İlköğretim Yorum ve Soruları Sevgili Öğretmenler size danışmak istediğim bişey var yardımcı olursanız memnun oluru

Sizin öğretmeniniz kadar ileri derecede olmasada benim oğlumun öğretmeninde de bu tip davranışlar var.geçen yıl okul değişitirerek 2.sınıfa başladı oğlum. sınıfa yeni katıldı, çocuktur belki büyütüyordur, uyum sürecinde olduğu için ona öyle geliyordur diyerek bazı davranışlarını takip edip izlemeye aldım öğretmeni.çocukları yerli yersiz sebeplere aşağılamalar hakarete yakın ifadeler kullanıyordu.diğer velilerle görüşüp bu şekilde davrandığından emin oldum.bu yılda okul kursu konusunda bir restleşme oldu öğretmenle aramızda.bir süredir de gizli ama bir o kadar da açık savaş var.bir konuda çok ileri gitti.bende gidip bu konuyu birebir kendisiyle konuşmaya gittiğim de sanki o lafları sarfeden sanki kendi değilmiş gibi hemen alttan alıp hatalı olduğunu kabul eder gibi oldu.şimdilik süt limanız, ama tetikteyiz:)) sonra bir olay oldu öğretmen-çocuk-veli arasında.gördüm ki gücü çocuklara yetiyor.veli gidip olayın arkasını arayınca öğretmenin karşınısa çıkınca yine çark etti öğretmen gayet yapıcı yaklaştı olaya, sorun çözüldü.bence durumun peşini bırakmayın bir an önce gidip konuşun öğretmeniyle.çocuklarımızı onlara emanet ediyoruz, her yönleriyle örnek teşkil ediyorlar çocuklarımız için.anne babadan çok onlar görüyor çocuklarımızı.Asla genelleme yapmıyorum ama her meslekte olduğu gibi çürük elmalar olabiliyor.

Ben de öğretmenim.yalnız ben ikinci kademe öğretmeniyim.sınıf öğretmenleri bizden biraz farklılar.ilkokul öğrencileri için öğretmen çok önemlidir .siz de eminim çocuğunuzla ilgileniyorsunuzdur.öğretmenin bir öğrenci üzerinde yoğunlaşması kötü bir durum.
çocuğunuz abartıyor olabilir.
öğretmen yaptığı hatanın farkında olmayabilir.
Tavsiyem öğretmeniyle düzgün bir dille konuşun.eminim anlayacaktır.
Bazen ben sınıfın en yaramaz başarısız öğrencisine eşyalarımı emanet ederim çok hoşuna gider öğrencilerin öğretmenin güvenini hissetmek.
Ya da çocuğunuz öğretmenine ben yazmak istiyorum ödevlere ben bakmak istiyorum felan da diyebilir.ben genellikle ödevler kendim bakarım.ama baktıracağım zaman da parmak kaldıranlar arasından seçerim.
önemli bir sorumluluk verilecekse başa çalışkanlardan birini koyarım yardımcılarını diğer çocuklardan seçerim.
öğretmenlik gerçekten zor meslek.bazen hep aynı kişiye görev verdiğimde çocuklara söylerler bana ben de özür dilerim hiç yazmayan hiç kalkmayan parmak kaldırsın diğerleri indirsin derim öyle seçim yaparım.bazen insanlık hali dalgınlık olabiliyor.
Umarım her şey yoluna girer.çocuğunuz da çok başarılı olur.

Selam.Bende öğretmenim ve ne yazık ki içimizde söylediğiniz şekilde davranan meslektaşlarım var.Ancak yanlış anlamayın ama sizde durumu farklı algılıyor olabilirsiniz.Benim size nacizane tavsiyem gidin öğretmenle bire bir görüşün.Yanınıza başka veli almayın.Çocuğunuzun hissettiklerini ona aktarın ama suçlama şeklinde değilde onunla paylaşım olarak.Uygunsa eşinizle birlikte olabilir.Uygun bir dille sorununuzu anlattığınızda çözüleceğini düşünüyorum.Okul idaresine giderek yada diğer velileri işin içine karıştırarak sonuca varabileceğinizi düşünmüyorum.o zaman öğretmen kendine cephe alınmış hissedecektir.Saygılar.

