• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin siyasi görüşü ile ilgili, ne yapardınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu soruyu sormak için açtım zaten ablacım…kimseye derdimi anlatamıyorum fikir almak için
Parti isimlerini vermeseydin keşke. Begenmiyorsan ayrıl. Dünyada erkek kıtlığı mı var şükürler olsun yok 🧿:süslü:

Eşim benimle evlenmeden önce ağır milliyetçi bir adamdı. Ailesi de sağcı oğlu sağcı diyeyim siz anlayın.
Ben de dededen beri solcu olan bir ailenin yine aynı görüşü benimseyen kızıyım.
Evlendik.
Eşim artık solcu 😂👏🏻bence bu benim başarım. Şaka bir yana ben bir şey yapmadım,kendisi değişti,doğrunun bu olduğuna karar verdiği için değişti.

Siz de başarabileceğinize inanırsanız devam edin.
Ama öncelikli olarak karşınızdaki insanın görüşlerine saygı duymalısınız. Saygı duymazsanız olmaz.

Siyasi görüşü farklı olan biriyle asla sevgili de olmam evlenmem de. Arkadaş olarak da, çok zıt fikirdeysek yakın olmam gerek yok insan mı kalmadı. Adı siyasi görüş ama bu hayata bakıştır. Bu yaşlardaki görüşünüze gelince, zamanla onlar da bir miktar değişir zaten merak etmeyin.

ya biraz görüşten öte bölücülük gibi geliyor bana ama onunla konuşunca da hiç öyle bi izlenim almıyorum. onun dışında çok seviyorum çok kültürlü gerçekten de duygusal ve iyi anlaştığım bi insan. Kaybetmek istemem
tam olarak neyi bölüyor adam da bölücülük gibi geliyor size?
özerklik mi savunuyor her biji... mi diyor (ki anadili kürtçe olan bir kişi sizin de öyle, kürtçe konuşsa ayrılıkçı konuşmadıktan sonra size batmıyor olması lazım esasen)

Türkler hakkında mı kötü konuşuyor?
adamın bölücülüğü neresinde?
ha yok parti bölücü geliyorsa size onun nesi bölücü geliyor?

bu arada Kürt değil direkt bildiğin Türkmenim, yörüğüm. ama bu insanlar meşru zeminde siyasette mi yapmasın. e ne yapsın? otursun izlesin mi olanı biteni?

konu kapanır da
demem o ki kalıplarla düşünüyorsunuz
muhtemelen yaşınız genç

sen Türk olsan seninle çıkmazdım diyorsa orası ayrı mesela, yoksa pek siyasetle de işiniz yok gibi duruyor.

Belki sadece kürtleri temsil ettiği için o partiye veriyor olabilir yaşamadığım için bilmiyorum eşimle aynı görüşe sahibiz farklı olsaydı nolurdu bilemiyorum babamla farklıyız siyasi görüş olarak baban bile olsa biraz zor oluyordu ileriye yönelik bir yaşam düşünüyorsanız çok da önemli değil ise siyasi görüş devam edersiniz.

Bu soruyu sormak için üye oldum zaten, kimseye anlatamıyorum buradan yardım almak istedim

Gündelik hayatında uç biri değilse bir kıymeti yok. Şu an apolitik olan herkes mecburen politikayla ilgileniyor.
Benimle aynı ya da farklı görüşte olması bir yana partizan ve fanatik olması sıkıntı olur benim için.

konuşuyorum zaten. diyo gerçekten umrumda değil öyle gidip desteklemem sadece mecliste kalmaları için oy vereceğim apolitiğim ilgilendirmiyor beni diye. ve ben çok sert çıkmama rağmen o benimle aşkımlı konuşunca bir şey de diyemiyorum. diyor ben bu kadar takmıyorum siyasi görüşümü sen niye takıyorsun çünkü onun için ayrılmalıkbi sebep değil bu
Ne alaka.. mecliste kalmalarını neden istiyor desteklemiyorsa? Zaten erkeklerin konu kadınlar olunca her şeyden vazgeçme içgüdüsüne hastayım.. açık konuşmuyor, üstü kapalı kandırıyor seni

tam olarak neyi bölüyor adam da bölücülük gibi geliyor size?
özerklik mi savunuyor her biji... mi diyor (ki anadili kürtçe olan bir kişi sizin de öyle, kürtçe konuşsa ayrılıkçı konuşmadıktan sonra size batmıyor olması lazım esasen)

Türkler hakkında mı kötü konuşuyor?
adamın bölücülüğü neresinde?
ha yok parti bölücü geliyorsa size onun nesi bölücü geliyor?

bu arada Kürt değil direkt bildiğin Türkmenim, yörüğüm. ama bu insanlar meşru zeminde siyasette mi yapmasın. e ne yapsın? otursun izlesin mi olanı biteni?

konu kapanır da
demem o ki kalıplarla düşünüyorsunuz
muhtemelen yaşınız genç

sen Türk olsan seninle çıkmazdım diyorsa orası ayrı mesela, yoksa pek siyasetle de işiniz yok gibi duruyor.
Hiçbir şekilde batmıyor, ben de Kürt kızıyım anne babadan. Türk Kürt ayrımı da yok, annesi hatta Türk gelin çok isterim diyen biriymiş. Yani öyle biri de değil. Parti terör örgütüyle ilişkisinden dolayı beni düşündürüyor yoksa istediğini söylesin gerçekten öyle biri de değilim, evet yaşım da çok genç onun da benim de.

Ne alaka.. mecliste kalmalarını neden istiyor desteklemiyorsa? Zaten erkeklerin konu kadınlar olunca her şeyden vazgeçme içgüdüsüne hastayım.. açık konuşmuyor, üstü kapalı kandırıyor seni
Desteklemek derken, açıklamalarını doğru bulmuyorum kendimi Bir partili görmüyorum diyor ki

Belki sadece kürtleri temsil ettiği için o partiye veriyor olabilir yaşamadığım için bilmiyorum eşimle aynı görüşe sahibiz farklı olsaydı nolurdu bilemiyorum babamla farklıyız siyasi görüş olarak baban bile olsa biraz zor oluyordu ileriye yönelik bir yaşam düşünüyorsanız çok da önemli değil ise siyasi görüş devam edersiniz.
O da öyle diyor sadece bu yüzden diye ama bilmiyorum inanın. İkimizin de ilk seçimi öyle de bi ayrıntı var, daha çok küçüğüz bu konuda

Gündelik hayatında uç biri değilse bir kıymeti yok. Şu an apolitik olan herkes mecburen politikayla ilgileniyor.
Benimle aynı ya da farklı görüşte olması bir yana partizan ve fanatik olması sıkıntı olur benim için.
Hiç uç biri değil. Ben konusunu açmazsam açılmaz. Ailesi de uç değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back