• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim

İnsan evlilik öncesi birlikte yaşayınca bu ilişki bitmeye mahkum mi yani? Her şeyi yaşadı zaten senle niye evlensin diyorlar. Ya siz sadece seks için mi evleniyorsunuz? Ya da aynı eve taşınmak için? O zaman aşk sevgi saygı aynı bakış açısı vs çok önemsiz. Tamam o zaman herkes x biriyle evlensin, nasıl olsa diğer kriterler mühim değil... hevesini alıp gidermiş. Tövbe yarabbim ya. O zaman bunları yapmayan 2 3 4 ..senelik ilişkiler neden bitiyor? Hevesini alamamışken?

Tamam yani doğru bulmuyor olabilirsiniz ama bu yaşam tarzını beğenmeyipte ilişkinin sonunu öngörmek nedir ya...

Siz neden cinsellik yaşadığınızı belirtme gereği duydunuz peki? Çünkü bu da ilişkinizin bir bileşeni ve siz de çok iyi biliyorsunuz ki Türk kültüründe ilişkilerde oldukça belirleyici olan bir bileşen. Örneğin ben yabancıyım ve biz ilişkimizle alakalı bir sorunumuz olduğunda cinsellik yaşadığımızı da ekstra belirtmeyiz. Fakat siz belirtiyorsunuz çünkü bilinçaltınızda bunun bir yeri var, bir nevi kültürel miras diyebiliriz. Doğal olarak Türkiyede bir ilişki değerlendirilirken özellikle evlilik olacak mı konusu değerlendirilirken konu bunun etrafında dönüyor. O yüzden yorum yapanlara kızmayın bence, siz nasıl ki bilinçsiz bir şekilde bu ayrıntıyı verdiyseniz onlar da aynı şekilde yorum yapıyor.

Bence annesi seni istemese davet etmez. Bence oğlunun yaşından dolayı erteleyebildigi kadar ertelemeye çalışıyor.
Bence 24 erkek için biraz erken .
Ama sende haklısın sadece yüzük takmak istiyorsun , evlenene kadar 26 filan olsanız neden olmasın.
Ayrıca eli iş tutan insanlarin ailesinden eşya, düğün vs istemeleri bana garip geliyor . Okutmuş, büyütmüş gerisini yapmak zorunda değiller .

Belki de annesini bahane ediyor erkek arkadaşınız. Kulaginizla duydunuz mu biz hiçbirşeye karışmayiz ya da yardim etmeyiz dediğini? Öyle demiş bile olsa iş ciddiye binince yardım ederler. Şimdilik erken diye düşünüyor olabilir. Bir de borçsuz evlenmek istemiyoruz diye düşünmeyin. En güzeli kendinizin çalışıp borçla evlenmesi. Onlar ne kadar varlıklı olsalar bile en güzeli bu..

Belki de annesini bahane ediyor erkek arkadaşınız. Kulaginizla duydunuz mu biz hiçbirşeye karışmayiz ya da yardim etmeyiz dediğini? Öyle demiş bile olsa iş ciddiye binince yardım ederler. Şimdilik erken diye düşünüyor olabilir. Bir de borçsuz evlenmek istemiyoruz diye düşünmeyin. En güzeli kendinizin çalışıp borçla evlenmesi. Onlar ne kadar varlıklı olsalar bile en güzeli bu..

Ah bi atansam neler yapıcam da :(

İnsan evlilik öncesi birlikte yaşayınca bu ilişki bitmeye mahkum mi yani? Her şeyi yaşadı zaten senle niye evlensin diyorlar. Ya siz sadece seks için mi evleniyorsunuz? Ya da aynı eve taşınmak için? O zaman aşk sevgi saygı aynı bakış açısı vs çok önemsiz. Tamam o zaman herkes x biriyle evlensin, nasıl olsa diğer kriterler mühim değil... hevesini alıp gidermiş. Tövbe yarabbim ya. O zaman bunları yapmayan 2 3 4 ..senelik ilişkiler neden bitiyor? Hevesini alamamışken?

Tamam yani doğru bulmuyor olabilirsiniz ama bu yaşam tarzını beğenmeyipte ilişkinin sonunu öngörmek nedir ya...
Bu kısmına yorum yapmayayım dedim ama tutamiycam kendimi. Burda ahkam kesenlerin geçmişine baksan neler neler çıkar. Ne alaka ya ilişki sürmez yok senle evlenmez ne alaka ? O zaman her evlenen 1 sene sonra boşanır çünkü alacağını almış olur. Bu nasıl sığ bir düşünce... Size ne istediğiyle yaşar istediğini yapar onun hayatı onun kararı . Gerçekten çok sınır bozucusunuz. Tabi herkes dört dörtlük değil mi ???

Bu kısmına yorum yapmayayım dedim ama tutamiycam kendimi. Burda ahkam kesenlerin geçmişine baksan neler neler çıkar. Ne alaka ya ilişki sürmez yok senle evlenmez ne alaka ? O zaman her evlenen 1 sene sonra boşanır çünkü alacağını almış olur. Bu nasıl sığ bir düşünce... Size ne istediğiyle yaşar istediğini yapar onun hayatı onun kararı . Gerçekten çok sınır bozucusunuz. Tabi herkes dört dörtlük değil mi ???

