Seviyorum, seviliyorum, ama...

canım benimm, çok sağol güzel yorumun için
dediklerinin aynısını ben de düşünüyorum ama sevgilime bu konuda söz geçiremiyorum şu an okulunu dondurdu, yani tamamen bırakmadı ama gitmeye hiç niyeti yok gibi.oradan nefret etmiş durumda.
gerçi ben çok ısrar edince 2yıl içinde kazanamazsam dönerim geri dedi ama zannetmiyorum ben pek gideceğini

2 yıl içinde kazanamazsa geri döner dönmesine ama bu da size zamandan dezavantaj olur. sen mezun olup çalışmaya başladığında, yavaş yavaş ailen söz nişan muhabbetlerine girdiğinde, o kendine baktığında elde var sıfır olucak. pembe bi yalan mı söylesen acaba, mesela babam senin bölümünü iyice bi araştırmış aslında iş imkanı varmış, yumuşadı gibi falan mı desen :26: yani ne yap ne et döndür okuluna. pişman olmasından korkuyorum :18:

evet canım çok haklısın, zaten beni en çok düşündüren şeylerden biri de bu. zaman kaybı olacak çok fazla.Ona kalsa dönersem de dönmezsem de aynı kapıya çıkacak diyor. "oradan aldığım diplomayla kpss'den tam puan almam lazım atanabilmem için, baban da haklı, Babanın rızasını alabilmem için elimden geleni yapacağım, bana güven" diyor.
zaten şu an her türlü 1 sene kaybı olacak, artık okula bu sene dönemez çünkü, en azından eylüldeki kpss'ye girip şansını denesin. sınavın nasıl geçtiğine göre hareket ederim diye düşündüm.kötü geçerse sınavı,ikna çabalarımı arttırırım artık..

elbette babalar evlatları ıcın hep en kusursuzunu ısterler .
en mukemmelını ısterler .bı'de kımseyı yakıstırmazlar yanına .
anlıyorum babanızın duygularını ama,işde ıyı olmamıs oyle konusması .
neyse olan olmus artık .bundan sonrasına bakmak lazım .
eger erkek arkadasın cok kararlıysa,o bolumden umudunu cokdan kaybetmıs .
bu saatden sonra da devam etse bıle ne kadar ısteklı devam eder bılemeyız.
bu saatten sonra sızın yapacagınız ,yenı bır umutsuzluk vakasına suruklemek yerıne(yapamazsın basaramazsın demek yerıne )
o'na destek cıkmak olacaktır .hanı ben ılk yorumum da "ne yapın edın onu bolumune devam etmesını saglayın "demıstım ama .
sevgılın anlasılan coktan kararını vermıs .bu saatten sonra da yapacagınız sey ; ona destek olmak olur .
Allah yardımcınız olsun ,sızı korusun

ayy kıyamam, ona göre o aslında zamandan kazanmak için böyle yapıyor. bence de sen şimdi kpssyi bekle. benimki de eylülde kpss ye giricek. okuduğu bölümde iş var benimkinin ama daha önce söylemiştim ya o üni 2 de ben üni 3 teyim.benden sonra mezun olucak. bi de onun askerliği var. bizde de çok zaman kaybı olucak, benimki de o yüzden eylüldekine gireyim, atanırsam çok şey kazanırız, atanamazsam da bişey kaybetmeyiz, en azından şansımı deniyeyim diyo. o zaman biz seninle eylülü bekliyoruz, ondan sonrasını da zamana bırakıyoruz canım

aminn, söyledikleriniz çok mantıklı. ben de o şekilde düşünmeye çalışıyorum. Artık yapılabilecek en iyi şey bu sanırım. Destek olmak... Her ne kadar yepyeni bir okula baştan başlamak ve de onu kazanmak çok zor olsa da...

Evet canım çok mantıklı kesinlikle, sevgilin çok güzel düşünmüş, kaybedecek birşey yok, aksine evliliğe giden süreyi kısaltabilir veya maddi açıdan rahatlatabilirsiniz bu şekilde.
zaten benim için kpss dgs'den çok daha önemli. o hukuk'a geçemese de bir yere atanıp çalışmaya başlaması çok önemli, en azından şu an devam edebileceği bir okulu var diye avutuyorum kendimi artık.
eylül'deki kpss'den güzel sonuçlar alıp birbirimize müjdeleriz inşallah tatlım

canım erkek arkadasını tebrık edıyorum valla babanın önyargısı bır yandan işe yarayacak cocuk bu hırsla gıderse memur olacak sonrasında da hep yukselecek vallahi...sıkma canını henuz gencsınız zaten.ben senın erkek arkadasını tuttum merak etme bır yerlere gelır babanın karsısına da rahatlıkla cıkartırsın ılerde...

çok sağol canım benim. umarım dediğin gibi olur. ben de güveniyorum ona aslında ama ümitsizliğe kapıldığım zamanlar da olmuyor değil
içimi rahatlattın, çok sağol

eğer seni üzecek değmeyecek biri olsaydı babanı dinle bırak derdim.
ama okuduğum kadarıyla tek bir kötü özelliği bile yokmuş. en azından sana karşı.
bence sonuna kadar diren.
sevgilinin senin için yaptıkları çok güzel. inşallah o da kazanır dgs ve kpss'yi.
hakkınızda hayırlısı olsun.

babnda haklı anne olunca anlarsın

Yazdiklarini okurken icimden "ya bu kiz herseyi abartiyor,yada basina talih kusu konmus" dedim kendi kendime,böyle erkekler kalmismi bu devirde ya?

