seviyeli bir birlikteliğimiz var...

baxgxcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2007
247
13
herkesin ağzına dolanmış seviyeli bir birlikteliğimiz var ben çözemedim ilişkinin seviyelisi seviyesizi nasıl olur? bilen var mı ?

Ondan ben de duymuştum seviyeli işteeetatlicadiarzu

saygı sevgi anlayış varsa aynı dili konusabiliyorsa çift bence o ilişki seviyelidir
ama çiftler arasında saygısızlık varsa anlayış yoksa iletişim kopukluğu varsa seviyesizdir

öncelikle çok güzel bir konu olmuş.
bana çok saçma geliyor kim birlikteliğini seviyesiz görür ki? insanlar galiba bu kelimeyi evlenmeyi düşündüklerini ifade etmek için kullanıyorlar. ya da cinsel anlamda bişey yaşamadıklarını gizlice ifade edebilmek için.
saçmaaa

birliktelikler saygı,sevgi,dürüstlük ve güven çerçevesinde yaşanır..bizler buna seviyeli ilişki diyoruz...eğer birliktelikler basit yaşanıyorsa arada saygı kalmamışsa,her iki taraf birbirine hiç hoş olmayan davranışlar sergiliyorsa,kısaca seviye düşüyorsa işte bunada seviyesiz ilişki diyoruz...yani seviyeyi iki kişinin birbirine olan sevgisi ve saygısı belirliyor..

öncelikle çok güzel bir konu olmuş.
bana çok saçma geliyor kim birlikteliğini seviyesiz görür ki? insanlar galiba bu kelimeyi evlenmeyi düşündüklerini ifade etmek için kullanıyorlar. ya da cinsel anlamda bişey yaşamadıklarını gizlice ifade edebilmek için.
saçmaaa

yok hayır dediğiniz iki madde içinde seviye kelimesi kullanılmaz..birlikteliği iki kişi oluşturuyorsa seviyenin kalitesinide bu iki kişi belirler...kısaca bir ilişkinin kalitesi diyebilirim...

'seviyeli bi ilişkimiz var arkadaşlar'
'lütfen çekmeyin biz sadece arkadaşız çocuklar'
sözüm ona ünlülerin kelime oyunları bence
insan nasıl seviyesiz bi ilişki yaşıyabilirki
yada kim çıkıp ben seviyesiz bi ilişki yaşıyorum der?
herkezin kendine göre şartları tarzı vardır ona göre yaşar ilişkisini
seviyeli yada seviyesiz diye adlandırmak 3. kişilere düşmez bence:1closedeyes:

seviyeli iliski agizlarina ciklet olmus, boyna söyleyip duruyorlar,
zaten kimse kabul etmezki seviyesiz bir iliskisi oldugunu
seviyeli iliski, civik civik olmayan, saygi icinde yasanan bir iliski dir bencede..

tatlım onu genelde magazin programlarında gündelikilişki yaşayanlar söylüyor sanırım seviye zaman demek ne kadar kısa okadar seviyeli onlar için

Sanki bu lafla dalga geçmiş gibisiniz ama bencede seviyeli yada seviyesiz ilişki var...
Seviyeli ilişki bana göre;saygının kişilerin birbirine davranışlarının yerli yerinde olmasıdır...Çiftlerin nerde nasıl davranacağını bilmesidir...Çiftte hoşgörü olmasıdır...
Seviyesizde malum ; kavganın gürültünün eksik olmadığı saygının bittiği sevginin de tükenmek üzere olduğu bi ilişikidir bana göre...
Tabi sizinde dediğiniz gibi kimse ilişkisini seviyesiz olarak nitelendirmez çünkü kendilerine konduramaz ama bu da bi gerçektir ki ne kadar inkar edilirse edilsin 3. kişiler tarafından bu konuşulur... seviyeli-seviyesiz ilişkiler günümüzde vaarrr.

Arkadaş zaten söylencek söz bırakmamış.Kesinlikle katılıyorum yerimseniben

popüler ve magazinsel kültürün , kelime hazinemize bir katkısı daha....
yersiz ve de saçma.........CADIARZU.

popüler tipler için "seviyeli birlikteliğin" lügattaki manası :

seviyeli birlikteliğimiz var yanee yatıp kalkıyoruz aynı evde yaşıyoruz ama evlenmeyeceğiz tatlicadiarzu

normal yurdum insanı için lügattaki anlamı :

biz görüşüyoruz aramızda güzel bir iletişim var aileler de biliyor yakında yüzük takacağız

bana kalırsa bu sozun anlamı su
bizim evlenmedigimize bakip ta bunlarin ki gecici bi iliski demeyin
veya bu adam bu kızla gonul eglendiriyo demeyin
biz oyle evlenecez diye iliski yasayanlardan degiliz, evlenmesek te ciddi bi iliskideyiz (nasil oluyosa :p)

kesin bi açıklaması olmayan günümüzde sadece adı seviyeli birliktelik olan ama seviyeyle uzaktan yakından alakası olmayan bi birliktelik türü heralde:KK70::KK70::KK70: o nasıl oluyosa

ilişkinin seviyelisi yada seviyesizimi varmış vay beeee...
sadece bu lafı söyleyenler hemen hemen her gün medyayı meşgul edenlerin çıkarttığı bir laftan ibaret...
seda sayan-nihat doğan ilişkiside seviyeliydi ne oldu????

ilişkinin saygı boyutu önemlidir...sevginin ne aşamadığı olduğu önemlidir...
evliliğide seviyeli yada seviyesiz olarak ayırdık yaa bravo diyorum başka da bir şey diyemiyorum...

seviyeli bir birlikteliğimz var lafı bencee medya dünyasının ünlüleri için geçerli bi laf ya da bigün onla bigün bunla takılan insanlar için...çünkü normal yaşam süren insanlar bi ilişkiye uzun süreli olsun diye başlar ama onlar takılalım diye başladıkları için öyle gerçekten aşık olunca birden ayy bu sefer valla evlenmeyi düşünüyorum gibisinden söylüyolar diYE düşünüyorum canımmm:)

NORMAL YAŞAM SÜREN İNSANLARIN İLİŞKİLERİ ZATEN SEVİYELİDİR:KK66:

X