İlk taşı günahsız olanlar atsın diyorum bu sığ düşüncelere yorum bile yapmak istemiyorum :)

Hiçbir erkek gerçekten istemediği bir kadına 5 yılını vermez. Hele de pasif sayıldığı bir ilişkide. Adam kızı seviyor boşuna saçma sapan şeyler uydurmayın.

En sağlıklı evlilik çiftlerin öncesinde provasını yaptığı evliliktir. Eminim buradaki çoğu kadın evlenmeden eşleriyle yaşasalardı evlenmezlerdi. Ayrıca senden sıkılacaksa şimdi sıkılsın , evlenince sıkılmasından iyi değil midir? İşte bu kadınlar ve eşleri evlenince sıkılıyor. Sonra bir ömür boyu katlanıyorlar. Yazık.

Ama sevgilinin "annem olmaz diyor" cümlesi garip. Annesinin ağzına mı bakıyor?

Hiçbir erkek gerçekten istemediği bir kadına 5 yılını vermez. Hele de pasif sayıldığı bir ilişkide. Adam kızı seviyor boşuna saçma sapan şeyler uydurmayın.

En sağlıklı evlilik çiftlerin öncesinde provasını yaptığı evliliktir. Eminim buradaki çoğu kadın evlenmeden eşleriyle yaşasalardı evlenmezlerdi. Ayrıca senden sıkılacaksa şimdi sıkılsın , evlenince sıkılmasından iyi değil midir? İşte bu kadınlar ve eşleri evlenince sıkılıyor. Sonra bir ömür boyu katlanıyorlar. Yazık.

Ama sevgilinin "annem olmaz diyor" cümlesi garip. Annesinin ağzına mı bakıyor?

Maddiyattan dolayı öyle diyor, yoksa bi problem olacağını sanmıyorum ondan dolayı. Bu akşam konusucam bu konuyu

Ben de erkek arkadaşıma çok gidip gelen, kalan bir insanım. Ama siz ben giderim, yaptığım doğru diyip sonra da kızımın kalmasını istemezdim derseniz aslında bilinç altında bunun yanlış olduğunuzu düşünüyorsunuz derim. Yani öyle modernim, bınlar normal şeyler diyecek son insansınız kusura bakmayın. Kızımın, kardeşimin Üzülmesini istemem derken de aslında sevgiliniz sizi terkederse bu yaşadıklarınızdan dolayı pişman olup üzüleceğiniz anlamı çıkar.
Yaptığınız yorumlardan sizden iyi bir enerji alamadım. Kayınvalidenize emin olmadan kıskanç, ikiyüzlü demek hiç doğru değil. Bir de demişsiniz ki emekliler iki kız okutuyorlar ve durumları iyi. O işler öyle olmuyor. Çocuk okutmak kolay bir şey mi? Ucu ucuna yetiyor belki para nerden biliyorsunuz? Sizin için en rahat ettikleri dönemde borç yapmak mı zorundalar? Aileniz madem her şeyi dört dörtlük istiyor yapsınlar harika bir düğün. Kimse siz dört dörtlük evlenin diye borca girmek zorunda değil. Arkasından böyle konuşan bir gelin adayı için hiç değil :)

Nerden biliosun asil meselemin o oldugunu? Kaldiki oyle olsa bile..ne fark eder...konu acmissa farkli goruslere acik olunacak.. haa gelemiyosan o baska :) son zmnlardada bu moda oldu, yapilan yorumlari begenmiyo konu sahipleri..

Evet bide cok kiskandik birlikte yasayanlari :))
İçinde kalmış demek üzüldüm
Hayatından memnun bir kişi böylr nefret saçmaz etrafına çünkü
Her konuda aynı yorumlar var boş zamanınız çok galiba

5senedir birlikteyiz. Sıkılsa şimdiye sıkılırdı. Evli olanları da görüyoruz burda 2 aylık evliyken aldatan boşanan var.
Madem öyle neden evlenmek istiyorsun . İnsanlar derdini açıyor siz şu an onlarla dalga geciyorsunuz farkında mısınız? Annesinin neden sizi istemediği belli oldu :süslü:

ayyy yaşamadik diye ofkeliyoruz :oha:
Tatmin etmemiş demek ki
Böyle etrafa nefret saçtığınız için
Siz bakire evlenin
Biz böyle yaşayalım
Kimse size niye böyle evlendiniz demiyor
Umrum dışısınız
Ama buraya genç bir kadın sevgilimle yaşıyorum deyince hemrn cık cık diye yorumlar
Açıkcası umrumdada değil
Vaktimde yok burda tartışmaya bu konuları

