• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ve kafa yapılarımız?evlenmelik değilmişim?

Bence sevmeyen, aşık olmayan erkek ev işini, yemeği, düzeni bahane eder sevgiliniz gibi. Seven adam beraber yaparız der, yardımcı tutarım der, bazen dışarıdan yeriz der, olmadı ilk aylar yumurta kırar yersiniz gene de sesini çıkarmaz. Lütfen kültürel farkları göz önüne alın. Evlenince aşk falan bittikten sonra farklılıklar daha çok önem kazanıyor.
Evet cok haklısınız ben bu cagda artık kültürel farklılık belirgin olmaz diye düsünüyordum.Herkes esitlendi tv ya da telefonla.Ama öyle degilmis ya insan atasına cekiyor hele bu ahrı olay.Ya ben dedim dısardan cagırırız onda bile hemen sey diyor,haftada 1 günden fazla sevmem djd

Sinirlendim zaten cok sasırdım,bide bu cocuk tıp okuyor düsünün djdj Ve benim calıscagımj biliyor ilerde buna ragmen bana empoze etmeye calıstıgı seyler var.Ailesi böyle yetistirmis sanırım tecrübe oldu bana da.Bide yemek yapmassam kendi yapar kendi yermis zaten jddj

Ona ailesi kendi akrabalarından gönüllerine göre gelin bulacak merak etme. İyi bilirim oraların geleneksel ailelerini, o çocuk senin için ölüyor olsa da sen onun istediği gibi bir kadın olacak olsan da o aileler içlerine kolayca yabancı almaz ve bu adam onlar istemiyor diye seni bırakırdı. Tut ki zorla evlendiniz asla huzur vermezlerdi.
Hayırlısıyla kurtulmuşsun,aşk böyle bir şey değil kuzum, ilk erkek arkadaşınla dünyadaki tek adammış gibi evlenme zaten, okuduğun ortamı iyi değerlendir, arkadaşlarının ilişkilerini incele, dostun olan erkekleri incele hayalindeki profili belirle, çevrendeki ilişkilerden ders al, sindir onları, hayat tecrübesi edin. Daha önüne neleri çıkar.

Eklemeyi okuyunca istemsizce güldüm. En başında birbirinize açık olmuşsunuz, sahte davranmamışsınız bu çok iyi. Devam eder evlenirseniz büyük ihtimal hep siz tolerans göstermek zorunda kalacaksınız.

Yani böyle sorunca cevapta veremedim bilmiyorum ki ilk sevgilim olduğu icin askı bu sanıyorım belki de
Cinsellikte iyi davranıyor değil mi..yani buda aşk değil ....hele ilk ise oradan koşarak uzaklas ..ilkler yüz 99 berbat ve en berbat oluyorlar ...kendine sana saygı duyan merhamet sabır gösteren birini bul...bununla evlenirse evde bağırış çağıris hakaret şiddete varan şeyler yaşarsın ...sonra çocuğum var ayrilamiyorum dersin ..çocuğun hzuursuz bir ortamda büyür oda gider bir anguta aşık olur oda öyle hayat yaşar bu döngüyü akıllı biri kirana kadar sürer galiba

Sevgilimle 1.5 yıldır ilişkimiz var,üniversite de tanıstık.Ben yapı olarak rahat bir insanım,öyle ev isi falan annem hic yaptırmadı hep ders calıstım.Neyse bu bana daha ilk aylarda sey demisti”ben misafir severim,ütü severim,akrabalarım degerlidir” falan.Ben de önlem olsjn diye buna kendimi apacık gösterdim.Nasıl biri oldugumu.Neyse bana sey demeye başladı”sen bana kendini belli etmedin baslarda”yani etsem ayrılcaktı demekjfjd
Neyse ögrenci evinde yasıyor arkadası yemek yapmayı bilmedigi icin her gün bu yapıyor ve kütüphaneden gelip yapıyor,arkadası evde yatıyor.Ben de kıyamadıgım icin biraz da arkadasın yapsın dedim.Sonra olay büyüdü.Ben de dedim ki “bana sıra gelince yapmazsın arkadasna yapıyosun”Bana dedigi sey “sen evlenmelik kız degilsin öyle niteliklerin yok”,”iste hadi yol al senle gezeriz böyle,evlenmeyiz ”.Ki sonra ben uzatmadım alttan aldım beni aradı 2 saat sonra ne özür ne güzel söz var.Trip atcaksan kapatalım,görüşürüz dedi ben de kapattım ve ayrıldım.dün aramıs yine kendini savunuyor.Yani bana tahammülü yok ne tribüme ne nazıma.Diyorum ilerde calısırız yurtdısına cıkarız bana diyo ki hayalin hep gezmek biraz da ev düzeni hayal et 🤦🏻‍♀️( Bu arada kimseyi ayrıştırmıyorum ama kendisi agrılı hani oralarda cok önemlidir bu akraba misafir falan.)Yani ben mi cok abarttım ayrılmalıl degil mi?akıl verin ya cıkmazdayım
Ekleme yapayım: Ben cok misafir almam dedigimde de o zaman senin akrabalrın da gelmez demisti.He bide yemek yapmazsam da kendine kadar yaparmıs kendi yermis fjjf

