Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 23 Temmuz 2014
- 836
- 341
- 73
Merhaba ben 21 yaşındayım, erkek arkadaşım da öyle. Yaklaşık 5 aydır birlikteyiz. 10 gün önce benimle birden iletişimini kesti ne aramalarıma ne mesajlarıma cevap veriyordu. Beni terk etti sanmıştım ama sonra öğrendim ki tüm arkadaşlarıyla okuluyla işiyle alakasını kesmiş. 10 gün sonunda benimle konuştu, bipolar teşhisi konulduğunu, ilaç kullanmaya başladığını ama henüz alışamadığını, bana söyleyecek gücü de bulamadığını söyledi. Hiç böyle bi şeyle karşılaşacağımı düşünmüyordum. Ben her zaman onun yanında olmak ona destek olmak istiyorum fakat bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum elime patlamak üzere olan bi bomba vermiş gibiler sanki. Böyle bi şey yaşayan/yaşamış veya yardımcı olabilecek biri varsa o kadar memnun olurum ki.
Geçmiş olsun. Bahsettiğiniz hastalık ciddi boyutta olduğu için ilaç tedavisine yönelmiş . Duygu değişimi bozukluğu çok zor Allah şifa versin böyle biriyle devam etmek için çok iyi düşünmen. Lazım
- 23 Temmuz 2014
- 836
- 341
- 73
Can'ım yanlış anlama ama 5 aydır birlikteyiz demişsin eğer çok çok aşık değilsen vazgeç gerçekten zor , normal ilişkilere normal insanlarda bile çok zorluklar var birde bipolar.. Bilemeyeceğim hani geçmişiniz olsa sonradan böyle bir rahatsızlık çıksa yanında dur destekle derim ama 5 ay çok yeni değil mi? İkiniz içinde iyi bir Zaman gibi Yinede sen bilirsin hayat senin Canım
- 23 Temmuz 2014
- 836
- 341
- 73
Bipolar değil ama eski sevgilim şeker hastaydı çocukluğundan beri olan yani günde 5 kez kendisine iğnesini yapamazsa yaşayamayacak kadar ciddi . Çok destek oldum yanında oldum ailemi karşıma aldım sonuç mu ? Bi b.k olmadı Canım değmez en ufak seyde hastalığını öne sürdü ben ona hayatımı feda etmek üzereyken açık biri olduğum için kapan ailem böyle istiyor gibi saçmalıklara girdi. İyiki ayrılmışım o Yaşta yanlış Kararmış Allah korumuş .
- 24 Mayıs 2014
- 1.434
- 761
- 83
- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
- 198
- 25 Ocak 2016
- 1.039
- 2.748
- 133
Tatlim uzulerek belirteyim ki bence vazgec.
çok yakinimda bu hastaligi tasiyan biri var gerçekten cok cok zor. Ayrica genetik bir hastalik cocuklarinizda da cikma ihtimali cok yuksek.
daha yolun basindasin simdi vazgecmesi daha kolay olur. Inan ki bir omur aglamandan iyidir.
Ha sunu da unutma hastaligin atak donemlerinde taninmayacak hale geliyorlar
amacim kimseyi asagilamak degil her sey Allah tan ama bile isteye yapma diye söylüyorum.
Allah hayirlisini nasip etsin ikinize de.
çok yakinimda bu hastaligi tasiyan biri var gerçekten cok cok zor. Ayrica genetik bir hastalik cocuklarinizda da cikma ihtimali cok yuksek.
daha yolun basindasin simdi vazgecmesi daha kolay olur. Inan ki bir omur aglamandan iyidir.
Ha sunu da unutma hastaligin atak donemlerinde taninmayacak hale geliyorlar
amacim kimseyi asagilamak degil her sey Allah tan ama bile isteye yapma diye söylüyorum.
Allah hayirlisini nasip etsin ikinize de.
- 15 Aralık 2010
- 1.432
- 434
- 323
bipolar rahatsızlığı olan bir kişi çok üzüntüye yada çok mutluluğa gelemez
ilaçlarını aldığı sürece gayet normal bir hayat sürerler ancak ilaçlarını kullansalar dahi çok mutlu yada çok üzüntülü dönemlerde de atak geçirebilme ihtimalleri vardır
ancak uzun yıllar boyunca atakta geçirmeyebilirler
özellikle mevsim geçişlerinde yani bahar aylarında daha çok atak geçiriyorlar
böyle zamanlarda kendi hallerine bırakmak en doğrusu olur
çok yakınımda bu rahatsızlığı olan biri olduğu için biliyorum
ilaçlarını aldığı sürece gayet normal bir hayat sürerler ancak ilaçlarını kullansalar dahi çok mutlu yada çok üzüntülü dönemlerde de atak geçirebilme ihtimalleri vardır
ancak uzun yıllar boyunca atakta geçirmeyebilirler
özellikle mevsim geçişlerinde yani bahar aylarında daha çok atak geçiriyorlar
böyle zamanlarda kendi hallerine bırakmak en doğrusu olur
çok yakınımda bu rahatsızlığı olan biri olduğu için biliyorum
- 24 Kasım 2008
- 4.722
- 4.777
- 658
Bipolar bozukluk yani manikdepresif iki uçlu mizaç bozukluğu.bir depresyon bir de mani fazı var.
