• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimden borç istedim

Ne biliim, bu kadar tepkili olduğuna göre çok kötü birşey mi yaptınız acaba
Yok valla :( normal iki soruyu üst üste sormamdan çıktı iş başka yerlere gitti sadece o kavga esnasında da o borcu nasıl düşündü çok ilginç cidden. Parayı ver s...git hayatımdan şimdi şuan ödeyeceksin nerden bulursannbul demişti. Sorsan çok seviyordu
Olabilir bence. Eşimle ilk tanıstığımda kimyamız tutmuştu ilk ay bile teklif edersi ihtiyacın varsa göndereyim diye. Cok sükur olmadı ama olsa yardımlaşırdık kotü değil. Ama muhakkak odeyin borcunuzu

Ay gerçekten bu gurur mu saflık mi hiç anlamadım ama emin olun iyi ve doğru bir şey yapmıyorsunuz. Çocuk sizin evde yaşıyor, size ne aile o sehirdeymis de bilmem neymiş de. Biz okurken de vardı bu tipler, aileleri ile yaşayan ama evi olan diğer öğrencilerin evine çöreklenmiş tipler. Ben şimdiki eşim o zamanki sevgilimden gayet bütün masrafların yarısını alıyordum öğrenciyken, essek başı değilim çünkü benimki de can benimki de aile değil mi? Annem babam bakmak zorunda değil kimseye.

oyle icime dert oldu bi yerlere anlatmak istedim. sevgilimle 1 senelik bir iliskimiz var ikimiz de universite okuduğumuz icin maddi gelirimiz cok yok ama onun aileden gelen bir birikimi var sadece. bu senenin basinda eve ciktim (ailemden uzakta üniversite okuyorum) esyalr falan derken 6 7bin bir borc yaptim maalesef, suanda da calistigim yere 4 gunden fazla gelemem dememe ragmen 5 gun gunde 8 9 saat mesaiye cagiriyorlar ve asgari bile vermiyorlar ders caliscak zamanım kalmiyor yorgunluktan bayiliveriyorum. bu sebepten cikmak istedim ve sevgilimden 5bin borc istedim. kendinde o paranin oldugunu biliyorum zorda kalmayacagini da biliyorum ama borc istemek zorunda kalmak koydu biraz bana bakis acisi degisir diye korkuyorum. ayni durumda olsan sen benden ister miydin diye sordum hayir ama bu kotu bi ozellik bence dedi benden iatemiceksin de kimden isticeksin borcu dedi ama yine de kotu hissettim kendimi oyle derdimi anonim olarak anlatmak istedim. (elime gecen burslarla da 5 ayda odemeyi dusunuyorum bu arada planim bu yonde yani)
Aile yok mu ? Neden aileden istemediniz

kyk aliyorum 1250 oldu o da onunla 5 ayda 6250 olarak odiycem verdigi 5bin lirayi. evet ciddi bir miktar farkindayim ama zaten aldigimdan yuzde 20 fazlasini odicem. su anda borc kartta oldugu icin aylik 150 200 faiz biniyor ustune eksik odedigim icin o yuzden rica ettim o da zaten cozeriz hic sorun etme dedi
Pek KYk ile borç öderseniz nasıl geçineceksiniz.

ben sevgililikte maddi anlamda hep veren tarafta oldum.
borcunuz varken gidip de kafe kafe gezerseniz, alışverişe ekstra harcamalar yaparsanız bu ister istemez gözüne batar sevgilinizin ama borcunuzu öncelikli tutarsanız herhangi bir problem olmaz bence.

ha bana kalsa sevgililikte de arkadaşlıkta da borç verme alma olayı olmasa daha iyi ama birinin ihtiyacı olduğunu gördüğümde kendimi tutamıyorum, bunun da çok iyi bir şey olduğunu düşünmüyorum.
insan unutacağı parayı vermeli, beklenti içine girilebilecek bir miktar yakın birisine verildiğinde genelde sonuçları iyi olmuyor, taraflardan biri genelde mağdur oluyor.

bu duruma göre de zaten ilişkiniz ya güçlenir, ya zayıflar. ikinize bağlı.

E
Asgari ücretle normal bir işe girin en azından bir de ev arkadaşı falan yok mu? Toplam 4 kişi bile kalabilirsiniz bir evde. Siz kime güvenip eve çıktınız?. Ayağını yorganına göre uzat diye bir deyim var duydunuz mu?
Öğrenci minimum masraf minimum zaman kaybı maksimum ders ile okulu bitirmelidir.

