İlköğretim Yorum ve Soruları Sevgili Öğretmenler size danışmak istediğim bişey var yardımcı olursanız memnun oluru

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
benim oğlum 4. sınıfa gidiyor
oğlum çok zeki anlatılanı hemen anlayan bir çocuk
fakat öğretmenimizin oğlumla ilgili sorunları var
derste verilenleri tam yazmıyo öğretmeni dinlemiyo ve yanındakiyle çok uğraşıyo
diyo
oğlumun yaklaşık 1 buçuk yıldır babası rahatsız olduğu için elimde olmadan ihmal ettim hastanede yattığımız günlerde halasında kalmak zorunda kaldı oğlum
bu sebeple biraz hassas bi dönem geçiriyoruz
öncesindede yaramazlıkları vardı ama ders dinlememe ödev yapmama gibi bi sorunumuz yoktu

şimdi benim sorunum şu sınıfımızda öğretmenimiz ayrımcılık yapıyo bir öğrenciyi ön planda tutuyo diğerlerine kötü davranıyo
sınıfta tahtaya yazıları öğretmen değil öğrenci yazıyo
ödevlere öğrenci bakıyo
çocuklara ödev yaptırıyo
mesela toplantı var o öğrenci toplantı var şu saatte diyo
çocuklara öğretmenmiş gibi kızabiliyo
çocukların bazıları öğretmenim diye sesleniyo
öğretmen ödevlere baksa kızım sana güveniyorum bakmama gerek yok zaten yapmışsındır ödevini diyo
kızım şu salaklara anlat şunları diyo
o öğrenci bunları yaparken
öğretmen ya sınıfta telefonla konuşuyo yada dışarı çıkıyo baya bi süre sonra geliyomuş
yoklamayıda öğrenci yapıyo
çocuk sınıfa girince montunu asmak için askı tarafındaki öğrenciler yarış yapıyomuş ben asim ben asim diye
yani bunun gibi bir sürü şey
bunları tabiki gözümle görmedim
arkadaşımın kızı bunları anlattı
oğlumda bu zamana kadar pek takmazdı bu durumu ama
şu son zamanlarda (kesinlikle o öğrenci hakkında evde konuşulmuyo yani benden herhangi bişey duymadı) oğlum yeni tanıdığı kişilere bile o kızdan nefret ettiğini söylüyo
birkaç kere duydum bu günde oğluma ders çalıştırması için liseli bi abi çağırdım eve ona bile o kızdan nefret ettiğini söylemiş
niye diye sorduğumdada
anne herşeyi o yapıyo o öğretmen değilki neden öğretmen bana hiç bişey yaptırmıyo neden beni seçmiyo diye üzüldüğünü söylüyo

şimdi sizce ne yapmam lazım
öğretmenimiz çok dik kafalı çok iyi öğretmen olduğunu onun eğitimine kimsenin karışamayacağını söylüyo geldiğinden beri
sizce öğretmenle konuşmalımıyım 2 kişinin konuşması bi işe yararmı
yoksa dahamı kötü olur konuşmak

öğretmen yokmu sitede bu gün acaba
hadi yorum yapın lütfen çok ikilemde kaldım
öğretmenimiz insan olarak iyi ama eğer çocukların dediğide doruysa çok yanlış yapıyo
çocuklara artık sizinle uğraşmıcam öğretmeye çalışmıcam bıktım sizden falan diyomuş
acaba doğrumudur olabilirmi böyle bişey oğlum yalan mı söylüyo diğer öğrencidemi yalan söylüyo
öğretmenle konuşmakmı doğru acaba ne yapmalıyım bu konuda
inanın kafam çok karışık

