• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezaryen yapan arkadaşlar lütfen deneyimlerinizi paylaşır mısınız..

queen_bee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2010
9
0
36
Adana
arkadaşlar, spinal anestezi ile sezaryen düşünüyorum. duyduğuma göre acı kesinlikle hissetmiyormuşsun fakat mesela bebeği çıkarırlarken falan bişiler olduğunu hissediyorsun diyorlar. acı değil ama farklı birşeymiş bu. nasıl bir histir bu? panik oluyorum ben düşündükçe, yardım edin lütfen.

cnm 20 gün önce spinal anestezi ile doğum yaptım iyikide yapmışım diyorum ve sezaryenle doğum yapacak herkese tavsiye ediyorum. şöyle anlatayım başta belden iğne yaparken biraz gerildim heyecanda var tabi ama ameliyathane görevlisine elinizi tutabilirmiyim dedim oda sağolsun şaşırdı ama verdi ellerini :)iğne yapılınca hemen yatırdılar çünkü bacaklar anında iptal oluyor hareket ettirmek imkansız.önüme perdeyi gerdiler ve hemen başladılar ben aksiyonu severim görmek istedim ama izin çıkmadı. mide bulantın olursa hemen söyle demişlerdi biraz bulandığında söyledim hemen oksijen verdiler ve bi ilaç verdiler elimdeki serum iğnesinden. ha bu arada ameliyat önceside vucütta olabilecek şişliği en aza indirmek için serum takılmıştı bi elime diğer elimede ameliyathanede tekrar takıldı bu spinal anestezi ile ilgiliymiş o yüzden iğnesi diğer iğnelere göre daha geniş hemşire uyardı biraz acıyabilir bu iğne daha geniş diye ama hiç acımadı zaten stresten anlayamıyorsun :) bebeğin doğum anına geldiğinde benimki biraz zor oldu bebeğim biraz tombikti zaten bu yüzden mecbur sezaryen olmuştum. hatta doktor bebeği çıkaramadıkça bi de normal doğurcam diyorsun bu çocuk burdan çıkmıyor vajinadan nasıl çıksın imkansızmış kesinlikle doğmazdı diyordu :) üstüme doğum sırasında yaklaşık 3-4 kişi abandı göğsümün ordan bastırdılar bir tek o an çok zorlandım ama zaten hiç bir şey hissetmiyorsunda hemşirenin biri göğsüme çöktüğü ve göğsümdende ameliyatlı olduğum için oradan acı hissettim zaten 1-2 dakikalık bi olaydı oda ama çok heyecan vericiydi :)sonra hemen gösterdiler süper bi duygu ilk ağlayışını duyuyorsun doğduğundaki ilk anını görüyorsun süperdi ben birde hemşireye fotoğraf makinası vermiştim foto çeksin diye oda videoya çekmiş izliyorum süper oluyor:) bebek çıktıktan sonra dikişler devam ederken bana bi titreme geldi hemen ufo getirdiler ameliyathaneye beni ısıttılar sonrada doktorlar artık biz çok terledik gitse olmazmı dediler :) zaten ameliyatta bitmiş tamam dedim.toplamda 1 saat sürdü 5te ameliyattan çıktım akşam 10 gibi bacaklarımı hissetmeye başladım en güzeli ne biliyormusun genel anestezi alanlar ameliyat sonrası ayılırken bağıra çağıra ölüyorlar çünnkü o anda tüm ameliyat acısını hissediyorlar ama spinalde zaten 5-6 saat his yok hiç acın olmuyor sonrasındada hissetmeye başlarken ağrı kesici yapıyorlar yine hissetmiyorsun benim hiç dayanılmayacak ağrım olmadı 8saatte birde ağrı kesici yaptılar . son olarak ameliyat sonrası bol bol kafeinli şeyler iç neskafe türk kahvesi kola gibi birde başını oynatma! en önemlisi bu başını oynatırsan baş ağrısı olurmuş doktorum dedi bende put gibi durdum valla ertesi güne kadar baş ağrısından daha iyidir. çünkü çok pis bir ağrıymış hastalar bebekleriyle hiç ilgilenemiyorlar diye aslında yapmak bile istemiyorlar spinal anesteziyi. benim belkide dikkat ettiğimden hiç baş ağrımda olmadı. benim doğum serüvenim böyle merak ettiğin başka şeyler varsa yardımcı olabilirim

