• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilinizle Tatile Çıkar mısınız?

yesilmavigri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
341
0
46
İstanbul
Bir buçuk yıla yakın süredir süren bir ilişkim var. Bir ay önce ayrıldık. Ben sınav stresimden dolayı kötü günler yaşıyordum. İstediğim bölüm oldu ama okul olmadı felan diye sinirlerim tepemdeydi. Hiç bir şeyi alttan alamıyordum. Ayrılma kararı aldım, bunalmıştım, boğuluyordum. Daha sonra bir ay geçti geçmedi, ortak arkadaşlarımız bizi bir avm de buluşturdu, haberimiz olmadan. Orda konuştuk felan... O günden sonra tekrar konuşmaya başladık. Bu arada ben onun bir ay boyunca çok zor günler yaşadığını, ağladığını ama beni rahatsız etmemek için aramadığını öğrendim. Benim de bir ayım çok zor geçti , bu bir ay da bunalıma girdim, prozac kullanmaya başladım, evden çıkmak canım istemiyordu vs. Sonra tekrar barıştık. Bu sefer artık rahatlamış ve bir şeyleri düzene sokmuştum. Okulumu dondurdum şu an tekrar sınava hazırlanıyorum. Ama iyiyim, daha güçlü hissediyorum kendimi.. Bu sefer de o bir şeyleri alttan almaktan yılmış bir halde. Haklı da... Bunun için bir aydır elimden geleni yapıyorum, hatta kırıcı şeyler söylediğinde bile benimle dertlerini paylaşmasını, kırılsam bile konuşmasını istiyorum. Eskiler aklına gelince bazen çok kırıcı davranabiliyor ama her seferinde tekrarlanmayacağını söyleyip özür diliyorum. Tam her şey güllük gülistanlık giderken, dün bana bir konuda teklif getirdi. Konser ve Uludağ gezisi var dedi. Konserler biliyorsunuz gece yarısından sonra oluyor. Ben 18 yaşımı yeni doldurdum. Ailemden böyle şeyler için zar zor izin çıkıyor. Bu arada ailem gayet modern bir ailedir. Erkek arkadaşımı tanırlar, o evimize gelir, onunla dışarı rahatça çıkabilirim, babam karşılıklı sohbet eder vs. Ayrıca ailem onu kendi çocukları gibi seviyorlar şimdiden. Fakat her ailede olduğu gibi benim aileminde , benim de belli kurallarım var. Konser bir nebze olabilir(o da belki) ama Uludağ gezisi aklıma yatmadı. Hem zaten ailem de izin vermez. Çünkü bizim aile de kimse tek başına şehir dışına çıkmadı şimdiye kadar. Babam ve annem de dahil buna. Çok bağlıyız birbirimize. Gidersek birlikte gideriz. Onun dışında ben evlenmeden veya ciddiyete binmeden kişilerin çok içli dışlı olmaması taraftarıyım. Düşüncelerimi ona söylemedim ama ailemin buna sıcak bakmayacağını, konsere ancak belki gidebileceğimizi söyledim. Sonra bana soğuk ve sert bir şekilde artık 18 yaşında olduğumu kendi kararlarımı kendim alabilmem gerektiğini, böyle şeylerde aileme taviz vermememi, kendisine bir gram saygımın bile olmadığını söyledi. Ben de bütün hayati meselelerde kendi kararlarımı alabilecek kadar özgür olduğumu ama bununla birlikte ailede herkesin uyması gereken kurallar olduğunu, bunlara benim de uymam gerektiğini ve şehir dışına onunla çıkamayacağımı söyledim. O da biz evlenene kadar birlikte bir yerlere gidemezsek ne olacağını sen düşün dedi. Ben de biz her istediğimizde buluşabiliyoruz, görüşebiliyoruz, akşama kadar birlikte olabiliyoruz ama bu konuda anlayış göstermesini beklediğimi söyledim ve ailemin kurallarını bu kadar eleştirmesi canımı acıttı, sinirlendim. Benim aileme ve kurallarına, değerlerine kimse eleştiri getiremez çünkü, bunu kabul edemem. O kadar anlayışlı, harika bir ailem var ki, onlara laf getirtemem asla. Neyse ondan sonra ben çok kırıldığımı, içimden bu sefer gerçekten bir şeyler koptuğunu ve konuşmak istemediğimi söyledim. İleri gittiğini söyledim. Bunu bile tatlı dille söyledim ve telefonu kapattım. Sonra bütün gün mesaj atmadım, o da atmadı. Bir ara 'uyudun sanırım canım' yazmış. Ona da cevap atmadım, kafamı toplamam lazımdı. Akşam 10 gibi aradı, telefona yetişemedim şarjdaydı. Tekrar aramasını bekledim aramadı. İyi geceler diye mesaj bile atmadı. Sabah ben günaydın yazdım. Sana da günaydın yazdı. Şu an özür bekliyorum. Bu konu hassas olduğum bir konu ve onun anlayış gösterip hatasını kabullenmesini bekliyorum. Bana değer veriyorsa bunu yapar diye düşünüyorum. Sizce fazla mı abartmışım? Yoksa haklı mıyım bu konuda? Fikirlerinizi almak istiyorum. Bu arada hala aramadı ve ben de aramadım.

