Sevgilim ve Ailem

Elvinarlar

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2018
15
5
1
31
Merhabalar,
Forumu cok okudum, cok doldum. Yazacaklarim biraz uzun olabilir bu nedenle okuyanlara tesekkur ederim. Benimle dusuncenizi paylasirsaniz sevinirim.

4 yillik bir iliskim var. Ben muhendisim. Erkek arkadasim ise 2 yillik uzaktan egitim aldi ve Bilgisayar Programciligi okudu. Aramizda 1 yas var.

Ben kamu kurumunda calisiyorum. O ise ozel sektorde.

Ramazandan once babama iliskimizi soyledim ve tanismak istedi. Ailesini cagirdik geldiler. Benim ailem meslek yuksek okulundan mezun bu arada.

Erkek arkadasimin ailesi tanismaya gelince, annem onlarin giyinisini begenmedi. Bize uygun bulmadi. Ayni hafta bizde onlara gidicektik ancak annemin bu tavirlarindan dolayi erteledik. Neyse ben cok israr edince gittik. Annesi yine ayniydi ama evlerini ve bize davranislarini gorunce biraz daha isindi annem.

Ancak ben onlari gitmeye ikna edene kadar cok agladim cok cabaladim.

Babam okuluna takti. Muhendis degil, uzaktan egitim lise mezuniyetinden farkli degildir vs dedi.

Ben erkek arkadasima durumu anlattim cok uzuldu. Dgs ye gir dedim. Kayit oldu. Kismetse temmuzda dgs ye giricek.

Neyse tabi tek sorun bu degil. Askerliginide henuz yapmadi. Bunada haliyle takildilar.

Ben bi sekilde ikna ettim hepsine.

2 gun once bana evlenme teklifi etmek icin babami aradi. Yazligimiza geldi. Babam izin verdi ve bana evlenme teklifi etti. 2 gun bizde kaldi ben de o surede halamda kaldim.

Daha sonra gitti. Hic anlasmamis gibi degillerdi ancak annem senin yanina yakismiyor. Giyimi hic ozenli degil. Tisortleri cok dandik. Annesi zaten kotu giyimliydi. Gibi laflar etti. Ertele nisani dedi.

Bu arada ben tek cocugum. Nisan tarihimizide belirlemistik. Annemler ertelememi istedi. Sebep olarakta hirs yapip muhendisligi kazanmasi gerektigini one surduler.

Erkek arkadasim sinirlenir bazen ama bana asla bi el kaldirmaz. Olmasi gereken bu. Sigarasi alkolu yok. Kotu bi huyu yok. Hayati biyunca calismak zoeunda kalmis. Simdi ise yazilim isi yapiyor yeni ise basladi 2-3 ay olacak. Ancak isinide garanti gormuyor benim ailem. Bu nedenlede sicak bakmiyorlar. Bi kac kez ellerini opmedi annemlerin. Ancak kasit yoktu. Duz bi insandir.

Tum bunlara cok takildilar. Ve her seferinde insan kendi kaderini yasarmis diyorlar. Asla yurekten istemiyorlar. En mutlu animda hep mutsuz oldum. Sizce haklilar mi?

Oncelikle aile bişeye yok diyorsa o iş biraz zor oluyor çünkü onların hissettiği bazı şeyler oluyor. Ama eger tek sorun kılık kiyafetse bunlar asılır. İş olayına gelince özel sektör de hangimizin garantisi var ki ?

Kilik kiyafet, diploma, el opme gibi gorgu kurallari (biraz rahat bi insandir icinden geldigi gibi davranir) ve evet ozel sektordeki isine takiyorlar. Ben de aynisini diyorum kim olursa olsun ozel sektorde kimsenin isi garanti degil. Ancak anlamiyorlar.

Insanlari kılık kıyafete göre yargilamamak gerekir diye düşünüyorum. Evet giydiği kıyafet annenizin dediği gibi "dandik" alabilir ama önemli olan kıyafetin içindekidir sonuçta. Umarım her şey güzel olur fakat senin böyle bir konu açman içten içe ailene hak verdiğin hissiyatı uyandırdı bende.

Annenize dış görünüşü dört dörtlük olsaydı , diploması olsaydı ama içindeki adam olmasaydı ne yapardınız diye sor. Cevaba göre hareket et

Ben herkes mutlu olsun. Bu guzel anlarimi herkesin sevgisiyle rizasiyla atlatayim istiyorum.
Ailemi ezip gecmek asla istemiyorum. Onlarda benim icin cok cabaladi buyuttuler asla onlari kirmak istemiyorim. Ancak erkek arkadasimida taniyorum ve onun icinde cabaliyorum. Bu nedenle kimseye icimi dokemedigim kendi icinde kayboldugum icin buraya bu konuyu acmak istedim.

Annenize dış görünüşü dört dörtlük olsaydı , diploması olsaydı ama içindeki adam olmasaydı ne yapardınız diye sor. Cevaba göre hareket et

Bu soruyu sordum. Biraz daha farkli sordum. Bizi senin mutlulugundan baska bisey sevindirmez ancak bunlarda onemli bugun bunlara onem vermeyen yarin sanada onem vermez. Ozenmesi lazim bizim yanimiza geliyor diyor.

O zaman süreci akışına bırakmak en iyisi ailen ve erkek arkadaşın birbirini daha yakından tanır böylelikle.

O zaman süreci akışına bırakmak en iyisi ailen ve erkek arkadaşın birbirini daha yakından tanır böylelikle.