Siz nerelisiniz?
Kişilerin karakterini memleketi belirlemez. Bu adam işçi arıyor. Uzak dur

İşin zor baştan belli etmiş kendini. çok aşık olsa bile beklentisi farklı yani herşeyi kadın yapmalı evi çekip çevirecek misafir agirliycak. Benim eşimde doğu kökenli misafirimiz hiç eksik olmaz. üstelik yatılı Allah var eşim hep yardım eder orası ayrı.ama kendi evinde rahat edemiyoyosun sürekli misafir olması çok yorucu.iyi düşün derim.
Ben sevmiyprum ya iste misafir.Ee bide calısmayı düşünüyorum kendimi yıpratırım

Cinsellikte iyi davranıyor değil mi..yani buda aşk değil ....hele ilk ise oradan koşarak uzaklas ..ilkler yüz 99 berbat ve en berbat oluyorlar ...kendine sana saygı duyan merhamet sabır gösteren birini bul...bununla evlenirse evde bağırış çağıris hakaret şiddete varan şeyler yaşarsın ...sonra çocuğum var ayrilamiyorum dersin ..çocuğun hzuursuz bir ortamda büyür oda gider bir anguta aşık olur oda öyle hayat yaşar bu döngüyü akıllı biri kirana kadar sürer galiba
Evet konu cinsellik olunca cok yumusak huylu alltan alıyor falan

Ekleme yapayım: Ben cok misafir almam dedigimde de o zaman senin akrabalrın da gelmez demisti.He bide yemek yapmazsam da kendine kadar yaparmıs kendi yermis fjjf
Aajshsshsjsj. Şu ilkine eyvallah, kimse gelmesin kafamız rahat eder diyeceksin. Evli olsanız iki ay sonra miyavlamaya başlardı bizimkiler özledi diye, ama evli değilsiniz. Bunlar neden konuşuluyor şimdiden, ay akılsız galiba bu çocuk. Nişanlı bile değilsiniz, ama kaçıp gidersin ki böyle. Ayyy hem anakuzusu hem beyni yok.

Ona ailesi kendi akrabalarından gönüllerine göre gelin bulacak merak etme. İyi bilirim oraların geleneksel ailelerini, o çocuk senin için ölüyor olsa da sen onun istediği gibi bir kadın olacak olsan da o aileler içlerine kolayca yabancı almaz ve bu adam onlar istemiyor diye seni bırakırdı. Tut ki zorla evlendiniz asla huzur vermezlerdi.
Hayırlısıyla kurtulmuşsun,aşk böyle bir şey değil kuzum, ilk erkek arkadaşınla dünyadaki tek adammış gibi evlenme zaten, okuduğun ortamı iyi değerlendir, arkadaşlarının ilişkilerini incele, dostun olan erkekleri incele hayalindeki profili belirle, çevrendeki ilişkilerden ders al, sindir onları, hayat tecrübesi edin. Daha önüne neleri çıkar.
Ay cok güzel yazmıssınız kesinlikle öyle😊Bide beni beceriksiz görmesi annesini becerikli görmesi yok mu...Yani yazık bu kafalara annesiyle yasasın dimi hayatımı mahvediyordu az kalsın.

