• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevgilim genital herpes

eğer jinekolog değilseniz jinekologuma güvenmeyi tercih ediyorum..
1642003167815.jpeg
🤷‍♀️

"Hatalı olan benim sen karar ver diyor" ama ben kabul ediyorum diyince de "sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor"
Şu iki cümle beni düşündürdü. Sanki kabul ederseniz ve ilerde pişman olursanız sorumluluk almak istemiyor. O da ayrılmanızı mantıklı bulmuş sanırım. Yani normalde seven ve ayrılmak istemeyen bir adam sizinle oturur araştırma yapar, doktora gider, sağlığına dikkat eder, güven kazanmaya çalışabilir di mi? Bu adam bir şeyler kötü giderse sorumluluk almak istemiyor. Zaten başta da almamış, size dürüst olmak yerine saklamış ve oyalamış sizi.

Onun da bir kararı olmak zorunda, ikiniz adına alınan bir kararı size bırakamaz. Kaçıyor sorumluluktan.

Şu iki cümle beni düşündürdü. Sanki kabul ederseniz ve ilerde pişman olursanız sorumluluk almak istemiyor. O da ayrılmanızı mantıklı bulmuş sanırım. Yani normalde seven ve ayrılmak istemeyen bir adam sizinle oturur araştırma yapar, doktora gider, sağlığına dikkat eder, güven kazanmaya çalışabilir di mi? Bu adam bir şeyler kötü giderse sorumluluk almak istemiyor. Zaten başta da almamış, size dürüst olmak yerine saklamış ve oyalamış sizi.

Onun da bir kararı olmak zorunda, ikiniz adına alınan bir kararı size bırakamaz. Kaçıyor sorumluluktan.
doktora gitti saglıgına dikkat etti ama lezyonlar yine sık cıkmaya devam etti.Karar alma konusunda cok haklısınız.Sorumlulukdan kacıyor ve ben karar ver diye ısrar etsem de yine arafta kalıyor.Konu baslıgını acarken daha sıkıntıdaydım bu gecen 1 hafta icerinde tamamen akısına bıraktım.Ayrılma ihtimaline de hazırım sanırım gecen hafta degildim.Hala bitmesini istemiyorum en kısa surede bi sonuca varmayı umuyorum.

gec ya da erken bu hastalıgı bilerek evlenecegim icin ilerde bu sorun olsa bile onu suclamayacagımı düsünüyorum.Sonucta riskleri kabul etmiş olurum evlenerek

doktora gitti saglıgına dikkat etti ama lezyonlar yine sık cıkmaya devam etti.Karar alma konusunda cok haklısınız.Sorumlulukdan kacıyor ve ben karar ver diye ısrar etsem de yine arafta kalıyor.Konu baslıgını acarken daha sıkıntıdaydım bu gecen 1 hafta icerinde tamamen akısına bıraktım.Ayrılma ihtimaline de hazırım sanırım gecen hafta degildim.Hala bitmesini istemiyorum en kısa surede bi sonuca varmayı umuyorum.
Yani ben böyle bir durumda o kadar da sevilmediğimi düşünürdüm. Bilmiyorum. Şu an aranız nasıl? Sadece bunu mu konuşuyorsunuz?

Yani ben böyle bir durumda o kadar da sevilmediğimi düşünürdüm. Bilmiyorum. Şu an aranız nasıl? Sadece bunu mu konuşuyorsunuz?
aramız iyi sayılmaz.Eskisi gibi sık konusmuyoruz .Kısa birbirimizden haber alır tarzda konusuyorız.Zaten net bi karara varmadan yuz yuze görüsmek istemiyorum.

Üzülerek söylüyorum sende fark etmişsin zaten.. Evlenirseniz cinsel ilişki yaşadığınız zaman bulaşma riski oldukça yüksek.Bunu göze alabiliyor musun?Bunun gebeliğe engel olmadığını ama virüsün bulaşma durumu olduğunu biliyorum.
Hadi bir süre bebek istemediniz kondom kullandı o da %100 koruma sağlamiyor. Sevgilinin dediği gibi ileriye dönük bakman lazım,zor karar 🙄 keşke tamamen virüs vücuttan atilsa

sizin dediğiniz hsv sanırım uçuk olan. bende konu açmıştım bende vardı eşimden mi bulaştı diye çünkü eşimde hiçbişey yoktu bir de lazere gidiyordum belki de oradan emin olamam.

doktorun bana dediği, ağızda çıkan uçuğun orada çıkması. bağışıklık düşerse tekrarlayabilir ama tehlikeli birşey değil demişti, virüs tamamen vücuttan atılamıyormuş. 40 günlük virüsü baskılayacak ilaç verdi. ayrıca bu virüsle yaşayan çoğu kişinin virüsü taşıdığından haberi bile olmuyormuş çoğunda lezyon göstermediği için. bende de bir tane beyaz aft şeklinde vardı geçti ve bir aydır tekrar çıkmadı. öyle korkunç bir hastalık değil gibi ama bilmiyorum süreklilik arz ederse belki kötüdür.

