• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin siyasi görüşü ile ilgili, ne yapardınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sasirmakta haklısınız. Her ne kadar barış eşitlik vb. deselerde ortada terör gibi bir gerçek var. Bende milliyetçi değilim ama besikteki bebekleri katledenleri desteklemem destekleyenleri de yakınımda barindirmam, zaten aklım fikrim almıyor nasıl desteklenir böyle bir şey?
🥺

İlerde bu durum sizi birbirinizden uzaklastirabilir ayrıca işin içine aileler de girince iyice sorun olur bence..hala geç değilken dönün derim bu ilişkiden..
aileler daha kolay anlaşır, aileler direkt aynı görüşte. hatta ailesini bildiğimden çocuğun fikrinin zıt olma ihtimalini hiç düşünmedim.

Merhaba, eşimle 8 yıldır beraberiz. Farklı partileri destekliyoruz. Ailelerimiz de öyledir. Din vs açısından da ailesi benim aileme ve bana göre daha muhafazakardır hep. Diğer yorumlara pek katılmıyorum. Eşimin siyasi görüşü beni alakadar etmez ve aynı olmak zorunda değil. Partizanlık ikimizde yapmayız ve evimizde asla siyaset ve din konusunu açmayız/açtırmayız. Onun dışında zaten uyumlu bir çiftiz. Bence her anlamda çiftlerde farklılık olmalı. Benim kopyam olana aşık olamam ben şahsi görüşüm bu. Böyle şeylere önem veriyorsanız ayrılın, fakat aynı olmadan da bir hayat sürdürülebiliyor.
inanın ben de o da çok genciz. üstelik benim ilk ilişkim. hayatta hep büyük konuştum ve başıma geldi diyebilirim sadece. Ne yapacağımı nasıl devam edeceğimi bilmiyorum hiç..

inanın ben de o da çok genciz. üstelik benim ilk ilişkim. hayatta hep büyük konuştum ve başıma geldi diyebilirim sadece. Ne yapacağımı nasıl devam edeceğimi bilmiyorum hiç..
Anlayabiliyorum sizi az çok ben de eşimi tanıdığımda daha lisedeydim. Üniversiteyi bitirip evlendim sırf pişmanlık yaşamayayım aklımda soru işareti kalmasın diye. Birini sevmek benim için inanılmaz değerli. Çocuk bekliyoruz mesela şuan . Siyaseti düşünecek vaktimiz bile olmuyor :) Ama dediğim gibi bazen baş başa kaldığımızda konuşuyoruz bunları herkesin doğruları farklı muhakkak. Seviye aşmadan özgürce konuşup tartışıyoruz. Çok daha genç olduğunuzu söylediniz bunlar normal bir insanın zaten otuzundan önce düşünceleri tam bile oturmuyor. Ayrıca bu bebek katilleri vs olaylarına müdahil olmak istemiyorum, benim görüşüm değil ama mecliste yasal olarak bulunan ve girmesi için halk oylaması yapılan bir parti olduğu için bana yorum yapmak düşmüyor. Kısacası ben böyle şeyler için sevgimi sorgulamazdım. -Bahsettiğim yanlış anlaşılmasın, sevdiğim terörist olsa konu bambaşka olur- Sizin de böyle değilmiş vatanına, milletine bir garezi yoksa size batmasın bu kadar. Hakkınızda hayırlısı olsun.

/'
Anlayabiliyorum sizi az çok ben de eşimi tanıdığımda daha lisedeydim. Üniversiteyi bitirip evlendim sırf pişmanlık yaşamayayım aklımda soru işareti kalmasın diye. Birini sevmek benim için inanılmaz değerli. Çocuk bekliyoruz mesela şuan . Siyaseti düşünecek vaktimiz bile olmuyor :) Ama dediğim gibi bazen baş başa kaldığımızda konuşuyoruz bunları herkesin doğruları farklı muhakkak. Seviye aşmadan özgürce konuşup tartışıyoruz. Çok daha genç olduğunuzu söylediniz bunlar normal bir insanın zaten otuzundan önce düşünceleri tam bile oturmuyor. Ayrıca bu bebek katilleri vs olaylarına müdahil olmak istemiyorum, benim görüşüm değil ama mecliste yasal olarak bulunan ve girmesi için halk oylaması yapılan bir parti olduğu için bana yorum yapmak düşmüyor. Kısacası ben böyle şeyler için sevgimi sorgulamazdım. -Bahsettiğim yanlış anlaşılmasın, sevdiğim terörist olsa konu bambaşka olur- Sizin de böyle değilmiş vatanına, milletine bir garezi yoksa size batmasın bu kadar. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kesinlikle terörist destekçisi değil, bizi asla temsil etmiyorlar diyor. Yani doğduğu büyüdüğü yer senelerce bu düşüncede olan bir yer olunca ben de hak veriyorum bir yerde bizim muhalefet partisine baktığımız gözle bakıyor onlar da.

