• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilimin siyasi görüşü ile ilgili, ne yapardınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

itsmeduygu

Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2023
338
75
18
Sevgilimel çok iyi anlaşıyoruz, birbirimize çok bağlandık, ben sevildiğimi iliklerime kadar hissettiğim bir ilişkideyim. Daha başındayız o yüzden çok da siyaset konuşma fırsatımız olmamıştı. İkimiz de kürt kökenliyiz. Çok ülkücü milliyetçi nir adam değil, öyle olmasını da beklemiyorum ama bazen Kürt milliyetçiliği yaşıyor durduk yere (ben Kürt olmama rağmen yaşadığımız coğrafya vs. asla bölücülük isteyen nir yer değil, hep de o tip insanlardan nefret besledim) konuşunca o partili değilim diyen ama mecliste kalmalarını isterim diyen bir adamdı. PKK’dan nefret ediyor, o partiyi bu anlamda başarılı da bulmuyor ama nefret de etmiyor benim gibi. Bu seçimlerde milletvekilinde o partiye vereceğini öğrendim dünyam başıma yıkıldı. Bana alenen hiçbir siyasi kişinin propagandasını yapmadı, günlük hayatında da siyasetle pek ilgilenen biri değil muhtemelen sadece seçimden seçime konuşulur bu mevzu ama çok rahatsızım. çünkü gerçekten ilişkinin 2. haftasında sorduğum bir şeyi sonradan öğreniyorum. Başta öğrensem sevgili bile olmazdım ama bi anda da gidip soramadım tecrğbesizlik işte. Şimdi bu kadar bağlanmışkem nasıl bırakabilirim, hiç de istemiyorum onsuz bir saniye. Partizan değil öyle hani gidip ne takip ediyor ne onlarla alakalı bir şey beğeniyor. hatta hiçbir siyasi parti tam anlamıyla bana uymuyor diyordu ama bilmiyorum. Bu tarz durumlarda ne yapılır? inanılmaz soğudum çünkü ondan önce o partiye oy veren herkesi garip görüyordum, ben de bununla sınandım sanırım. Siz olsanız ne yapardınız ablalarım, lütfen tavsiye verin.

Son düzenleme:
Açıkça konuşun. Bakalım ne düşünüyor ne diyecek

eşimin ailesi başka benim ailem başka görüşte. ama biz eşimle ikimiz ikisinden de farklı görüşteyiz ama ikimizin görüşleri ortak. hayat arkadaşı bence farklı görüşte olmaz. o siyasi parti de uç bir görüş. gerçi şu an uç olmayan görüş yok ülkede o da ayrı ironi😁

Siyasi görüş dünya görüşüdür ve dünya görüşünüzün farklı olduğu biri ile uzunca süre bir ilişki yaşayamazsınız. Aynı ortamda fikirlerimize zıt giden bir arkadaşımıza dahi tahammülümüz yokken sevgililik asla olmaz.
Siyasi görüş dünya görüşüdür ve dünya görüşünüzün farklı olduğu biri ile uzunca süre bir ilişki yaşayamazsınız. Aynı ortamda fikirlerimize zıt giden bir arkadaşımıza dahi tahammülümüz yokken sevgililik asla olmaz
işte bunu daha ilk aydan anlayamıyorsun ki. 5 aydır daha yeni yeni anladım

Açıkça konuşun. Bakalım ne düşünüyor ne diyecek
konuşuyorum zaten. diyo gerçekten umrumda değil öyle gidip desteklemem sadece mecliste kalmaları için oy vereceğim apolitiğim ilgilendirmiyor beni diye. ve ben çok sert çıkmama rağmen o benimle aşkımlı konuşunca bir şey de diyemiyorum. diyor ben bu kadar takmıyorum siyasi görüşümü sen niye takıyorsun çünkü onun için ayrılmalıkbi sebep değil bu

eşimin ailesi başka benim ailem başka görüşte. ama biz eşimle ikimiz ikisinden de farklı görüşteyiz ama ikimizin görüşleri ortak. hayat arkadaşı bence farklı görüşte olmaz. o siyasi parti de uç bir görüş. gerçi şu an uç olmayan görüş yok ülkede o da ayrı ironi😁
ikimiz de iktidar partisinden nefret ediyoruz, bu konuda o kadar ortaktık ki ben onun da benim gibi düşündüğünü düşündüm. ailesi de benim ailemle aynı görüşte olunca hani çok da farklı değildir az çok benzşyoruzdur gibi çıkarımlar yaptım.

Aynı siyasi partiye verip de yaşantısı birbirinden çok zıt olanlar da var. Verme sebebine bakardım ben. Büyük konuşmak istemezdim, asla ama asla terörle destekçisi olan kişilerle arkadaş bile kalamazdım. Kırmızı çizgimdir.

Aynı siyasi partiye verip de yaşantısı birbirinden çok zıt olanlar da var. Verme sebebine bakardım ben. Büyük konuşmak istemezdim, asla ama asla terörle destekçisi olan kişilerle arkadaş bile kalamazdım. Kırmızı çizgimdir.
Verme sebebi sadece Kürt partisi olması. Başka olsa başkasına verirdim diyor, ilk seçimi onun da. Terörü savunmalarını vs asla desteklemiyorum diyor ısrarla, teröriste terörist diyor

ikimiz de iktidar partisinden nefret ediyoruz, bu konuda o kadar ortaktık ki ben onun da benim gibi düşündüğünü düşündüm. ailesi de benim ailemle aynı görüşte olunca hani çok da farklı değildir az çok benzşyoruzdur gibi çıkarımlar yaptım.
işte siz de uçtasınız. çok da farklı değilsiniz yani. sadece renkler farklı. sağlıklı olan partizan olmamaktır bence. ülke için kendince en doğru kararı vermektir. nefret ve aşırı sempati bana sağlıksız geliyor

Çok bayılmıyorsam sepetlerdim. Ama aşık olmuşsam görüşüme ve görüşüne saygı duyuyorsam devam ettirirdim. Şayet ben aynı görüşte olmadığım biriyle pek anlaşamam.

İnsanların siyasi görüşleri farklı olabilir saygı duymak lazım. Fanatik takım tutar gibi körü körüne savunan insanlar bana her zaman itici gelmiştir o ayrı mesele.

Eşim ile siyasi görüşlerimiz aynı olmasına rağmen bazen zıt düşüyoruz, konuşurken, bu sosyal yaşantıyı olumsuz etkilememeli.

Çok bayılmıyorsam sepetlerdim. Ama aşık olmuşsam görüşüme ve görüşüne saygı duyuyorsam devam ettirirdim. Şayet ben aynı görüşte olmadığım biriyle pek anlaşamam.
ya biraz görüşten öte bölücülük gibi geliyor bana ama onunla konuşunca da hiç öyle bi izlenim almıyorum. onun dışında çok seviyorum çok kültürlü gerçekten de duygusal ve iyi anlaştığım bi insan. Kaybetmek istemem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back