kızlar öğretmenle daha konuşmadım
durumu inceliyorum tüm öğrenciler şikayetçi değil bu durumdan özellikle kızlarda bu sorun daha yoğun bende acaba hemcins oldukları için kıskançlık yapıp durumu abartıyolarmı acaba diye düşünmeye başladım oğlumla bir kez daha konuştum evet o öğrenciye karşı biraz daha hassas ama çok abartılımı acaba konuşmam gerekiyomu tam karar veremöedim oğlumlada ilgileniyo gerektiğinde sorunumuz olduğunda konuşabiliyoruz benim oğlum biraz yaramaz ee tabiki öğretmenden tepki alıyo bu konuda ama o öğrenci çok uslu konuşmasını iyi biliyo vede dersleride düzgün bence öğretmenin bi art niyeti yok ama bazı davranışları öğrencilerin dikkatini çekiyo ben karneye kadar beklim biraz daha gözlemlim diyorum olmazsa sizinde dediğiniz gibi güzel bi dille düşüncemi b,paylaşırım öğretmenimizle

bu konu çok ilgimi çekti.çünkü öğretmeni bana da derste konuştuğunu söyledi vb..
şimdi zamanım yok.
müsait bir zmanda yazılan mesajları tek tek okuyacağım.

lolo arkadaşım çok üzülerek söylemek istiyorum artık anlattıklarını pek inandırıcı bulmuyorum ilk gün yazdıklarınla şimdiki yazdıkların hakkında daglar kadar fark var bence sen bir gün oglunla ilğili ögretmenle konuşmaya gittin ve oda sana hoşuna gitmeyecek şeyler söyledi ve geldin nete o sinirle bunları yazdın (tabi bu benim fikrim)diye düşünüyorum aksi taktirde hangi veli çoçuğuna kendi akranı olan vede sınıfta ögrencilik vasfı dışında başka vazifesi olmayan bir çoçuğun kendi çoçuğunu ezmesini ister sen lolo bu kız daha önce düzgün konuştuğunu çalışkan olduğunu fark etmedinmi acaba tabi şayet kötü davranıyorsada buda bir sebep degildirde ben egtimci degilim anne ve babası egtimci ve ailesinde bir çok egtimci bulunan bir ailenin üyesiyim lütfen bana kırılma vekızma ama söylediklerinde tutarlı ol

Benim büyük kzımın öğretmenide 2.sınıftayken sınıftaki bazı öğrencilerebazı görevler vermişti.Ama hep aynı kişiler.Sınıfın çalışkanları ya da ailece görüştüğü kişiler. Nedir o görevler.Tırnak kontrolü,ödev kontrolü,sıra örtülerini toplama gibi.Birgün kızım geldi ve anlattı.Tam olarak kendininde o görevleri yapmak istediğini söylemedi.Ama konuşmalarından ben onu çıkardım.Bir gün veli toplantısında öğretmenine söyledim.Öğretmenide çocuklarda özgüven oluşsun diye yaptırdığını söyledi.Bende madem öyle ise sıra koyun dedim.Öğretmende sıraya koydu.Problem böylelikle çözüldü.Aslında art niyet yok.düşünememe vardı.

yani bu tavırdaki öğretmen laftan anlamaz aksine sizinle ve çocuğunuzla iyice zıtlaşır.bence durumu okul müdürüyle konuşun ve birkaç veli bir araya gelerek yapın bunu.öğretmenin tavrı eğer anlatılanlar gibiyse çok çirkin ve yanlış.çocukları okuldan bile soğutur.her meslekte var maalesef çürük elmalar.umarım çözüm bulursunuz.

protein aksine ilk yazdıklarım normal düşüncem fakat acaba benmi abartıyorum yoksa başka bişeylermi var diye olayı anlamaya çalışıyorum anlıcan hemen tepki vermek yerine araştırıyorum
bu yarı yılın bitmesine az kaldı bu bir ay içinde tam anlayıp öğretmenle ona göre konuşmayı planlıyorum

hani tam anlamadan öğretmenin üzerine gitmek istemiyorum ama yaptığı başka şeylerde var ben baya bi doldum pazartesi bişeyler konuşcam bakalım tepkisi ne olucak

beklim pazartesi günü öğretmenle konuşunca anlatırım dedim ama dayanamadım
bakın aralığın 2 sinde oğluma aşı yaptırmak için öğretmeninede söyleyerek 1. ders oğlumu sınıftan aldım 2. ders getiririm dedim öğretmende tamam dedi
1. tenefüs sınıfa geldik yoklamayı yapan o malum öğrenci oğlumu yok yazdığını söyledi ben nasıl yani dedim kağana seslendim yoktu bende yok yazdım dedi
çok sinirlendim ben oğlum için izin alırken sanamı sorcaktım neden bilmeden yok yazdın dedim oda napim yoktu bilmiyodum dedi
öğretmene söyledim ben düzeltirim dedi ama düzeltmemiş yani oğlum o gün okulda yok görünüyo bu normal bişeymi böyle bişey olurmu ya o gün oğluma bişeuy olsa okul dışına çıksa bişe olsa ben oğlumun okulda olduğunu nasıl ispatlıcaktım
demekki o kız istediği öğrenciyi yok yazabiliyo istediğini var yazar olabilirmi böyle bişey
çok sinirlendim