Ben senin tavrını gayet doğal buldum . Bırak aramasın . Kimsenin seni bir şeylere zorlamaya hakkı yok , ailenin tutumlarını eleştirmeye hakkı yok . En iyisini yapmışsın :34:

sanırım bende senle hemen hemen aynı tepkileri verirdim ama kendince arkadaşında haklı.. neden diyceksin?
zaten bence yeterince taviz vermişsiniz ailecek. işin hiç bir ciddi boyutu yokken ailenle fazla samimileşmiş bence..

Inandigin konularda taviz vermemelisin.Eger yaptigin davranista hakli olduguna inaniyorsan sakin geri adim atma.Ustelike cok gencsin bu insanla evlenmeyebilirsin de. Erkek arkadasinin biz evlenen jkadar boyle olacaksa gerisini sen dusun lafini etmesi gayet onur kirici. Ailen zaten yeterli izini vermis terbiyesizlik yapip seni kendi kararlarini alamamakla suclamasi cok yanlis. Bence yuz vermissin astar istemis.

Ben senin tavrını gayet doğal buldum . Bırak aramasın . Kimsenin seni bir şeylere zorlamaya hakkı yok , ailenin tutumlarını eleştirmeye hakkı yok . En iyisini yapmışsın :34:

Empati madem yapamıyor ben de yapabilmesi için ona dedim ki senin kız kardeşin olsa ailen tatile erkek arkadaşıyla yollar mıydı? O da hemen o konuları açma felan dedi. Aramıyorum zaten.

sanırım bende senle hemen hemen aynı tepkileri verirdim ama kendince arkadaşında haklı.. neden diyceksin?
zaten bence yeterince taviz vermişsiniz ailecek. işin hiç bir ciddi boyutu yokken ailenle fazla samimileşmiş bence..

Canım benim ailem arkadaşlarımı kız erkek ayırmaksızın tanımak ister. Güvende olup olmadığımı bilmek için. Bu yüzden onunla da tanışmak istediler. Normal arkadaşlarım gibi evime girip çıkıyor, bunu da doğal karşılıyoruz biz ama bir yönden haklısın. Belki bir kere tanışması yeterdi, bu kadar içli dışlı olmasına izin vermemeliydim.

Inandigin konularda taviz vermemelisin.Eger yaptigin davranista hakli olduguna inaniyorsan sakin geri adim atma.Ustelike cok gencsin bu insanla evlenmeyebilirsin de. Erkek arkadasinin biz evlenen jkadar boyle olacaksa gerisini sen dusun lafini etmesi gayet onur kirici. Ailen zaten yeterli izini vermis terbiyesizlik yapip seni kendi kararlarini alamamakla suclamasi cok yanlis. Bence yuz vermissin astar istemis.