Ben de erkek arkadaşıma çok gidip gelen, kalan bir insanım. Ama siz ben giderim, yaptığım doğru diyip sonra da kızımın kalmasını istemezdim derseniz aslında bilinç altında bunun yanlış olduğunuzu düşünüyorsunuz derim. Yani öyle modernim, bınlar normal şeyler diyecek son insansınız kusura bakmayın. Kızımın, kardeşimin Üzülmesini istemem derken de aslında sevgiliniz sizi terkederse bu yaşadıklarınızdan dolayı pişman olup üzüleceğiniz anlamı çıkar.
Yaptığınız yorumlardan sizden iyi bir enerji alamadım. Kayınvalidenize emin olmadan kıskanç, ikiyüzlü demek hiç doğru değil. Bir de demişsiniz ki emekliler iki kız okutuyorlar ve durumları iyi. O işler öyle olmuyor. Çocuk okutmak kolay bir şey mi? Ucu ucuna yetiyor belki para nerden biliyorsunuz? Sizin için en rahat ettikleri dönemde borç yapmak mı zorundalar? Aileniz madem her şeyi dört dörtlük istiyor yapsınlar harika bir düğün. Kimse siz dört dörtlük evlenin diye borca girmek zorunda değil. Arkasından böyle konuşan bir gelin adayı için hiç değil :)

Maddiyatlarının ne durumda olduğunu biliyorum. En iyisini yapsın demiyorum sadece eşya düğün bakımından 2.el alıp oturmak istemem. Benim ailem zaten elinden gelenin en iyisini yapar. 5 binlik almam 2binlik alır otururum. Kusura bakma ama evimden gelinlikle çıkmak isterim. Kuru kuruya nikah yapıp kaynanamla oturamam. Ben sadece onun söyledklerini duydum ve bu yüzden öyle bir kanıya vardım.

İçinde kalmış demek üzüldüm
Hayatından memnun bir kişi böylr nefret saçmaz etrafına çünkü
Her konuda aynı yorumlar var boş zamanınız çok galiba
Evet bos zmnim var bu gunlerde gercekten :) cok sukur bugunumuze..

Nefret filan sacmiyorum bi kac kisi o kdr iyi anlamiski ve anlatmiski... ben direkt soyledigim icin zoruna gitti seninde demekki., boyle birsey neden zoruma gitsin? Anlamiyorum farkli fikirde olunca kiskanmis icinde kalmis mi oluyor :) gercekten anlayamadim bu cikislarini

Asil donup yazdiklarina bakarsan kimin nefret sactigini cok iyi gorursun. Umarim yani..

Buarada bekaretle ilgili bi topikte bakireydim ama olmasaydimda sorun etmezdim ve sorun olmazdi yazmistim. Hic oyle dedigin gibi yorumlarim yok yani..

Bir kaç farkla 6 7 yıl önceki eşimle benim durumumu yazmışsın sanki.Bizde kv.melek gibi hiç sorun yapmadı hep istekliydi.hala da çok severiz birbirimizi.Bizde eşim üşeniyodu resmen nişan düğün dernek mevzusuna.Sonra azıcık ayarla çözdüm ben mevzuyu.Ama aştık tabi şimdi evli mutlu çocukluyuz.
Şimdi yazmışsınız ya ben sevgilime aşığım seviyorum vs. Haaaa işte tam o sebepten biraz kendini geri çek.Her istediğinde birlikte olma mesela.ya da arayı uzat ki adam bişeyleri daha fazla özlesin ve kendine gelip sorumluluğunu hatırlasın yüzüğü taksın.
Hepi topu 3yüzük bir çiçek çıkolata yani.
Ama kv. Tek oğluşuna seni istemiyor ondan ayak sürümesi.Yoksa bu pazar takar yüzüğü o kadar kolay yani.O yüzden sen kv.engeline takılmak istemiyorsan sevgilini hem aşık tutacaksın hem de eski özğürlüğünü azıcık kısacaksın.
Adam seni daha fazla özlesin kısaca.
Mutluluklar dilerim.

Konu sahibi sana tabi ki sinirlenirler. Burası evlenmeden kocasıyla öpüşme bile yaşamayıp sonra sürekli "bana ayda 1 yanaşıyor, cinselliğimiz neredeyse yok, neden böyleyiz" diye üzülen kadınlarla dolu.

Neyse bu bir yana, ben de çocuğun sevmediğini düşünmüyorum. Sevmese 5 yılını vermez. Ama pasif biri, annesinin ağzına çok bakıyor. Kolaylıklar diliyorum. Umarım gönlünüzce olur.

Bu arada resim sizinse kaldırın naçizane tavsiyem, burası çok büyük bir platform.

Valla bu yoruma da katılmadım değil. Madem aileniz en iyisini ister , yapsınlar o halde. Ya da kendiniz yapın.

"Erkek tarafı" diye kimse koca bir düğünün ve evin tüm masraflarını karşılamak zorunda değil.

Madem öyle neden evlenmek istiyorsun . İnsanlar derdini açıyor siz şu an onlarla dalga geciyorsunuz farkında mısınız? Annesinin neden sizi istemediği belli oldu :süslü:

Bizim ilişkimizin sağlam olduğundan bahsediyorum. Kimseyle dalga gecmiyorum örnek veriyorum. Evlenmek istiyorum çünkü sevgilimle birbirimizi seviyoruz, ikimizin bi hayatı olsun istiyorum. Annesi beni istesin istemesin.

Back
X