• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilimden borç istedim

suanki borcum olmasa gecinebiliyorum zaten, kyk basvurdum yurt cikmadi ozel yurtlar da cok pahali. yasadigim yerde ev kiralari da cok ucuk suanda basarili olduğum icin burs aldigim yerler var ordan gelenler ve kyk ile geciniyorum kirami falan o sekilde oduyorum ailem de faturalarima destek cikiyor. cok haklisiniz dediklerinizde ben de farkindayim ama eve cikarken de su anda da en mantiklisi buydu zaten borc da evin esyasinin borcu kira faturalar icin krediye ihtiyac duymuyorum o borc bitince de baska bir seyim kalmiyor sevgilime olani da iyice sıkıp 5 6 ayda ödemeyi planliyorum. sevgilim elime gecen parayi bilir zaten ben saklamam zaten hicbi seyimi ona da acik net tarih olarak su gun borcun tamamini kapaticam diye taahut vererek istedim kendi sormasa da
hesap kesim tarihim 2 gun sonra, vericek o zaman. zaten borc olarak veriyor ve geri odeyecegim bunu da biliyor. yasimiz kucuk olmasa zaten evlenirdik simdi de okul bittigi zaman evlenmeyi dusunuyoruz, onun ailesi burda ama birlikte yasiyoruz suanda
Nasıl yani eve çıktın sen çocuktan borç alarak ve çocuk seninle mi yaşıyor? Borç alarak ev tutuyorsun sonra çocuk seninle yaşıyor sonra borcu ödemek için çalışıyorsun para kazanamıyorsun ve sonra çocuktan tekrar borç.
Çocuk eve çıksaydı kendi başına. Sen onun kirasına ortak olsaydın en azından eşya onun olmuş olurdu. Maddi durumu iyi olan oysa gidip ev masrafına girecekse o girmeliydi.
Beynim yandı anlamadım.

O ben sen bu çocukla ilgili saçma gelen şeyler var uyu şimdi yavrucuk yarın sabah daha detaylı yazarız.

Tüm eve yaptığın borçları hesapla ikiye böl sonra konuşalım

Allah zorda koymasın kimseyide. Açlıktan ölsem borç isteyemem aklıma gelmez. Hele manitadan felan çekinirim. Hea kimseyede borç vermem orası ayrı :)

Beraber yasamaya devam edecekseniz masraflari bölüşün.
bence anladığım kadarıyla beraber yaşıyoruz derken yanlış ifade etti. çocuk aslında ailesiyle yaşıyor, sadece kız arkadaşı ev tuttuğu için kalmaya da geliyor ve geldikçe market alışverişi yapıyor gibi geldi bana..

henuz vermedi borcu ben yarin bu sekilde nakit avanslara basvurup onay alirsam hic istemeyeyim cok tesekkur ederim bu bilgi icin. ev konusunda da kontrat benim adima zaten kirayi kendi maddi durumuma gore secip imzaladim o da mutfak alisverislerini yapiyor genelde oyle bir denge tutturduk zaten dedigim gibi bu borc olmasa gecim sikintisi cekecegim bi durum yok ortada, borc da cok yuksek degil bana gore sadece kredi kartinda oldugu icin sorun yasiyorum
Kredi kartin var mı? Kredi kartin varsa mobilden gir ara butonuna avans vs benzer kelimeler yaz. Orada ne kadar cekebilirsin,ne kadar ödersin yazıyor zaten. Bir yere gitmene ya da sormana gerek yok. Denizbank, ing ya da garantin varsa ben de sana yardımcı olabilirim nasıl bakacağın konusunda.
Bu arada tamam sevgilin iyi hoş biriymiş ,borcu sorun etmemiş ama senin matematigin iyi mi?
Kira sende , faturalar sende, adamın eskittigi esyalar sende. Adam da mutfak alışverişini yapıyor.
İki kişi hergun ıstakoz yemiyorsaniz hiçbir mantıkli tarafı yok..hani adam sadece haftasonlari falan sende kalsa neyse ama senin ev arkadaşın olmus resmen bedava yaşıyor. Sen istemeden onun kendisi bir şeyler katmaya çalışması lazımdı.
Sizin konu aynen şuna benzemis
IMG_20221214_033254.jpg

bence anladığım kadarıyla beraber yaşıyoruz derken yanlış ifade etti. çocuk aslında ailesiyle yaşıyor, sadece kız arkadaşı ev tuttuğu için kalmaya da geliyor ve geldikçe market alışverişi yapıyor gibi geldi bana..

Evet sonradan yorumlara baktim arada ailesinin yaninada gidiyormuş. Eger bir ayin 20-25 gununu konu sahibi ile beraber geciriyorsa mutfak masrafindan daha fazlasina katkida bulunmali diye düşünüyorum.

