- 20 Haziran 2012
- 2.010
- 32
- 88
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
ayyyyy ne şeker
bayıldım bayıldım bayıldııııımmmm
ellerinize sağlık
tesekkur ederim canimama ben dediydim saka saka bu yarismada her sey ola bilir emin ola bilirsin
tesekkur ederim hemsomsenin de tarifini merakla bekliyorum
tesekkur ederim nevosen gorduydun daha once pastami
tesekkur ederimbir dilim almazmisiniz
♥Sevgililer gunu pastam♥(cevizli,cikolatali,seker hamurlu)(Milla sut sponsorlugunda)
Malzemeler:
bu 1 adet pandispanya icin gerekli malzemeler
ben 2 adet yaptim
· 4 Adet Yumurta
· 1 su bardagi Toz Şeker
. 1 su bardagi sut
· 1 su bardagi Sıvı Yağ
· 3 yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
. un
Arasi icin:
.Ceviz
.Cikolata
.Krem santi
Seker hamuru icin
.450 gr. marshmallow şeker
.4 yemek kaşığı su
.500 gr. pudra şekeri (siz her ihtimale karsi 1 kg alin)
.Bir çimdik tuz
Yapilisi
kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın. (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin)
şekerin yarisini, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.
Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.
Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ardindan yagi, sutu,kabartma tozunu ve vanilyayi bir tahta kaşık ya da spatula ile karistirin.
ve unu ekleyin
Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin.
Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Kekimiz sogurken biz kremsantimizi hazirlayalim
ben 2 tane krem santi kullandim
krem santiyi 5-6 dakika soguk sutle cirpip dolaba denlenmesin icin birakiyoruz
Simdi gelelim en eglenceli kisma seker hamuru yapimina
YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
pisen ve soyuyan keki 2ye bolun arasina krem santi surup onun da uzerine blendirdan gecirdiginiz cikolata ve cevizleri ekleyin
uzerine kekin diger yarisini da koyun ,eger benim gibi 2 katli yapacaksaniz ayni islemi diger kek icin de yapip kekleri ust-uste dizin
en usteyse seker hamurumuzdan kurabiye kaliplarimizin yardimiyla kestigimiz kalpleri ve ayicigi yerlestirip kenarlarini krem santiyle susleyin
veeeeeeeeeee iste pastam
bu bayatladi canim ya ben dunku rulo pastamdan ikram ediyim o zaman sana daalmazmıyım hiç hayır demek mümkün değil
coook tesekkur ederim boyle yorumlar cok sevindiriyor benitablo gibi olmuş ellerine sağlık...
görüntüsü cok seker
tesekkur ederim canimellerine sağlık, yarışmada başarılar dilerim
Beni benden alan pastaEllerine sağlık azim
Yarışma da başarılar dilerim canımcım
Azerinim çok güzel gözüküyor hele o şeker hamurunu kendin yapman süper bende biliyorum yapmayı tarifleri var dediğin gibi harbi ile yapılıyor ama henüz denemedim denicem inşallah. Ellerine sağlık baya emek vermişsin başarılar dilerimm
tesekkur ederim canimevet o gun neredeyse yarim gunum gitmisti pasta icin
dene canim zor bi sey degil basarirsin sen hamarat hatunsun
immm onu ben de cok begeniyorum yasağol canım ya uzun zamandır evde tatlı yapılmıyor olsa da arada sütlü tatlılar bir de puding falan eşim kilo aldı istemiyor evde olunca dayanamayıp yiyor çünkü alırsak küçük alıp yiyoruz o kadar yapsam hepsini kendi yerama kaynanamın doğumgünü var 5 temmuzda 12 temmuzda annemin annem olmaacak o zaman ama sonra gelecek ona da yapabilirim bir de böyle merdane ile açıp üzerini tamamen kaplıyorsun ya onu da çok beğeniyorum.
meeeed gel gel sana bi dilim ayirdim aramizda kalsinAzeeeemmm, nefis görünüyor balımmm
Ellerine sağlık
cok tesekkur ederim GamzeLimEline saglik arkadasim, pastan cok lezzetli gözüküyor
Azerinim ya bu ne güzel bir pasta bu ne güzel süsleme.Nasıl kıyıp yediniz merak ettim
Teşekkür ederim balımvalla ben tatlı sevmem safo bizimkiler yedi o da kesmedi iş yerindekilere de götürdüler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?