- 5 Aralık 2020
- 972
- 1.478
- 63
- 28
Amin insallahGüzel dileklerin için teşekkürler canım. İnşallah sende problem yaşamadan kucağına alırsın bebişini
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Amin insallahGüzel dileklerin için teşekkürler canım. İnşallah sende problem yaşamadan kucağına alırsın bebişini
16 yaşında doğum mu yaptınız? Neyse kaybınız için sabırlar diliyorum. Bence tüp açma ameliyatındansa tüp bebek tedavisi daha basit. Durumunuz için de riskli gebelik uzmanlarından görüş almalısınız.Arkadaşlar merhaba konuyu acali 1 ay olmuş ama aynı başlık altında konu açmak istemedim...
En son doğumumu 2005 yılında sezeryanla yaptım. Geçen sene bu zamanlar hamileligimi öğrenmiştim. Kasım'da bebeğim doğdu ancak 80 gün sonra vefat etti. Sezeryanla doğum yapmistim bunu da. Şimdi tekrar bebek istiyoruz. İşin kötü tarafi yaşım 38 olunca bu dogumda tüpleri baglatmistim. O kadar pişmanım anlatamam.
Doktorum iki seçenek önerdi. Ya tüpleri acicaz ya da tüp bebek yapicaz diye. Tüpleri açmak da çok sikintiliymis dış gebelik şansı artiyormus. Ne yapacağımı bilemiyorum. Bebeğime mı yanayım tüpleri baglattigima mı yanayım. Daha da kötüsü kalp hastasıyım son gebeliğim de de doktorum ailenle vedalas çıkamazsın bu doğumdan demişti.
Benim durumu yaşayan var mı konu hakkinda yardımcı olabilecek birileri....
Bu kadar felaketi bir arada yaşayan bende yoktur ama ne bileyim.....
Şuan tek bildiğim evlat acısı geçmiyor. Yeri de dolmuyor. Kucagim.bos kaldı. Ne yapacağımı da bilmiyorum
Allah yardım etsin. Görüş almaya devam edin başka başka doktorlara da gidin. Çok ciddi söyledikleri şey.16 da evlendim 17 de doğum yaptım Eylül'de 39 um
En iyi doktorlarla görüştük hep. Bı tanesi arka arkaya dogur bişey olmaz derken diğeri vedalas ailenle dedi.
Amin...
Amin Allah razı olsun.Allah yardım etsin. Görüş almaya devam edin başka başka doktorlara da gidin. Çok ciddi söyledikleri şey.
O ameliyat narkozu gibi değil ama sedassyon deniyor. Çok daga basit.Amin Allah razı olsun.
İnanın görmediğimiz Dr kalmadı bölgenin en iyi doktorları hepsi de.
Şimdi tüp bebekten de korkuyorum.... Tüp bebekte narkoz ile uyutuyorlarmis... Doğum zaten başlı başına korku... Hadi o narkozdan kalkamazsam...vs vs...
En çok korku da tekrar bebeğimi kaybedersem....
Artık psikoloji diye bişey de kalmadı.
Selqm konuyu acan benimAmin Allah razı olsun.
İnanın görmediğimiz Dr kalmadı bölgenin en iyi doktorları hepsi de.
Şimdi tüp bebekten de korkuyorum.... Tüp bebekte narkoz ile uyutuyorlarmis... Doğum zaten başlı başına korku... Hadi o narkozdan kalkamazsam...vs vs...
En çok korku da tekrar bebeğimi kaybedersem....
Artık psikoloji diye bişey de kalmadı.