Kisi depresyon evresinde icine kapanır,hayattan tat almaz,hayatı sorgular,en basit kişisel temizliğine dahi zaman ayıramaz,hicbirsey yapmak istemez yapsa da tat alamaz.
Manik evresinde ise günlerce dahi uyuyamayacak bir enerjiye sahip olur.çılgınca para harcayıp ortaklıklar kurup borçlar verilebir.
Lakin psikolojik rahatsızlikların tedavisi vardır.şizofreni hastaları bile topluma kazandırilmiştır.ilaçlarını duzenli kullanır tedavisini aksatmazsa gayet te normal bir hayat sürerler.
Kisi depresyon evresinde icine kapanır,hayattan tat almaz,hayatı sorgular,en basit kişisel temizliğine dahi zaman ayıramaz,hicbirsey yapmak istemez yapsa da tat alamaz.
Manik evresinde ise günlerce dahi uyuyamayacak bir enerjiye sahip olur.çılgınca para harcayıp ortaklıklar kurup borçlar verilebir.
Lakin psikolojik rahatsızlikların tedavisi vardır.şizofreni hastaları bile topluma kazandırilmiştır.ilaçlarını duzenli kullanır tedavisini aksatmazsa gayet te normal bir hayat sürerler.
- 24 Kasım 2008
- 4.722
- 4.777
- 658
Siz bu rahatsızlığa kapılirsanız ya da bir yakınınız?Kesinlikle koşarak uzaklaş
5 ay yeni diyorsunuz ama önemli olan geçirdiğimiz zaman değil o zamanda paylaştıklarımız. Ben böyle değer verdiğim sevdiğim birini hasta olduğunu öğrendikten sonra bırakamam ki.. teşekkür ederim yine deCan'ım yanlış anlama ama 5 aydır birlikteyiz demişsin eğer çok çok aşık değilsen vazgeç gerçekten zor , normal ilişkilere normal insanlarda bile çok zorluklar var birde bipolar.. Bilemeyeceğim hani geçmişiniz olsa sonradan böyle bir rahatsızlık çıksa yanında dur destekle derim ama 5 ay çok yeni değil mi? İkiniz içinde iyi bir Zaman gibi Yinede sen bilirsin hayat senin Canım
Daha önce böyle bi şey yaşamadım gerçekten bilmiyorum ama ilaçların her şeyi normale dönüştüreceğine inanmaya çalışıyorum şuan sadece. Onu da buna inandırmalıyım.Tedavisi bir ömür sürebilir bu arada, iyileşmeye bilir. İyileşse de tekrarlayabilir. Çok umutsuz konuşmak istemem ama zor birşey. İlaç tedavisine başlandıysa terapiyle filan halledilemeyecek durumda olabilir. İyi düşünmeni öneririm. Yaşın daha çok küçük.
Üzülerek söylüyorum ki aynı zamanda diyabet zaten doğuştan. Bu sorun yaşatmamıştı bu zamana kadar ikimize de, ben ona uyum sağlıyorum o da bana. Ama böyle bi durumda ne olacak bilmiyorum işte belki de senin şansın yaver gitmedi kötüsüyle karşılaştırdı çok üzüldüm senin adına.. fakat ben umutsuzluğa kapılmak istemiyorumBipolar değil ama eski sevgilim şeker hastaydı çocukluğundan beri olan yani günde 5 kez kendisine iğnesini yapamazsa yaşayamayacak kadar ciddi . Çok destek oldum yanında oldum ailemi karşıma aldım sonuç mu ? Bi b.k olmadı Canım değmez en ufak seyde hastalığını öne sürdü ben ona hayatımı feda etmek üzereyken açık biri olduğum için kapan ailem böyle istiyor gibi saçmalıklara girdi. İyiki ayrılmışım o Yaşta yanlış Kararmış Allah korumuş .
Filmi izlemedim teşekkür ederim iyi dileğiniz için ama neden herkes kötü örnekler veriyor ben umut bulmak için paylaşmak istemiştim bunudelibal filmindeki çocukta bipolardı ani duygu değişimleri vardı sonu kötü bitti zaten.Genetik yatkınlıkta büyük etken Allah şifa versin
Haklısınız bi yandan ama yarına çıkabileceğimiz belli değilken bu sebepten ayrılmam ondan.Eger ciddi bir gelecek dusunmuyorsan yol yakinken ayril derim, cunku genetik bir rahatsizlik 3 nesile kadar gidebiliyor