sezaryan doğum yapanlar

nisan annesi

bebegım
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2008
757
5
arkadaşlar ben sezaryan doğum yaptım memleketimde doktorum 40 çıkınca gel dikişlerine bakacağım dedi(iç dikişlerede).fakat şartlar el vermedi.sorum şu sizler bakındınızmı bakındı ise doktor ne dedi ilaç falan bişiyler verdimi,şimdiden teşekkürler

dr 40 gün çıktıktan sonra sonra kontrole çağırıyolar ben iki doğum yaptım gitmedim ikisinde de
arkadaşım gitmişti ilaç filan vermiyolar muayene için aslında gitmekte fayda vardır.

canim oncelikle bebeyin hayirli ugurlun olsun insallah

canim kesinlikle git ihmale gelmez sonucunda operasyon gecirdin
bende ikinci cocugumu yanu uc bucuk ay once sezeryan oldum dogumdan sekiz hafta sonra konrole gittim

dis dikislerim iyidi
ama ic dikislerimde yer yer kanamalar oldu..ilac falan vermiyolar anca agrin olursa agri kesici
bu arada sakin ihmal etme

sen iyi olacaksinki bebeyine bakabilesin canim....borc harc bulmaya calis canim parayi sakin ihmal etme sagligini sakin....

beni drum çağırmadı sadece dikişleri aldığında muayane etti okadar birde 41.gün istersen gel spiral takalım dedi ben istemediğim için gitmedim birde dışda dikiş yokki yapıştırma yapıyorlar

ben kırkımdan sonra kontrole gıttım kendı cagırdıgı ıcın para almadı.ultrasonla rahıme baktı.toparlanmıs dedı o kadar ıste.zaten dısta dıkıs yok yapıstırma.helen 20 benım sezeryanım cok kolay gectı dogumda agrı pompası taktırmıstım o yuzden agrım olmadı.suan ıkı aylık oglum cok rahat her ısımı yapıyorum hıc agrım yok.

Doktorunuz çağırdığında gidin.Herhangi birşey yapmıyor ama herhangi bir enfeksiyon kapmışmı diye bakıyor.önleminizi baştan almak iyidir.Bende olmadı ama arkadaşımda 2 ay sonra enfeksiyon oldu.hepinize geçmiş olsun bebeğiniz analı babalı sağlıklı büyüsün.Hepinizin bebişini öptüm

mrb kızlar ben 56 gün önce sezeryanla doğum yaptım bana doktorum iki ay sonra gel demişti dört gün sonra gidicem benimki dikişsizdi zaten doğumdan geriye sadece o gece ayağa kaldırdıkları anı hatırlıyorum yine olsa yine sezeryanla yapardım iki gün hastanede kalınıyo üçüncü gün eve geldim korkuyodum hareket etmeye ama gerek yokmuş dördüncü gün evimi temizledim kocama yemek yaptım yani normale döndüm Allah herkese böyle doğum nasip etsin cok şükür her şey çok güzel kendinize ve bebişlere iyi bakınnnn.....

canim oncelikle bebeyin hayirli ugurlun olsun insallah

canim kesinlikle git ihmale gelmez sonucunda operasyon gecirdin
bende ikinci cocugumu yanu uc bucuk ay once sezeryan oldum dogumdan sekiz hafta sonra konrole gittim

dis dikislerim iyidi
ama ic dikislerimde yer yer kanamalar oldu..ilac falan vermiyolar anca agrin olursa agri kesici
bu arada sakin ihmal etme

sen iyi olacaksinki bebeyine bakabilesin canim....borc harc bulmaya calis canim parayi sakin ihmal etme sagligini sakin....