Kızıyorum bir ablan olarak borcu kapatmak için ders çalışamayacapın kadar yorulup, kullanılıp daha çok borçlanıyorsun. Yurtta kal veya ev arkadaşı çalışkan 3 kız acil bul. Harcamalarını gözden geçir, ekstra çalışmadan okula odaklanmaya çalış
Ne yazık ki şu an ankara-istanbul-izmir-eskişehir gibi üniversite şehri/büyük şehir olmayan şehirler bile gereksiz üniversitelerle dolduğu için ortalama şehirlerde bile yurtlar tok satıcı modunda ve 4 kişilik küçücük oda + paylaşımlı banyoya ayda 4 bin tl istiyorlar... Bence bu şartlarda asla yurtta kalınmamalı, makul değil. Bunun yerine birkaç kişi eve çıkmak daha mantıklı. Ben üniversiteyi bitirdiğimde (birkaç yıl önce) bu kadar pahalı değildi, siz de son bir yılda üniden mezun olmadıysanız kendi döneminize göre hatalı yorumluyor olabilirsiniz diye öğrencilerimizin ve ailelerinin bu üzücü halini paylaşmak istedim.

E

Ne yazık ki şu an ankara-istanbul-izmir-eskişehir gibi üniversite şehri/büyük şehir olmayan şehirler bile gereksiz üniversitelerle dolduğu için ortalama şehirlerde bile yurtlar tok satıcı modunda ve 4 kişilik küçücük oda + paylaşımlı banyoya ayda 4 bin tl istiyorlar... Bence bu şartlarda asla yurtta kalınmamalı, makul değil. Bunun yerine birkaç kişi eve çıkmak daha mantıklı. Ben üniversiteyi bitirdiğimde (birkaç yıl önce) bu kadar pahalı değildi, siz de son bir yılda üniden mezun olmadıysanız kendi döneminize göre hatalı yorumluyor olabilirsiniz diye öğrencilerimizin ve ailelerinin bu üzücü halini paylaşmak istedim.

Siz tüm yorumları ve konuyu tam okudunuz mu? Sanırım okumadınız.
Kız tek başına, çocuktan borç alarak eve çıkmış sonra da erkek arkadaşı sürekli beraber kalmaya başlamış, sadece mutfak masrafına yardım ediyor.

Onun harici zaten ben bir kaç kişi ile eve çık diye alternatif öneride bulundum. Tek başına sadece kredi ve burslarla ev geçindirmeye çalışmak mantıklı değil.

"Bana göre" gerçekten sevgili ise, sadece gönül eğlendirmek için bir beraberlik değilse, maddi manevi herşeyi paylaşabileceğim kişi demek. Hibe değil ama, karşılıklı borç alıp vermek de, bence gayet normal. Hatta, sevgilim benden borç almışsa ve söylediği şartlarda geri ödemişse ona karşı olan güvenimi daha da arttırır. Ödemezse de, gelecekte daha çok üzülmekten o para sayesinde kurtulurum. Tabii ki en başta da dediğim gibi, bana göre!

esyalari ben aldim sonrasinda beraber yasamaya basladik kirayi falan da ben oduyorum sonucta ailesi burda illaki yanlarina gidiyor diye ondan istemiyorum kontrat falan da benim ustume zaten. istesem verir zaten biliyorum bu arada. evet o da hic problem yok istedigin zaman odersin falan diyo sadece ben biraz kotu hissettim o kadar icimi dokmek istedim cok yakin cevrem olmadigindan buraya anonim olarak.
Siz istemeden onun kiraya ve faturalara destek olması lazım bence. Borcu faizle mi alacak bir de 😐 bana biraz tuhaf geldi. Zor durumda kalmışsınız istemişsiniz kendinizi kötü hissetmeyin o konuda. O kendini kötü hissetsin bedavaya yaşıyo yanınızda

