• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim Ailesine Çok Bağlı

Allah mutlu etsin arkadaşım, peki seni istemedikleri halde senin yanında onlara böyle aşkım, kraliçem demesini nasıl karşılıyorsun?
Aile ortamını bilemem tabii ama erkek çocukları pek bi düşkün annelerine...
Bir de tek çocuk olunca :/

Teşekkür ederim,siz de mutlu olursunuz inşallah:)

Normal karşılıyorum,sonuçta annesi,onu 22 yıldır büyüten,emek veren insan.Ne diyebilirim ki,tabi ki annesini sevicek.Ama önemli olan sırf ailesi için bana sırt dönmemesi.Ailesine karşı ben haksız olduğum halde beni koruması.Benim ki de tek çocuk sayılır,ablası 4-5 yıldır evli,ama bence normal karşılaman,üzülmemen lazım.

Eğer ailesi yüzünden sana tavır alıyorsa o zaman üzülürsün,gerekli olan şeyleri yaparsın.Şimdilik sorun yok bence.

Teşekkür ederim,siz de mutlu olursunuz inşallah:)

Normal karşılıyorum,sonuçta annesi,onu 22 yıldır büyüten,emek veren insan.Ne diyebilirim ki,tabi ki annesini sevicek.Ama önemli olan sırf ailesi için bana sırt dönmemesi.Ailesine karşı ben haksız olduğum halde beni koruması.Benim ki de tek çocuk sayılır,ablası 4-5 yıldır evli,ama bence normal karşılaman,üzülmemen lazım.

Eğer ailesi yüzünden sana tavır alıyorsa o zaman üzülürsün,gerekli olan şeyleri yaparsın.Şimdilik sorun yok bence.

Şu anlık öyle bir sıkıntım yok çok şükür, umarım ilerleyen zamanlarda da karşılaşmam...
Dediğin gibi ailesi için sırt dönmemesi mühim olan...
Dengeyi tutmak çok önemli; hele erkekler... Bu konuda kantarın topuzunu kaçırabiliyorlar :)
Çok sağol arkadaşım, bir nebze de olsa içim rahatladı teşekkür ederim yorumların için :)

Şu anlık öyle bir sıkıntım yok çok şükür, umarım ilerleyen zamanlarda da karşılaşmam...
Dediğin gibi ailesi için sırt dönmemesi mühim olan...
Dengeyi tutmak çok önemli; hele erkekler... Bu konuda kantarın topuzunu kaçırabiliyorlar :)
Çok sağol arkadaşım, bir nebze de olsa içim rahatladı teşekkür ederim yorumların için :)

Rica ederim,boşuna üzme kendini ilişkinizi yıpratırsın.Gerçekten şuan da üzüleceğin bir durum yok.Umarım mutlu olursunuz ve sevgilin dengeyi tutmayı bilir.

Bence arayip anneannesin hasta oldunu söylemeleri cok iyi birsey,belki erkek arkadasinda hakki cok büyüktür..bende aylemden cok uzaktay ve amcam ölün yatanda yatarken bana söylemediler,bende yanina gidip helallesmek isterdim,ama ayelem cocuklarim kücük diye söylemediler ve ben cok kizdim.belki arkadasin gider ziyarete sonucta aylesi.....

bence de normal bir durum sevgilinin annesi oğlunu arayacak elbet belki kadıncağızın gerçek anlamda dertleşeceği kimsesi yok ya da haber vereyim hazırlıklı olsun diyordur sonuçta kadının annesi hasta tabi ağlayacak üzülecek
ben ailemden uzak yaşıyorum bana anlatmazsa çok kızıyorum bilmeliyim o ailenin üyesiyim kötü günde yanlarında olmalıyım
eşimin annesi de biz çıkarken sık sık arardı eşim arardı hiç aklıma gelmedi niye arıyor diye annesidir arar diyordum şimdi anneyim inan her dakika aramak istiyorum ne yapıyor nasıl diye ki oğlum birkaç saatliğine gidiyor babaanneye değil artık günlerce aylarca canından bir parçayı aramamak haaa aranızı bozmak için olsa tamam sinirlen ama oğlunu özleyen onunla dertleşen anneye oğluna kızma az daha anlayışlı ol sen de bir ana kuzususun o da öyle

şimdi kayınvalidemle yakınız ama eşim de kayınvalidem de sürekli araşırlar eşim bişeye ihtiyacı var mı yok mu diye arar sonuçta belli yaşta insanlar evlenirseniz ilerde evinize karışmadıkları sürece ses etme senden bir talepleri yoksa saygı dışında bırak ana oğlu konuşsun sağolsunlar ben öyle yapıyorum

Sevgilin rahatsız değilse sende olmamalısın.
Ben olsam iyi kötü herşeyden haberdar olmak isterdim.Uzakta olabilir ama asker değil okuyor sonuçta.

