• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevgilim Ailesine Çok Bağlı

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Merhaba arkadaşlar..
Biz sevgilimle aynı sınıfta iki öğrenciyiz :)
Sevgilim ailesinden uzakta okuyor, bense kendi şehrimde..
Sevgilim ailesine -özellikle annesine- çok bağlı.
Birlikteliğimizin ilk zamanlarında kadın günde 3 defa arardı.
Sevgilim aramadığında tepki veriyorlar, arayıp bağırıp çağırıyorlar.
Şimdi biraz değiştiler.
Ayrı yaşamaya alıştılar sanıyorum ki.
İlk zamanlar oğludur, arar tabii diyordum ama artık dayanamıyorum.
Hayır, arayıp çocuğu üzmeseler amenna, ama arayıp kendi dertlerinle amiyane tabirle çocuğun kafasını yiyorlar :(
O da ne yapsın garibim, dinliyor ve üzülüyor.

Hatta bugün başımıza bir olay geldi..
Annesi aradı, anneannesi rahatsızlanmış, çocuğu ağlayarak arıyor, olayı anlatıyor.
Hayır, zaten uzakta.
Küçük bir derdi onları görmediği için büyütüp, dert edebilecek bir kişiliğe sahip.
Çok duygusal, çok hassas...
Kadın çocuğum uzakta, dert edinmesin, üzülmesin demiyor.
Olayı ayrıntısıyla oğluyla paylaşıyor.
O anda ne diyebilirim, bir şey demedim tabiiki.
Geçmiş olsun vs..
Ama kapadığı zaman; ''keşke arayıp, seni üzmeselerdi'' dedim.
O da; ''olur mu öyle şey sevgilim, kavgalarını iletmelerini ben de istemiyorum ama bu sağlık sonuçta'' dedi.
Ailesini korudu yani.
Sinirlerim bozuldu.
Kadıncağıza ben de üzüldüm ama ben kendi ailemle karşılaştırıyorum.
Böyle bir şey olsa, ben uzakta okuyorum, üzülmeyeyim diye bildirmezler bana.
Bunlar niye böyle???

Size danışmak istediğim konu;
İlerde Allah nasip eder, evlenirsek eğer bu mevzu başıma dert olur mu...
Her başları sıkışınca yine oğullarını ararlar mı?
Benim ailem hiç böyle insanlar değil.
Çatışma yaşar mıyım?
Sizin başınızda var mı böyle bir olay?
Yaşadınız mı bu tarz sıkıntılar?
Ne yapmalıyım?
Tüm yorumlara açığım, biliyorum beni kınayanlar da olacaktır elbet ama lütfen benim ruh halimi görün ona göre yorumlayın arkadaşlar.
Tek isteğim bu sizden.
İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler herkese...

Son düzenleyen: Moderatör:
Elbette çocuklarını arayacaklar başka kimi arayacaklar ki? neden sevgilinizi ailesinden soyutlamaya çalıştığınızı anlayamadım.. üzülmesin demişsiniz ama hayat süt-liman gitmiyor, ailesinin bir problemi olduğunda paylaşmalarından daha normal birşey olamaz.. Özellikle bu bir hastalıksa.. Bağlı olması ise çok güzel bir özellik, taktir etmek gerek..

belliki erkek arkadaşın bu durumdan rahatsız değil
aralarındaki ilişkiden kaynaklı sanırım bu tip detaycı konuşmaları
ağlayarak anneannesinin hastalığını anlatması bana da doğru gelmedi...
insan telaşa kapılabilir ağlayınca daha kötü olduğunu düşünür
huy,yapı meselesi
bizde uzakta olan yakınımıza çok çok ciddi bir durum olmdığı sürece birşey demeyiz üzülmesin diye
evlenince aynı memlekette yaşayacaksanız sıkınıtı olabilir
farklı şehir olursa pekte sorun olacağını sanmam