/'

Kesinlikle terörist destekçisi değil, bizi asla temsil etmiyorlar diyor. Yani doğduğu büyüdüğü yer senelerce bu düşüncede olan bir yer olunca ben de hak veriyorum bir yerde bizim muhalefet partisine baktığımız gözle bakıyor onlar da.
Terör ve terörizm destekçisi değilmiş işte. Gerisi kimseyi alakadar eden bir durum değil benim açımdan. Umarım gönlünüze, vicdanınıza göre bir karar verebilirsiniz.:KK9:

İkimiz de kürt kökenliyiz. Çok ülkücü milliyetçi nir adam değil, öyle olmasını da beklemiyorum ama bazen Kürt milliyetçiliği yaşıyor durduk yere (.
Arkadasim bu nasıl cümle. Kürt kökenli bir adam neden Türklerin üstün olduğuna inanan bir oluşumdan - ülkücü olsun ki? Bu nasıl bir beklenti 😅
Ayrıca hdp sanırım parti, benim arkadaş çevremde doğuyu gezmeye bile gitmemiş, ailesinde Kürtlerden kız bile almamış batılı insanlardan da hdp'ye oy atan, ortamlarda bazı şeylerini öven var. Hatta benim Polonyalı bir arkadasim var, turkten daha türktür,siyaset üzerine doktor aynı zamanda. Her konuda danismayi çok severim, tanıdığım en kültürlü insan. geçen seçimlerde 'oy hakkin olsa kime atardın?' demiştim, hdp demişti:)
Ben de eskiden bir karadenizli olarak hdp=terörist diye düşünürdüm. Ama zamanla fikrim değişti. Bu deprem mesela Güneydoğu'nun bir ilçesinde gönüllüydüm. Orada kendi arasında konuşan insanlar (bizimkilerden birileri, jandarmadan birileri, tanımadığım birileri falan) şey demişti, "ilçe başkaninin buradan haberi yok, kim nerede neci nasıl bihaber. Yerel yönetimin (hdp) olduğu yer olsa bu şekilde olmazdı'
Yani x terörist,y bölücü bana saçma geliyor. Her partinin iyi ya da koru tarafları var.
Ha ben oy verir miyim? Vermem
Sen de sevgilinin siyasi görüşünü beğenmiyorsan ayrıl. Bir ömür geçer mi ya? Benim annemle siyasi görüşüm zit. İnan ki böyle biriyle yaşamak çok zor. İnsan Tv'de nefret ettiği kişi konusunca 'haadddi lan' diyip kanal değiştirmek istiyor. Otekj ona hayranlıkla bakarken bu iş olmaz

aileler daha kolay anlaşır, aileler direkt aynı görüşte. hatta ailesini bildiğimden çocuğun fikrinin zıt olma ihtimalini hiç düşünmedim.
Hmm ozaman iş sende bitiyor eğer seni rahatsiz etmiyorsa bir sorun olmaz yani

benden önce de ne onların herhangi bir şeyini beğenmiş ne başka bir şey. partizan ya da tam neferi destekçisi olsa bi paylaşımından bir şeyinden bulurdum. Hatta ailesi falan farklı bir partinin üyesiymiş senelerdir. Dediğim gibi ilk seçimi kulaktan dolma şeylerle de hareket ediyor gibime geliyor.
Olabilir dağdakilerin de aileleri hep destekçi değil, içlerinde gayet milliyetçi insanlar var, çocuklarının durumuna üzülen. Sonuçta 18 yaşından büyük kendi kararlarını veren biri. Ayrıca konu hassas sosyal medyasında açık açık paylaşım yapmayı tercih etmiyor olabilir.

Sevgilimel çok iyi anlaşıyoruz, birbirimize çok bağlandık, ben sevildiğimi iliklerime kadar hissettiğim bir ilişkideyim. Daha başındayız o yüzden çok da siyaset konuşma fırsatımız olmamıştı. İkimiz de kürt kökenliyiz. Çok ülkücü milliyetçi nir adam değil, öyle olmasını da beklemiyorum ama bazen Kürt milliyetçiliği yaşıyor durduk yere (ben Kürt olmama rağmen yaşadığımız coğrafya vs. asla bölücülük isteyen nir yer değil, hep de o tip insanlardan nefret besledim) konuşunca o partili değilim diyen ama mecliste kalmalarını isterim diyen bir adamdı. PKK’dan nefret ediyor, o partiyi bu anlamda başarılı da bulmuyor ama nefret de etmiyor benim gibi. Bu seçimlerde milletvekilinde o partiye vereceğini öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Bana alenen hiçbir siyasi kişinin propagandasını yapmadı, günlük hayatında da siyasetle pek ilgilenen biri değil muhtemelen sadece seçimden seçime konuşulur bu mevzu ama çok rahatsızım. çünkü gerçekten ilişkinin 2. haftasında sorduğum bir şeyi sonradan öğreniyorum. Başta öğrensem sevgili bile olmazdım ama bi anda da gidip soramadım tecrğbesizlik işte. Şimdi bu kadar bağlanmışkem nasıl bırakabilirim, hiç de istemiyorum onsuz bir saniye. Partizan değil öyle hani gidip ne takip ediyor ne onlarla alakalı bir şey beğeniyor. hatta hiçbir siyasi parti tam anlamıyla bana uymuyor diyordu ama bilmiyorum. Bu tarz durumlarda ne yapılır? inanılmaz soğudum çünkü ondan önce o partiye oy veren herkesi garip görüyordum, ben de bununla sınandım sanırım. Siz olsanız ne yapardınız ablalarım, lütfen tavsiye verin.
Aile arasında siyaset konuşmamayi ilke edinebilirsiniz. Dünya görüşü farklı diye ayrilabilirsiniz de...Durumunuz zor.

