Sevgilimin yolladığı parayı kabul etmeyince kavga ettik, haklı mıyım

moonlyy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2024
17
24
3
25
Arkadaşlar, saçma bir şey mi yaptım ?
Erkek arkadaşımla bugün işe başladık. 8 aydır birlikteyiz. O farklı yerde çalışıyor ben farklı yerde. Bugün hesabıma 15.000 tl atmış, ne hediye alacağımı bilemedim sen kendine seçersin diye.
İkimiz de zengin değiliz. Belki Allahtan ne istiyorsun diyenler de çıkacak ama kendimi kötü hissettim çünkü ince düşünüp bir çiçek yollaması bile daha değerliydi, direkt parasını atıp kendine bir şeyler al diyince kötü hissettim istemeden. Teşekkür ederim aşkım ama parayı kabul edemem sana geri yolluyorum dedim ve yolladım. Telefonu suratıma kapattı birden ve sana çok sinirlendim saçma sapan şeyler yapıyorsun, sana atma dedim hatanı kabul et gibi sert konuştu. Mesela çok sevdiğim parfümü alabilirdi ama birden uğraşmayıp para atması hoşuma gitmedi ki ikimiz de zengin değiliz dediğim gibi. Anlıyorum iyi bir şey yapmaya çalıştı ama cidden kötü hissettim, ince düşünüp hediye alabilirdi direkt. Şu anda kendimi açıklamaya çalıştığım mesajlara cevap vermiyor. Saçma bir şey mi yaptım sizce ? Sevgiliniz size para yolladığında kabul ediyor musunuz ?

Yaptigi şey terbiyesizlik tam olarak. Ustune de sert konuşarak terbiyesizligine devam ediyor.
Bence de öyle ya abarttım mı diyodum ama bence abartmadım yaptığı ayıptı. Karısı değilim sonuçta para atacağına hediye alabilirdi çok da mutlu olurdum. ama şimdi tekrar mesaj attı ben sana atma demiştim sen beni hiç dinlemediğin için sinirleniyorum parayı da tekrar yollayacakmış

Hayır saçma değil. Aksine akıllı kızsın. Sonuçta siz evli değilsiniz ya da evladı değilsiniz ki size para aktarımı yapsın. Gerçekten çok rahatsız edici. Sevgililik döneminde hediye alınabilir. Ama para aktarmak bana biraz karşı tarafı aşağı çekmek gibi oluyor. Amatörce...
Şimdiden böyle bir konuda seni anlamayıp bu kadar sert oluyorsa daha ciddi konularda seni mahveder. Ben ayrılmanı tavsiye ederim.

Şimdi biraz yumuşadı sert davrandığını fark edip ama sinir oldum. Evet hatalıydım düşünemedim demek yerine neymiş ben onun yapma dediği şeyleri yapıyormuşum hep. Abarttı iyice

Sevgiliniz niye sizin ibanınızı biliyor?

Aynen büyük bir olay değil kötü niyetle de yapmadı kocam yapsa mutlu olurum ama sevgilim yapınca kötü hissettim
ilk göndermesi salakça, evet kötü, ama işte düşüncesizlik filan denilebilir

ya bir de hediye alamamak nedir arkadaş ya, işe girince hediye alınmıyor ki zaten? ne zaman adet oldu bu? benim bildiğim o işe girdiyse sizi yemeğe çıkarır, siz işe girdiyseniz o işyerine bi çiçek çikolata bişey yollar. racon bu değil mi? bu hediye şeysi ne zaman güncellendi? illa alınacaksa ve seçemiyorsa da birlikte çıktığınızda aşkım hadi benden olsun sana şunu alalım diyebilir- çünkü bu d.günü, yılbaşı öyle bir şey değil ki, ilk maaş "ıslatması" yanlış mı anladım?

neyse, asıl mesele şu ki, siz rahatsızo olup, geri gönderdikten sonraki tavırları daha berbat bence. tam öküzce yani bence o hareketleri daha gerzek şeyler

Parasını geri göndermekle iyi yapmışsınız. Gönderdiği para ederinde bir hediye almış olsaydı; hediyesi de çok aşırı olurdu ve yine doğrusu hediyesini geri göndermek olurdu. Bu tarz aşırı hareketleri olan insanlarla sağlıklı bir ilişki yürütülebileceğini sanmıyorum.

Sevgiliniz niye sizin ibanınızı biliyor?

Para alışverişi olmuş olabilir bence bunda bir sorun yok.

Olay aşırı itici zengin olsanız ne çıkar yine itici. Gidip 2-3 bin lira harcayıp hediye alsa daha makbuldü. Uğraşmak vakit harcamak çaba göstermek istememiş sizin için. Bana kendimi aşırı değersiz hissettirirdi.

.
Aynen büyük bir olay değil kötü niyetle de yapmadı kocam yapsa mutlu olurum ama sevgilim yapınca kötü hissettim

Kocam bunu doğumgünümde yapsa yine olay çıkar. Durduk yerde para atabilir elbette eşim ama doğum günü hediyesi olarak para kabul edemem

Ya hediye almasa da olurdu katılıyorum gerek yok zaten ama bu tavrı berbattı bence de

Kocam olsa da bu şekil hediye kabul etmem şahsen. Hani buluşuruz "ben ne alayım bilemedim gel ne istiyosan beraber gezip alalım" dese o bile daha düşünceli bı tavır.
Ya da özel gün hediye olarak değil de normal bir zamanda belli bı miktar para gönderip biseye ihtiyacin varsa al diye jest yapsa o da okey. Ha ben kabul etmem ama tavır olarak okey yani.
Ama hediye olarak bu durumun hiç tutulur yani yok bence de haklısınız. Ha bu durumu bı erkek zihni de zor anlar size kolaylıklar dilerim

Hala kendisinin haklı olduğunu düşünüyor gerçekten anlatması imkansız. Bence benimki ekstra düşüncesiz anlayacağına dair umudumu kaybettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…