capellas, çok teşekkür ederim. şu an korkuyorum açıkçası ama genel anestezi de istemiyorum. çünkü zaten anne hemen kendine gelemiyormuş. hemşire bebeği tutuyor, emziriyorsun sen ama farkında bile olmuyorsun dediler. ben bebeğimle ilk andan itibaren bir iletişimim olsun istiyorum. fakat o anda spinal ile sezaryen yapılırken daha çok panik olmaktan da korkuyorum. senin anlattıkların biraz olsun rahatlattı içimi. çok çok sağol.. bebeğinle, ailenle, mutlu, sağlıklı bir hayat diliyorum sana :)

tatlım arkadaslar anlatmıs cok da guzel anlatmıslar hıc korkulacak bır sey yok bısey hıssetmıon ve kalkman kolay oluyor hele bebegını kucagına al ne agrı ne acı kalıo ıyıkı dogurmusum dıosun hem pozıtıf dusunursen sutunde hemen gelır benım oyle oldu odaya gelır gelmez bebegımı emzırdım sutum geldı

eğer herhangi sağlık sorunun yoksa normal doğumu tercih edin derim. benim de sezeryan oldu acil alındı bebeğim, kalp atışları zayıflamıştı.acil aldılar beni hiçbir şey hissetmedim.sadece bebeği çıkartırken sarsıldım gibi oldu. yani karnımı çekiştirdiklerini hissettim. acı yoktu kesinlikle. ve ertesi gün kalktım evime gittim.

selam canım bende 6 ay önce spinal sezeryan oldum ben faranjit olduğum için hamileyken genel anestez alamadım ve kendi istegimle spinal oldum cok rahattı önce 2 şişe serum yedim ameliyata girmeden sonra aldılar öyle kolay olduki dr um harika bir insandı zaten beni rahatlatmak adına elinden ne gelirse yaptılar önce belden igne oldum acımadı sonra yattım biraz bekledik uyuşma için uyuşunca dr geldi başladık acı hissetmiyosun sadece dokunmaları oda konuşuyorlar seninle zaten ben daha ne oldugunu anlamadan bebişim gelmişti yanıma o an cok güzel işte sonra bir ara midem bulandı hemen oksijen verdiler hatta ben sakinleştirici bile almadım dikiş esnasında normalde dikerken uyutuyorlar ama ben iyi olduğum için istemedim 8 saat sonra ayağa kalktım normalde 2 gün kalmam lazımdı ama büyük tuvalete cıktım ertesi günde hastaneden cıktım ama gelelim sonrasına ..... eve geldim herşey güzel agrım fazla yok ama 2 gün sonra bir baş ağprısı mahvoldumm doktorum demişti ama ben böyle olacagını düşünmemiştim agrı kesici ile gecmiyor nasıl bişeyse bol bol su içeceksin demişti dr bol su içtim hatta faydası oldu sütüm geldi 4 gün sobra agrımda gecti yani herşeyde oldugu gibi bununda yan etkileri var anma bebişini görmek herşeye bedel yazmak istedim fikir olur diye hayırlı doğumlar canım...

Bende spinal sezaryan oldum çok rahattı...sadece bebeği çıkarırlarken sarsılıyorsun zaten o an heycandan onu fark etmiyorsun bile :)))uyuşukluğum geçince hep yürüdüm çok kolay geçti

Ben epidural+spinal kombine oldum..Ne ağrı ne sızı..Hani doğumdan sonra insan hazırlıyor kendiini acıya falan ama yok hiç bir aşamasında ve sonrasında acı olmadı..5,5 aylık bebeğim..Doğumdan çıktım 2 ssaat sonra yürüdüm,ertesigün evime geldi,dusumu kendim aldım..İşlerimi kendim gördüm..Korkacak hiçbişi yok.O ana şahit ol derim...zaten sakinleştiricide oluyor o ilacın içinde..hiç takmıyorsun.Ben çok panik bir insanımdır normalde ama yaşamadım..Hayırlı doğumlar..