siz inanabilirsiniz saygı gösteririm fakat kendi jinekologuma son 8 senedir gidiyorum ve gerek doğum öncesi, doğum ve sonrası hakkında her görüşünde doğru çıkması sebebi ile internet bilgilerinden ziyade kendisine güvenmeyi tercih ediyorum.
ayrıca bir çok doktorun da internette havuza boşalan bir erkekten hamile kalınma olasılığına(!) dair yazılarını okumuş biri olarak ciddi manada mevcut bir doktora güvenmek daha mantıklı geliyor..

siz inanabilirsiniz saygı gösteririm fakat kendi jinekologuma son 8 senedir gidiyorum ve gerek doğum öncesi, doğum ve sonrası hakkında her görüşünde doğru çıkması sebebi ile internet bilgilerinden ziyade kendisine güvenmeyi tercih ediyorum.
ayrıca bir çok doktorun da internette havuza boşalan bir erkekten hamile kalınma olasılığına(!) dair yazılarını okumuş biri olarak ciddi manada mevcut bir doktora güvenmek daha mantıklı geliyor..
Teşekkür ederim

Konu açılali baya olmuş ama belki başkalarına yardımcı olur yazacaklarım diye düşünüyorum. öncelikle siğil / hpv virüsü değil bu arkadaşlar , genital herpes/uçuk . Öyle " hayatım bitti, mahvoldum " luk bir durum da değil. Yurtdisindayim , eşim yabancı, 2. Evliliğimiz her ikimizin de. Esim 18-19 yaşlarında kapmış , tanıştığımızda yaşlarımiz 37 ve 34 tü. Ben sorun yapmadım. Herkesin kendi kararı , siz böyle biriyle birlikte olmak istemeyebilirsiniz ama kabul ederseniz de başıniza gelebilecekleri az çok anlatayım . Stressiz ya da minimum stresli ,uyku duzeninize dikkat ettiginiz bir hayatınız varsa senelerce hiç tekrarlamama ihtimali var ya da senede 1-2 defa çıkıyor. İlk 2 sene bana bulaşmadi ya da lezyon çıkmadı diyeyim. Eşimde çıkacağı zaman hissediyor , bacak/testis ağrısı oluyor öncesinde . Ilaç / krem vs kullanırsa lezyonlar 3/5 günde kayboluyor, kullanmazsa 1/2 hafta sürebiliyor .görüntüsü dudakta çıkan uçuk gibi değil , minik minik ,iğne ucu kadar içi su dolu kabarcıklar (5-10 tane kadar) oluyor , kapladığı alan bir küçük metal para büyüklüğünde.hafif ağrılı bir dönem oluyor ama günlük yaşamı etkilemiyor, o dönemler de ilişkiden uzak duruyoruz . Benim durumum ise daha rahat . İlk lezyon çok acılı ve kaşıntılı çıkmıştı , vajinal bölgemde değil bacak ve poponun birleştiği bölgede ve sorasinda da hep aynı yerde tekrarladı .öncesinde bacak ağrısı yaşamıştım , sonra sık aralıklarla bir iki kere daha çıktı ama ağrı ve kaşıntı çok çok azdı . Çıkacağı zaman bende ki sinyali tek taraflı kasik bölgemde ki lenf bezlerinin şişip ağrıması. Zamanla Vücut bağışıklık kazanıyor , mesela son 1 yıldır bende hiç çıkmadı . Gelelim hamilelik ve bebek olayına . Bizim her ikimizin de çocuğu olduğu için çocuk düşünmüyorduk ama ben hamile kaldım ve malesef ilk lezyonum hamileliğimin ilk haftalarinda çıktı , işte bu tehlikeli çünkü vücudumun bağışıklığı yoktu ve İlk lezyon ağır ,ağrılı ve uzun sürmüştü . Böyle olunca düşüğe neden olabiliyor , bebeğimin 6. hafta da kalbi durmuştu ve kürtaj oldum. Dr kesin olarak buna baglayamayiz ama olabilir dedi. Şuan tekrar hamileyim ve herpes/ uçuğun gebelik üzerinde bir etkisi artık yok. Sadece doğum anında aktif lezyonunuz varsa , normal doğum değil , sezaryen tercih ediliyor . Veya doğuma yakın Dr size antiviral ilaç veriyor , böylece doğum zamanı hiç bir lezyon çıkmıyor , normal doğum yapabiliyorsunuz.
Mesela bende anksiyete bozukluğu var ve rahatlıkla diyebilirim ki bu benim hayatımı , evliliğimi , cinselliğimi herpes ten daha çok etkiliyor . Eğer sevdiğiniz , iyi anlaştığıniz, guvendiginiz biri varsa hayatınızda , herpes bence dert edilecek son konu bile değil. Tabi ki hiç evlenmemiş , cinsel birliktelik yaşamamış ya da çocuğu olmayan bir genç kadın için bunu kabul etmek biraz daha zor olabilir.