Çok iyi anladım. İşte bu yüzden buraya geldim... Benim gibi bir çok anne yada anne adayı var ve kafam çok karışık. Bizler kayıp sonraları duygusal boşluk yada kendimizi suçlama yönüne doğru eğiliyoruz.. tüm sorun burdan çıkıyor aslında.Selqm konuyu acan benim
Kaybiniz icin uzuldum allah rahmet eylesin bende ayni sekilde dogum yapip bebegimi kaybettim su an hamile olmama ramen bir bebek istegim yok nasil anlatsam beni dogru anlarsiniz bilemiyorum ben iki bebek kaybettim ilkini kaybedince ayni sizin gibi kucagim bos kaldi diye dogunuyordum tekrar hamile kaldim ama rabbim nasip etmedi iste bu hamileligimde tamamen saka gibi bir bebek girisimimiz olmadan hamile kaldim size tavsiyem ancak su olur eyer bir cocugunuz var ise dahada zorlamayin yasin malyum yasadiklarin ortada ve saglik durumunda sizi uzmek deil niyetim ozur dileyerek soyluyorum ama bazi seyleri kabullenip razi olmak gerekiyor eyer bir cocugunuz var ise o cocugu annesiz birakacak durumlara kendinizi sokmayin ozaman pismanlikta care etmez umarim hakkinda hayirlisi olur rabbim en iyisini bilir ne diyeyim acele etmeden once bir oturup dusunun lutfen
Sizi inanin ki cok iyi anliyorum rabbimden sizin icin hayirli bir evlyat diliyorum insallah rabbim gonlunuze gore verir sizde doya doya anneligi yasarsiniz acikcasi anladimki siz herseyi goze alip denemek istiyorsunuz size nede denilse bir sans vermek istiyorsunuz anliyorumda bu isteginizi ne kadar dogru bulmasamda hakkinizda hayirlisi olsun diye duga edicem insallah rabbim sizi ve evlatlarinizi korur guzel bir aile olursunuzÇok iyi anladım. İşte bu yüzden buraya geldim... Benim gibi bir çok anne yada anne adayı var ve kafam çok karışık. Bizler kayıp sonraları duygusal boşluk yada kendimizi suçlama yönüne doğru eğiliyoruz.. tüm sorun burdan çıkıyor aslında.
İkinci evliliğim benim. İlk evliligimden iki oğlum var ve küçük yaşta çocuklarım elimden alindi. Biri 5 yaşında diğeri 8 aylıktı. 5 yaşındaki doğduğunda ben 17 yaşındaydım. Onlarla yapamadığım o kadar çok şey var ki. Hep bir boşluk kaldı... Şimdi yeniden evlendim... Eşimin hiç çocuğu yok. Rabbim bize bir evlat nasip etti.. iki oglumdan sonra bir kız bebek .. dünyalar benim oldu... 80 gunluktu... Kışın ortasında doğum yapmama rağmen bir defa bile usutmedim. Burnu bile akmadi... Hastalanmadi bile bebeğim. Aksine çok ama çok saglikliydi... Besiginde yatırdım bı akşam rahat uyusun diye.. yanında oturduğum yerde içim geçmiş 1 saat. Uyandığımda bebeğim ölmüştü... Ani bebek ölümü sendromu diyor doktorlar... Bu beni mahvetti. Rabbim kimseye gostermesin... Bide kalp hastası olduğumdan Dr tüpleri bağlayalım diye 3 4 defa ısrar edince tamam dedim bağlayalım. Şimdi aynı doktor ben senin hikayeni bilmiyordum.. çocukları bu eşinden saniyordum ondan ısrar ettim dedi. Açalım tüpleri ama sağlıklı bir gebelik bekleme dedi.. daha çok yıkıldım..
En azından bir defa olsa şansımı denemek istedim. En azından evet haklısınız iki çocuğum var bana anne diyen. ( Hatta biri daha anne bile demiyor .. bakarmisiniz diye hitap ediyor).. eşimde o da yok. Bencil davranmakta istemiyorum. Bu ameliyattan ciktiysam ondan da çıkarım diyorum... Çünkü gebeligimde bir tane kalp ağrısı çekmedim. Çok rahat ve sağlıklı bir gebelikti. Doktorumun da bunda payı haddinden fazladir.
20 yıldır içimdeki boşluk büyüdü büyüdü dağ haline geldi... Tam doldu derken puf dedi gitti. Her gece kokusu burnumda... Kıyafetleri odası gözümün önünde. Nereye gittiysem ne yaptıysam olmadı bir türlü dolduramiyorum o boşluğu. Haklısınız aksi bir durumda diğerleri de annesiz kalacak belki... Ama zaten bana ihtiyaçları yok. Hayatlarında hiç bir zaman olamadım... Annesine siz diyen bir evlat... Bilmiyorum. Kafam çok karışık.
Uzun oldu biraz ama kusuruma bakmayın. İçim.o kadar şişti ki.. anlatamam.
Amin çok teşekkür ederimSizi inanin ki cok iyi anliyorum rabbimden sizin icin hayirli bir evlyat diliyorum insallah rabbim gonlunuze gore verir sizde doya doya anneligi yasarsiniz acikcasi anladimki siz herseyi goze alip denemek istiyorsunuz size nede denilse bir sans vermek istiyorsunuz anliyorumda bu isteginizi ne kadar dogru bulmasamda hakkinizda hayirlisi olsun diye duga edicem insallah rabbim sizi ve evlatlarinizi korur guzel bir aile olursunuz