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar..
Biz sevgilimle aynı sınıfta iki öğrenciyiz :)
Sevgilim ailesinden uzakta okuyor, bense kendi şehrimde..
Sevgilim ailesine -özellikle annesine- çok bağlı.
Birlikteliğimizin ilk zamanlarında kadın günde 3 defa arardı.
Sevgilim aramadığında tepki veriyorlar, arayıp bağırıp çağırıyorlar.
Şimdi biraz değiştiler.
Ayrı yaşamaya alıştılar sanıyorum ki.
İlk zamanlar oğludur, arar tabii diyordum ama artık dayanamıyorum.
Hayır, arayıp çocuğu üzmeseler amenna, ama arayıp kendi dertlerinle ambiyane tabirle çocuğun kafasını yiyorlar :(
O da ne yapsın garibim, dinliyor ve üzülüyor.

Hatta bugün başımıza bir olay geldi..
Annesi aradı, anneannesi rahatsızlanmış, çocuğu ağlayarak arıyor, olayı anlatıyor.
Hayır, zaten uzakta.
Küçük bir derdi onları görmediği için büyütüp, dert edebilecek bir kişiliğe sahip.
Çok duygusal, çok hassas...
Kadın çocuğum uzakta, dert edinmesin, üzülmesin demiyor.
Olayı ayrıntısıyla oğluyla paylaşıyor.
O anda ne diyebilirim, bir şey demedim tabiiki.
Geçmiş olsun vs..
Ama kapadığı zaman; ''keşke arayıp, seni üzmeselerdi'' dedim.
O da; ''olur mu öyle şey sevgilim, kavgalarını iletmelerini ben de istemiyorum ama bu sağlık sonuçta'' dedi.
Ailesini korudu yani.
Sinirlerim bozuldu.
Kadıncağıza ben de üzüldüm ama ben kendi ailemle karşılaştırıyorum.
Böyle bir şey olsa, ben uzakta okuyorum, üzülmeyeyim diye bildirmezler bana.
Bunlar niye böyle???

Size danışmak istediğim konu;
İlerde Allah nasip eder, evlenirsek eğer bu mevzu başıma dert olur mu...
Her başları sıkışınca yine oğullarını ararlar mı?
Benim ailem hiç böyle insanlar değil.
Çatışma yaşar mıyım?
Sizin başınızda var mı böyle bir olay?
Yaşadınız mı bu tarz sıkıntılar?
Ne yapmalıyım?
Tüm yorumlara açığım, biliyorum beni kınayanlar da olacaktır elbet ama lütfen benim ruh halimi görün ona göre yorumlayın arkadaşlar.
Tek isteğim bu sizden.
İlginiz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sevgiler herkese...

Kınanacak bir durum yok ki ortada :)

Şu durumda senin ailen eşimin ailesi, benim ailem de erkek arkadaşının ailesi konumunda.
Çünkü biz farklı şehirlerdeyken kötü şeyleri hiç bize haber vermezlerdi,
ama benim ailem iyi de olsa kötü de olsa haber verir.

O nedenle erkek arkadaşının durumunu garip karşılamadım.
Hatta ben uzaktayken kötü bir şeyi eşimin ailesinden sonradan ögrenirdik,
ben çok kızardım mesela niye saklıyorlar diye,
özellikle saglık sorunlarını saklarlar ve bence saklanmaması gereken bir durum.

Erkek arkadaşın haklı, saglık önemli bir şey, saklanmamalı bence de.
Çünkü insan en azından bir takım şeylere hazırlıklı olur diye düşünürüm.

Son düzenleme:
Ben uzakta olsam annanem rahatsızlansa bana haber verilsin isterdim. Sevgilin de sana bağırıp çağırmamış ki güzellikle söylemiş. Ayrıca annesinin araması da bana normal geldi. Oğlu sonuçta ayrılığa alışamamış olabilir, oğluna çok düşkün olabilir. Niyetim sizi yargılamak değil ama tek taraflı düşünüyorsunuz gibi geldi bana.

