40. haftasını doldurmuş bir anne adayı olarak üzerimdeki sezaryen baskısı giderek artmakta. Sezaryen sebeplerini çok merak ediyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım, bunun sebebi neydi?
40+4 de epidural destekli normal doğum yaptım , normal doğum için bi engel yoksa 42 ye kadar bekliyorlar , sezeryan tıbbi açıdan gerekmedikçe düşünme bile...
Canim hayirlisini iste sezeryan kötü birsey değil bebegini riske atma tabi sezeryan yap demiyorum yanlis anlama keske benimkilerde normal olsaydi doktoruna kulak ver onun dediklerini dinleki sonradan allah korusun kotu birseyle karsilasma kimseyede kulak asma sadece doktorunla konuşCevaplarınız için çok teşekkür ederim.
39'daki kontrolümde sancı ve açılma yoktu.
40 bugün bitti. Yarınki kontrolüme göre karar verilecek.
Doktorumun önerisi;
1-Eğer 40. haftada da açılma olmazsa en fazla 1 hafta daha bekleyip sonra sezaryen yapmak.
2-Açılma varsa suni sancı verecek doğumu başlatmak
Yok canım hiç bir engel yok. Sadece başlamıyor işte sancılarım. Benim 7. tüp bebek denememle olduğu için kıymetli bebek sınıfında. Sırf bu sebeple bile sezaryen öneriyor doktorlar. Ama kendi doktorum yüksek riskli gebelik doktoru ve şu an bir risk görmüyor. Ama o bile en fazla 41'e kadar beklerim diyor. Asıl önerisi 40+3'te yani bu cuma eğer açılma vs yoksa hala sezaryen.
40. haftasını doldurmuş bir anne adayı olarak üzerimdeki sezaryen baskısı giderek artmakta. Sezaryen sebeplerini çok merak ediyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım, bunun sebebi neydi?
Canım çok sağol cevabın için. Haklısın uygun bir seçenek koymamışımBenim ilk doğumum rahim içi gelişim geriliği nedeni ile 38+1 de bebeğin son 3 hafta kilo almaması nedeniyle epidural sezaryen olduö. Ankette nereyi işaretleyeceğimi bilemedim.