Sezaryenle doğum yapan annişler!Sezaryen esnasında genital bölgeyi doktor görüyor mu?

benim ilk doğumum olcak canım pek fazla bilgim yok sezeryana sancı gelmeden alındığını bilmiyordum

kesinlikle görüyor çünkü bende bu konuda çekingendim.başka bir doktor düşünmen mantıklı

sezeryan ve sancı konusunu yazacaktımki yukarda arkadaş yazmış zaten.
ben şahsen kaynıma yaptırmazdım ama eltim eğer iyi bir doktorsa ona yaptırabilirdim.
yalnız senden 5 saat uzakta olmaları zaten sorun. hadi deyince kontrole falan gidemezsin. yani daha iyi ilgilenirler diye düşünürken hiç ilgilenemeyebilirler.
ayrıca 1. derece akrabalara ameliyat yaptırılmıyor diyen bi arkadaş vardı. sanırım bu duruma göre değişiyor. çünkü benim ilk kızımın doktoru kendi eşini sezeryan yapmıştı.

bende yaptıramazdım kaynıma.
6 ay önce sezeryan oldum.sözde üstüm giyinikti (ameliyat elbisesi vardı)ama belime kadar açtılar.dezenfekte ediyorlar,sonda takıyorlar.sonra kapatıp sadece kesi yerimi açıkta kalıyor hatırlamıyorum bile.bende çok utangaç bir insanım ama o an utanmak aklına bile gelmiyor.ama tanıdık biri olunca utanılır sanırım.
sancı geldikten sonra 5 saatlik yola gidip sezeryan olmayı düşünme sakın.sana önceden gün verecekler 38.haftada falan o zaman olacaksın.
bide açıklıkla kapalılıkla ilgisi yok bu durumun bence.bir arkadaş öyle demişde.ben açığım,mayoda giyerim bikinide.ama bu herkese heryerimi gösteririm anlamına gelmez.kapalılar kayınlarına doğum yaptıramazlar cinsel organları görünür,ama açıklar yaptırabilir.onlar zaten bikini giyiyor.böyle bir zihniyet yok ya...

canım bencede eşinin kardeşine yaptırma o an olmasa bile sonradan rahatsız olabilirsin ama onuda kırmamak adına yolun uzaklığını söyleyip ondan size daha yakın olan bir doktor tavsiye etmesini isteyebilirsin

elbettekı goruyor tatlım..
bende olsam yerınde cekınırdım baska bır dr a yonelırdım sanırım fisfisfis

Görmemesi mümkün değil hemen üstünü kesiyo çünkü.
Hem olur mu öyle şey ya,ne işi var kaynının ameliyatta.Çok ilginç.
5 sat uzaktaymış hem de.Eve naıl döneceksin,kontrollere nasıl gideceksin.

Hiç düşünme bile böyle bir şeyi.Hani mecbur kalsan neyse ama durduk yere.Adam hoşlanmaz eminim.

mesajları okurken gördüm birisi göğüsler de dahil tamamen çıplak kalıyosun demiş doğru mu acaba???
ameliyat önlüğünü karnın üstüne kadar sıyırsalar yetmiyo mu yani

mesajları okurken gördüm birisi göğüsler de dahil tamamen çıplak kalıyosun demiş doğru mu acaba???
ameliyat önlüğünü karnın üstüne kadar sıyırsalar yetmiyo mu yani

İlk etapta evet canım..
Çünkü göğüsler de dahil tüm cildi batticonla dezenfekte ediyorlar ...yerimseniben

canim vala oraya idrar kesesine boru falan takiliyor bana öyle olmustu onu doktor mu yapiyor yanindakiler mi bilmem ama bel alti heryeri dezenfekte yapiyorlar illaki görüyorlardir.sonrasi carsaf örtülü devam ediliyor.baskasi seni hazilar o kesim isini dikim isini yapar belirtirsin canim

Bence rahatsız olacak kadar sorun olsaydı ailenizin içinde.. bir kere başta kocan istemezdi, razı olmazdı.. ben güvendiğim, inandığım ailemden biri olsa yaptırırdım.. sonucta kadınların ve erkeklerın genital bölgeleri herkese göre değişmiyor.. hepimizin ki birbirnine benziyor.. hele hele bir dr için bütün arkadaslar yazmıs; kol gibi,ayak gibi, burun gibi bir sey.. nazının gececegı, daha guzel alaka göreceğin bir doğum yapmak varken.. Ne bileyim, yüz yüze bakamamak falan.. utanılacak bir sey yapmıyorsunuz ki neden bakamayasınız.. yapan kişinin o görevi, sende annesin.. bundan daha kutsal iki sey ne olabilir ki..

valla senden önce içine düşeceğin durumu eşinin düşünmesi lazım bence,

ona kardeşin en mahrem yerimi görecek ben bundan nasıl rahatsız olmam diye sormadınmı hiç,,

hem bu zorunlu bişey yada riskli bir ameliyat değilki,farzetki öyle biri yok ozaman nolcaktı yani

ben şuanda kapandım ama 1yıl önce açıktım bikinide giydim ama ne o halimle ne bu halimle bunu yapamazdım yani yüzyüze bakıcam kaldıki şuanki dr bile bayan seçtim

zaten yaptığımızdan utanmıyoruz en mahrem yerimizi kaynımız görecek diye utanıyoruz canım,

tabiki onlar doktor onlara göre sorun yok ama biz doktor değilizki belkide ilk defa o bölgemizi biri görecek bide bu açıdan düşünmek lazım,

Ya ne kötü bi durum ya.ben normal doğum yapmıyorum hem korktuğum için hemde özellikle kadın doktor bulamadığım ve erkek doktora gittiğim için.
Ama gene açıyorlar gene açıyorlar.aslında bütün işlemleri hemşirelerin yalnız halledip en son üstünü örtüp doktorları çağırmaları lazım.allahım hayırlısıyla atlatmayı nasip etsin bizede

merhaba, anlayamadığım bir şey var ; ameliyathaneye ameliyat giysisiyle gidilmiyor mu ve sadece karnın biraz üstüne kadar sıyrılsa olmuyor mu?

arkadaşlar insanlar bu tip ünvanlarda olan insanların çocuklarını doğurtması için bir kuzak para verirken senin bu kadar yakınına konuyu düşünmen bile anlamsız.bence doğumu kaynın yapsın hemde çok daha itinalı olur.hem senin sağlığn hemde bebeğin sağlığı için bu çok önemli.anlamsız utangaçlıkların nedeniyle ilerde pişman olma..

malesef görüyor canım ameliyat masasındayken ameliyat önlüğü çıkarıyorlar üstüne başka bişey örtüyorlar sondayıda sezeryan esnasında taktılar benim hatta kalabalıktı ameliyahane ben üstümü örtün neden aççıyorsunuz dedim doktorum mecburuz canım utanma olması gereken bu demişti bende çok utanmıştım

En az sezeryanda 10 kişi görüyor merak etme dr,hemşire,ameliyathane çalışanları falan.Önlükle masaya yatırıyorlar sonra örtüyü hepten açıp başka örtü örtüyorlar bu esnada görmeyen kalmıyor.
Benim fikrimce belki eşinin kardeşi hazırlıklar bitince girer o zaman bişey görmez ameliyathane çalışanlarına söylersin seni hazırladıktan sonra haber verirler.

bence yaptrma canim.ben senin yerinde olsam cok utanirdim,yaptirmazdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…