Sezaryen Sebepleri Anketi

Sezaryen doğum yapmanızın sebebi neydi?

• Vajinal doğum korkusu

OY: 11 23,9%
  • İstediğimiz bir tarihte olması için tercihe bağlı

OY: 3 6,5%
  • Bebek doğum kanalına girmediği için

OY: 12 26,1%
  • Doğum kendi kendine başlamadığı için 40. haftada

OY: 1 2,2%
  • Doğum kendi kendine başlamadığı için 41. haftada

• Doğum kendi kendine başlamadığı için 42. haftada

OY: 2 4,3%
  • Bebeğin uygun olmayan pozisyonu (makat geliş, transvers vs)

OY: 4 8,7%
  • Kordon dolanması

• Vajinal doğumdan tıbbı sebeplerle acil plansız sezaryene geçilmesi

OY: 12 26,1%
  • Gebelik şekeri, gebelik tansiyonu gibi anne ile ilgili tıbbi sebepler

OY: 4 8,7%

• Ankete Katılan
    46
evaplarınız için çok teşekkür ederim.

39'daki kontrolümde sancı ve açılma yoktu.
40 bugün bitti. Yarınki kontrolüme göre karar verilecek.

Doktorumun önerisi;
1-Eğer 40. haftada da açılma olmazsa en fazla 1 hafta daha bekleyip sonra sezaryen yapmak.
2-Açılma varsa suni sancı verecek doğumu başlatmak
Arkadaşlar benim anlamadığım açılma var ise neden suni sancı veriliyor. Benim 7 cm kadar hiç ağrısız sancısız acilmam oldu ama o suni sanciyi taktıkları anda ben bebeğimi itemedim çünkü sancı kasıklarıma vurdu ve en son bayilmama sebep oldu acil sezaryen oldum zaten dogum kendi kendine olacak nedir bu doktorların suni sancı sevdası anlayamadım gitti. Bence doğumu biz yonetmeliyiz doktor sadece aracı olmalı çünkü bebekle bağı kuran biziz ne zaman ikinacagimizi sancinin ne zaman geleceğini biz biliyoruz zaten nitekim doğru nefes alarak ikinmadan da bebeğimizi ilerletebiliyoruz ama bizim doktorlarımiza Gore olmaz illaki o çatalca kendimizi yirticaz gelenek bu.

• Beğen
Reactions: 9ay
40. haftasını doldurmuş bir anne adayı olarak üzerimdeki sezaryen baskısı giderek artmakta. Sezaryen sebeplerini çok merak ediyorum. Sezaryen doğum yapan arkadaşlarım, bunun sebebi neydi?
Merhaba Benim bebegim de 40.haftanin sonunda geldi Vajinal dogum cok istiyordum o yüzden bekledik Suyum geldi sanci gelmeyince vajinadan tablet verildi acilma kolaylassin sanci baslasin diye Sancilarim başladı fakat 12 saat boyunca acilma 2cm de kaldi sonra bebegimin kalp atislari yavaslamaya basladi her bi kasilmayla o yuzden almak zorundayiz dediler Bebegim dogunca anlasildi neden gelmedigi 3.1 kg bekledigimiz bebek 3.93 kg mus ve iri oldugu icin dogum kanalina girmemis Ben minyonum ve bu kadar iri bi bebek icin pelvisim uygun degilmis Sonuc olarak spinal sezaryenle kizim dunyaya geldi :)

• Beğen
Arkadaşlar benim anlamadığım açılma var ise neden suni sancı veriliyor. Benim 7 cm kadar hiç ağrısız sancısız acilmam oldu ama o suni sanciyi taktıkları anda ben bebeğimi itemedim çünkü sancı kasıklarıma vurdu ve en son bayilmama sebep oldu acil sezaryen oldum zaten dogum kendi kendine olacak nedir bu doktorların suni sancı sevdası anlayamadım gitti. Bence doğumu biz yonetmeliyiz doktor sadece aracı olmalı çünkü bebekle bağı kuran biziz ne zaman ikinacagimizi sancinin ne zaman geleceğini biz biliyoruz zaten nitekim doğru nefes alarak ikinmadan da bebeğimizi ilerletebiliyoruz ama bizim doktorlarımiza Gore olmaz illaki o çatalca kendimizi yirticaz gelenek bu.
Haklısın canım. Hani doğum belli bir açıklıkta takılır kalır, ne yaparsan yap ilerlemez, anne çok yorulur, bebeğin kalp atışları yavaşlar, o Zaman doğumun daha fazla uzamaması için suni sancı verirler anlarım. Bunların hiç biri yokken, hele 7cm'de neden vermişler?
Bana da 40'ı doldurduğum için risk artmasın, bir an evvel başlatalım diye vermeyi düşünüyor sanırım. Ama her şey yolunda giderse, doğum kendi kendine ilerlerse bekleyelim demeyi düşünüyorum.