Durumuna cok üzüldüm gercektende ama benim aklima su geldi: acaba baban erkek arkadasinin okudugu bölümden cok ilerde sana ve ailene maddi acidan yük olacagini düsündügü icin cocugu kulp buluyor olabilirmi?Durumumuz iyi demissin cünkü,babaninda böyle süphelere düsmüs olmasi normal aslinda.Siz ama dogru yoldasiniz,erkek arkadasin elinden geleni yapsin,ALLAH büyük,elbet bir kapi acilacaktir size.Böylesine cikarsiz bir birlikteligin sonu güzel olur umarim,ALLAH gönlünüze göre versin.

babnda haklı anne olunca anlarsın

ben babam haksız demiyorum kesinlikle, yazdıklarımda görmüşsünüzdür zaten.
O da kendine göre haklı tabiki. Ama herşey okul demek değil, ki okuduğu 4 yıllık bir bölüm varken buna laf etmesi bizi çıkmaza soktu. Sevgilim şu an babamın istekleri doğrultusunda hayatını yönlendirdiği için üzülüyorum ben. Bunu yapmak zorunda değildi, ve bu beni çok üzüyor doğal olarak.

Amin inşallah, çok teşekkür ediyorum, evet gerçekten aklımda geleceğe dair okulundan başka tek bir şüphe yok Dediğiniz gibi, aklıma kötü özelliğini getirip babamın istediğini yapabileceğim bir durum yok ortada. Çoktan bitmiş olurdu yoksa herşey.
tek olumsuz konu bu şimdilik, inşallah hallolur

Seni o kadar iyi anlıyorum ki bende bazı şeyler yüzünden babamla sevgilim arasında çok kaldım, çok ağladım, çok üzüldüm.. Benim de babamla aramda ki bağ o kadar özeldir ki, o benim kahramanım, ama sevgilimde çok özel.. sanki bir kalpte iki erkek varmış ve ikisine birden aşık olmuşsun ve 2siyle de asla ayrılamazmışım gibi geliyordu bana sana da böyle mi olur?

Ama sonuç olarak orta yolu bulmak zorunda olan kişi biz oluyoruz canım, bundan sonra babanın olumsuz sözlerini sevgiline olabildiğince yansıtma, sevgilinde hedeflerine ulaşsın, sonrası çorap söküğü gibi gelir inşallah..

Amin, çok sağolun.
Babamın öyle bir düşüncesinin olduğunu sanmıyorum çünkü sevgilimin ailesinin durumu da kötü değil. Öyle bir şey düşünüyorsa da sevgilim babamdan gelecek tek bir şeyi bile kabul etmez ki, kendi ailesinden gelecekleri bile kabul etmiyorken...
Dualarınız ve yorumunuz için çok teşekkürler.

canım öyle güzel tarif etmişsin ki sevgili ve baba ikilemini.. Aynen öyle hissediyorum. Babamla şu an aram çok iyi mesela, öğrenecek de tekrar bozulacak diye de çok korkuyorum açıkçası, onu bir kez daha hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.
Diğer yanda da bunların hiç birini yaşamak zorunda olmadığı halde kendini heba eden sevgilim var...
Çok zor gerçekten. Sevgilime destek olmaya çalışıyorum, ama bazen başarılı olamıyorum sanırım, çünkü benim ona destek olmam gerekirken destek olan taraf o oluyor genelde.
Sen neden sevgilin ve baban arasında kalmıştın peki? :26:

babanızın yaptığı çok yanlış sevgiliniz zaten 4 yıllık okuyormuş sırf bölümünden alım olmadığı için kulp bulmuş
işsiz sapsız değil ki bu adam aklı başında okuyor işte daha ne yapsın
o şimdi babanız tarafından kabul görsün diye çabalıyor oldu da bu dediklerini yapamadı dgs kpss bunlar kolay şeyler değil o zaman ne olacak yada babanız hala kabul etmedi diyelim yazık değil mi o kadar çabalamasına
yani sizin bu saatten sonra babanıza kesin kabul ettirmeniz gerekiyor sevgiliniz hakediyor çünkü.

evet çok haklısınız ama ne babamın düşündüklerini ne de sevgilimin şu an yaptıklarını değiştiremiyorum
Zaten sevgilimin hedefleri gerçekleşmezse bile bu yolda çabalaması bile yeterli olmalı babam için. Öyle umuyorum yani.

Aslında arada kaldığım durum seninkinin tam tersi.. Babam ilişkimizi öğrenince ne kadar zaman oldu bir yüzük takamadılar lafını bir attı ortaya, sonrası beni hasta etti.. yani hemen evlenin diye değilde bir adı konsun laf söz olmasın diye... Neyse o sıralar sevgilim işe yeni girmişti, ailesine yardım etmesi gerekiyordu, kardeşinin nişanı vs.. o durumda değillerdi yani anlayacağın.. Sevgilimde sanki ben ciddi düşünmüyorum ben istemez miyim sana sözlüm demeyi diye söyleyince ben nasıl arada kalıyordum tahmin et artık...

Şimdi mayısta aileleri tanıştıracağız ama bunca şeyden sonra içimde çok büyük bir korku kaldı.. Ya birşey çıkarsa, ya gelmezlerse, ya olmazsa diye diye kendimi yiyorum, aileler tanışmadan da geçmeyecek sanırım bu korkum..

Birde babam siz o yola girin ben destek çıkarım demişti (maddi açıdan) bu da doğal olarak çok gücüne gitti sevgilimin..

off off zor işler bunlar canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…