Ne dersek diyelim bir erkek çocuğumuz olup , kız arkadaşı neden annen arayıp seni üzüyor diyene kadar anlayamayacağız böyle durumları.

Ben sizin endişelerinizi anladım ve dediğiniz gibi benim ailem de üzüleceğim takacağım bir durum olduğunda anlatmazlardı ben okurken, şimdi kardeşim yurt dışında canının sıkılacağı durumları pek anlatmayız, ne gerek var, gelemez, elinden bir şey gelmez, üzüldüğüyle kalır sadece.
Sık aranmasında bir şey yok ama aramadığında bağırıp çağırdıklarından bahsetmişsin, klasik sağlıksız Türk ailesi ilişkisi. Çocuğun kendi ayakları üzerinde durmasını öncelemeyen aşırı korumacı aile tipi. Ancak senin yapabileceğin bir şey yok, her şey sevgilinde biter, o memnunsa sana diyecek bir şey düşmüyor. İleride nasıl olur dur bakalım, nereye kadar gideceksiniz o belli mi? Kendini fazla kaptırma ve zaman bırak ilişkiyi. Evlilikle sonuçlanacağı belli değil neticede, şimdiden kendini ve onu yıpratmak akıl kârı olmaz.

herkesin aynı olmasını bekleyemezsin ne yazıkki..
senin ailen farklı onun ailesi farklı..
üstelik sevgilinde şikayetçi değil bu durumdan..
senin açından sıkıcı evet anlıyorum..
soruna gelinceeee..
üzgünüm ama bu tipler evlendikten sonrada değişmiyo.....

Ben de aileme çok düşkünüm. Her şeylerinden haberdar olmak isterim. Sevgilim benim en değerlilerimle olan ilişkime karışamaz bunu da çok iyi bilir, ne haddine aradıklarında seni çok üzüyorlar demek? Gerektiğinde beni üzecekler, gerektiğinde mutlu edecekler onlardan gelen her şey kabulümdür çünkü ortadaki kavram arkadaş, sevgili değil "aile". Sevgiliniz çok sakinmiş, ben bu kadar sakin tepki vermezdim.

Allahım ben niye böyle endişelere kapılmadım hiç, bizde üniversite okuduk yaaa..
Şimdiden kendinize gereksiz bir dert edinmişsiniz, farkında değilsiniz ama kendi kendinizi yok yere doldurup kinlendiriyorsunuz, iyi tarafından bakmayı, umursamamayı öğrenmeniz lazım, her şeyi tehlike olarak algılayıp değerlendirirsek kimse evlenmesin.

Bende üniversitedeyken 4 ay arayla önce babaannemi, sonra dedemi kaybettim ve ben sınavdayken vefat etmiş, 2 ay hastanede yattı durumu hep kötüymüş ama benden sakladılar, kızdım da ölüm bu, babaannem vefat edince onlar aramadan ben arayıp geliyorum diyorum, bu şekilde yolda söylemelerine gerek kalmıyor, ben bilmeden babaannemin cenaze törenine gelmiş oluyorum.

Sonra dedem, yaz okulundaydım içim daraldı bir an ve sabahın 6' da bilet almaya gittim, sonra yolda yine aradım bir şey demediler, istanbula geldim dedeninn durumu ağır, bizde zaten seni çağıracaktık dediler. Yani söylenmesi gerekir diye düşünüyorum Allah korusun ne olacağı belli olmaz, son görüşün de olabilir..