bakın egitim de hiçbir ferd feda edilemez öğretmen dediğiniz kişi kendine bir veliaht seçmiş işleri o yürütüyor.peki öğrenciler bu durumdan ne kadar memnun ki ne olursa olsun bir öğretmenin yeri farklıdır eğitim ciddi bir iştir ve ben size bu durumu okul idaresiyle konuşmanızı olmadı çocugunuzun sınıfını degiştirmenizi tavsiye ederim.öğrencilerin kendi yaşıtı arkadaşlarından model alarak ögrenmesinin daha etkili oldugunu gösteren araştırmalar mevcut ancak bu öğretmenin yaptığı da fazla.bu kadar da değil.bu arada ben işitme engelliler ögretmenliği son sınıf ögrencisiyim.bilmem tavsiyelerim işinize yarar mı ama sakın bu durumu çözmeden oğlunuzda olumlu bir yönde gelişme beklemeyin.öğretmen öğretmenliğini yapmalı.idareyle konuşun olmazsa sınıf değişikliği talep edin derim

sınıf değişikliği uygun olmaz çocuk açısından diye düşünüyorum.
idareylede konuşmak ne kadar işe yararki
maşşallah müdürümüz pek ukala he hı der geçiştiriri bende boşa konuştuğumla kalırım heralde başka bi yolu yokmu bunun acaba
bilemiyorum inanın kafam karma karışık oğlum için en iyisini yapmalıyım
işin ucunda oğlum olmasa inanın daha rahat olurdum .

hiçbir öğretmenin böyle bir davranışı sergileyeceğini düşünmüyorum.bende öğretmenim veiler herzaman çocuklarının ve kendilerinin eksikliklerini,onları çalıştırmadıkları zaman öğretmene yüklemeye çalışıyolar.eğer sizde çocuğunuzu çalıştırsaydınız veya çocuğunuz çalışkan olsaydı böle bir prebleminiz olmayacaktı eminim..şimdiye kadar hep böyle gördüm ben velileri..benim her öğrencim aynıdır.hepsini severim..ama bazı veliler kendi eksikliklerini öğretmenlere yüklemeye çalışırlar.herzaman olmuştur bu..

tabi sınıf değişikliği çocugu bi süre zorlar ama devamlı da bu öğretmenin sınıfta oluşturdugu ortama maruz kalması ne derece sağlıklı tartışılır.inşallah sorununuz kısa zamanda çözümlenir

pamukelma sizde öğretmen olduğunuz için olaya tek yönlü bakıyosunuz
beni tanımıyosunuz oğlumla ne kadar ilgilendiğimi bilmiyosunuz ayrıca benim oğlumun çalışkan olmamasıyla ilgili bi sorunumda yok öğretmeni bile çok zeki olduğunu çabuk anladığını söylüyo
nasıl çalışmadığını düşündünüz anlamadım
ayrıca bu olayı ben söylemiyorum çocuklar söylüyo ve hepside yalan söylüyo o zaman çocukların hepsi çalışmamak için bi öğrenciyi ileri sürmüşler öğretmeni lekelemeye çalışıyolar sizce böyle değilm