ben normal doğum istiyordum,herşey yolunda gidiyordu fakat bir anda suyum geldi,9 saatten sonra doğum gerçekleşmeyince doktorum sezeryana karar verdi epudural sezeryan oldum,ben çok korkuyordum operasyondan sırf o yüzden normal istiyordum zaten,zannedersem sakinleştiricide veriyorlar o yüzden hiç telaşlanmıyorsun gayet rahat oluyorsun.acı dışında herşeyi hissettim ben,keserlerken bile sanki bıçağın tersiyle çiziyorlarmış gibiydi. Bence hiç telaşlanma derim ben hemen ayağa kalkıyorsun zaten

gerçekten de çok moral verdı bna bu okuduklarım 1 hafta sonra sezeryan olacak birisi olarak.Ben de spinale karar verdım genel anesteziden ayılan bırının çığlıklarını duyduktan sonra ve sanırım doğru bı karar vermışım şimdi doktorumla gorusup spinal istedığımı söyleyeceğim.

anlamadigim genel anesteziden çıglık çıglıga uyanma olayı...iki kez genel anestezi ile ameliyat oldum biri 2008 guatr digeri 15 gün önce dogum...ikisinde de abartildigi gibi bir durum yaşamadim,sadece kendi sesimi duyuyordum anne-anneciğim diye mirildandigimi hatirliyorum...
epidural anestezide o sarsinti ve doktorların konuştukları sizi panikletmeycekse tabiki tercih edilebilir,ama bi arkadaşim daha sonra cok bel agrisi yaşadigini söyledi...zaten dogum sonrasi sürekli emzirme modunda olunacagi için sirt boyun ve bel aşiri derecede agriyor,epiduralden kaynaklanan agrida eklenirse dayanilebilirmi orasini bilemiyorum
genel anestezi ve sezeryana gelince,ben zaten ameliyathanede kusmuşum,saniyorum o anda narkozun etkisini biraz olsun attim,sonrasinda sadece ameliyat yerinde agri hissediyorsun haliyle,birde kariniçi boşaldigi için sanki bişiler seni aşagiya dogru çekiyo gibi oluyor..birde eger gaz olayınız varsa sanci kasik ve hatta popoya bile şiddetli bir şekilde yansiyor

Kadın çok fena bi durumdaydı bebeğini bile istemıcek kadar ama belkı kişiyle de alakalı olabilir herkeste aynı olacak diye bişi yok tabi.Ben spinale karar verdım çok araştırdım doktor arkadaşlarımla da konuştum onlar da kendılerınde de spinali tercıh ettıler,genelin yan etkısı daha fazlaymış çünkü.
Öyle ya da böyle acısız doğum yok,Allah doğum yapacak herkese yardım etsın...2 günüm kaldı bana da dua edin..

Ben de epidural sezaryenle doğum yaptım. Bana serum falan takmadılar ama doğal olarak damar yolumu açtılar ki acı veren bir olay değil. Heyecandan çoğu şeyi zaten hissetmiyorsunuz. Ameliyathanede sedyeye oturttular belimden iğnemi yaptılar, heyecandan sanırım benim gözüm karardı sırt üstü yatırıp bir miktar oksijen verdiler. Sonra başlayalım mı diye sordular, anestezist sürekli sohbet etti benimle saçlarımı vs okşadı, bebeğin gelmesine yakın beni hemşireye devredip fotoğraf makinasını aldı bebişimin fotolarını çekmek üzere. Tüm operasyon boyu karın bölgemde herhangi bir şey hissetmedim, ne ağrı ne sızı ne baskı (ki doktorlar dokunma gibi bir şeyler hissedebilirsin normal demişlerdi) bir an bacak aramda bir batma hissettim (yalan yok biraz rahatsız ediciydi) ardından INGAAAAAAAAA ki zaten o anda ne batma hissinin bir önemi kalıyor ne herhangi bir şeyin.
Bebeğim büyüktü, tansiyonum fırlıyordu normal doğum yapmam mümkün olmadı ama şu an baktığımda iyi ki böyle olmuş diyorum, bebeğimi riske atmadım ama yine de onu ilk ben gördüm ilk ben kokladım ilk "Hoşgeldinini" ben söyledim.
Sonrasında oğluşumu giydirip yıkamaya götürdüler, yorgun hissediyordum ve sonrasında da uykusuz gecelerin geleceğini biliyordum, doktorumun önerisiyle karnımı kapatırlarken 15 dakika uyutuldum. Odaya çıktığımda ayaklarımı belli belirsiz oynatabiliyordum bile. Belimde epidural hortumu iki gün daha kaldı, ağrım olursa diye, bir yandan tabii ki rahatlık ama bir yandan o kablolarla hareket etmeye çalışmak zor. Fazla hareket etmedim, bol sıvı aldım (hem ilacı atmak hem bol süt üretmek için) aman aman bir başağrısı da çekmeden kuzumla iki günümüzü bitirdik ve evimize gittik.
Sözün özü... hiç stress yapmayın ve hiçbir anını kaçırmayın!

