sevgilimin bu lafı çok üzdü beni yaa!..

cnmmm kimse sana kizmiyor morallerin bozulmus tam olarak anlatamamissin
bu duruma bende bozulurdum yani hazirlanmissin bulusmak icin ve o sana annesini teyzesine birakcagini söylüyor
olabilir biraksin tabiii ama bir kac saat gec bulusmayi teklif edebilirdi
annesiyle senin yerin bir olamaz ikinizide cok sever ama ikinizinde yerleri farklidir :teselli:
keske senide alsaydi beraber gitseydiniz niye hemen ertesi güne ertelemiskii klava:

Son düzenleyen: Moderatör:
eşim için ailesi çok kıymetli ve eminim herşeyin üstünde tutuyordur onları...
ama bu demek değil ki ben ailesinden daha değersizim...
evlenince onun ailesi diye bir şey olmayacak siz o ailenin bir ferdi olacaksanız isteseniz de istemesenizde...
şimdiden önyargılarla böyle düşüncelere yer vermeyin ilişkinizde...
egonuz bu kadar şişkin olmasın...
çok üzülürsünüz sonra...

sorununuz bu ise bunu konuşun anneyi babayı karıştırmadan...
ben seninle daha çok görüşmek istiyorum deyin...
bu şekilde olması beni üzüyor deyin...
sence az görüşmüyormuyuz deyin?
sevgilinizi tanımıyorum belki de onaysız bir çocuktur...
anne babanın her dediğini yaparak onları memnun etmek istiyordur, onay görmek istiyordur...
bilmiyorum...
rahatsızlığınız neyse onu dile getirin...
ama ben korkuyorum ileride evlenince annenin babanın her dediğini yaparmısın, ya da beni mi tutarsın sorun yaşasak onları mı dersen eğer;
bugün sana olur mu öyle şey seni ezdirir miyim dese de ileride ezdirir emin olun...
buna gereken zemini de siz hazırlamış olursunuz...

ya cnm bilmiyorum işte.ve bunun gibi pek çok olay var.benm gerçekten anlayışlı olduğumu düşünüyo belkide.ama bi yere kadar cnm.bizim buluşmalarımız hep sabah 9 ve 12 arası olur.ve hafta birdir.günün ve haftanın geri kalanı zaten onlarladır.istiyorumki haftada sadece 3 saat benm olsun.özlüyosun vakit geçirmek istiyosun.ve 3 yıldır toplasam buluşmalarımızın %70inde bu böyle oldu. ya aradı çağırdılar yada ertelendi.onlarla işi olduğu zaman bana hayır diyebiliyosa ve bende anlayışla karşılıyısam benle oluncada onlara hayır demeli.buna hakkım var dimi kızlar.herzaman değil yaaa sadece 3saatlik birzaman.sonra yapsın ne yapıyosa...

sözlere bu kadar takılmayın bence.
benim eşim de ;sevgiliyken bana hep en çok beni sevdiğinden, onun için çok kıymetli olduğumdan bahsederdi. (böyle bir sıralama yapmasını ben istemezdim, laf arasında geçerdi hep bu sözler.) ama evlilik üzeri ailesinin sözlerinden etkilenip bana karşı haksızlık yaptığı çok olmuştu. ailesine karşı çok saygılıdır ve hiç bozmamıştır bunu,bana karşı yaptıkları hatalarını fark etse de onları uyarmayıp beni kırmıştı hep. keşke bana önceliğim sensin diyeceğine, yeri geldi mi ailesine karşı korusaydı.

önemli olan ikinizin yerinin de ayrı olduğunu bilmesi, aradaki dengeyi kurabilmesidir. kıyaslanacak sevgi değildir bunlar.

burda kesinlikle sen haklısın. sağlık sorunu gibi önemli bir sorun yoksa ailesinin de size anlayış göstermesi gerekirdi. sevgiliniz de buna müsade etmemeli.

Sevgili arkadaşım bence bu öncelik meselesi..Bak şu an evli olmadığınız için ailesini ağır basması çok normal..Ama evlendiğinde sende öncelik sıranın değiştiğini göreceksin..Önce ailem sonra sevgilim derken önce eşim yuvam sonra ailem demeye başlayacaksın..Çocuğun olacak önce çocuğum sonra eşim sonra ailem demeye başlayacaksın..Zaten öncelik sıran değişmiyorsa orada bir sorun vardır..Hazır olamama yada adapte olmama veya kabul sorunu vardır..Bence bunu kafana takma...

herkes için annesi babsı çok değerlidir ve herşeyin önünden onlar gelir..

demmeki senin sevgilin onlardan önce geliyo bunu düşünmekte beni üzdü açıkcası ..

Anne baba herzaman hayatımızda önceliklidr değerlidir...Ama bunu böyle söylemek hiç hoş değil yani erkek arkadaşınızın söylediği gibi mesela annem babam herkezden özce gelir demesi gibi..
Yazdıklarınızı okudum anladığımda şu erkek arkadaşınız size istediğiniz alakayı göstermiyor ve gerçekten ailesi sizden de önce geliyor bunu konuşmalısınız...
Eğer konuşup halletmezseniz bu ilerde de böyle gider malesef....

Anne - Baba = Günes
Sen = Ay
Dünya = Evin disinda olan herkes ve hersey..

Sen dünyaya dogru bakarsin, arkanda günesin yani annen ve baban vardir.
Dünyan birgün ansizin yikildiginda, beklemedigin bir olay yasadiginda, arkanda yine simsicacak bir günes vardir.
Ama günesin kayboldugunda, arkan saglam degildir artik.

