• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin yolladığı parayı kabul etmeyince kavga ettik, haklı mıyım

Arkadaşlar, saçma bir şey mi yaptım ?
Erkek arkadaşımla bugün işe başladık. 8 aydır birlikteyiz. O farklı yerde çalışıyor ben farklı yerde. Bugün hesabıma 15.000 tl atmış, ne hediye alacağımı bilemedim sen kendine seçersin diye.
İkimiz de zengin değiliz. Belki Allahtan ne istiyorsun diyenler de çıkacak ama kendimi kötü hissettim çünkü ince düşünüp bir çiçek yollaması bile daha değerliydi, direkt parasını atıp kendine bir şeyler al diyince kötü hissettim istemeden. Teşekkür ederim aşkım ama parayı kabul edemem sana geri yolluyorum dedim ve yolladım. Telefonu suratıma kapattı birden ve sana çok sinirlendim saçma sapan şeyler yapıyorsun, sana atma dedim hatanı kabul et gibi sert konuştu. Mesela çok sevdiğim parfümü alabilirdi ama birden uğraşmayıp para atması hoşuma gitmedi ki ikimiz de zengin değiliz dediğim gibi. Anlıyorum iyi bir şey yapmaya çalıştı ama cidden kötü hissettim, ince düşünüp hediye alabilirdi direkt. Şu anda kendimi açıklamaya çalıştığım mesajlara cevap vermiyor. Saçma bir şey mi yaptım sizce ? Sevgiliniz size para yolladığında kabul ediyor musunuz ?
Konu içeriği farklı da olabilirdi bence burada asıl önemli olan şey haksızlığını kabul etmemesi ve onun onayladığı şeyin kesinlikle karşı taraftanda onay görmesi gerektiğine inanması.

Hadi diyelim ki dünyanın en mantıklı, en güzel şeyini yaptı ama siz kabul etmediniz çünkü size göre değildi, sizin tarzınız değildi vb. vb. kabul etmek zorunda olmanıza inanması ve bu kadar diretmesi çok sağlıksız. İleride çok daha büyük sorunlar yaşarsınız hep onun dediğini yapmanız gerekir.

Bence de öyle ya abarttım mı diyodum ama bence abartmadım yaptığı ayıptı. Karısı değilim sonuçta para atacağına hediye alabilirdi çok da mutlu olurdum. ama şimdi tekrar mesaj attı ben sana atma demiştim sen beni hiç dinlemediğin için sinirleniyorum parayı da tekrar yollayacakmış

Bilmiyorum ben karısı olarakta hesabima para gelmesini bana verilmiş bir hediye olarak göremem cunku bizim butcemiz birbirinden ayri değil. Istersem eşimin hesabindan harcayabiliyorum zaten niye bana yollamasi hediye olsun. 😀
Önemli olan hediyeyi düşünmesi ve buna zaman harcamis olmasi.

Ha en fazla birlikte bakalim alalim filan diyebilirdi belki ama HEDIYE olarak hesaba para atmak çok ayip ya.

Bence konunun zengin ya da fakir olmakla hiç ilgisi yok. Sorun erkek arkadaşınızın davranışının çok düşüncesizce ve hatta itici olması. Yirmi beş yıllık evli çiftler bile bunu yapmaz birbirine ki topu topu sekiz aydır berabermişsiniz. “Zaten her şeyi aldım, alacak bir şey kalmadı.” diyebileceği kadar uzun bir birlikteliğiniz varmış gibi davranmış ama o sınıra gelmek epey zaman ister. Sevgiliniz sizin için bırakın hediye almayı hediye düşünme zahmetine bile girmemiş. Bir de yüzsüz gibi üste çıkıyor.

Çok abartılacak bir şey yok. O da kendince jest yapmış. Hediye çeki gibi. Ama insan genede daha özel şeyler düşünülmüş olmak istiyor sana da hak veriyorum.Abartmayin iki tarafta. 🤪

Ne münasebet ya? Bir hediye bakıp almak bu kadar zor olmamalı. Hadi diyelim zevki kötü, hediye seçmeyi bilmiyor. Olsun yine alsın yanında iade fişi de olur. Direkt ibana para atmak itici bir durum. Ben de kabul etmezdim ve bu durum hoşuma gitmezdi.

Erkek arkadaşımla bugün işe başladık. 8 aydır birlikteyiz. O farklı yerde çalışıyor ben farklı yerde. Bugün hesabıma 15.000 tl atmış, ne hediye alacağımı bilemedim sen kendine seçersin diye.
İkimiz de zengin değiliz. Belki Allahtan ne istiyorsun diyenler de çıkacak ama kendimi kötü hissettim çünkü ince düşünüp bir çiçek yollaması bile daha değerliydi, direkt parasını atıp kendine bir şeyler al diyince kötü hissettim istemeden. Teşekkür ederim aşkım ama parayı kabul edemem sana geri yolluyorum dedim ve yolladım. Telefonu suratıma kapattı birden ve sana çok sinirlendim saçma sapan şeyler yapıyorsun, sana atma dedim hatanı kabul et gibi sert konuştu. Mesela çok sevdiğim parfümü alabilirdi ama birden uğraşmayıp para atması hoşuma gitmedi ki ikimiz de zengin değiliz dediğim gibi. Anlıyorum iyi bir şey yapmaya çalıştı ama cidden kötü hissettim, ince düşünüp hediye alabilirdi direkt. Şu anda kendimi açıklamaya çalıştığım mesajlara cevap vermiyor. Saçma bir şey mi yaptım sizce ? Sevgiliniz size para yolladığında kabul ediyor musunuz ?
ben etmezdim. hediye olabilir, yemek olabilir. hatta ciddi degilsen pahali hediyeleri de kabul etmezdim

Para alışverişi olmuş olabilir bence bunda bir sorun yok.

