• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin siyasi görüşü ile ilgili, ne yapardınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte diyor doğru olduğunu düşündüğüm tarafları da var. Yani nefret etmiyor zaten tek kürt partisi diye veriyorum diyor
Kürt partisi Türk partisi diye bir şey yok ki. Partilerin savunduğu görüşlere bakarsın ve ona göre desteklediğine oy verirsin. Oylarımızın eşit olması ah ne yazık 😂😂

İlk oyu olacak dedin o zaman yaşı küçük. Zamanla siyasi fikri çok değişebilir. Çok uçurum yoksa gözlemlemek daha mantıklı. Aynı sofraya oturup yemek yediğimiz arkadaşlarımızın siyasi görüşü bu seçimle mevzu olmaya başladı. Seçim biter eski duruma döneriz.

İlk oyu olacak dedin o zaman yaşı küçük. Zamanla siyasi fikri çok değişebilir. Çok uçurum yoksa gözlemlemek daha mantıklı. Aynı sofraya oturup yemek yediğimiz arkadaşlarımızın siyasi görüşü bu seçimle mevzu olmaya başladı. Seçim biter eski duruma döneriz.
Evet ikimizin de yaşı çok küçük, öyle partici partizan böyle bağıran tiplerden olsaydı düşünürdüm ama öyle değil. Yaşadığı coğrafya vs bana normal gelmese de onlar için çok normal bunlar o yüzden saygı da duyuyorum. Belki benimki hatadır bilemiyorum ben de küçüğüm

İlişkimizde başka cidden sorun yok Aslındadaha alışık olduğum bir parti olsaydı hiç muhabbetini bile açmazdım ama beklemediğim yerden geldi

Boşverin değmez cidden
Sağı solu altı üstü hepsi bir zaten
Hıhı diyin 3 gün sonra bitecek hepsi zaten
Hem gençsiniz daha fikirler, bakış açıları, beklentiler çok değişecek bugünkü gibi kalmayacak.

Sevgilimel çok iyi anlaşıyoruz, birbirimize çok bağlandık, ben sevildiğimi iliklerime kadar hissettiğim bir ilişkideyim. Daha başındayız o yüzden çok da siyaset konuşma fırsatımız olmamıştı. İkimiz de kürt kökenliyiz. Çok ülkücü milliyetçi nir adam değil, öyle olmasını da beklemiyorum ama bazen Kürt milliyetçiliği yaşıyor durduk yere (ben Kürt olmama rağmen yaşadığımız coğrafya vs. asla bölücülük isteyen nir yer değil, hep de o tip insanlardan nefret besledim) konuşunca o partili değilim diyen ama mecliste kalmalarını isterim diyen bir adamdı. PKK’dan nefret ediyor, o partiyi bu anlamda başarılı da bulmuyor ama nefret de etmiyor benim gibi. Bu seçimlerde milletvekilinde o partiye vereceğini öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Bana alenen hiçbir siyasi kişinin propagandasını yapmadı, günlük hayatında da siyasetle pek ilgilenen biri değil muhtemelen sadece seçimden seçime konuşulur bu mevzu ama çok rahatsızım. çünkü gerçekten ilişkinin 2. haftasında sorduğum bir şeyi sonradan öğreniyorum. Başta öğrensem sevgili bile olmazdım ama bi anda da gidip soramadım tecrğbesizlik işte. Şimdi bu kadar bağlanmışkem nasıl bırakabilirim, hiç de istemiyorum onsuz bir saniye. Partizan değil öyle hani gidip ne takip ediyor ne onlarla alakalı bir şey beğeniyor. hatta hiçbir siyasi parti tam anlamıyla bana uymuyor diyordu ama bilmiyorum. Bu tarz durumlarda ne yapılır? inanılmaz soğudum çünkü ondan önce o partiye oy veren herkesi garip görüyordum, ben de bununla sınandım sanırım. Siz olsanız ne yapardınız ablalarım, lütfen tavsiye verin.
Ülkemde terör yaratan, askerimi öldüren grubu savunanlar parti değildir teröristtir. Aşırı sağcı/solcu olur anlarım ama dediğim gibi bebekleri beşiğinde katleden terör örgütünün uzantısı olan bir oluşumu destekleyenlerle mümkün değil yanyana bile gelmem.

Ülkemde terör yaratan, askerimi öldüren grubu savunanlar parti değildir teröristtir. Aşırı sağcı/solcu olur anlarım ama dediğim gibi bebekleri beşiğinde katleden terör örgütünün uzantısı olan bir oluşumu destekleyenlerle mümkün değil yanyana bile gelmem.
işte başından bilemedim, anlamadım da sözlerinden. şimdi ne yapsam kara kara onu düşünüyorum

Bir de karşımdakinin bu konuda cahil Olduğunu düşünüyoru, ne öyle devlet düşmanı ne de bölücü fikirleri var o yüzden şaşırdım zaten.