39+0 da tercihi isteğimle sezeryan oldum normal korkusu bebeğimi merakım ve artık psikolojik olarak hamilelik ten müthiş sıkılmış tım. Normal içimde. Ukte kalacak galiba. Bazen pisman oluyorm . Ama bazen de iyiki 40 in sonuna kadar bekleyip bilinmezlik leré atmamjsim kendim o oglusumà erkenden kavusmusum diorum.
Normal doğum için sanirim çok müsaittim doğum günü nst de müthiş sancı varken ben bi hafif bel ağrısı duyordum ve bebegim 2700 gr di. Pirt die cikarmiydi acaba. Sezeryan sonrası çok zormuş. Nasippp

• Beğen
Haklısın canım. Hani doğum belli bir açıklıkta takılır kalır, ne yaparsan yap ilerlemez, anne çok yorulur, bebeğin kalp atışları yavaşlar, o Zaman doğumun daha fazla uzamaması için suni sancı verirler anlarım. Bunların hiç biri yokken, hele 7cm'de neden vermişler?
Bana da 40'ı doldurduğum için risk artmasın, bir an evvel başlatalım diye vermeyi düşünüyor sanırım. Ama her şey yolunda giderse, doğum kendi kendine ilerlerse bekleyelim demeyi düşünüyorum.
Bebeğin tehlikede olsa tamam ama herşey normal ise bebeğin gelmek için hazır değil demek ki neden başlatmak istiyorlar anlamiyorum. doğum sırasında da bebegin tehlikeye girerse sen zaten bunu hissediyorsun tabi ters gelmesi kordon dolanması gibi durumlar haric. İnsallah sağlıklı bir şekilde doğumunu gerceklestirirsin canım duaların seninle.

Canım bide doğuma gitmeden mutlaka izlemeni istediğim bir video var ama sonuna kadar izle lütfen 'hakan çoker doğum kendi başlamalıdır' kendini daha güçlü hissedeceksin ben butun videolarını izledim ayrica kursuna da gittim. Çok yararlı oldu.

En doğru kararı doktorun verecektir ona güven. Ayşe teyzenin gelini,Fatma teyzenin kızı, görümcenin eltisi çatır çatır normal doğurdum diye kasılarak geziyor diye sakın bebeğini riske atıp o yaptıysa ben de yaparım deme. Sezaryan riskli durumlarda anne ve bebek için hayat kurtarıcıdır.zaten Artık eskisi gibi kesisiz suni sancısız epiduralsiz kısacası müdahalesiz doğal doğum yapan çok az, müdahaleli vajinal doğum yapılıyor ve onun da ilerde çıkarabileceği sıkıntılar oluyor her doğum şeklinin bi zorluğu var, sonunda ortaya çıkabilecek sıkıntıları var. Başka konuda da yazmıştım vajinal doğum yapıp 30 dikişi olan arkadaşım vardı. Gereksiz kahramanlık sıkıntı doğuruyor. Ben hamile olsam normal doğum yapamam mesela, acı eşiğim düşük, astım hastasıyım iki bağırsam ağlasam nefessiz kalıyorum , başımın altında üç yastık olmadan yatamıyorum boğulma hissi geliyor,uyutulmadan diş bile çektiremiyorum kaldı ki çıkıp o masaya yatıp çocuk doğurcam.. Mümkün değil . Sen de kendini bedenini tanırsın kendini rahatlatacak bebeğinin gelmesini kolaylaştıracak seni sakinleştirecek şeyleri bulmaya çalış ama olacak gibi değilse hala açılman yoksa doktorunu dinle

X