Senin ailen yanındaymış.Problem yok o konuda hee belki uzakta olsaydın bunu sorun olarak görmezdin ya da olurdu yine bilmiyorum.
Ben 27 yaşındayım öğrencide değilim hani.Uzagım aılemden.Günde 4-5 defa konusuyorum...Sevgilim de hiçbir şekilde karışmaz karışamazda.
Gecen sene dedemin rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldıgını söylemediler banada 1 hafta sonra memlekete gittiğimde öğrendim yıktım ortalıgı..Yani sevgilinin dediği gibi konu sağlık.
Zaten ailesine düşkün olup olmaması niye bu kadar rahatsız etti ki ?
Ilk cumlemi tekrar ediyorum uzakta yaşamayan ki bir de aile ilişkileri kuvvetliyse bu bağlılığa anlam veremeyebilir.Uniyide dışarıda okudum 3-4 günde bir hatta haftada bir ailesiyle haberleşenler vardı.
O yuzden lutfen sevgilinize bu konuda ne karışın ne aklına girin ne de kendinizi yiyin bu konuda.Değişmez çünkü.

Merhaba arkadaşlar..
Biz sevgilimle aynı sınıfta iki öğrenciyiz :)
Sevgilim ailesinden uzakta okuyor, bense kendi şehrimde..
Sevgilim ailesine -özellikle annesine- çok bağlı.
Birlikteliğimizin ilk zamanlarında kadın günde 3 defa arardı.
Sevgilim aramadığında tepki veriyorlar, arayıp bağırıp çağırıyorlar.
Şimdi biraz değiştiler.
Ayrı yaşamaya alıştılar sanıyorum ki.
İlk zamanlar oğludur, arar tabii diyordum ama artık dayanamıyorum.
Hayır, arayıp çocuğu üzmeseler amenna, ama arayıp kendi dertlerinle amiyane tabirle çocuğun kafasını yiyorlar :(
O da ne yapsın garibim, dinliyor ve üzülüyor.

Hatta bugün başımıza bir olay geldi..
Annesi aradı, anneannesi rahatsızlanmış, çocuğu ağlayarak arıyor, olayı anlatıyor.
Hayır, zaten uzakta.
Küçük bir derdi onları görmediği için büyütüp, dert edebilecek bir kişiliğe sahip.
Çok duygusal, çok hassas...
Kadın çocuğum uzakta, dert edinmesin, üzülmesin demiyor.
Olayı ayrıntısıyla oğluyla paylaşıyor.
O anda ne diyebilirim, bir şey demedim tabiiki.
Geçmiş olsun vs..
Ama kapadığı zaman; ''keşke arayıp, seni üzmeselerdi'' dedim.
O da; ''olur mu öyle şey sevgilim, kavgalarını iletmelerini ben de istemiyorum ama bu sağlık sonuçta'' dedi.
Ailesini korudu yani.
Sinirlerim bozuldu.
Kadıncağıza ben de üzüldüm ama ben kendi ailemle karşılaştırıyorum.
Böyle bir şey olsa, ben uzakta okuyorum, üzülmeyeyim diye bildirmezler bana.
Bunlar niye böyle???

Size danışmak istediğim konu;
İlerde Allah nasip eder, evlenirsek eğer bu mevzu başıma dert olur mu...
Her başları sıkışınca yine oğullarını ararlar mı?
Benim ailem hiç böyle insanlar değil.
Çatışma yaşar mıyım?
Sizin başınızda var mı böyle bir olay?
Yaşadınız mı bu tarz sıkıntılar?
Ne yapmalıyım?
Tüm yorumlara açığım, biliyorum beni kınayanlar da olacaktır elbet ama lütfen benim ruh halimi görün ona göre yorumlayın arkadaşlar.
Tek isteğim bu sizden.
İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler herkese...

günde 3 kez arıosa az bile canım:) koca 24 saatte :))) bence bu sorun edilecek birşey değil hatta negüzel birbirne tutkulu bağlı bir aile kökleri var demekki. herşeyi birlikte konusup yasayan bir aile demekki. aslında bu çOk güzel... içlerine girmeden annesiini tanımadan bilemezsin.. sizin aileniz ayrı onların ki ayrı ikisini kıyaslama lütfen. ayrıca sağlık bu elbette haber vermeleri gerek . birşey olduktan sonra arasalar gidince daha çok üzülmicek mi birde böyle düşün lütfen ....
ilerde sorun olcağına dair şuan yorum yapamam çünkü herşey normal gibi. ailesiyle tanıstıktan sonra onlardanda biraz bahsederken ozaman yorumlarız bunu :)