Desteklemek derken, açıklamalarını doğru bulmuyorum kendimi Bir partili görmüyorum diyor ki
Bence sevgilin bahsettiğinden daha fazla destekliyor ama senin görüşüne ters olduğu için temkinli açıklamalarda bulunuyor. Altında daha fazlası var. Neye yakın hissettiği belli. Kararını ona göre ver.

Bence sevgilin bahsettiğinden daha fazla destekliyor ama senin görüşüne ters olduğu için temkinli açıklamalarda bulunuyor. Altında daha fazlası var. Neye yakın hissettiği belli. Kararını ona göre ver.
benden önce de ne onların herhangi bir şeyini beğenmiş ne başka bir şey. partizan ya da tam neferi destekçisi olsa bi paylaşımından bir şeyinden bulurdum. Hatta ailesi falan farklı bir partinin üyesiymiş senelerdir. Dediğim gibi ilk seçimi kulaktan dolma şeylerle de hareket ediyor gibime geliyor.

Bir de karşımdakinin bu konuda cahil Olduğunu düşünüyoru, ne öyle devlet düşmanı ne de bölücü fikirleri var o yüzden şaşırdım zaten.
Sasirmakta haklısınız. Her ne kadar barış eşitlik vb. deselerde ortada terör gibi bir gerçek var. Bende milliyetçi değilim ama besikteki bebekleri katledenleri desteklemem destekleyenleri de yakınımda barindirmam, zaten aklım fikrim almıyor nasıl desteklenir böyle bir şey?

İlerde bu durum sizi birbirinizden uzaklastirabilir ayrıca işin içine aileler de girince iyice sorun olur bence..hala geç değilken dönün derim bu ilişkiden..

Sevgilimel çok iyi anlaşıyoruz, birbirimize çok bağlandık, ben sevildiğimi iliklerime kadar hissettiğim bir ilişkideyim. Daha başındayız o yüzden çok da siyaset konuşma fırsatımız olmamıştı. İkimiz de kürt kökenliyiz. Çok ülkücü milliyetçi nir adam değil, öyle olmasını da beklemiyorum ama bazen Kürt milliyetçiliği yaşıyor durduk yere (ben Kürt olmama rağmen yaşadığımız coğrafya vs. asla bölücülük isteyen nir yer değil, hep de o tip insanlardan nefret besledim) konuşunca o partili değilim diyen ama mecliste kalmalarını isterim diyen bir adamdı. PKK’dan nefret ediyor, o partiyi bu anlamda başarılı da bulmuyor ama nefret de etmiyor benim gibi. Bu seçimlerde milletvekilinde o partiye vereceğini öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Bana alenen hiçbir siyasi kişinin propagandasını yapmadı, günlük hayatında da siyasetle pek ilgilenen biri değil muhtemelen sadece seçimden seçime konuşulur bu mevzu ama çok rahatsızım. çünkü gerçekten ilişkinin 2. haftasında sorduğum bir şeyi sonradan öğreniyorum. Başta öğrensem sevgili bile olmazdım ama bi anda da gidip soramadım tecrğbesizlik işte. Şimdi bu kadar bağlanmışkem nasıl bırakabilirim, hiç de istemiyorum onsuz bir saniye. Partizan değil öyle hani gidip ne takip ediyor ne onlarla alakalı bir şey beğeniyor. hatta hiçbir siyasi parti tam anlamıyla bana uymuyor diyordu ama bilmiyorum. Bu tarz durumlarda ne yapılır? inanılmaz soğudum çünkü ondan önce o partiye oy veren herkesi garip görüyordum, ben de bununla sınandım sanırım. Siz olsanız ne yapardınız ablalarım, lütfen tavsiye verin.
Merhaba, eşimle 8 yıldır beraberiz. Farklı partileri destekliyoruz. Ailelerimiz de öyledir. Din vs açısından da ailesi benim aileme ve bana göre daha muhafazakardır hep. Diğer yorumlara pek katılmıyorum. Eşimin siyasi görüşü beni alakadar etmez ve aynı olmak zorunda değil. Partizanlık ikimizde yapmayız ve evimizde asla siyaset ve din konusunu açmayız/açtırmayız. Onun dışında zaten uyumlu bir çiftiz. Bence her anlamda çiftlerde farklılık olmalı. Benim kopyam olana aşık olamam ben şahsi görüşüm bu. Böyle şeylere önem veriyorsanız ayrılın, fakat aynı olmadan da bir hayat sürdürülebiliyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back