evet benim anlatmak istediğimde buydu zaten bu bir tek öğretmenin değil anne ve babanın da kontrollü bir şekilde ilgisiyle mümkün çocuklara neyi izletip neyi izletmemeleri gerektiğini bilmeli, ikili bir şekilde götürülürse başarı oluncağına inanıyorum.Bütün iletişim araçları bizler için ama kontrolünü sağlamakta yine bizlerin elinde kural koyarken sıkmamaya ve kararlı olmaya çalışmalıyız . Duyarlı olduğunuz için çok teşekkürler.Birde konuyu açan arkadaşın eşinin hastalığı dolayısıyla çok hassas olduğunu düşünüyorum.Sevgili melon,
maalesef televizyon okullarda verilen eğitimin önüne geçmiş durumda.Aileler Recep İvedikleri, Kurtlar Vadisini vb. dizileri ,filmleri çocuklarına seyrettirmeye devam ettikleri sürecede biz öğretmenlerin okullarda verdiği eğitim boşa gidecek sadece öğretim yapmaya devam edeceğiz. Çocukların çoğunda şiddet, yalan söyleme, arkadaşlarıyla küfürlü konuşma, büyüklerine saygısızlık almış başını gidiyor. Okulda çocuğa yalan söylemenin kötü olduğunu öğretiyorsun ama akşam eve gidince telefonda anne yada baba evde evde yok dedirtiyor. Ne oldu ,aile bilmeden eğitimciyle çatıştı.Eğitimci diyorki ,insan değerlidir.Oysa televizyonda ana haber bültenlerinde bile falanca kişi falancayı bıçakla doğradı. Çocuk kafasından geçiriyo demek insan karpuz gibi doğranabiliyomuş.Günlerce medyada kız arkadaşını bıçaklayıp parçalara ayıran gencin ayrıntılarıyla cinayeti nasıl işlediği anlatıldı durdu. Bunu izleyen çocukların bazıları bu gence hak bile verdi.Peki bu kadar güçlü rakipler varken karşıda öğretmen ne yapsın.İyi olmak zor kötüye uymak kolaydır.Önce ailede eğitim.Eğer dayak kötüyse komşunun çocuğunu döven çocuğa aferin be aslan oğlum demeyeceksin. Yada dayak yiyen çocuğuna iki de sen vuramadınmı demiyeceksin. Biz ailenin verdiği eğitimin üzerine destek çıkabiliriz ancak. Bu yap boz değil ki yeniden yapsak her seferinde.
hamiye, ne güzel söylemişsin... bence de öğretmenle konuşup sorunları çözmek gerekirdi şimdiye dek. tabii bu konuşmanın da bir üslubu olmalı, sonuçta öğretmen de bir İNSAN, incitmemek yahut öfkesini körüklememek lazım. anlamadığım bir şey daha var: 26 yaşındaki biri, nasıl 6 yıllık öğretmen olur ki. bu arada, umarım sorununuzu çözmüşsünüzdür.Sevgili lolo siz bu konuyu kasım ayında açmışsınız .Bizlerde yorumlar yapmışız,iyi güzel .
Birinci dönem bitmiş ,ikinci döneme girmişiz ,şubat ayı gelmiş. hala öğretmenle konuşmamışsınız ,veli şunu dedi ,çocuk şunu dedi.
Burada yazarak çözüm bulamayacağınızı , öğretmenle konuşmanın zamanının geçirmiş olduğunuzu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?