kızlar sizce kızmakta haksızmıyım nolur söyleyin
öğretmen özünde iyi biri bazen o kadar anlayışlı iyi bir öğretmen oluyoki bende kendi içimde çelişlkiye düşüyorum acaba öğretmene haksızlıkmı ediyorum diye arada düşüncelerim bu yüzden değişiyo
çocuklara hiç sorumluluk vermiyo sınıfta ödevleri kontrol etmiyo doru düzgün
mesela ingilizce öğretmeni ödevleri her seferinde kontrol ediyomuş ben oğluma söylemeden ingilizce ödevini yapıyo hiç bırakmıyo anne öğretmenimiz kontrol ediyo ödevleri yapmayanlşara kızıyo yapmam lazım diyo ama malesef diğer dersler için aynı şeyi söyleyemem sadece branş öğretmenlerin verdiği dersleri ciddiye alıyo sınıf öğretmenimizinkini önemsemiyo
buda öğretmenin ödevleri kontrol etmemesinden süregeliyo

ben en başta söylediğimin arkasındayım sanırım siz yanlış anlıyorsunuz hiçbir öğretmen böyle birşey yapmaz.istesede yapamaz zaten..tabiki benim deçok sevdiğim öğrencilerim olurama onları hiçbirzaman diğerlerinden ayırmam benim düşüncem siz yanlış anlıyorsunuz gibi geliyor,birde çocuğun yanında öğretmnle ilgili herşey konuşulmaz.çocuk bi süre sonra abartmaya başlar ve herşeyi anlatmaya başlar mesela çocuk gelip öğretmen bana kızdı mı dedi niye kızdı demiyeceksin kabahatin vaki kızmış diyeceksin....yoksa çocuğu da öğretmene karşı şımartmış oluyorsunuz..ayrıca sizin baştaki konuşmalarınızla şimdiki konuşmalarınız arasında dağlar kadar fark var bunu bi kaç arkadaş daha farketmiş.birde ben hatırlıyorum buraya ilk yorummumun üzerinden çok zaman geçti hala bir ilerleme yok aynı yerdesiniz madem öyle bence bir karar verin ama şunu da söleyim siz değil de oğlunuz öğretmenim şu görevi de ben yapabilirmiyim falan derse sanırım öğretmen ona da görev verecektir.yada siz gidip sadece oğlum da bazı şeylerde görev almak istiyor diyebilirsiniz..

pamukelma
söylediklerin doğru fakat söylediklerim farklı değil ben başından beri aynı şeyleri söylüyorum sadece öğretmenin davranışının gerçekten çocukları rahatsız edip etmediği konusunda gözlemliyorum
şimdi bir çocuk bişeyler söyledi diye öğreetmenle gereksiz yere konuşmam
birde bu durumu benim oğlum pek önemsemiyo başka bir kaç çocuk ve velisinden duydum oğlumada sordum oğlum böyle bir durum varmı yoksa abartıyomusunuz diye oğlum bana gereken açıklamayı yaptı
oğlumun lafına bakarak biraz daha gözlemlemeyi uygun buldum
birde ben oğluma kesinlikle öğretmenini kötülemem onun yanında öğretmenini eleştirmem bilirim yani çocucuğun öğretmenine saygı göstermesi gerektiğini anneninde bu olayda büyük rol üstlendiğini
bazen kararsız kalıyorum öğretmen hakkında öyle şeyler duyuyorumki sinirleniyorum bazenden yaptığı hareketler dikkatimi çekiyo bazende çok iyi oluyo anlam veremiyorum
bu karmaşa içindede öğretmenle yanlış ve gereksiz bir konuşma yapmak istemiyorum

ozaman bekle derim tabiki,ama eğer gerçekten 2.dönemde bu devam ederse güzel bir üslupla konuşabilirsin..

Ben inanırım valla, vardır böyle öğretmenler. Neler gördük, neler.

Görevini hakkıyla, layıkıyla yapanları tenzih ederim elbette ama Lolo arkadaşım çocuğuyla ilgilenmeyen, eksikliklerini öğretmene maletmeye çalışna bir veli gibi gelmedi bana. (kendisini hiç tanımam)

Lolocum, şöyle yapabilirsin, velilerle toplanıp müdürle konuşabilirsiniz. Yada direkt milli eğitim müdürlüğüne gidebilirsiniz şikayet amaçlı. Çok rahatsız edici bir durum içinde bulunduğunuz. Kesinlikle halledilmesi lazım, böyle devam etmez yoksa minnacık çocuklar okuldan nerfet eder hale gelirler.

