mekiği diyete başlamadanda yapabilirsin merak etme kas olmaz.bende kas yok.sarkan yağlarda yavaş yavaş eridi.benim topiğide takip et neler yaptığıma bak.topiğin başlığı 1 haftada 1.4 kilo yazar. diyetisyene gitme imkanın yoksa ve önemli bir rahatsızlığın yoksa emin ol sen kendi vücudunun diyetisyeni olabilirsin.sen karar verdikten sonra ve başladıktan sonra devamı gelir.1600 kalorilik diyetle başla. internetten bulabilirsin. ocak ayına ne kaldı.artık karar ver ve başla.senin vücudunu senden iyi tanıyan olmaz. artık bu zamana kadar makarna pilav yedin ne oldu.sana yağ olarak geri döndü 2 ay yemezsen ölmezsin ya.bu yaşına kadar yedin ne oldu ki. kendi kendinle konuş kendi kendine tartış.mesela benim canım tatlı çektiğinde ve dolaptada tatlı olduğunu bildiğim halde yemiyorum kendimi şartlandırdım.yarın ikindi ara öğününde çayla yicem.çünkü akşam yersem olduğu gibi bana kilo olarak geri dönecek çünkü yeyip yatacağız eritme şansımız olmayacak.inan şu anda dolapta olan tatlıları söylesem ve ben bunları yemiyorum desem belki inanmazsın. profiterol, muhallebi, puding ve baklava. ama ben 1 elma 2 mandalin yedim. sen olsan ne yaparsın. işte iradede buna denir.artık karar ver.