Annemle Bu tartismalarimizdan sonra aciklamalar yapiyorum. Anlatiyorum tekrar tekrar. Anliyorlar. Tamam diyorlar ancak gorduklerinde tekrar ayni olaylar basliyor. Yoruldum artik.

Ay kıyafetle ne alakası var insanlığın anneniz çok saçma şeylere takmış.Param olmasına rağmen marka giyinen bir insan değilim hangi parçayı beğenirsem uygun fiyatlıysa alırım en pahalı ayakkabım 80 tl falandır yani o kadar :)) cimri olduğumdan da değil giyime para harcamaktansa yemeğe ve gezmeye para harcayan bir insanım o konuda savurganımdır.
Keza benim annem de aynı şekilde 3-5 parçası vardır.
Dış görünüşle bir insan yargılanmamalı kesinlikle.Herkes farklı tarzda yetişiyor sonuçta.Erkek arkadaşınızın ailesi giyim kalitesine önem vermiyordur belki de durumları yoktur bilemeyiz bunları.
Çocuğun işi gücü var çalışıyor daha ne olsun.Yarınımızın garantisi yokken aileniz çok maddeci konuşmuş.Devlette çalışanları da gördük feto davasından atıldılar işinden oldu bir sürü kişi.
Yarınımızın ne olacağı belli değil.Karşınız da ki erkekte işine gücüne bakan iyi aile çocuğu gibi anladığım kadarıyla.
Sen ailene bu konuda taviz verme kesinlikle.

Kılık kıyafet maddi durum ve yetiştirilis tarzıyla alakalı. Siz seviyor ve güveniyorsanız yolunuza bakın. Bazı şeyleri yaşamadan bilemiyor İnsan.

Tesekkur ederim. Evet babasi vefat ettiginden ailesinin durumu yok. Ancak kendisi hep calisti ve giyimi kotu degildir. Genc sonucta 26 yasinda annemlerin aklindaki profile uymamasi cok normal.

Ancak annemler fazla korumaci davraniyor. Rahat etmen lazim. Bile isteye kotu bi duruma dusme diyorlar. Ne yazik ki.

Sevgiliniz babanızdan izin almış ve size evlilik teklif etmiş.
Madem böyle yan çizecekler neden çocuğa umut verdiler,iki gün evlerinde ağırladılar.
Bence ailenize dengesizce davranmamaları konusunda bir konuşma yapmalısınız
Davranışları çok incitici.
Nolmuş kıyafetleri düzgün değilse?
Yani nasıl düzgün değil onu da anlamadım?
Pisler mi?
Eski başka kirli başka şey,hangisi?
Ha giyim tarzına takıldılarsa o mevzu komple falsolu olurdu.

Annemle Bu tartismalarimizdan sonra aciklamalar yapiyorum. Anlatiyorum tekrar tekrar. Anliyorlar. Tamam diyorlar ancak gorduklerinde tekrar ayni olaylar basliyor. Yoruldum artik.
Gerçekten zor bir durum ya. Ama dediğim gibi akışına bırak bir süre kafanı toparla daha gerçekçi bakarsın bu şekilde olaylara.

Tisortlerin yakasi ile alakali cok komik ama gogus killari gorunuyormus. Malesef bu komik durumlar cok incitiyor benide. Asla kirli giyinmez. Zaten hava sicak oldugundan ve kirli giyinmemek icin giydigi seylerdi. Ama gelde bunu kabul ettir aileye. Okul olayini dusunup dusunup kafaya takiyorlar. Diploma farki var ve universite ortami gormeyen insanin herhangi bir ortamda duzgun ve kaliteli konusamayacagini dusunuyorlar.

Su biraz okuyunca kendini birsey zannetmek aslinda o kisinin egitimli oldugunu degil,sadece meslek edindigini gösterir. Annenizin yorumlarina sizi kirmamak adina birsey demiyorum bile. Ama nisanliniz sizin ailenizde biraz zor mutlu olur gibi gözüküyor. Sahsen kardesim olsa siz ciddi sekilde tavrinizi koymadikca ailenize katilmayi istemezdim.

Gerçekten zor bir durum ya. Ama dediğim gibi akışına bırak bir süre kafanı toparla daha gerçekçi bakarsın bu şekilde olaylara.

Tesekkur ederim. Hani 4 yil oldu. Gozum asktan kor degil o donemler gecti. Saygi ve sevgi var icimde. Elbette sevmedigim huylari var ancak bunlar atla deve degil. Kimse dort dortluk olamaz.

Ben de aynisini dusunuyorum emin olun. Cok kirici. Ben erkek arkadasima bunlari anlatmamayi sectim. Duzelirler diye. Cok israrciyim anliyorlar. Annem bu sefer haklisin ben cok koruyucu yaklasiyorum diyor. Ancak bu da cok surmuyor. İcleri rahat degilmis ne yazik ki.

esim profesor. Turkiyenin en onemli universitelerinden birinden mezun, yurt disi master ve doktorali. ana dil seviyesinde 3 dil biliyor. ona ragmen annenizin karsisina ciksa annenizdeki bu bakis acisiyla, anneniz onu da begenmez.

evet aile gorgusu, kulturu onemlidir. ancak esas gorgu ustunlugu, mutavazi kalabilmektedir. ben acikcasi ailenizin tavirlarindan gungormusluk degil, bilakis Allahin verdiklerini sindirememislik hissi aldim.

hakkinizda hayirlisi olsun. size ne ayril ne de devam et diyemem ancak muhtemelen yasca buyugunuz olarak sunu diyenilirim ki, yeri geldiginizde ailenize ragmen aileniz olarak goremeyecekseniz o kisiyi bu ugraslara hic girmeyin. E Elvinarlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…