Bence yol yakınken ayrıl herkes geçirmek öyle söylemesi unutulacak bir hastalık falan değil. Her zaman da tekrarlar , grip olsa bile tekrarlarustelik sadece sexle değil cinsel bölgelerin temasıyla da geçiyor . Bu kadar ağır bir yükün altına girme derim .sevgilin iyi kalpli dürüst sevgi pitircigi bir adam olsaydı baştan söylerdi . Bide kesinlikle hpv testide işte genelde biri varsa ikincisinde oluyor

Merhaba.Benzer eski konu baslıgına yazdım ancak cevap alamadım.
Sevgilim benle ilşkisi yokken herpes virüsünü kapmıs yıllardır da belirti göstermiyormus.Covid gecirdikten sonra tekrarlayan lezyonları cıkmaya başlamıs.Biz söz planlarken bunlar olunca da bana demedi.İlişkimiz resmiyet kazanamadı. 2 ay sonrasında genital herpes oldgunu bu nedenle oyalamak zornda kaldıgını soyledi.İlk tanıstıgımızda neden soylemedigini sordugumda 5 yıl oncesinde 1 kez yasadım tekrarlamayınca da soylemek aklıma gelmedi dedi.Bu sürecte doktorlara gitti ama tamamen kurtulmayacagını biliyoruz.Ben herpes de olsa ilişkimizi sürdürebilecegimize inanıyorum.Cok okuyup arastırdım Keske olmasaydı evet ama bu virüsün aktiflesmesi durumunun düzelecegine inanıyorum.Sevgilimin psikolojisi cok iyi degil .Bana bulastırmaktan ve cinsel olarak evliligimizin kötü olmasından korkuyor.Su an ayrılık kararı mı yoksa evlilik mi konusunda düsüyorız.Hatalı olan benim sen karar ver diyor ama ben kabul ediyorum diyince de sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor.
Bu konuda bilgi sahibi olanlara sorum .Sizce ne yapmalıyım?
İyi bir doktora gidin ne olur ne olmaz açıklayıcı şekilde anlatsın.Öyle mi böyle mi sorularında boğulmak anlamsız.

Ben yapamazdım, düşündükçe midem bulanırdı. Hem siz karar verin demiş sonra da iyice düşün gibi laf etmiş. Ben devam edemezdim.

Ohhh valla adam yemiş yemiş naneleri ben niye yiyorum acı biberi... deyin bence.Hastalık bu konu sahibesi dünyanın 4 bin yüzü var bugün çok sevdiğiniz adam yarın başka birine dönüşebiliyor... Gerçekten sağlığınızdan fedakarlık yapacak kadar değerli bi adam mı iyi düşünün derim...

Glee diye bir Amerikan dizisi vardı, buna inanan ergen karakterin yeterli ciddi eğitimi almadığını söyleyerek gençlerin cinsel eğitim alması gerektiği mesajını veriyordu, o aklıma geldi. Bir de bizim ülkenin doktoruna bakın...

Sevgilim benle ilşkisi yokken herpes virüsünü kapmıs yıllardır da belirti göstermiyormus.Covid gecirdikten sonra tekrarlayan lezyonları cıkmaya başlamıs.Biz söz planlarken bunlar olunca da bana demedi.İlişkimiz resmiyet kazanamadı. 2 ay sonrasında genital herpes oldgunu bu nedenle oyalamak zornda kaldıgını soyledi.İlk tanıstıgımızda neden soylemedigini sordugumda 5 yıl oncesinde 1 kez yasadım tekrarlamayınca da soylemek aklıma gelmedi dedi.Bu sürecte doktorlara gitti ama tamamen kurtulmayacagını biliyoruz.Ben herpes de olsa ilişkimizi sürdürebilecegimize inanıyorum.Cok okuyup arastırdım Keske olmasaydı evet ama bu virüsün aktiflesmesi durumunun düzelecegine inanıyorum.Sevgilimin psikolojisi cok iyi degil .Bana bulastırmaktan ve cinsel olarak evliligimizin kötü olmasından korkuyor.Su an ayrılık kararı mı yoksa evlilik mi konusunda düsüyorız.Hatalı olan benim sen karar ver diyor ama ben kabul ediyorum diyince de sen akıllıca ileriye dönük düsünemiyorsun kararında sevgin agır basıyor diyor.
Gerçekten hpv mi yoksa ayrılmak istiyor da bahane mi arıyor. Emin olamadım ben. Hpv varsa aşkından ölmüyorsam evlenmezdim sanki.

Herpes (hpv) erkeklere bisi yapmiyor ama kadinlarin hayatini cok etkiliyor. Sakin derim! Rahim agzi kanserine kadar yolu var. Ve asla kurtulamadiginiz ve bagisiklik her dustugunde kendini bisekilde gosteren bi hastalik. Bile isteye nasil bunu kabul edeceksiniz? Hamile kalsaniz bebege de geciyor. Buna sadece ucuk demek bence cok buyuk bir aymazlik. Allahim ben bir kere genital mantar yasadim benim yuzumden esim de antibiyotik almak zorunda kaldi bi hafta benden cok onun icin endiselendim
Oldum oldum dirildim ya onu baska bi sekilde etkilerse vs diye. Sevsem bile ben kabul etmezdim.

Back