Açıkçası 10 günde 8 kilo verin / 1 ayda 15 kilo verin gibi diyetlere inanmayı gerçekten doğru bulmuyorum. Diyelim ki 1 ayda 15 kilo verdim. Bu 15 kilo nereden gidecek? Yağdan mı ? Kas kütlelerimizden mi ? Yoksa su kaybı mı yaşayacağız ??.
Farklı farklı insanlar farklı farklı " mucizevi" formüllerle önümüze çıkıyor. Peki o mücizevi formülü bırakınca ne olack. Her kiloyu fazlasıyla geri alacağız.
Spor tavsiyeleri de ilginç. Günde 15- 20 km yürüyecek olsaydık zaten bu kadar kilo almamış olurduk diye düşünüyorum. Pek çoğumuz - neyse ki ben bu tembelliğimi kırmayı başardım. - günde 5 km bile yürümüyoruz ki. Kaldı ki 15-20 km yürüyelim.
Bence böyle formüllerden medet ummaktansa. Kendi yaşam biçimimize ( çalışıyorsak iş saatlerimize i öğrenciysek okul saatlerimize ) uygun olarak uygulayabileceğimiz bir yemek programı ve günde 35-40 dakikalık tempolü bir yürüyüşle bir ayda 8-10 kg veremesek de 3-4 kg gibi minik adımlarla ömür boyu kalıcı bir biçimde kilo verebiliriz :)
Tabi bunlar benim şahsi düşüncelerim. Ben böyle ekspres diyetlerin yarardan çok zarar getirdiğini düşünüyorum çünkü.
Paylaşım için teşekkürler :)