Boyle adamlar analarinin buldugu layik gordugu kizlarla evlenir ben sana soyleyim. Sen ondan saglam bi darbe yemeden yavas yavas sogut kendini daha iyisinide bulcak gibi olursan koy g.tune tekmeyi. Cunku sen koymazsan o koycak gibi sinyaller geliyo alttan alttan.

bu arada üstteki yorumu okumadan yazdım ben ama aynı şeyi annenin bulduğu kızla evlenme muhabbetini yazmış zaten birisi orada tamamen tesadüf yani Benim yazmam. o yüzden sen de anlamışsındır ki bazi şeyler hakikaten tesadüf değil. Sevgilininde bir şeyler kulağına gitmiş bunun yani aile tarafından anne tarafından artik sana uygun marifetli uygun bir kiz bakalim vs

Sevgilimle 1.5 yıldır ilişkimiz var,üniversite de tanıstık.Ben yapı olarak rahat bir insanım,öyle ev isi falan annem hic yaptırmadı hep ders calıstım.Neyse bu bana daha ilk aylarda sey demisti”ben misafir severim,ütü severim,akrabalarım degerlidir” falan.Ben de önlem olsjn diye buna kendimi apacık gösterdim.Nasıl biri oldugumu.Neyse bana sey demeye başladı”sen bana kendini belli etmedin baslarda”yani etsem ayrılcaktı demekjfjd
Neyse ögrenci evinde yasıyor arkadası yemek yapmayı bilmedigi icin her gün bu yapıyor ve kütüphaneden gelip yapıyor,arkadası evde yatıyor.Ben de kıyamadıgım icin biraz da arkadasın yapsın dedim.Sonra olay büyüdü.Ben de dedim ki “bana sıra gelince yapmazsın arkadasna yapıyosun”Bana dedigi sey “sen evlenmelik kız degilsin öyle niteliklerin yok”,”iste hadi yol al senle gezeriz böyle,evlenmeyiz ”.Ki sonra ben uzatmadım alttan aldım beni aradı 2 saat sonra ne özür ne güzel söz var.Trip atcaksan kapatalım,görüşürüz dedi ben de kapattım ve ayrıldım.dün aramıs yine kendini savunuyor.Yani bana tahammülü yok ne tribüme ne nazıma.Diyorum ilerde calısırız yurtdısına cıkarız bana diyo ki hayalin hep gezmek biraz da ev düzeni hayal et 🤦🏻‍♀️( Bu arada kimseyi ayrıştırmıyorum ama kendisi agrılı hani oralarda cok önemlidir bu akraba misafir falan.)Yani ben mi cok abarttım ayrılmalıl degil mi?akıl verin ya cıkmazdayım
Belli ki birbirinize göre degilsiniz.Cok sevip istediginiz biriyse de kimse anasinin karnında öğrenmiyor.Sorumluluklarimi bilirim zamani gelince her seyi de yaparım diyin.Ama akraba falan bilmiom bastan yaptırımlari varsa bitse daha iyi olur.Daha sen ve o siz olamamisken birde akraba vs hiç güzel sinyaller degil

Yanyanayken tabii ki iyi davranir niye kotu davransin keyif aliyordur. Insanin gercek fikri boyle sinir aninda cikar. Demek ki gercekten evlenilecek biri oldugunuzu dusunmuyor. Ustelik zaten barissaniz bile artik aklinda bunu dedigi halde kalan insan olarak degeriniz dusecek... :/ ahlaksiz bence. size deger verse asla o olay bu kadar buyumez, siz de o lafi duymazdiniz. bence sizi seven, kiymet verip, el ustunde tutan birini bulmaniz hayriniza olur. vakit kaybetmeyin.
İnsallah vardır hala öyle birileri umudum azalıyor artık.Yani el üstünde tutmayı kendine külfet gören beni şımartacağını düşünen bir kafa.Baslarda bu kadar degildi artık tahammülsüz

Ayrılıklar oldu iste, bide ben de tek askım ilk askım modundaydım saf gibi
Bir sonrakine son aşkımsın dersin boşver bunu gençliğin ellerinden kayıp gidecek haberin yok ...ya cesur olup mutluluğu yakalayacaksin yada hayatını mahfedeceksin

Back