- 2 Ekim 2011
- 841
- 733
- 333
Sizce nasıl ayrılabilirim,ayrıldıktan sonra acı çekmem çok uzun olur mu ne kadar sürer..
Takribi iki ay dört gün otuz altı saat... Şimdi bu yanıt seni memnun etti mi? Bu soru çok yanlış...
Sen ne kadar sürmesini istiyorsan, o kadar sürecek...
Karakterine göre acın şu aşağıdakilerden birini yapman neticesinde giderek hafifleyebilir;
1. Çivi çiviyi söker, hemen kısa süreli ya da süresini belirleyebileceğin bir ilişki yaşayacaksın.. Yaz geliyor, bir yaz aşkı olabilir...
2. Ailenden seni bir tatile göndermesini isteyebilirsin.. Şöyle bir grupla çıkılan turlar fena olmaz.. Ben olsam yurtdışına çıkarım bu arada... (Benim acımı bu keserdi her zaman)
3. Gelecek haritası planlayıp, basamaklandırıp, hemen işe koyulmak.. Mesela "Moda Tarasarımcısı Olacağım" fikrini en alt basamaktan en uca kadar detaylı planlayıp, işe ilk basamaktan (bu bir kurstur daima) başlamak ve hedefe ilerlemek... Anında kanalize olursun, başka bir şeyi düşünmene gerek kalmaz.. Tabi fikrine de bağlı..
4. Alışveriş, Oda tasarım değişikliği, mekan değişikliği veya sosyal alan değişikliği de acını azaltarak hafifletebilir..
Sonuç olarak güçlü olmayı bile öğrenebilirsin göze aldığın acının sana kattıklarıyla.. Cesur olmayı da öğrenebilirsin...
Ya da şunları yaparsın;
1. Sürekli üzülürsün, bu seni sürekli yıpratır, dolayısıyla sürekli ezilirsin, kimliğin gittikçe işlevsizleşir ve "derdim var konularına" gittikçe daha basit sıkıntılar dahi yazmaya başlayabilirsin..
2. Acı veren bir evliliğe "Umut Dolu" bir adım atmış olursun ve "Ne zaman değişecek, şunu yapsam değişir mi?" gibi boş umutlarla gençliğini çürütürsün ve yaşın geçmeden bir de çocuk yaparsın.. Çocuğa da yazık olur..
3. Ailesinin sözünden hiç çıkmayan eşini kendine bağlamanın yollarını sorduğun konuları da açabilirsin...
Bana kızdın mı?
Pekala.. O vakit nasılsa yukarıdakilerden birini mutlaka seçeceksin... Eğer ikincisini seçersen, o konuları açarken beni iyilikle an..
Çünkü öyle olmasını ben değil.. sen istemiş olacaksın güzel arkadaşım..
Seçimini yap.. Ya kangrenli kolu kesersin, çok acır.. ama sonradan iyileşir, hatırlamazsın bile..
Ya da bırakırsın kangren yayılır.. Daha az acılı ama sürekli sancılı bir hayatın olur...
"Ayrılamıyorum" diye konu açıyorsan eğer "zaten ayrılmışsındır... sadece sevgilinin haberi yoktur"