kuzum doğru söylüyosun
inan ne yapacağımı şaşırdım hani derlerya yukarı tükürsem bıyık aşşağı tükürsem sakal
öğretmen kendine göre çok iyi bir eğitici aslında ilk geldiği sene gerçektende çok iyiydi çocukları adam etti bayada bi ders konusunda sınıfımız ilerledi ama bu sene kendini tamamen soyutladı
bazen konuşuyorum acaba duyduklarım doğrumu diye anlamaya çalışıyorum ama insan olarrak iyi olmasına rağmen öğretmen olarak beni çelişkide bırakıyo bir dediği ötekini tutmuyo bazen bu çocuklar benim geleceğim diyo bazende bıktım bunlardan hiç uğraşmıcam diyo
artı bide diğer velilerden duyduğuma göre öğretmen sınıfta çok telefonla konuşuyomuş bazen çok gülüyomuş bazende ağlıyomuş
allah aşkına bu kadar çocukların arasında böyle davranılırmı benim çocuğum erkek olduğu için öğretmen ilgilenmemiş ağlamış gülmüş çokta umursamıyo ama kız çocukları daha fazla öğretmenle ilgilendikleri için onların daha çok dikkatini çekiyo bu durum
bakın benim oğlumdan duyduklarım değil bunlar bir kaç veliden ve onların çocuğundan duydum oğlumada doğru bi üslupla sorduğumda doğruladı bu durumu
mesela benim oğlum ödev yapmayı sevmiyo ödev yaptıramıyorum malesef ama sınıf öğretmeninin girmediği derslerin ödevlerini ben söylemeden yapıyo sorduğumdada anne öğretmenim derslere fotokopilere bakmıyoki ödev yaptınızmı diye sormuyoki yapsamda yapmasamda aynı niye uğraşimki diyo diğer dersler içinse öğretmenim kontrol edicek yapmam lazım yoksa eksi puan alırım
notum düşer muhakkak kontrol ediyolar diyo

acaba netten şikayet edememmi milli
eğitime illa kimliğimi belirtmek zorundamıyım
konuşunca oğluma gıcık kaparsa naparım diye düşünüyorum böyle bişey olursa ben kendimi biliyorum bende öğretmenle çok uğraşırım öğretmen zıt davranırsa ben daha kötü olurum gereksiz mahalle kavgasına dönüştürmeden bu olayı kurtulmak istiyorum
2. dönemde aynı devam ederse bi hal yolu düşünücem artık

Merhabalar öncelikle meslektaşıma (pamukelma) kesinlikle katılmıyorum. Maalesef her ortamda ve her meslekte olduğu gibi öğretmenlikte de işini layığıyla yapamayan insanlar mevcut. Buna üzülerek şahit oluyorum. Her öğretmen mesleğini dört dörtlük icra edemiyor ne yazık ki. Tabi her zaman suçu öğretmene yüklemek doğru olmaz ama burda açıkça bir hak ihlali söz konusu.
Ben de size öğretmenle veya okul müdürüyle birebir muhatap olmamanızı, sınıftaki diğer öğrencilerin velileriyle bir araya gelip toplu olarak hareket etmenizi tevsiye ederim. Özellikle de çocukların babalarıyla çünkü maalesef toplumumuzda kadının sözü pek dinlenmiyor. Erkeklerin daha çok lafı dinleniyor. (Bunu tasvip ettiğim için söylemiyorum. Gerçek bu.) Bunun yanında velilerin derslere girme ve dersleri dinleme gibi hakları var bunları iyice araştırın. Bu yolu da deneyebilirsiniz.

malesef velilerimizde iş yok bir kaç veliyle konuştum anca arkadan atıp tutuyolar kimse öğretmenin yüzüne birşey konuşmak istemiyo açıça çekiniyo

acaba ben eşimle gidip konuşsam dediğiniz doğru malesef erkekleri daha ciddiye alıyo bizim toplum
yada müdürle konuşsam müdür ne yapr gene aynı şey olmazmı öğretmenle karşı karşıya getirir beni
öğretymenle eşimide yanıma alarak konuşsam
yaa bide bizim öğretmeni pek yakalayamıyorumki anca ders saati o zamanda öğrencilere haksızlık etmiş olurum akşam okuldan en son çıkıyo göremiyorum
bir gün erken gelmesini rica etsem o ara konuşsak
haa bide şöyle bişey var velilerin çoğu önemsemiyo bu durumu zaten ilgisizler kimisi bilmiyo bile çocuklarıyla vakit geçirmedikleri için fark etmiyolar
yani çocuklar diyo desem kimse üstüne alınmıcak ben ortada kalıcam
başka okula aldırim desem şu ara mümkün değil bu
şu karneleri alalımda bakıcam artık

birde benim oğlum çok hassas bir dönemden geçtibiraz daha ilgiye ve dikkate ihtiyacı var bu durumlar beni inanın çok zorluyo

velilerimiz anca arkadan konuşuyo kimisi çocuğumu seneye başka okula aldırcam diyo kimiside gıcık olur diye çekiniyo kimisi öğretmenden çekiniyo konuşamıyo malesef velilerimizde iş yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…