Arkadasim bu nasıl cümle. Kürt kökenli bir adam neden Türklerin üstün olduğuna inanan bir oluşumdan - ülkücü olsun ki? Bu nasıl bir beklenti
Ayrıca hdp sanırım parti, benim arkadaş çevremde doğuyu gezmeye bile gitmemiş, ailesinde Kürtlerden kız bile almamış batılı insanlardan da hdp'ye oy atan, ortamlarda bazı şeylerini öven var. Hatta benim Polonyalı bir arkadasim var, turkten daha türktür,siyaset üzerine doktor aynı zamanda. Her konuda danismayi çok severim, tanıdığım en kültürlü insan. geçen seçimlerde 'oy hakkin olsa kime atardın?' demiştim, hdp demişti:)
Ben de eskiden bir karadenizli olarak hdp=terörist diye düşünürdüm. Ama zamanla fikrim değişti. Bu deprem mesela Güneydoğu'nun bir ilçesinde gönüllüydüm. Orada kendi arasında konuşan insanlar (bizimkilerden birileri, jandarmadan birileri, tanımadığım birileri falan) şey demişti, "ilçe başkaninin buradan haberi yok, kim nerede neci nasıl bihaber. Yerel yönetimin (hdp) olduğu yer olsa bu şekilde olmazdı'
Yani x terörist,y bölücü bana saçma geliyor. Her partinin iyi ya da koru tarafları var.
Ha ben oy verir miyim? Vermem
Sen de sevgilinin siyasi görüşünü beğenmiyorsan ayrıl. Bir ömür geçer mi ya? Benim annemle siyasi görüşüm zit. İnan ki böyle biriyle yaşamak çok zor. İnsan Tv'de nefret ettiği kişi konusunca 'haadddi lan' diyip kanal değiştirmek istiyor. Otekj ona hayranlıkla bakarken bu iş olmaz