• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim ve Ailem

Babam okuluna takti. Muhendis degil, uzaktan egitim lise mezuniyetinden farkli degildir vs dedi.

Ben erkek arkadasima durumu anlattim cok uzuldu. Dgs ye gir dedim. Kayit oldu. Kismetse temmuzda dgs ye giricek.
Bundan sonrasini okumadim. Benim erkek arkadasim bana bunu söylese. O dk a arkami döner giderdim. Sizin ailenize göre mi yasayacak hayati?. Yapacaginiz şey ya ailenize net tavir koyacaksiniz, ki o adami öyle kabul edip hayatiniza almissiniz sonradan aileniz istedi diye adamin üzerinde baski kurmayin. Ya da adami birakacaksiniz. Bu şekilci ailelerin gelinlerine de damatlarina da cok üzülüyorum.

Ben de aynisini dusunuyorum emin olun. Cok kirici. Ben erkek arkadasima bunlari anlatmamayi sectim. Duzelirler diye. Cok israrciyim anliyorlar. Annem bu sefer haklisin ben cok koruyucu yaklasiyorum diyor. Ancak bu da cok surmuyor. İcleri rahat degilmis ne yazik ki.

Ben baskalari kücümseyen insani sevmem. Herkesin ayni okuma sansi olmuyor maalesef. Kimin maddi durumu olmuyor kimin baska sebebleri. Nisanliniz gayret edip disardan okuyup meslek edinmis. Benim esim doktor. Anneniz bazen giydiklerini görse eminim onada dandik derdi,ama önemli olan insan olmasi. Söylememeniz daha iyi cünkü bunu kilse unutmaz. Anneniz damadini ilerde severse bu hep aralarinda olur

esim profesor. Turkiyenin en onemli universitelerinden birinden mezun, yurt disi master ve doktorali. ana dil seviyesinde 3 dil biliyor. ona ragmen annenizin karsisina ciksa annenizdeki bu bakis acisiyla, anneniz onu da begenmez.

evet aile gorgusu, kulturu onemlidir. ancak esas gorgu ustunlugu, mutavazi kalabilmektedir. ben acikcasi ailenizin tavirlarindan gungormusluk degil, bilakis Allahin verdiklerini sindirememislik hissi aldim.

hakkinizda hayirlisi olsun. size ne ayril ne de devam et diyemem ancak muhtemelen yasca buyugunuz olarak sunu diyenilirim ki, yeri geldiginizde ailenize ragmen aileniz olarak goremeyecekseniz o kisiyi bu ugraslara hic girmeyin. E Elvinarlar

Cok guzel soylemissiniz "aileniz olarak goremeyecekseniz o kisiyi bu ugraslara girmeyin." Ailem olarak gormek istedigim icin ugrasiyorum ve mutlu olacagimi biliyorum. Ailem on yargili. Aynisini soyledim kimseyi begenmeyeceklerini vs. Buyuk olasilik kimseyi yakistiramayiz diyorlar. Secenek sunmadin bile dediler. Tesekkurler yorumunuz icin.

Cok guzel soylemissiniz "aileniz olarak goremeyecekseniz o kisiyi bu ugraslara girmeyin." Ailem olarak gormek istedigim icin ugrasiyorum ve mutlu olacagimi biliyorum. Ailem on yargili. Aynisini soyledim kimseyi begenmeyeceklerini vs. Buyuk olasilik kimseyi yakistiramayiz diyorlar. Secenek sunmadin bile dediler. Tesekkurler yorumunuz icin.

yolunuz ve bahtiniz acik olsun. hakkinizda hayirlisi.

Bundan sonrasini okumadim. Benim erkek arkadasim bana bunu söyledi. O dk a arkami döner giderdim. Sizin ailenize göre mi yasayacak hayati?. Yapacaginiz şey ya ailenize net tavir koyacaksiniz, ki o adami öyle kabul edip hayatiniza almissiniz sonradan aileniz istedi diye adamin üzerinde baski kurmayin. Ya da adami birakacaksiniz. Bu şekilci ailelerin gelinlerine de damatlarina da cok üzülüyorum.

Kendi planlari arasinda muhendislik okumak vardi. Ancak su an icin degildi. Cunku calisiyor hem calisip hem okumak cok zor. Biraz daha erkene aldi benim icin.

Benim yaptigim basta yanlisti. Hic anlatmamam lazimdi ancak telefon acinca tanik oldu aglamama ve o sekilde anlattim.

Sekilciligi bende hic sevmem bi insanin diplomasi tecrubesini ve becerisini kanitlamaz diye dusunuyorum. Ustelik aldigimiz egitimlerde belli.

Ben baskalari kücümseyen insani sevmem. Herkesin ayni okuma sansi olmuyor maalesef. Kimin maddi durumu olmuyor kimin baska sebebleri. Nisanliniz gayret edip disardan okuyup meslek edinmis. Benim esim doktor. Anneniz bazen giydiklerini görse eminim onada dandik derdi,ama önemli olan insan olmasi. Söylememeniz daha iyi cünkü bunu kilse unutmaz. Anneniz damadini ilerde severse bu hep aralarinda olur

Evet ben de bu sekilde dusundum ve soylemedim. Birbirlerini sevmelerini herseyden cok istiyorum.

Back