Böyle bir konuda geri adım atarsam kendimle çelişmiş olurum. Başka bir konu olsa alttan alabilirdim ama ailemin içinde olduğu bir konuda asla geri adım atmam ve aramam diye düşünüyorum. O lafına ben de çok kırıldım... Bir de şöyle bir şey var. Benim kendi kararlarımı nasıl kendim alabildiğimi, yaşıma göre olgunluğumu o kendi de çok iyi bilir. Benim ailem her şeyde destekçimdir, ben kararımı veririm onlar desteklerler. Ama evin kurallarına herkes uymak zorundadır..

ben 26 yaşındayım 4 yıldır falanda uzun tatiller olmasada ara ara kaçamak yapıyoruz, ama sevgilin iyi niyetli gibi gelmedi bana, yani seni zorlayarak bişeyler yaptırmaya çalışması çok çirkin, ne demek artık 18 yaşındasın istediğini yaparsın?? anne baba eline baktığın sürece zaten göbekten bağımlısın onlara, 18'den sonrada saygı sevgi gereği ve onların sağduyusuna güvendiğinden biçok şeyi danışıyosun, kendisi serseri ruhlu olabilir ama seni yoldan çıkarmasına izin verme, daha küçüksün hem tatile çıkmak için, istediğiniz gibi görüşebiliyomuşsunuz bu yaş için bu yeterli bence

Yaşın 18 ama sanki 26 gibi hızlı yaşamaya meyillisin , tatile çıkma senin uygun suz fotolarını çeker ayrılmak istediğinde tehdit eder yaşın ne gerekiyorsa onu yaşa fazlası mutsuz eder ,çok şey bildiğinide sanma !

Bende evlenmeden önce eşimle sevgiliyken gayet rahat buluşabiliyorduk dediğin gibi eşim bize gelebiliyordu vs. Bazı özel günlerde de geç geldiğim oluyordu ama şehirdışına veya tatile çıkmak gibi bir ihtimalim yoktu. Buna annem izin vermezdi.
Fatihte bunu bildiği için yada öyle olması gerektiği için hiç bir zaman böyle bir teklifte bulunmadı. Erkek arkadaşının bu teklifi hoş değil açıkçası. Sonuçta ailenenden böyle birşey istemen için seni zor duruma sokmaması lazımdı. Senin tavrın çok normal ve çok güzel.

ben 26 yaşındayım 4 yıldır falanda uzun tatiller olmasada ara ara kaçamak yapıyoruz, ama sevgilin iyi niyetli gibi gelmedi bana, yani seni zorlayarak bişeyler yaptırmaya çalışması çok çirkin, ne demek artık 18 yaşındasın istediğini yaparsın?? anne baba eline baktığın sürece zaten göbekten bağımlısın onlara, 18'den sonrada saygı sevgi gereği ve onların sağduyusuna güvendiğinden biçok şeyi danışıyosun, kendisi serseri ruhlu olabilir ama seni yoldan çıkarmasına izin verme, daha küçüksün hem tatile çıkmak için, istediğiniz gibi görüşebiliyomuşsunuz bu yaş için bu yeterli bence

Yaş farkı var canım, senin yaşında olsam belki ben de düşünebilirdim ama yaşımızı bu gibi şeyler için küçük buluyorum. Kendi annesi de gece dışarı çıkmasına vs karıştığında rahatlıkla kavga edebiliyor annesine. Bu arada eğitimsiz insanlar da değiller annesi öğretmen babası doktor. Benim de babam öğretmen emeklisi. Annem fakülte hastanesinden emekli.

