Bakın ne evli erkek ayartır, ne ikinci kadın, bunların ikiside insan, her hikeyede değişir bu rol. Ben size kendi iş tecrübelerimden her iki durumada bir sürü örnek sayabilirim ayrıca kimin başlattığının ne önemi var. Önemli olan ayartana kanmamak değil mi zaten? Bazılarının yazdığı gibi seni belediyeden aldığın evlilik cüzdanı yüksek kılmaz, evlilik sadece yasal sevişme iznidir gibi saçma sapan söylemlerle, ikinci kadınla, evli aldatılan kadını aynı kefeye koymak nasıl vicdansızlıktır. Allah bize akıl vermiş, duygu vermiş, hayvanlarda çiftleşiyor önüne gelenle bizim onlardan farkımız var değil mi? Bence evlenmek hayat arkadaşlığıdır, inancın varsa yaradan şahitliğinde ettiğin yemindir, beşeri olarak da karşındaki insanla yaptığın bir akittir, sadece sevişebilmek için evlenmez kimse. Zaten evliliği sadece sevişme izni gibi görüyorsan boşa evlenmişsin demektir. Bazılarının yazdığı gibi vefakar ikinci kadınların, eşlerinin evleri ve çocukları yüzünden vakit ayırmadığı zavalı evli erkekleri ilgi ve sevgi gösterek teselli ettiği söylemi varki ona yazacak birşey bile bulamıyorum.
Aldatılan ama buna maddi zorunluluktan, dayanacak bir dalı olmamasından, töre gibi zorunlu sebeplerden katlanan kadın çaresizdir, duygularına yenilip affeden kadın benim gözümde iradesizdir ve güçsüzdür, o kimsenin canını bilerek yakmamıştır, zararı kendinedir; ama evli adamla bilerek ilişkiye giren ya da sonradan öğrenip devam eden kadında, evlilik yeminine sadık kalmayan adamda en hafif tabirle ahlaksızdır. İkisi benim gözümde asla aynı yerde değildir. Ama evli kadın hesabını sadece kocası ile görmelidir, asla ikinci kadınla muhattap olup, onun kendine layık gördüğü seviyeye inmemelidir.