Tatlı Tarifi Sevgililer Günü Pastam (cevizli, çikolatalı, şeker hamurlu) Milla süt sponsorluğunda

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.329
798
♥Sevgililer gunu pastam♥(cevizli,cikolatali,seker hamurlu)(Milla sut sponsorlugunda)

Malzemeler:
bu 1 adet pandispanya icin gerekli malzemeler
ben 2 adet yaptim

· 4 Adet Yumurta
· 1 su bardagi Toz Şeker
. 1 su bardagi sut
· 1 su bardagi Sıvı Yağ
· 3 yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
. un

Arasi icin:
.Ceviz
.Cikolata
.Krem santi

Seker hamuru icin
.450 gr. marshmallow şeker
.4 yemek kaşığı su
.500 gr. pudra şekeri (siz her ihtimale karsi 1 kg alin)
.Bir çimdik tuz

Yapilisi
kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın. (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin)
şekerin yarisini, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.
bu islemi cam kasede yapmaniz daha iyi olur benim cam kasem olmadigi icin plastikde yaptim

Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.

Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ardindan yagi, sutu,kabartma tozunu ve vanilyayi bir tahta kaşık ya da spatula ile karistirin.
ve unu ekleyin

Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin.
Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın.

Kekimiz sogurken biz kremsantimizi hazirlayalim
ben 2 tane krem santi kullandim
eger kremsantinizi sekil yapmak icin kullanacakasaniz 1 paket krem santiyi 1 su bardagi soguk sutle cirpin
sadece arasi icin kullanacaksaniz 1.5 su bardagi soguk suyla cirpin
krem santiyi 5-6 dakika soguk sutle cirpip dolaba denlenmesin icin birakiyoruz

Simdi gelelim en eglenceli kisma seker hamuru yapimina
YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.

pisen ve soyuyan keki 2ye bolun arasina krem santi surup onun da uzerine blendirdan gecirdiginiz cikolata ve cevizleri ekleyin
uzerine kekin diger yarisini da koyun ,eger benim gibi 2 katli yapacaksaniz ayni islemi diger kek icin de yapip kekleri ust-uste dizin
en usteyse seker hamurumuzdan kurabiye kaliplarimizin yardimiyla kestigimiz kalpleri ve ayicigi yerlestirip kenarlarini krem santiyle susleyin
ben kalplerin uzerine sim de ekledim

veeeeeeeeeee iste pastam

tesekkur ederim canimovmek gibi olmasin bicak yag gibi kaydi icindeo kadar yumusakti yani

eminim öyledir azerincim ellerine sağlık ve afiyet olsun bişey soracam üzerine döktüğün simleri nereden alıyosun çok hoş görünüyolar onlar yeniyo dimi daha önce pastada hiç sim görmemiştim de:44::44::44::44::44::44::44:

evet canim yeniliyor tabi kicok guzel renklerde olanlari da var,inciler falan varbizim burda marketlerde ve pastanelerde satiliyor canim

evet canim yeniliyor tabi kicok guzel renklerde olanlari da var,inciler falan varbizim burda marketlerde ve pastanelerde satiliyor canim

hııııı o zaman hemen pastanelere sorayım ve alayım pasta yapmayı ve süslemeyi çok severim biliyomusun sayende bişey daha öğrendim sağol canım

Janiiim,ellerine saglik cok guzel gorunuyor ASK pastan Yarismalarda seni gormekten buyuk keyif aliyorumyanliz ne soracam Sevgilin bu sevgililer gunu pastasinin ortasindaki ayiciga bisey demedimi,ne yani bana ayicikmi demek istiyorsun seklinde Saka sakaBol sanslarin olsun arkadasim

tesekkur ederim canimben de bazi olaylari cikarsak bu ortamda bulunmaktan gercekten zevk aliyorum
esim pek suse falan bakmaz onu pastanin tadi ve buyuklugu ilgilendirir sadece

Ellerine saglik.Tarifini görünce kendimden umudu kestim
Benim 2 numarada 14 subat dogumlu bu arada söylim dedim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…