Olay aşırı itici zengin olsanız ne çıkar yine itici. Gidip 2-3 bin lira harcayıp hediye alsa daha makbuldü. Uğraşmak vakit harcamak çaba göstermek istememiş sizin için. Bana kendimi aşırı değersiz hissettirirdi.
sevgili iken para alışverişi olacak kadar güven ve samimiyet varsa hediye olarak niye sorun çıktı. 15 bin harcamak istiyorsa bir kuyumcuya gitmesi yeterli idi :D aman aman yüksek bir meblağ değil aslında
İlişki başında ise bu tavır hiç hoş değil.
Ama ilişki başında niye iban olur ona da anlam veremedim

sevgili iken para alışverişi olacak kadar güven ve samimiyet varsa hediye olarak niye sorun çıktı. 15 bin harcamak istiyorsa bir kuyumcuya gitmesi yeterli idi :D aman aman yüksek bir meblağ değil aslında

Meblağ yüksek değil zaten kuyumcuya gitmeye bile üşenmesi problem bence 🥲
Bir çift küpe alırdı o paraya

Uzak mesafede yaşıyoruz. İban da bir iki kere para alışverişi yapmıştık o nedenle birbirimizde ibanımız var.

Bu olayın alt metni “yav uğraştırma beni hediye falan, parasını vereyim kafam rahat etsin, zaman harcayamam böyle angaryalarla” gibi bir şey. Bu bakış açısı da insanda değersizlik algısı yaratır. Para yerine bir yemeğe çıkıp kutlamak da yeterdi. Bir çiçek göndermek artık 2 dakikaya bakar internet üzerinden. Şu kadarcık emeğe layık görülmemek insanı üzer elbette.

Ben sizin yerinizde olsam kendimi açıklamak için uğraşmam. Hatalı olan siz değilsiniz, o yüzden savunmaya geçmeyin. Kıymetli poposunu kaldırıp hediye almıyorsa bir zahmet o parayı da göndermesin. O ne öyle sadaka verir gibi. Çok ayıp ve saygısızca bir hareket.

Ben sizi haklı buldum 40 yıllık evli çift gibi davranmış .Kaba bir hareket bence niyet iyi olsada tavır yanlış.Cicek alıp gönderse dünyalara değerdi.

Bugün kocam hediye seçemedim diye ibana para atsa kabul etmem.
Hediye işinde romantik değilimdir bu arada çok anlam aramam, istediğini direkt söyleyen biriyim.
15 bin atsa 15100 atarım ki sussun.

böyle sey olmaz ya cok ayip etmis.
insan öyle lönk diye para verir mi kiz arkadasina? sevgilimin bana borcu vardi (o yokken onun icin harcadığım bir para) onu bile borc olmasina ragmen dümdüz vermeye utanmis ya da zarfta para vermeyi yakisiksiz bulmus şöyle bir yol bulmustu
1000063912.jpg

ne bileyim, cirkin geliyor ya "ne alacagimi bilemedim kendine al" diye para atmak. Ha ihtiyacın olmayan bir seyi alip masraf etmek istemiyordur - sana yardimci olmak istiyordur niyeti güzeldir falan ama böyle fakire sadaka atar gibi hesabina atmasi cok cirkin olmus. böyle düşünüyorsa sana bes gram altin alsaymis, ya da satinca deger kaybetmeyen ajda altinlardan alsaymis. ya da 400 dolar ediyor o para, görgüsüz fenomen vardi ya dolarli buket tasiyordu. bir buket cicegin icine yerlestirse bile güler eder, dalga gecer ama hediyeden sayip alirdin tatli br ani olurdu.
bu sekilde yaptigini dümdüz ayilik. hediyeyi kabul etmeyince cirkinlesmek ayri ayilik.
iyi ki de almamissin.
Sevgiliniz size para yolladığında kabul ediyor musunuz ?
asla boyle bir sey olamaz bile. ne munasebet kim bana para verecek de ben de ac gibi kabul edecegim? sacmalik bence. evlenmeden para hibesi olamaz benim lugatimda. ortak ev icin/ tatil icin payima düşen rakama yardimci olur falan o baska. ya da benim almamin uygun düştüğü bir seyi kendi alabilir - sorun etmem. ama ayan beyan para gönderemez. kara para mi akliyoz

Daha yeni işe başlamış oda nasıl neredeyse bir asgari ücret atabiliyor ilginç. Geri atmanız iyi olmuş sonra lafını eder güven olmaz

Biz kocamla sevgiliyken oda para atar eksiğimiz varsa al canın çektiği görüp alamadigin bişey varsa al derdi o zamanlar ayriydik gorevdeydi kendimde çalışmıyordum kurslara gidiyordum . İlk birkaç kez reddettim ama sonradan kabul etmiştim kötü niyet sezmedim ama 15 bin de gerçekten büyük bir para bir anda

Affetme bunu hatasını anlayana kadar süründür arayıp sorma mesaj da atma bırak peşinden koşsun salak. Bir de ne hediye alacağımı bilemedim ne demek ya insan sevdiği kadının neyden hoşlandığını bilmez mi haydi bilmiyor diyelim bir çiçek alamamış mı 🙄

Son düzenleme:
Back