin

sadece doktor gorse yıne ıyı.amelıyathanedekı herkes goruyor canım.ben olsam yaptırmazdım dogumdan sonrada sureklı gorecegım bır karsı cınse ozellıklede esımın aılesınden bırıne kesınlıkle yaptıramazdım.zaten utandıgım ıcın bayan doktora gıttım ama dogumda odadakı erkeklerde gordu malesef:)))

Bende tüm arkadaşlarımla aynı fikirdeyim ne eltime ne kayınbiraderime doğum yaptırırım . Başka doktor mu yok canıım :)
Onlar senin akraban olabilir ama iyi doktor olup olmadıkları değişebilir diye düşünüyorum

canlarım teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. peki siz olsanız ne yapardınız bu durumda diye sorsam?? eşinizin kardeşine doğumunuzu yaptırabilirmiydiniz? benmi yersiz çekingenlik yapıyorum yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. sizin bu durumda ne yapacağınızıda merak ediyorum fikirlerinize güveniyorum bana yardım edin arkadaşlar..

yaptirmazdim ...:1no2:
baska doktor mu yok ?benneyaptımki

çevremde bazı bayanlara soruyorum kesinlikle ona yaptır diyorlar. Ben bunu duyunca acaba benmi fazla hassas düşünüyorum diyordum ama gördümki sizlerde benimle hemfikirsiniz.. galiba çevremde bana "ona yaptır" diyenler de iş başa düşse yaptıramazlardı heralde kayınlarına.. peki eltinize yaptırırmıydınız birde böyle sorayım. eşide doktor çünkü..

:) iki cocugum var ikiside sezeyanla dunya ya geldi ...ikinci cocugum su an 44 gunluk ...
ve bu soruna da cevabim aslaaa...

görmez olur mu doktor onun yanında anestezi uzmanı cocuk doktoru hasta bakıcılar valla beni doğumumda tam 6 kişi vardı doktorun yanında yardımcısı o giydiğim elbiseyi beni uyusturduktan sonra yan tarafımda duran cengellere doğru astılar.ben kesiyi görmeyim diye.çırılçıplak kalıyosun göğsün genital bölgen her yerin meydanda canım.sonucta o bir doktor neler geçip giidyordur önünden.senin oranı kolunmus gibi göreceğine eminim.ama zor tabi sonucta çok yakınınız ben yapamazdım herhalde ama karar size kalmıs.yalnız su acıdan cok iyi en azından güvenilir nasıl bi doktor olduğunu bilmek rahatlatır insanı gibi geliyor.ama sen yinede baska doktora yaptır ömrün boyunca göreceğin biri çünki hayırlısı olsun canım

canlarım teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. peki siz olsanız ne yapardınız bu durumda diye sorsam?? eşinizin kardeşine doğumunuzu yaptırabilirmiydiniz? benmi yersiz çekingenlik yapıyorum yoksa olması gereken mi bu bilmiyorum. sizin bu durumda ne yapacağınızıda merak ediyorum fikirlerinize güveniyorum bana yardım edin arkadaşlar..

ben olsam yaptırmazdım, ne de olsa akraba

bana eşim ağdayı yeğenim yapsın dedi ben onu bile kabul etmedim ben başkasına yaptırmayı tercih ederim dedim, eşinin kardeşi bayan doktorsa yaptır ama erkekse bence vazgeç, eşine de durumu anlatırsan o da vazgeçer zaten

Ben de sezeryan oldum ve doktorum amca dediğim doğumumdan beri beni bilen biri.Onlar hastalarını,tüm mekanizmalarını bildikleri birer robot,makina gibi görüyorlar.İnan ki kendi eşleri ya da kendi çocukları olmadığı sürece hiç de duygusal yaklaşmıyorlar.Onun senin bir yerini görüp görmemesi inan bana umurunda değil.Şöyle de düşünebilirsin:Göz ya da diş doktoru olsa hiç çekinmeden gidecektin.Onlar açısından aynı şey.
Biliyorum insan yine de çekiniyor.Kararın yine sana kalıyor tabii.
Sağlıklı,kolay bir doğum olur inşallah.

