- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
♥Sevgililer gunu pastam♥(cevizli,cikolatali,seker hamurlu)(Milla sut sponsorlugunda)
Malzemeler:
bu 1 adet pandispanya icin gerekli malzemeler
ben 2 adet yaptim
· 4 Adet Yumurta
· 1 su bardagi Toz Şeker
. 1 su bardagi sut
· 1 su bardagi Sıvı Yağ
· 3 yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
. un
Arasi icin:
.Ceviz
.Cikolata
.Krem santi
Seker hamuru icin
.450 gr. marshmallow şeker
.4 yemek kaşığı su
.500 gr. pudra şekeri (siz her ihtimale karsi 1 kg alin)
.Bir çimdik tuz
Yapilisi
kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın. (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin)
şekerin yarisini, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.
Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.
Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ardindan yagi, sutu,kabartma tozunu ve vanilyayi bir tahta kaşık ya da spatula ile karistirin.
ve unu ekleyin
Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin.
Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın.
Kekimiz sogurken biz kremsantimizi hazirlayalim
ben 2 tane krem santi kullandim

Simdi gelelim en eglenceli kisma seker hamuru yapimina
YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
pisen ve soyuyan keki 2ye bolun arasina krem santi surup onun da uzerine blendirdan gecirdiginiz cikolata ve cevizleri ekleyin
uzerine kekin diger yarisini da koyun ,eger benim gibi 2 katli yapacaksaniz ayni islemi diger kek icin de yapip kekleri ust-uste dizin
en usteyse seker hamurumuzdan kurabiye kaliplarimizin yardimiyla kestigimiz kalpleri ve ayicigi yerlestirip kenarlarini krem santiyle susleyin

veeeeeeeeeee iste pastam

Aslinda bu pastayi yaparken aklimda bu kategoriye katilmak oldugu icin asama asama fotograflamistim
bu azaltilmis sekli bi 10 tane daha foto vardi
neyse sonra yarismaya katilmama karari alinca pastayi kendi topigimde tam asama asama olmasa da ekledim
pasta kategorisini duyunca yine dayanamadim katildim e bu sefer de pastam supriz olmayacakti :26:
o yuzden bi kac gundur ne yapsam diye dusunuyordum ki bu sabah itibariyle yine bu pastayi eklemeye karar verdim sonucta yaparken bu kategori icin yaparak emek vermistim
iste sevgililer gunu pastam
bunu hem annemin dogum gunu icin hem de sevgililer gunu icin yapmistimannecim 14 subat dogumlu
![]()
Malzemeler:
bu 1 adet pandispanya icin gerekli malzemeler
ben 2 adet yaptim
· 4 Adet Yumurta
· 1 su bardagi Toz Şeker
. 1 su bardagi sut
· 1 su bardagi Sıvı Yağ
· 3 yemek Kaşığı Kaynar Su
· 1 Paket Kabartma Tozu
· 1 Paket Vanilya
. un

Arasi icin:
.Ceviz
.Cikolata
.Krem santi
Seker hamuru icin
.450 gr. marshmallow şeker
.4 yemek kaşığı su
.500 gr. pudra şekeri (siz her ihtimale karsi 1 kg alin)
.Bir çimdik tuz
Yapilisi
kalıbın tabanını katı yağla yağlayın ve unlayın. (kalıbın kenarlarına asla yağ sürmeyin)
şekerin yarisini, tuzu ve yumurta aklarını mikserde katılaşana kadar iyice çırpın.
bu islemi cam kasede yapmaniz daha iyi olur benim cam kasem olmadigi icin plastikde yaptim

Ayrı bir kapta kalan şekerle yumurta sarılarını 5-6 dakika çırpın.

Yumurta aklarını sarılarına ekleyin ardindan yagi, sutu,kabartma tozunu ve vanilyayi bir tahta kaşık ya da spatula ile karistirin.
ve unu ekleyin

Malzemeleri sadece birbirine karışana kadar ve çok yavaş hareketlerle karıştırmaya özen gösterin ki daha başarılı sonuç alınabilsin.
Önceden hazırladığınız kalıba hamuru dökün ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından alıp ılıyınca ters çevirin ve tel üzerinde soğumaya bırakın.

Kekimiz sogurken biz kremsantimizi hazirlayalim

ben 2 tane krem santi kullandim
krem santiyi 5-6 dakika soguk sutle cirpip dolaba denlenmesin icin birakiyoruzeger kremsantinizi sekil yapmak icin kullanacakasaniz 1 paket krem santiyi 1 su bardagi soguk sutle cirpin
sadece arasi icin kullanacaksaniz 1.5 su bardagi soguk suyla cirpin

Simdi gelelim en eglenceli kisma seker hamuru yapimina

YAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
Not.siz turkiyede haribo sekerlerle yapin bu islemi
bu sekerlerden sadece goruntu bakimindan farkli
bana pembe gerektigi icin direk boyayi icine doktum ama siz ayri ayri top yapip gida boyasini kurdana batirarak hamurunuzu istediginiz renk yapa bilirsiniz

pisen ve soyuyan keki 2ye bolun arasina krem santi surup onun da uzerine blendirdan gecirdiginiz cikolata ve cevizleri ekleyin
uzerine kekin diger yarisini da koyun ,eger benim gibi 2 katli yapacaksaniz ayni islemi diger kek icin de yapip kekleri ust-uste dizin
en usteyse seker hamurumuzdan kurabiye kaliplarimizin yardimiyla kestigimiz kalpleri ve ayicigi yerlestirip kenarlarini krem santiyle susleyin

ben kalplerin uzerine sim de ekledim![]()

veeeeeeeeeee iste pastam