oyle icime dert oldu bi yerlere anlatmak istedim. sevgilimle 1 senelik bir iliskimiz var ikimiz de universite okuduğumuz icin maddi gelirimiz cok yok ama onun aileden gelen bir birikimi var sadece. bu senenin basinda eve ciktim (ailemden uzakta üniversite okuyorum) esyalr falan derken 6 7bin bir borc yaptim maalesef, suanda da calistigim yere 4 gunden fazla gelemem dememe ragmen 5 gun gunde 8 9 saat mesaiye cagiriyorlar ve asgari bile vermiyorlar ders caliscak zamanım kalmiyor yorgunluktan bayiliveriyorum. bu sebepten cikmak istedim ve sevgilimden 5bin borc istedim. kendinde o paranin oldugunu biliyorum zorda kalmayacagini da biliyorum ama borc istemek zorunda kalmak koydu biraz bana bakis acisi degisir diye korkuyorum. ayni durumda olsan sen benden ister miydin diye sordum hayir ama bu kotu bi ozellik bence dedi benden iatemiceksin de kimden isticeksin borcu dedi ama yine de kotu hissettim kendimi oyle derdimi anonim olarak anlatmak istedim. (elime gecen burslarla da 5 ayda odemeyi dusunuyorum bu arada planim bu yonde yani)
Şimdi niyetim seni üzmek değil ancak sevgilinin ailesinden gelen maddi durumu seni ilgilendiren bir durum değil. Heleki sevgilinin birikiminin olduğunu bilerek işten çıkman da anlamsız. Eve çıkarken daha az masraf yapabilirdin ya da eve çıkmayıp yurtta kalabilirdin. Zor duruma düştüğünde ilk olarak sevgilin değil kendi ailenden destek istemeliydin. Tabiki 1 senelik ilişkin var. Ancak ne bileyim ilk olarak sevgilinin ailesinden gelen maddiyatı ve birikimi düşünmen hoş olmamış. Tabiki sevgilinden destek isteyebilirsin. Ancak ilk ondan istemeseydin daha iyiydi...

hesap kesim tarihim 2 gun sonra, vericek o zaman. zaten borc olarak veriyor ve geri odeyecegim bunu da biliyor. yasimiz kucuk olmasa zaten evlenirdik simdi de okul bittigi zaman evlenmeyi dusunuyoruz, onun ailesi burda ama birlikte yasiyoruz suanda
Yani ailesi aynı şehirde ve siz birlikte yaşıyorsunuz. Bence sevgiliniz ailesinin evinde kalsın ve siz ev arkadaşı bulun. Hiç değilse maddi anlamda rahat bir nefes alırsınız.

esyalari ben aldim sonrasinda beraber yasamaya basladik kirayi falan da ben oduyorum sonucta ailesi burda illaki yanlarina gidiyor diye ondan istemiyorum kontrat falan da benim ustume zaten. istesem verir zaten biliyorum bu arada. evet o da hic problem yok istedigin zaman odersin falan diyo sadece ben biraz kotu hissettim o kadar icimi dokmek istedim cok yakin cevrem olmadigindan buraya anonim olarak.
"Kirayı siz düyorsunuz ve birlikte yaşıyorsunuz "bunu anlamadım evin masrafları ortak değil mi?

Kiraya neden ortak olmuyor peki?O da saçma,gel hazır evde yasa .Kontrat sizin üstünüze olabilir Bi fiil yaşıyorsa ortak olayım demesi lazımdı kiraya.

Sevgiline mi güvenip bu eve geçtin ? Saçmalık. Öğrenciysen durumun da yoktuysa yurtta kalmalıydın. Yorgunluktan ders çalışamayacak duruma gelmezdin en azından. Ayrıca sevgiliyken borç muhabbetleri koca bir saçmalık. Ayağını yorganına göre uzatmayı öğren.

Ben öğrenci olsam başka bir öğrenciden 5.000 TL talep etmezdim.
Sevgilim olmasi durumu degistermez.

Arada bi ailesine uğrayıp seninle yaşıyormuş anladığım kadarıyla iyi de bu evin tek masrafı mutfak mı? Bi zahmet alsın yiyeceğini zaten kiraya ve faturalara hatta eşya parasına bile ortak olması lazımdı üstüne verdiği parayı bile faizle alacakmış biraz saf buldum ben sizi

Eşimle sevgililik sürecimizde asla ne o benden ne de ben ondan para meselesinden hiç çekinmedik. (liseden/27 yaşa kadar)
Hatta ihtiyacı olduğunu farkeden kredi kartını bile verirdi birbirine.
Her ilişkinin dinamiği birbirinden farklıdır tabi.
Ancak sizin ilişkinizde aynı evde yaşayıp o kadar çok çalıştığınızı görüp sizin teklif dahi etmenizi bile beklemeden bir şeyler yapması gerekirdi.
Kiraya, evin masraflarına, faturalarına katkıda bulunması gibi...
Bir de borç alıp onu da faiziyle ödemeniz vs de çok manidar geldi.
Açıkçası sevgiliniz sizi kötü hissettirecek şekilde davranmasaydı "bir derdim var"da dizi görmezdik zannediyorum ki.

Back