Yaşın 18 ama sanki 26 gibi hızlı yaşamaya meyillisin , tatile çıkma senin uygun suz fotolarını çeker ayrılmak istediğinde tehdit eder yaşın ne gerekiyorsa onu yaşa fazlası mutsuz eder ,çok şey bildiğinide sanma !

kızın yazdıklarını bi oku yahu, ben böyle bi kızım olsun isterim şahsen, ne kadar mantıklı yazıyo

Pardon da bunu isteyen ben değilim, erkek arkadaşım. Bunun olmayacağını ben de söyledim zaten ona ve o yüzden de konuşmuyorum iki gündür, özür dilemesini bekliyorum. Bence yazdıklarımı dikkatli okuyun.

yaşın 18 çok küçüksün. ve soruna cevap: ben 27 yaşındayım sevgilimle tatile çıkmam. Doğru değil

:1: Buna biraz güldüm kusura bakmayın ama. Arkadaş zaten birşey bildiğini iddia etmemiş ve hızlı yaşama gibi bi meyilini de göremedim :) Siz nerden vardınız buna

Yaş farkı var canım, senin yaşında olsam belki ben de düşünebilirdim ama yaşımızı bu gibi şeyler için küçük buluyorum. Kendi annesi de gece dışarı çıkmasına vs karıştığında rahatlıkla kavga edebiliyor annesine. Bu arada eğitimsiz insanlar da değiller annesi öğretmen babası doktor. Benim de babam öğretmen emeklisi. Annem fakülte hastanesinden emekli.

çok doğru düşünüyosun güzelim, 18 yaş hafiften asilikle harmanlanmış cıvıl cıvıl bi yaş, ailen sana baskıda yapmıyo eğitimli anlayışlı insanlar, sakın ola sevgilinin aklına uyupta ben artık 18 oldum havalarına girme onlar zaten senin büyüdüğünün farkında, ama tatile gitmek başka mesele, sevgilin kaç yaşındada seni tatile götürcek, biz çalışan insanlardık paramızı kendimiz verdik adam akıllı otellerde konakladık kafa dinledik, ama sevgilin bu tatile cinsellik falanda yüklemiş galiba, hani uzaklaşırsak bişeyler yaşarız gibi

Bende evlenmeden önce eşimle sevgiliyken gayet rahat buluşabiliyorduk dediğin gibi eşim bize gelebiliyordu vs. Bazı özel günlerde de geç geldiğim oluyordu ama şehirdışına veya tatile çıkmak gibi bir ihtimalim yoktu. Buna annem izin vermezdi.
Fatihte bunu bildiği için yada öyle olması gerektiği için hiç bir zaman böyle bir teklifte bulunmadı. Erkek arkadaşının bu teklifi hoş değil açıkçası. Sonuçta ailenenden böyle birşey istemen için seni zor duruma sokmaması lazımdı. Senin tavrın çok normal ve çok güzel.

Sonradan bana senin bunu ailene sorman ve onlara ısrar etmen bana verdiğin değeri gösterir ama sen kestirip atıyorsun dedi. Neden ben ailemle onun yüzünden papaz olayım ki? Mantıksızlığa bak...

Ben sevgilimle tatile çıkmazdım çünkü benim kendi değer yargılarım var. Kendi doğrularım var ona göre yaşıyorum ve sevgilimle başbaşa tatile çıkmam bu doğrularıma ters. Benim gözlemlediğim kadarıyla erkek gizemi sever. Gizemli kadını sever. Onda keşfedeceği şeyler olduğunda peşinden koşar ona ulaşmaya çalışır. Eğer bu gizi onun eline verirsen , bazı şeyleri çabuk harcarsan ilişki tükenir çıkmaz bir yola girer ayrılık kaçınılmaz olur. Tamamen kendi doğrularım arkadaşlar yani ben böyle düşünüyorum kimseyi yargılamak adına yazmıyorum. Ama bence konu sahibi sanki bu kişi sizi zorluyor bir şeylere gibi... Bence kalbinizin sesini dinleyin o doğru yolu gösterir.

Sonradan bana senin bunu ailene sorman ve onlara ısrar etmen bana verdiğin değeri gösterir ama sen kestirip atıyorsun dedi. Neden ben ailemle onun yüzünden papaz olayım ki? Mantıksızlığa bak...

Evet kesinlike çok çocukça davranıyor. o ne demekmiş öyle.. Ona verdiğin değeri böyle bir konuyla yani seni zor durumda bırakacak bir konuyla ölçüyorsa görüşme derim ben. Tabi bu benim fikrim karışmak istemem.

Back