Evet arkadaşlar, bu tarz yorumlarla karşılaşacağımı düşündüm :)
Sizlerin yorumlarınızı da anlıyorum, ailesi sonuçta...
Ama sevgilimin ailesi bir garip.
Çocuğu çok üzüyorlar, yani sadece bu yaşadığımız olay değil, genel olarak tarzları böyle.
Evlenince sorun yaşayacağımı düşünüyorum.
Onunla konuşamıyorum da böyle, sizlere anlatmak iyi geldi, sağolun teker teker :)

Annesinden kadın diye bahsetmen hoş olmamış , annesi desen daha iyi olurdu.
Sen kendini doldurmaya başlamışssın bile.
Annesi elbette çocuğunu arayacak günde istediği kadar ararda. Sağlık sorunuysa haberde verir , yada diğer sorunlarında.
Şimdiden anlaşamayacağım diye şartlanırsan emin ol anlaşamazsın.

Evet arkadaşlar, bu tarz yorumlarla karşılaşacağımı düşündüm :)
Sizlerin yorumlarınızı da anlıyorum, ailesi sonuçta...
Ama sevgilimin ailesi bir garip.
Çocuğu çok üzüyorlar, yani sadece bu yaşadığımız olay değil, genel olarak tarzları böyle.
Evlenince sorun yaşayacağımı düşünüyorum.
Onunla konuşamıyorum da böyle, sizlere anlatmak iyi geldi, sağolun teker teker :)

Ailesi değil mi üzer de sever de..sen fazla sahiplenmissin bu adamı canım benim
bence bu seni üzer ileride bu kadar sahiplenme yarın bi gün nolucak belli değil
:ssz:

Hadi askerde olur yada strese bağlı bir sağlık sorunu olur saklanır.
Ama alt tarafı üniversitede okuyor.Saklanması gereken bir durum göremedim ortada.
Annesi oğlunla dertleşemeyecekse kiminle dertleşecek ki hem...
Şimdiden kendini doldurma.
Olur ya evlenirseniz bu doldurmaların çok ağrıtır başını.
Rahat ol.
Sevgilin sorun yapmıyor sen de yapmamalısın.

Elbette ailesi evlatlarını arayacak , bundan daha doğal ne olabilir ki ? üstelik şehir dışında okuyan bir evlatları var .Ne kadar güzel bir ailesi var ki , çocuklarıyla ilgileniyorlar arayıp soruyorlar .Olması gereken de budur zaten .

Erkek olsun kız olsun farketmez bu .Şehir dışında okuyan çocuğunu , saldım çayıra mevlam kayıra deyip arayıp sormamak olmaz ,dünyanın bin bir türlü hali var . Çocuklarıyla iletişim halinde olmaları çok güzel bir şey .Bir annenin evladı için endişelenmesi kadar normal hiçbir şey yoktur .Bence gereksiz yere dertlenmişsiniz .

Son düzenleme:
Aslında bu tarz olumsuz yorumlarla karşılaşacağımı tahmin ettim...
Yine de bunları göze alarak açtım konuyu.. :)
Tabiiki burda her yaşanılanı yazmıyorum, siz de okuduklarınızdan yola çıkarak, ailesidir ne isterse yapar tavrındasınız.
Haklısınız...
Fakat o çok üzülüyor bu duruma. Ben ona dayanamıyorum.
Sadece bu anlattığım olay değil, ailesi günün her saatinde arayabilip, çocuğu kendi dertlerinle boğan bir yapıya sahip.
Eşiyle kavga ediyor, sınav demeden, okul demeden istediği yorumu yapıp ardından kapayabiliyor telefonu.
Genel tavırları bu.
Bir keresinde sınav haftası arayıp ''niye kaç gündür aramıyorsun şer...siz'' diye bağırırdı çağırdı telefonda.
Öyle utandı, öyle yerin dibine geçti ki, onun yerine ben utandım :(
Sevgilim üzülmese, kafasına takıp büyütmese ben de üzülmem ama bunlar onun aklını çok kurcalıyor...
İlerde daha büyük sorunlarla karşılaşabilmekten korkuyorum...
Umarım derdimi anlatabilmişimdir...
Yorum yapan herkese teşekkür ediyorum, ilginize ve mesajlarınıza...
Sağolun arkadaşlar..