Sen eve çıktın diye senin evine yerleşip tüm masrafı sana yükleyip sonra da borç olarak para vermiş olmuş. Sen borcunu ödeyememişsin bu arasa deli gibi çalıştın, paran yetmedi geri kalana bu seninle yaşadı, o arada evine kuş gibi konduğu için de sen anladığım kadarıyla ev arkadaşı da alamadın, tüm borç kira sende ve bu sana iki üç kuruş atıyor ama sen istemeden bunları sahiplenmiyor. Sen artık dayanamadığın için kendimi eze büze bundan para istiyorsun tekrar borç adı altında.

Duygusallığı bşr kenara bırak, düzgün erkek arkadaş, dost veya ilerisinde hayatını paylaşacak erkek böyle yapmaz. Maddi durumu iyi ise ve senin evine çöreklenecekse ya kirayı ve tüm giderleri eşya, depozito emlakçı masrafına kadar kendi karşılardı veya ortak olurdu sonra da aylık borç masrafları ortaklaşa öderdiniz.

Sevgi, aşk bu değil. Bunun adı da borç değil.

Sen baştan tüm faturaları elektrik su doğalgaz gıda dahil hesapla aldığın paradan düş ama sana söyleyeyim senin ona borcun değil onun sana borcu çıkar.

Hemen defet evden, yapamam edemem deme. Annem gelecek bahanesi ile topla sepetle. Kız arkadaş al kirayı paylaşsın seninle bir daha da eve sokma.

Zaten sen de bu konuya bakmışsın. Düşündüm sen bu saflıkla buraya inşallah 10 sene konu açmazsın.

Karşındaki düzgün biri değil. Okuduğun konudaki kadar adi ucuz değil ama normal değil.

Ay sanki dunyanin en kotu seyini yapmissin gibi tepkiler. Alabilirsin tabiki senin evine gidip geliyors hatta seninle kaliyorsa zaten bir kisim sana yardim etmesi de gerekir. Yardim etmemesi bana garip geldi asil. Hem sen masraf yapacaksin eve cikacsksin hem calisacaksin oda gelip yatip uyumasin bir zahmet. 5 bin lira bu devirde ne ki kendini cok uzme teklif edersin yavas yavas odemeyi borcunu bitirirsin. Uzulme 😊

asla istemem .
Büyük konuşmak gibi olmasın ama başka hiç bir çarem yoksa yaparım ancak bunu. O da ölüp kalmam falan lazım.
Banka kredisi var , ailem var. İşin sonunda eve çıkmamak bile var. Neden istediniz ki ?
Hemde 5 bin. Öğrenci birinden hiç istenememeli bence. Cocuk size ailevi birikiminden bahsederek kötü bir şey yapmış. Hemen bunu göz önüne alıp , para istemişsiniz . Garip buldum sizi.

Cocuk verse olmaz , vermese olmaz ne desin yani.
Kendisi de mesela ihtiyacı olsa sizden istemezmiş çünkü doğru olan bence de bu.
Hastalık vs olsa anlarım ama durumunuz el vermiyorsa ayrı eve çıkmayın bir zahmet.

oyle icime dert oldu bi yerlere anlatmak istedim. sevgilimle 1 senelik bir iliskimiz var ikimiz de universite okuduğumuz icin maddi gelirimiz cok yok ama onun aileden gelen bir birikimi var sadece. bu senenin basinda eve ciktim (ailemden uzakta üniversite okuyorum) esyalr falan derken 6 7bin bir borc yaptim maalesef, suanda da calistigim yere 4 gunden fazla gelemem dememe ragmen 5 gun gunde 8 9 saat mesaiye cagiriyorlar ve asgari bile vermiyorlar ders caliscak zamanım kalmiyor yorgunluktan bayiliveriyorum. bu sebepten cikmak istedim ve sevgilimden 5bin borc istedim. kendinde o paranin oldugunu biliyorum zorda kalmayacagini da biliyorum ama borc istemek zorunda kalmak koydu biraz bana bakis acisi degisir diye korkuyorum. ayni durumda olsan sen benden ister miydin diye sordum hayir ama bu kotu bi ozellik bence dedi benden iatemiceksin de kimden isticeksin borcu dedi ama yine de kotu hissettim kendimi oyle derdimi anonim olarak anlatmak istedim. (elime gecen burslarla da 5 ayda odemeyi dusunuyorum bu arada planim bu yonde yani)
Olabilir bence. Eşimle ilk tanıstığımda kimyamız tutmuştu ilk ay bile teklif edersi ihtiyacın varsa göndereyim diye. Cok sükur olmadı ama olsa yardımlaşırdık kotü değil. Ama muhakkak odeyin borcunuzu

hesap kesim tarihim 2 gun sonra, vericek o zaman. zaten borc olarak veriyor ve geri odeyecegim bunu da biliyor. yasimiz kucuk olmasa zaten evlenirdik simdi de okul bittigi zaman evlenmeyi dusunuyoruz, onun ailesi burda ama birlikte yasiyoruz suanda
Birlikte yasiyirsanız esyalara zaten yardim etmesi gerekmezmi. Evlilige acele etmeyin okul bitsin iş bukun calisin oara kazanin az oyle evlenin

yorum yazdıktan sonra konunuzu tamamen okudum.
Sizinle yaşıyorsa masrafları paylaşmalı. Eşya almak için borç almanız garip bu durumda zaten ödemeli bir kısmını.
beyefendi hem kalıyor hemde yardım etmiyor mu?Bu durumda sizinle kaldıgı için ev arkadaşı da alamıyorsunuz.
Yapmayın bunu kendinize. Masrafları bölüşün.

