Sevgilim ne istiyor?

AnyName

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
34
16
Bu sene evlenme hayalleri kurduğum sevgilimle nadiren okulla alakalı tartışıyoruz. Tartışmanın sebebi benim aklıma takılan bir nokta o da şöyle; bana karıştığını düşünüyorum ancak bir yandan da hak veriyorum, uzamasın istiyor, net cevap istiyor.
Ben daha önce lisans okudum ama bıraktım, tekrar hazırlanıyorum. Aöf önlisans istiyorum. 4 yıllık okuyacak mısın diye birden sinirleniyor ve bazen beni farkında olmadan yönlendirdiğini düşünüyorum. Vesveseye kapılıyorum.
Hemen evlenmek istediğimiz için uzayacak sanıp 4yıllık okumama sıcak bakmıyor. Ama bu hareketi moralimi bozuyor.
Zaten benim isteğim belli; okul hayatından pek umudum yok şu düzende ve diplomamı alıp çalışmak istiyorum hemen.
Moralimi bozmadan görüşlerinizi almak istiyorum... Zira sonra gece gece düşüncelere kapılıp paranoyaklaşıyorum da..

Lisanstan önlisansa geçmek isteyeni ilk defa duyuyorum
Lisansın bölümü mü zordu da bıraktın
Açıktan okuyacaksan farketmez bence 2 ya da 4 yıllık okula gitmeyeceksin sonuçta evlilik işine engel değil

Lisanstan önlisansa geçmek isteyeni ilk defa duyuyorum
Lisansın bölümü mü zordu da bıraktın
Açıktan okuyacaksan farketmez bence 2 ya da 4 yıllık okula gitmeyeceksin sonuçta evlilik işine engel değil

Zordu evet ve gelecek vadetmiyordu bıraktım okulu.

zaten aöf evlendikten sonra oku ne fark ediyor ki?
anlamadım ben neden 4 senelik okumanıza karşı çıktığını..
İşte ben de anlamıyorum. Sorunca da hala 4yıllık istiyor musun diyor. Bu sefer böyle yaptıkça beni manipüle ettigini düşünüyorum moralim bozuluuoyor.

Babam Hep Der elinden alamadiklari sey diplomandir Kizim, cunku kendi ayaklarinin Ustunde Dur kimseye muhtac olma Hayat Bu ne olacagini bilemezsin. Ne hayallerle evlenirsin ne olucagini bilemezsin. Sen Devam mi etmek istiyorsun Devam et kalbinin sesini dinle keskelerin olmasin sonradan. Gelecekte ki esin buna saygi gostermesi gerek.

İşte ben de anlamıyorum. Sorunca da hala 4yıllık istiyor musun diyor. Bu sefer böyle yaptıkça beni manipüle ettigini düşünüyorum moralim bozuluuoyor.

şu an çalışıyormusunuz?
kendisi ne mezunu?
evlendiğinizde sadece onun kazandığı para ile geçinebilirmisiniz?
bunları bilmeden tahminde bulunmak zor.

şu an çalışıyormusunuz?
kendisi ne mezunu?
İş arıyorum o çalışıyor ikimizi geçindiririm diyor yine de mesleğin olsun diyor ama ben kesinlikle mesleğim olmalı diyenlerdenim. Öyle evde, çocuk vs sağlık sorunları olmadıkça koca bekleyemem..

Yaşın da çok genç kesinlikle önce okul işini hallet. Evlilik için geç kalmadın ama okul yılları çabuk geçer. Eğitim hayatını önemse sonra bak bakalım fikirlerin sabit mi kararlı mısın evlilik için.
Keşke dememek için önce iyice düşün tart. Aceleye gerek yok.

Yaşın da çok genç kesinlikle önce okul işini hallet. Evlilik için geç kalmadın ama okul yılları çabuk geçer. Eğitim hayatını önemse sonra bak bakalım fikirlerin sabit mi kararlı mısın evlilik için.
Keşke dememek için önce iyice düşün tart. Aceleye gerek yok.
Okul işini halledeceğim elimde diplomam olacak , ama kasiyer de olsam işim olacak.. Evliyken de okuyabilirim

İş arıyorum o çalışıyor ikimizi geçindiririm diyor yine de mesleğin olsun diyor ama ben kesinlikle mesleğim olmalı diyenlerdenim. Öyle evde, çocuk vs sağlık sorunları olmadıkça koca bekleyemem..

e o zaman sorun ne?
neden karşı çıkıyor çok anlamsız.
4 de okursun 14 de.
senden maddi bir beklentisi yoksa mesleğin olsun diyorsa ..

şu an çalışıyormusunuz?
kendisi ne mezunu?

Uğraşmyayım diye 4 yıla sıcak bakmıyormuş
adamın birine göre gelecek kurmak bence dünyanın en saçma şeyi. bir kadın için, her şeyden önce bir birey için... yorumlarınızı alıntı yaptım düşüncemi söylemek için, sizin de benimle aynı şeyi düşündüğünüzü düşünüyorum yanlış anlamayın. uğraşmayasın diye 4 yıla sıcak bakmıyor da ne demek? kime ne ki? sen bakma kimseye, ne istiyorsan onu oku. adamın birine göre gelecek kurulmaz, kimseye güvenip de okul hayatını gözardı etme, kimse etmesin. bazılarına konuşmak kolay ama o adamın bi vicdanına, bi sıkılmasına, bi kafasının karışmasına bakar "kocaya göre" kurulan geleceklerin dağılması. genç kızlarımız okur ve bu konuya dikkat eder umarım.

adamın birine göre gelecek kurmak bence dünyanın en saçma şeyi. bir kadın için, her şeyden önce bir birey için... yorumlarınızı alıntı yaptım düşüncemi söylemek için, sizin de benimle aynı şeyi düşündüğünüzü düşünüyorum yanlış anlamayın. uğraşmayasın diye 4 yıla sıcak bakmıyor da ne demek? kime ne ki? sen bakma kimseye, ne istiyorsan onu oku. adamın birine göre gelecek kurulmaz, kimseye güvenip de okul hayatını gözardı etme, kimse etmesin. bazılarına konuşmak kolay ama o adamın bi vicdanına, bi sıkılmasına, bi kafasının karışmasına bakar "kocaya göre" kurulan geleceklerin dağılması. genç kızlarımız okur ve bu konuya dikkat eder umarım.

Ben de aynısını; (lisans isteseydim) 4 yıl uğraşacak olan bendim bırak da ben endişeleniyim dedim.

X