Ne baskı yapıyorsunuz, hangisini isterse ona verir. Siz kendinizi ortalama görüşte sanıyorsunuz ama siz de uçtasınız. Bu arada Hdp'ye oy vermem ama çocuğun dediği makul, uzatmanın anlamı yok.

Ben bu görüşte biriyle sevgili olmazdım. Bu görüşteki kişiler maalesef genellikle bölücü oluyor, onların da kadına bakış açısı ortada. Size bunu bu tarz şeyleri görmüş, yaşamış, içinde bulunan birisi olarak söylüyorum. Kadının adı gerçekten yok bu görüşteki kültürde. Siyasi görüş dünyaya bakışını çok etkiliyor kişilerin, aynı görüşte değilseniz baştan bitirin bence

Arkadasim bu nasıl cümle. Kürt kökenli bir adam neden Türklerin üstün olduğuna inanan bir oluşumdan - ülkücü olsun ki? Bu nasıl bir beklenti 😅
Ayrıca hdp sanırım parti, benim arkadaş çevremde doğuyu gezmeye bile gitmemiş, ailesinde Kürtlerden kız bile almamış batılı insanlardan da hdp'ye oy atan, ortamlarda bazı şeylerini öven var. Hatta benim Polonyalı bir arkadasim var, turkten daha türktür,siyaset üzerine doktor aynı zamanda. Her konuda danismayi çok severim, tanıdığım en kültürlü insan. geçen seçimlerde 'oy hakkin olsa kime atardın?' demiştim, hdp demişti:)
Ben de eskiden bir karadenizli olarak hdp=terörist diye düşünürdüm. Ama zamanla fikrim değişti. Bu deprem mesela Güneydoğu'nun bir ilçesinde gönüllüydüm. Orada kendi arasında konuşan insanlar (bizimkilerden birileri, jandarmadan birileri, tanımadığım birileri falan) şey demişti, "ilçe başkaninin buradan haberi yok, kim nerede neci nasıl bihaber. Yerel yönetimin (hdp) olduğu yer olsa bu şekilde olmazdı'
Yani x terörist,y bölücü bana saçma geliyor. Her partinin iyi ya da koru tarafları var.
Ha ben oy verir miyim? Vermem
Sen de sevgilinin siyasi görüşünü beğenmiyorsan ayrıl. Bir ömür geçer mi ya? Benim annemle siyasi görüşüm zit. İnan ki böyle biriyle yaşamak çok zor. İnsan Tv'de nefret ettiği kişi konusunca 'haadddi lan' diyip kanal değiştirmek istiyor. Otekj ona hayranlıkla bakarken bu iş olmaz
yok zaten kesinlikle öyle bir beklentim yok yanlış anlaşılmasın diye demek istedim. kesinlikle öyle vatan millet Sakarya olmasını bekleyemem. o da böyle diyor her partide ve söylemlerinde sıkıntı var, bütün partiler zamanında terörle alakalı muhabbetler geçirdi illaki vs diye. inanın çok şüpheliyim ne yapmam konusunda. bir anda da ayrılalım diyemiyorum

Ben bu görüşte biriyle sevgili olmazdım. Bu görüşteki kişiler maalesef genellikle bölücü oluyor, onların da kadına bakış açısı ortada. Size bunu bu tarz şeyleri görmüş, yaşamış, içinde bulunan birisi olarak söylüyorum. Kadının adı gerçekten yok bu görüşteki kültürde. Siyasi görüş dünyaya bakışını çok etkiliyor kişilerin, aynı görüşte değilseniz baştan bitirin ben
Ben bu görüşte biriyle sevgili olmazdım. Bu görüşteki kişiler maalesef genellikle bölücü oluyor, onların da kadına bakış açısı ortada. Size bunu bu tarz şeyleri görmüş, yaşamış, içinde bulunan birisi olarak söylüyorum. Kadının adı gerçekten yok bu görüşteki kültürde. Siyasi görüş dünyaya bakışını çok etkiliyor kişilerin, aynı görüşte değilseniz baştan bitirin bence
Kültürlerimiz aynı, hiç zorlanmayız o konuda ona eminim. Ailem de anadili Kürtçe olam nir aile evde konuşulur.

Kültürlerimiz aynı, hiç zorlanmayız o konuda ona eminim. Ailem de anadili Kürtçe olam nir aile evde konuşulur.
Bahsettiğim şey bölgesel kültür değil. Genelde o görüşü savunanlar faşizan oluyor, bu öfke aileden geliyor anlatabiliyor muyum? Öfkeli bir ailede yetişmesi de olumsuz bir durum olurdu bana göre. Ilımlı kişiliklerle anlaşmak daha kolaydır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back