Yorumlarınızı teker teker okudum, hepinize teşekkür ederim arkadaşlar...
Benim ailem böyle olmadığı için bana tuhaf geliyor belki de...
Böyle şeyler yaşamadım çünkü ben hiç.
Liseyi dışarda okudum da, dedemin rahatsızlığından bahsetmediler bana..
Kaldı ki, annemin babamın kavgalarından, gürültülerinden bahsedecekler..
Biz sanırım biraz kültür çatışması yaşıyoruz bu konuda.
Bazı arkadaşlar ''şimdiden üzülme, şimdiden ne olacağınız belli değil'' tarzında yorumlar yapmış...
Doğru..
Ama ben yaşadığım ilişkiyi iyi ve dolu dolu yaşamak istiyorum.
İlerki zamanlar için elbet birtakım endişelerim var...
Ama anlarımızı da güzel yaşamak istiyorum..
Şu zamana kadar hep sevgilim bu tarz konular anlattı, hem kendini üzdü hem beni..
Sonra anne-baba barıştı, çocuk üzüldüğünle kaldı..
Gerekli\gereksiz arayıp ''baban şöyle yaptı bugün'' ya da ''anneni değil benim tarafımı tut'' tarzında yorumlar dinledi şu zamana kadar..
Uzaktayken bu kadar üzmek ne kadar doğru bilmiyorum..
Ya da ben çok büyütüyorum, derin düşünüyorum vs..
İlginiz için teşekkür ederim..
Güzelliklerle kalın..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yorumlarınızı teker teker okudum, hepinize teşekkür ederim arkadaşlar...
Benim ailem böyle olmadığı için bana tuhaf geliyor belki de...
Böyle şeyler yaşamadım çünkü ben hiç.
Liseyi dışarda okudum da, dedemin rahatsızlığından bahsetmediler bana..
Kaldı ki, annemin babamın kavgalarından, gürültülerinden bahsedecekler..
Biz sanırım biraz kültür çatışması yaşıyoruz bu konuda.
Bazı arkadaşlar ''şimdiden üzülme, şimdiden ne olacağınız belli değil'' tarzında yorumlar yapmış...
Doğru..
Ama ben yaşadığım ilişkiyi iyi ve dolu dolu yaşamak istiyorum.
İlerki zamanlar için elbet birtakım endişelerim var...
Ama anlarımızı da güzel yaşamak istiyorum..
Şu zamana kadar hep sevgilim bu tarz konular anlattı, hem kendini üzdü hem beni..
Sonra anne-baba barıştı, çocuk üzüldüğünle kaldı..
Gerekli\gereksiz arayıp ''baban şöyle yaptı bugün'' ya da ''anneni değil benim tarafımı tut'' tarzında yorumlar dinledi şu zamana kadar..
Uzaktayken bu kadar üzmek ne kadar doğru bilmiyorum..
Ya da ben çok büyütüyorum, derin düşünüyorum vs..
İlginiz için teşekkür ederim..
Güzelliklerle kalın..

Bazı insanlar böyle, benim de annem bir sıkıntısı olduğunda anlatırdı bana ne yapsın? Kendini rahatlıyor bir nevi, benden destek görerek. Bende tabii o haklı, bu haksız konularına girmeden kendini üzmemesi hakkında teselli ediyordum, olur böyle şeyler açıkçası oturupta üzülmedim, bir gün teyzemle tartışmış ki, ben annem ve kardeşlerinin bu yaşıma kadar daha sesli konuştuklarını bilmem, birbirlerine çok düşkün olup hep birlikte bir şeyler yaparlardı pazar, market vs. Tartışmışlar, teyzem üzmüş biraz annem nasıl üzülmüş, onun üstüne de arayınca anlatmıştı üzme kendini kardeşsiniz siz yarın unutacaksınız bak dedim o da öyle geçti, kardeşlerin küslüğü saat sürmezmiş yarın hiç bir şey olmamış gibi oldular.