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu ben yazdım sandım:1:
Biz de üniversitedeyiz, aynı sınıftayız. Erkek arkadaşım da aileden çok uzakta ve annesine çok bağlı:1:Annesi de azcık aramasın beni niye aramıyosun diye ağlar telefonda.
İlerde ne olur bilmem ama benim çok hoşuma gidiyo. İlerde dengeyi sağlayamaz mı diye şimdiden kendini doldurma bence. Çok insani bi'şey çünkü annesinin ağlaması vs. Anne sonuçta biz sevgilimiz koca adam yahu diye bakıyoruz ama onların gözünde küçük yavruları hala:1:

Annesine saygılı, düşünceli oluşu benim hoşuma gidiyo dedim çünkü annesine saygısı olmaması, düşüncesiz oluşu vs ben de kötü düşünceler doğururdu.

Benim annem azcık canı sıkılsa bile arar benle dertleşirdi oyüzden tuhafıma gitmedi. Aksine evin içindekini tam bildiğimden içim rahat olurdu.

Konuyu ben yazdım sandım:1:
Biz de üniversitedeyiz, aynı sınıftayız. Erkek arkadaşım da aileden çok uzakta ve annesine çok bağlı:1:Annesi de azcık aramasın beni niye aramıyosun diye ağlar telefonda.
İlerde ne olur bilmem ama benim çok hoşuma gidiyo. İlerde dengeyi sağlayamaz mı diye şimdiden kendini doldurma bence. Çok insani bi'şey çünkü annesinin ağlaması vs. Anne sonuçta biz sevgilimiz koca adam yahu diye bakıyoruz ama onların gözünde küçük yavruları hala:1:

Annesine saygılı, düşünceli oluşu benim hoşuma gidiyo dedim çünkü annesine saygısı olmaması, düşüncesiz oluşu vs ben de kötü düşünceler doğururdu.

Benim annem azcık canı sıkılsa bile arar benle dertleşirdi oyüzden tuhafıma gitmedi. Aksine evin içindekini tam bildiğimden içim rahat olurdu.

missblue; Beni en iyi sen anlarsın öyleyse :)
İlk zamanlar inanır mısın, benim de o kadar çok canımı sıkmamıştı bu kadar bağlı olmaları.
Seninki de benimkinden anlaşılan :)
Benim annem, derdini, tasasını ölse belli etmez.
Belki de bu yüzden garip geliyordur bana kim bilir.
Aile yapılarımız çok farklı çünkü...
Ama ne yalan söyleyeyim; senin kadar hoşgörülü olmayı isterdim :)

missblue; Beni en iyi sen anlarsın öyleyse :)
İlk zamanlar inanır mısın, benim de o kadar çok canımı sıkmamıştı bu kadar bağlı olmaları.
Seninki de benimkinden anlaşılan :)
Benim annem, derdini, tasasını ölse belli etmez.
Belki de bu yüzden garip geliyordur bana kim bilir.
Aile yapılarımız çok farklı çünkü...
Ama ne yalan söyleyeyim; senin kadar hoşgörülü olmayı isterdim :)

Burdaki açılan kaynana konuları da etkiliyordur seni:31:Düşün bi'de benimki istediği yemek vs.yapmayınca "annecim yapar, canım anneciiiiiiiiiiiiğiiiiiiiiimmm" diye uzatır:9::9: Bi'ara abarttı dedim annene içten içe tavır alsam hoşuna gitcek mi acaba niye kıyaslıyosun, yapsın tabii annen değil mi dedim:19:Takılıyorum, hoşuma gidiyo diyo:9:

Artık o öyle yapınca pis pis sırıtıyorum kesiyo direk:ssz:

Kendini doldurma senin baban nasılsa onun da annesi öyle düşkün yavrusuna:31: Mesela ben de çok duygusalım anında küçücük bi'şeye gözüm dolar, onun da annesi öyle ondan anlayabiliyorum. Arada diyo annemle resmen aynı çoğu şeye verdiğiniz tepkiler diye:27:

Bunda üzülecek bir şey yok.Ben asıl ailesinden kopuk olan erkeklerden korkarım.Ailesine bağlı olan erkek ileride kendi evine de bağlı olur.Ama tabi ailesine karşı seni ezdirmemek şartıyla.

Burdaki açılan kaynana konuları da etkiliyordur seni:31:Düşün bi'de benimki istediği yemek vs.yapmayınca "annecim yapar, canım anneciiiiiiiiiiiiğiiiiiiiiimmm" diye uzatır:9::9: Bi'ara abarttı dedim annene içten içe tavır alsam hoşuna gitcek mi acaba niye kıyaslıyosun, yapsın tabii annen değil mi dedim:19:Takılıyorum, hoşuma gidiyo diyo:9:

Artık o öyle yapınca pis pis sırıtıyorum kesiyo direk:ssz:

Kendini doldurma senin baban nasılsa onun da annesi öyle düşkün yavrusuna:31: Mesela ben de çok duygusalım anında küçücük bi'şeye gözüm dolar, onun da annesi öyle ondan anlayabiliyorum. Arada diyo annemle resmen aynı çoğu şeye verdiğiniz tepkiler diye:27:

Canım babacığım, çok düşkündü bana ama hiç derdini sıkıntısını anlatmazdı, yansıtmazdı bize.
Erken yaşta gitti kanserden.
Senin sevgilinle üslubuna da bayıldım ayrıca, ne kadar içten ve samimi bir dil oluşturmuşsunuz aranızda :)
Allah'ım daim etsin tüm sevenleri :)

Bunda üzülecek bir şey yok.Ben asıl ailesinden kopuk olan erkeklerden korkarım.Ailesine bağlı olan erkek ileride kendi evine de bağlı olur.Ama tabi ailesine karşı seni ezdirmemek şartıyla.

İşte, ben ilerde ondan korkuyorum.
Çünkü babası annesine laf etse, babasına tavır alıyor sen anneme kızamazsın diye.
Var gerisini sen düşün...

İşte, ben ilerde ondan korkuyorum.
Çünkü babası annesine laf etse, babasına tavır alıyor sen anneme kızamazsın diye.
Var gerisini sen düşün...

Bence korkma.Benim sevgilim de ailesine çok bağlı.Annesine aşkım,kraliçem der.Gece eve gelmeyeceğinde ailesini arar haber verir.Ve annesi beni istemiyor annesiyle kavga etmiştik,ayrılmamızı istiyor fakat sevgilim bu kadar annesine düşkün olmasına rağmen beni savunuyor,koruyor.2 senedir mutlu bir ilişkimiz var.

Eğer sevgilin seni gerçekten seviyorsa,ailesiyle sana olan sevgisine dair ikilemde kalmaz.

Bence korkma.Benim sevgilim de ailesine çok bağlı.Annesine aşkım,kraliçem der.Gece eve gelmeyeceğinde ailesini arar haber verir.Ve annesi beni istemiyor annesiyle kavga etmiştik,ayrılmamızı istiyor fakat sevgilim bu kadar annesine düşkün olmasına rağmen beni savunuyor,koruyor.2 senedir mutlu bir ilişkimiz var.

Eğer sevgilin seni gerçekten seviyorsa,ailesiyle sana olan sevgisine dair ikilemde kalmaz.

Allah mutlu etsin arkadaşım, peki seni istemedikleri halde senin yanında onlara böyle aşkım, kraliçem demesini nasıl karşılıyorsun?
Aile ortamını bilemem tabii ama erkek çocukları pek bi düşkün annelerine...
Bir de tek çocuk olunca :/

Back