Olaya böyle bak.

Anne baba herseyden önemlidir fikrimce.

ı

canım ya takma kafana bence.

erkekler karıyı bulunca anayı
parayı bulunca karıyı unutur dıye bır soz var..

Sevdiğın ınsanın onu doguran buyuten ınsanı unutmaması cok guzel
demek kı emeğin değerını bılıyor senınde kıymetını bılecek....

.Benım oğlum 6 aylık onun ıcın tum yaşamımı değiştirdim
mesleğime ara verdım sımdıden ne kadar yoruldum...

Bır gun elın kızı ıcın anasını bırakırsa ne yaparım dıye dusunuyorum..
Önemlı olan sana yapılan haksızlıkta senın kendı aılesıne karşı savunması..

arkadaşlarım canlarım ben anne ve baba değersizdir demedim yanlış anladınız beni çok üzüldüm ya.konuyu açtığım yazıda tam anlatamadım kendimi.diğer yazdıklarımada bakın öyle yazın nolur.kendimi anne baba düşmanı gibi hissettim.:çok üzgünüm:

Valla kimse eleştirmesin biraz gerçekçi olalım politiklikten uzaklaşıp..Kime böyle bir şey söylense elbette bozulur..Yani öncelik kimin kaygısını bir yana atarsak bu konuyu durduk yere dillendirmesi zaten başlı başına bir muamma..Verilmek istenen mesaj belii bak kızım benim ailem önce gelir ona göreee..Tabi konu nasıl gündeme geldi bilemiyorum ama eşim şimdi böyle bir şey söylese bozulmakla kalmaz ona küserim bile..Ama herşeyin bir usülü adabı vardır şöyle denebilirdi ki sen faklısın ailem farklı hepinizin yeri ayrı..Bu budur bunu söylemekte zor değildir maksadı aşıp gönül kırmakta hiç hoş değil..:1closedeyes:

canım sen sanırım onu annneden babamdan çok seviyosun ki o da böle bişey deyince sen üzüldün ama herşeyden önce senin aileni allahtan sonra sevmen gerekir önce ALLAH sonra aile sonra dost yada yar olmalı herkez için yada benim için bu böyle

Canım sen anneni babanı elbetteki değersiz görmüyorsundur..
Ne demek istediğini anlıyorum sana şunu söyleyeyim eşim bana bir gün böyle bir laf etseydi bende bozulurdum.. Ne yani şimdi senin sevgiline annesi baabsı bu kızı istemiyoruz başkası olsun dese bu arkadaşın da gelip sana ailem istemiyor herşeyden önce gelir sen yoluna ben yoluna dese ne yapıcaksın ben bu anlamı çıkarıyorum bu manadan kusura bakma ama öyle geldi bana....
Tabi ilşkiniz nasıl bilemem ama madem canını sıktı bu söz açık açık sorup konuşacaksın belkide yanlış bişey demek istemedi masum bir sevgi gösterişi de olabilir ...a.s

canlarım ben açmadım konuyu inanın.o kendinde söyledi bunu.ve yeri geldiğinde her zaman söylerdi ama hiç bu kadara açık söylememişti işte.tek onlar mutlu olsunda gerisi hiç önemli değil gibi laflarda sarfetti.belki bunlar kafaya takılmıycak şeyler ama diyorumya yaşadığım şeyleride yazdım ondan belki bu kadar dokundu bana

doğru olanı söylediğini düşünüyorum, aile herkesten önce gelmelidir, onların emeğini kimsenin yaptığı hiçbir şey geçemez. bu onun aile kavramına olan saygısını da gösterir, evlenince siz de bir aile olacaksınız, böyle düşün.

bence dogru bir laf etmis
herkez icin aile önde gelir
bende olsam ayni kelimeyi ederdim acikcasi
bence bunda kirilacak birsey yok
belki su an cok seviyorsun ve bunu anlamiyorsundur ama evlenince ne demek istedigini anlarin
hersey gönlünce olsun

bencede sevginin sıralaması olmaz canım........ama anne baba farklıdır tabiii......ama bencede bu konu üzerinde çok durma derim ben......

hmm.
canım benim ben aynı böle bir babanın evladıyım.
ben doğduktan sonra bile çok duydum bu lafı babamdan. "ben annem ve babam için yaşıyorum" diye.
benim tek çocuk olma sebebim de babannemlere rahat gidip gelinebilmesi için babamın karşı çıkmasıyla oldu.

yine de şu yaşıma geldim, Allah affetsin ona kızasım geliyor. ama kader. ne yapabilirdim ki ben?
beni anne ve babasından daha az değerli gören bir babam var. kalkıp bana bir büyük kötülüğü yok, vazifelerini yerine getirir. ama ben 23 yaşındayım, her haftasonumuz onların yanında geçti dedemlerin. herkesin hayatı farklı. anacığım zamanında Allah'a isyan noktasına gelmiştir, ki ben olsam çoktan isyan etmiştim çünkü bir kadın için zor bir durum. ben evladım bir şekilde alıştım. ne bileyim, sana normal geliyorsa olabilir yine. çaba göstermen lazım.

şu da geldi aklıma. belki de erkek arkadaşın senin tepkini ölçmek için söylemiş olabilir. sanırım bu dönemlerde erkekler hassas oluyor aile konusunda, tahminim o. çünkü 3 senelik beraberlik var diyorsun, demek ki bir şeyler ciddileşiyor. karar yine senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…