bende yazılanları okudum ve çok düşündüm eşiminde bir erkek kardeşi var gözümün önüne onu getirdim ilk önce yok falkan dedim sadece oramızı görecek diye neden hem kendimizi hemde bebeğimizi riske atalım sonuçta amcası olduğu için daha dikkatli ve daha özenli yaklaşacak o bi doktor olacak o esnada senin oranı buranı görmek umryunda olmaz sanırım hem görüpte içini falan görmüyoüstten görüyo sadece bundada bişey yok bence.
ben bebeğim için kendimi en güvenli ellre teslim etmeyi secerdim karar senin tabi bebekte senin.çekinecek hiç bir durum görmüyom o da bir doktor çünkü

ben senin yerinde olsam başka dr giderdim sonuçta sürekli yüz yüze bakacaksınız hep aklına gelebilir bu durum ve huzursuz olabilirsin

aslında son derece normal bir olay olmasına ve duruma tamamen hasta-doktor ilişkisi olarak bakmamız gerektiğine rağmen malesef bende yabancı bir doktoru tercih ederdim.ettimde..dayım varken ben başka doktora gittim doğum için.
ben utanırım arkadaş:çok üzgünüm:

şimdi bence şöyle bir durum var canım eğer kpalıysan yani türbanlı ozaman çekinebilirsin belki ama eğer nasıl desem yanlış da anlamayın lütfen mayo giyen açık biriysen ve onlar senin o halini biliyorsa çekinmene gerek yok çünkü bikinili ne kadar görüyorsa sezeryan da da o kadar görüyor cnm..sadece kılların başladığı yere kadar görüyorlar yani en azından benim doktorum o kadar gördü.. dikişleri almaya gittiğinde de sadece kılların başladığı yere kadar indiriyorsun ondan sonraki muayenelre de zaten karından ultrasound la oluyor çekinmene gerek yok yani..bir de tanıdık olması iyi dedikleri gibi her zaman bir sorun olduğunda seninle ilgilenir öteleyemez yani..karar senin..

kızlar eşiminde pek gönlü yok başkasına yaptırmaya. ben nedenleri sıralayınca mahzun bi şekilde peki sen bilirsin diyor. birde 5 saat uzakta bir şehirdeler. sancı gelir gelmez o kadar yol gitmek istemem. eşim önceden gider kalırız diyor ama hamileyken insan kendi evinde bile zor rahat ediyor. özel hastane de yaptıracak gücüm var şükür ama eşim beni ve bebişi ticari kaygı gütmeden ve iyi ilgilenecek birine emanet etmek istediğini söylüyor. oysa çok uygun şartlarda bir özel hastane buldum. kafam allak bullak..

Açıkta olsan türbanlıda olsan yaptırma canım,bunun açıklıkla kapalılıkla hiç bir ilgisi yok sonuçta kimse plajda çıplak gezmiyor yaniiiiiii
Hatta değil kayınbiraderine eltine yada görümcene dahi yaptırma,çok ayrı ve çok özel birsey doğum
Sonra çok pişman olursun...

:nazar:

benim bir arkadaşımın eşi doktor. doğuma kendisi girmemiş ama bütün ameliyathane ekibi arkadaşıymış. sürekli görüştükleri insanlar. sen yazana kadar konuya bu yönüyle bakmamıştım. doğum o kadar mucizevi bir an ki utanma duygusu hiç kalmaz diye düşünüyorum. sonuçta o kişiler doktor sana başka bir gözle bakmıyorlar. hele o anda.

Bende sezeryanla oldum ay .ok komikti benimkisi ya.bi tane kadın hizmetli vardı ameliyat masaında bana yardımcı olan yarım olcaktım sezertanı işte masada oturur şekilde duruyoedum bir yandanda üzerimi örtmeye çalışıyordum kadın dedii ört canım biradan açacaz deyince benı gülme tuttu orda

kızlar eşiminde pek gönlü yok başkasına yaptırmaya. ben nedenleri sıralayınca mahzun bi şekilde peki sen bilirsin diyor. birde 5 saat uzakta bir şehirdeler. sancı gelir gelmez o kadar yol gitmek istemem. eşim önceden gider kalırız diyor ama hamileyken insan kendi evinde bile zor rahat ediyor. özel hastane de yaptıracak gücüm var şükür ama eşim beni ve bebişi ticari kaygı gütmeden ve iyi ilgilenecek birine emanet etmek istediğini söylüyor. oysa çok uygun şartlarda bir özel hastane buldum. kafam allak bullak..

anlamadıgım bı konu var ama, sezeryanda görunur mu dıye sormussun ama sancı gelırse bes saatte nasıl gıderım demıssın..

sezeryan ise zaten sancı gelmeden cok önce amelıyata alınıyorsun..

sancı geldıgınde de normal dogum olur zaten.. yetısmen imkansız..

ama ben keinlikle gıdemezdım kayınbıraderıme...

yukarda bı arkadasın yorumuda bayagı ilgincti..turbanlıysan gıtme ama acıksan gıdebılırsın..

acıgım ama kapalı bı bayan kadar ar duygularım var..

Son düzenleme:
Back