Ben olsam isteyemezdim, 6 ay evli kaldım, harcamaları yapardı ama kendim için eski eşimden bile para isteyemedim. Ama çoğunlukla sizde kalıyormuş, kiralarını, faturalarını sizin ödediğiniz, eşyalarını sizin aldığınız evde kalıyorsa çoğu zaman, ben kötü bir durum görmedim istemenizde.

esyalari ben aldim sonrasinda beraber yasamaya basladik kirayi falan da ben oduyorum sonucta ailesi burda illaki yanlarina gidiyor diye ondan istemiyorum kontrat falan da benim ustume zaten. istesem verir zaten biliyorum bu arada. evet o da hic problem yok istedigin zaman odersin falan diyo sadece ben biraz kotu hissettim o kadar icimi dokmek istedim cok yakin cevrem olmadigindan buraya anonim olarak.
Aranızda ki ilişkiden ne kadar eminsiniz ?
Evi tutup kirayı ödüyorsunuz, sevgiliniz gelip kalıyor ama istesem verir diyorsunuz
Niye isteyeceksiniz ki ? Düşünceli bi adam olsa zaten bir ay kirani da ben ödeyebilirim istersen falan diyebilir ya da daha fazla yardımcı olabilir .

Çok iyi şeyler hissetmedim ben sizin durumunuzla ilgili .

oyle icime dert oldu bi yerlere anlatmak istedim. sevgilimle 1 senelik bir iliskimiz var ikimiz de universite okuduğumuz icin maddi gelirimiz cok yok ama onun aileden gelen bir birikimi var sadece. bu senenin basinda eve ciktim (ailemden uzakta üniversite okuyorum) esyalr falan derken 6 7bin bir borc yaptim maalesef, suanda da calistigim yere 4 gunden fazla gelemem dememe ragmen 5 gun gunde 8 9 saat mesaiye cagiriyorlar ve asgari bile vermiyorlar ders caliscak zamanım kalmiyor yorgunluktan bayiliveriyorum. bu sebepten cikmak istedim ve sevgilimden 5bin borc istedim. kendinde o paranin oldugunu biliyorum zorda kalmayacagini da biliyorum ama borc istemek zorunda kalmak koydu biraz bana bakis acisi degisir diye korkuyorum. ayni durumda olsan sen benden ister miydin diye sordum hayir ama bu kotu bi ozellik bence dedi benden iatemiceksin de kimden isticeksin borcu dedi ama yine de kotu hissettim kendimi oyle derdimi anonim olarak anlatmak istedim. (elime gecen burslarla da 5 ayda odemeyi dusunuyorum bu arada planim bu yonde yani)
Olabilir hayatındaki insan nihayetinde.
Bende 600 TL almıştım ayrılırken birden o parayı ver siktir ol git hayatımdan demişti bana ödeyecektim ustelik

Konudaki yorumları tam okumadığında olay farklı algılanıyor bence güncelleme yap. Sevgilin senin tek başına eve çıktığını biliyor,muhtemelen de sadece haftasonları ailesinin yanına gidiyor,resmen ev arkadaşı olmuş sana ama sadece mutfak masrafına katılıyor.Çok adaletsiz. Haftanın yarısında bile seninle kalsa ev arkadaşın sayılır,tüm masrafların yarısına katılmalı,hatta eşya masrafın a da ortak olmalı. Vereceği para borç değil senin hakkın bence. İlişkini gözden geçir,para da isteme,nakit avans seçeneğini veya ailenden destek almayı düşün

Bazen bir yıllık ilişki on yıla bedeldir, bazen on yıl tanıdığın hayat arkadaşından bırak beş bin lirayı kuruş isteyemezsin.

Üzülmen doğal ama bence çok takma kafana. Hibe etmemis ya borç vermiş. Vaktiyle, şimdiki eşim o zamanki sevgilim, aldığı üç kuruşu bana yollardi, ben de tutar onun ihtiyaçlarını alırdım, çeyiz alırdım vs. Hiç borç muhabbeti geçmedi aramızda. Açıkçası borç olayı biraz tuhaf geldi bana.
Ne kadar güzel masallah.
Benim eski sevgilimde sorsan öyleydi ama ayrılırken birden bana o parayı ver sonra s..... Git hayatimdan demişti.

Back