öncelikle teşekkür ederim .özel doktoruma gitmeyi isterdim fakat bazı şart dediğim memleketimde değilim başka doktora bakınıyımmı dedim doktoruma oda gerek yok bi gelişinde bakarız dikişlerine değince pek önemsememiştim yinede böyle bi soru kafama takıldı onun için yorumlarınız benim için önemliydi.teşekkür ederim tekrar

kızlar cok mu agır oldu sezeryan ne kadar agrı cektiniz cevap verirseniz sevinirim

canım sezaryandan çıkınca bi acı hissediyosun fakat sana ağrı(acı)kesici iğneler vuruluyo onların etkiside bi 20 dk falan alıyor bukadar sonrası ben bişiy hissetmedim.rahat ol.benim düşündüğümden daha kolaymış

kızlar cok mu agır oldu sezeryan ne kadar agrı cektiniz cevap verirseniz sevinirim

canım hemen korkma,durumuna göre ve dokturunun tedavisine göre değişiyor,ayılınca yoğun bir ağrıyla uyanıyorsun hemen ağrı kesici yapıyorlar ama biliyor musun asıl ağrılarını ne dindiriyor dünyanın en tatlı,en güzel mucizesini emzirmeye başlayınca ne ağrı kalır ne de başka bi şey allah sağsalim bebeğini kucağına verir inşallah........
ben ilk bebeğimde ağrılarla ayıldığımda ağrı kesiciden çok gözlerini iyice açmış dünyanın en güzel gözleri bana bakıyordu,ben 1saat geç çıkmışım ameliyattan bebeğim gözlerini hiç açmamış ben gelene kadar, başını yana yatırmış öylece iri gözleriyle bana bakıyordu.........oyüzden ağrılar gelir geçer sen bebeğine odaklan a.s.:nazar::nazar:

Ben epidural sezeryan oldum ve estetik dikiş atıldı..Dikişlerim alınırken doktor normal görünüyor dedi..Kontrol için çağırılmadım..

Sezeryana gelince; ben hep normal doğum düşünüyordum ve istiyordum..Kendimi hiç sezeryana hazırlamadım..Ama son anda sezeryan olmak zorunda kaldım..Doğum en kolay aşamaydı ama doğumdan sonra ağrı kesici olarak kullanılan aleti kullanmam gerektiğini farkedemediğimden ve birazda refakatçi olarak kalan kayınvalidemin ilgisizliğinden ve bilgisizliğinden çok sıkıntı çektim..Çok ağrım oldu, ilk gece gelmesi gereken ıhlamur gelmediğinden ve hemşire beni yürütmediğinden ( kayınvalidem uyumayı tercih etti :eek:klava:) gaz çıkaramadım sonrasında gaz çıkaramadığım için çok sıkıntı çektim.. Son gün lavman yaptılar ama o zamana kadar ben artık çektiğim ağrılara dayanamadığımdan hayatımda hiç ağlamadığım kadar ağladım..Hastaneden iki büklüm çıktım..Ve güya devlet hastanelerinde sıkıntı çekmiyeyim diye özel hastanede doğum yapmıştım..

Sana tavsiyem yanında bebekle ve seninle ilgilenecek iki kişi olsun..Özellikle gece yanında kim kalacaksa seninle yakından ilgilenmeli..Ayrıca sonuçta ameliyat olduğu için hiçte öyle laylaylom atlatılacak bir durum değil, sezeryan sonrasında da kendine dikkat etmen ve iyi bakılman gerekiyor..

Birde birkaç uyarıda bulunayım ki bunları bana kimse söylemedi;

1- Yanında fazladan yedek gecelik götürmen gerek çok terliyosun,
2- Sütün çok az geliyor ama emzirirken mutlaka göğüslerini ıslat yoksa bebek emmeye çalışırken yara oluyor ( sezeryan ağrısının yanında bir de meme ağrısı çektim bu konuda uyarılmadığımdan)
3- Kimse getirmezse diye yanında ıhlamur yada rezene götür..
4- Refakatçini dikkatli seç :)) Hemşirelerden çok birşey bekleme (özel hastane olsa bile)
5- Sezeryana ve sonrasına psikolojik olarak hazırlan
6- Sezeryandan sonra hem dikişlerin hemde toparlanamaya çalışan rahmin ağrı yapıyor ağrı kesiciler konusunda mutlaka bilgi al.
7- Narkozun etkisiyle hiç ummadığın bir anda öksürük krizine tutulabilirsin..Bu durumda yanında olacak kişi her kimse seni biraz öne eğip sırtına hafifçe vurmalıymış..Ben öksürmeye başladığımda üşüdüğümü sandım ve dikişlerim patlayacak diye çok kasılmıştım ama normalmiş..

Dilerim benim yaşadıklarımı yaşamadan kolayca kavuşursun bebişine ...