Birbirlerini çekiştirmeleri garip gerçekten ama huy herhalde, eşler birbirine benzermiş derler ya ikisi de aynı şekilde davranıyor galiba, benim tarafımı tut olayı komik gerçekten, gördün mü ben haklıyım oğlanda benden ya demek gibi bir şey.

Ama gerçekten yapacak bir şey yok, dediğim gibi huy.. :34:

yani bencillik yaptıkları.bunlar değişmez ama erkek arkadaşın değişebilir mesafe koyabilir.muhtemelen iş hayatına başlayınca fazla takmaz.

Bazı insanlar böyle, benim de annem bir sıkıntısı olduğunda anlatırdı bana ne yapsın? Kendini rahatlıyor bir nevi, benden destek görerek. Bende tabii o haklı, bu haksız konularına girmeden kendini üzmemesi hakkında teselli ediyordum, olur böyle şeyler açıkçası oturupta üzülmedim, bir gün teyzemle tartışmış ki, ben annem ve kardeşlerinin bu yaşıma kadar daha sesli konuştuklarını bilmem, birbirlerine çok düşkün olup hep birlikte bir şeyler yaparlardı pazar, market vs. Tartışmışlar, teyzem üzmüş biraz annem nasıl üzülmüş, onun üstüne de arayınca anlatmıştı üzme kendini kardeşsiniz siz yarın unutacaksınız bak dedim o da öyle geçti, kardeşlerin küslüğü saat sürmezmiş yarın hiç bir şey olmamış gibi oldular.

Birbirlerini çekiştirmeleri garip gerçekten ama huy herhalde, eşler birbirine benzermiş derler ya ikisi de aynı şekilde davranıyor galiba, benim tarafımı tut olayı komik gerçekten, gördün mü ben haklıyım oğlanda benden ya demek gibi bir şey.

Ama gerçekten yapacak bir şey yok, dediğim gibi huy.. :34:

Sanırım huy gerçekten, haklısın sevgili arkadaşım :)
Benim teyzemlerle annem de öyle, çok bağlılar ama birbirlerine alınırlar da hani, ama bilmem bana anlattığını :)
Herkesin ortamları ayrı tabii, sanırım farklılıklar da bu yüzden...

kızlar lutfen degısır dıye cok umıtlenmeyın ona gore onelmınız alın degısırse ne ala tabı ama bu cok zor bı ıhtımal.onemlı olan erkek ılıskıde.annesıyle karısı arasında dengeyı kurabılmelı yoksa cok zor zor zor allah yardımcınız olsun

kızlar lutfen degısır dıye cok umıtlenmeyın ona gore onelmınız alın degısırse ne ala tabı ama bu cok zor bı ıhtımal.onemlı olan erkek ılıskıde.annesıyle karısı arasında dengeyı kurabılmelı yoksa cok zor zor zor allah yardımcınız olsun

Deme be arkadaşım...
Demek durum o kadar vahim ha :/
İyi dileklerin için teşekkür ederim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım huy gerçekten, haklısın sevgili arkadaşım :)
Benim teyzemlerle annem de öyle, çok bağlılar ama birbirlerine alınırlar da hani, ama bilmem bana anlattığını :)
Herkesin ortamları ayrı tabii, sanırım farklılıklar da bu yüzden...

Bazı insanlar yapı gereği hassas olup içinde tutamazlar, bende şehir dışında okudum, evime 6 saat uzaklıkta öyle her şeyi sorun yapan bir ailem yoktu kavgası gürültüsü bol, ama bir şey olunca da usulünce söylenmesi taraftarıyım, sonuçta okul hayatı 4 yıl, 4 yıl boyunca gizlemek biraz zor :)

Ne yediniz derdim, söylemezlerdi. Hep sevmediğim yemekleri söylerlerdi anlardım tabii yalan söylediklerini. :1:

Ki özellikle hastalık ve ölüm konularında çok hassasım, ama dediğim gibi usulünce söylenmeli, o dönemde sınavlarım bittiği gün biletimi alıp yola çıktığım için hiç nasıl söyleyeceğiz? korkusu olmadı, bir şekilde hep üstüne denk geldim.

Onların ki biraz didişmeye girmiş, şikayet gibi açıkçası hele de benim tarafımı tut konusu tam ömürlük.

Back