Son düzenleme:
1 ay önce beşiktaş jinemed de epudral sezeryanla doğum yaptım, çok kolaydı. Sakın endişelenmeyin, bel ağrısı, ateş vs.. ben bunların hiçbirini yaşamadım. Doğum buysa çok kolaymış dedim:)

kombine epidural spinal oldum. tek farkı şu spinal diş çektirmeye gittiğinizde iğne yaprlar ve hemen uyuşur. bu normal epiduralden farklı. her şeyi hissedersin ben kızımı ittirdiklerini çektiklerini hissettim ama hani kesiyorlar ya onu hiissedemezsin. ilk karıcalanma oldu "durun daha uyuşma olmadı" diye söyleniyordumki anestezi uzmanım gülerek benim uzanmamı sağladı. epiduralli olmasının faydası spinal aynı normal anestezide olduğu gibi 2 saat sonra ağrı sızı hissetmeye başlıyorsun bu dayanma eşiğine göre spinal ya da epidurali seçebilirsin epiduralim ameliyattan çıkmama yakın başlıyormuş. onun tek faydası sonrasında ağrı pompasının ya da kataderinin olması. acı oldukça iğnen omzuna yerleştirilmiş kataderden verilir bu da spinalden farklıdır. birinde beyne giden bölgeyi yani spinalde; birinde de epiduralde yani dura bölgesi uyuşturuluyor. siz tir tir titreseniz bile anestezi uzmanları kolay yapıyor. ben ilk olduğumda ameliyathanenin kapısına kadar korkmadım masada otururken titreyince ebem korkma diyerek ellerimden tuttular ordakiler başka şeylerden konuşarak gündelik bir hale getirdiler. hiç yemediğin bir yerden iğne yediğin için belki değişik geliyor ama inan çok rahat. bir de hissizlik varya hani 3-4 saat hissedememek çok garip bir duygu. koşa koşa git kardeşim derim çok rahat herkese tavsiye ederim benim sütüm bile odama getirlirken ebem kontrol etmişti gelmişti. kendimdeyken bebişimi emzirdim. kolay gelsin

bende 4 ay önce spinal anestezi ile doğum yaptım. yine olsa aynı yöntemle yapardım canım çok tatlı ve panik biri olmama rağmen Allah güç verdi sanırım çok rahat girdim ameliyata. anestezi uzmanı çok rahatlatıyor zaten devamlı konuşuyor. ben bele iğne yaparken hiç birşey hissetmedim sonrasında baş ağrısıda olmadı. bebeği alırken karnında bişeyler hissediyorsun ama acı değil bu karnını çekiştiriyorlar gibi. bebek alındıktan sonra dikiş atılırken anestezi uzmanı çok hafif bir uyku hali olabilir dedi galiba sakinleştirici veriyorlar ne kadar uyuyacağım dedim istersen yapmayalım dedi farketmez dedim bende ama yaptılarmı bilmiyorum çünkü uyumadım ameliyattan çıktığımda özel odaya geçene kadar 3 kişilk bir odada kaldım orada normal anesteziyle doğum yapanlar vardı ve inliyorlardı. buda beni korkuttu uyuşuk olduğum için bişey hissetmiyordum ama uyuşma gidince ağrımmı olacak diye panik yapıyordum ama hiç birşey olmadı galiba spinalle alakalıymış buda. benim tek problemim sonda çıktıktan sonra oldu ayağa kalktığımda acı hissediyordum doktorda antibiyotik yazdı iyiki doktorumu dinleyip spinal anestezi olmuşum...

Back