Son düzenleme:
bende sezeryan doğum yaptım 27 mayıs ta bilen bilir çok ağrılı çok sancılı hayatım da çekmediğim eziyetleri çektim...ömrümce unutamam...dikişlerime de pazartesi baktırıcam...sağ dikiş üzeirnde yumurta kadar bir sertlik oluştu elleyince ağrıyor hareket edemiyorum....

ben hep noral dedim ama birkaç sebepten sezeryan oldum.ben çok memnunum sezeryandan.ikinci gün ayaktaydım ve her işimi kendim yaptım.özel hastanede doğum yaptım ve tüm ekip süperdi.tatilde gibiydim.doktorum sürekli kontrole geldi.dikiş aldırma diye de bişey söylemedi.strip denen minik bantlardan yapıştırdı ve sprey sıktı.okadar.

Canım benim iki doğumumda sezeryan oldu. Biinci estetik dikişdi, kendimde gayretli idm o yüzden sorunumolmdı. İkinci doğumum riskli idi, Hatda kadın doğum beni ameliyat edemeyeceğini masada kalabilirsin dediler, tıpa gitdim ameliyatıma pr dr girdi, dikişlerim özel bir dikiş miş normal değil yani. Ameliyatdan sonra elbetde sancın oluyor fakat kendin gayret gösterirsen acı çekmekden korkarsan ayağa kalkmakda güçlük çekersin kendine psikolojik destek yaparak ben bunu yapabilirim diyerek kalkınmaya çalışacaksın böylelikle gazını daha rahat atar, iyileşirsin. 40 ım çıkana kadar devamlı dr kontrolum vardı benim, herşeyim gayet temiz gidiyor fakat dr um hala cinsel ilişkiyi yasaklıyor 40 ımdan 1,5 ay sonraya randevu verdi bir sürü tahlil istedi, duruma göre cevap verecek.1 doğumumda bunları yaşamamıştım ama bu riskli bir doğum yaptığım için heralde. Ben doğumdan çıktıkdan sonra ağzımda da kayma olmuştu şimdi düzeldi şükür. Ama sen korkma benimki özel bir durumdu, benim her yerimi ödem kaplamıştı ayrıca bronşit hastası idim.

ben kırkımdan sonra kontrole gıttım kendı cagırdıgı ıcın para almadı.ultrasonla rahıme baktı.toparlanmıs dedı o kadar ıste.zaten dısta dıkıs yok yapıstırma.helen 20 benım sezeryanım cok kolay gectı dogumda agrı pompası taktırmıstım o yuzden agrım olmadı.suan ıkı aylık oglum cok rahat her ısımı yapıyorum hıc agrım yok.

selam canım öncelikle bebişini allah huzur içinde büyütmeyi nasip etsin ben ilk doğumumu normal yaptım ve çok zor geçti o yüzden bunu sezeryan düşünüyorum ağrı pompası nasıl oluyor o konuda bilgilendirirsen çok sevinirim şimdiden teşekkürlera.s.

19 martta sezeryanla dünyaya geldi oğlum ve emin olun tek bir dikiş sızısı bile duymadım.. emzirmek doğurmaktan daha zor geldi bana işte o zaman göğüslerimin acısına dayanamadım

inanmıyorum ne ayaga kalkması ne yemek pısırmesı yaaa ben yataga kendılıgımden yatıp kalkamadım bıle karın kaslarım cok acıyordu cunku dıkıslerı zorladım acele ettım hastanede kalkmaya calıstım ama sımdıkı aklım olsa yapmam bebegım agalamıstı acıkmıstı neyse ama her ınsan bır olmuyor herkesın derısı farklı kımı kumasların cok guzel dıkıs tuttup kımısının tutmaması gıbı sımdı yıne hamıleyım ama sezaryandan korkuyorum hemde cok normal yapmaya calıscam ama rısklı dıyorlar sızler ne dersınız akıl verın sezeryandan sonra normal yapan varmı????????

ben kadın doğum kliniğinde çalışıyorum biz hastalarımızı sezeryandan 1 hafta sonra dikiş almak için kontrole çağırıyoruz yeterli oluyor bencede gitmesen birşey olmaz

X