yazımı dikkatlice okusaydınız ön yargılı olmadığımı anlardınız
çocuklardan böyle şeyler duyuyorum vede bunu tek benim oğlum söylemiyo bir sürü çocuk söylüyo
o zaman hepsi yalan söylüyo bütün anneler çocuklarını çalıştırmıyo bütün velilerin çocukları sorunlu öylemi
ben fikir almak istedim böyle bir durum var nasıl davranmalıyım diye kimse anneliğimi yargılama hakkına sahip değil siz benim yanımdamısınızda nerden biliyosunuz çocuğumla ine kadar ilgileniyorum ne kadar ilgisizim nerden biliyosunuz anneliğimi yargılamak sizin haddinize değil anladınızmı
ben burda öğretmeni kesinlikle kötülemedim öğretmeni rencide edicek bir söz söylemedim sadece böyle durumda ne yapmak gerekiyo diye öğretmenlere danıştım
öğretmen çocuğumu çalıştırmıyo gibi sözler söylemedim
ayrıca benim öğretmenimizle aram çok iyi devamlı diyalok halindeyim bir sorun olduğunda konuşuyoruz fakat bu durum bana biraz ağır eldi ne yapacağıma karar veremediğim için danışmayı uygun buldum
farkındaysanız öğretmen şöyle böyle demedim bir öğrenciyi daha üstün tutuyo dedim zaten öğretmende o benim sağ kolum diyo ben bu sene bıktım bunlarla uğreşmıcam gibi sözlere söylediğini kendim bizzat duydum ve asıl bu sene size ihtiyaçları var olurmu öyle şey diyede uyardım.
ayrıca benim bildiğim sınıftaki bütün öğrencilere görev verilir tahtaya hepside yazı yazar sırayla çocukların bazıları neden o öğrenciye öğretmenim diyolar acaba
çocuk neden öğretymenin yanında bir öğrenciye sen gerizekalısın sen okula gelme senin yerine başkası gelsin diyebiliyo
ve neden biri okuma yapıcaksa tahtaya kalkıcaksa o öğrenci şu kalksın deyince öğretmen onu kaldırıyo
neden o öğrenci için buna bişey derseniz kemiklerinizi kırarım kimse karşı gelmicek diyo
neden yazılı yapılcağı zaman bir kaç ders öncesinde kağıtlar o öğrenciye veriliyo
bunları o sınıftaki öğrencilerden duyuyorum tek benim oğlumdan değil
size göre bunlar normalse vay geldi yeni neslin başına

sevgili arkadaşım söylediklerinin ben doğtu olduğuna adım gibi eminim arkadaşım kızım 3 sınıfa giderken bir sınıf başkanı seçmiş öğretmen kız çoçuklara kesin sesiniziÇOÇUKLAR kendisini ne kadar büyükse bir öğretmen edasıyla davranışlar çoçuklara inekler sinekler bilmem neler demeler ögretmenin sesi çıkmıyor kızım anlatıyordu evde kızım büyütme tamam diye ben üstelemiyordum bir gün ben kendim şahit olunca duruma öğretmenle konuştum ki öğretmenimizle diyoloklarımız çok iyiydi o kadarki ailecek bir kaçkere görüştük aynen kullandığı ifade çoçuktan şikayet çok ama ailesinden ben biraz korkuyorum tabiri caizse biraz çirkef insanlar sesimi çıkaramıyorum dedi öylemi dedim vallahi elimden geleni ardıma koymadım sivrilmedim mi hemde çok sivrildim çoçuğun ailesiyle baya mücadele etmek zorunda kaldım benim kızımı kimse sınıfta küçük düşürüp ineksin sineksin kes sesini diyemez buna öğretmen bile dahil ona terbiye verilecekse ben veririm egtimci arkadaş yazmış allah aşkına yapmayın egtimci bir ailenden gelen biri olarak bilmediğimiz şeyler degil bunlar rahatınıza baya düşkün oluyorsunuz itiraf edin arkadaşım sana gelince eminim derdinizi benim gibi öğretmene anlatınca dışarda sana onay veren veliler yanından yok olacaktır ama enazından çoçuğun okulda rahat edecektir

Bende bu tür şeyleri bazı öğretmenlerin yaptığını gördüm.Sınıfta en çalışkan öğrenciyi seçip onu yardımcısı yapıyorlar. Bu diğer öğrencileri bi şekilde motive etmek için yapılabilir belki tabi burda öğretmenin tutumu çok önemli her zaman aynı öğrenciye değil de notlarında yükselme olan öğrencilere de aynı görevi verebilir mesela. Böylelikle çocuklar derslerinde daha iyi olmak için daha çok çalışırlar diye düşünüyorum bir öğretmen olarak.Burda anlattığın öğretmen tabi ki yanlış yapıyo öğrenciler arasında ayrımcılık yapılmamalı her öğrenci öğretmenine aynı mesafede olmalı bence. Burdaki arkadaşlar bana bir meslektaşım hakkında nasıl bu şekilde konuşursun diye çıkışabilirler ancak ben doğru olduğunu bildiğim şeyi söylemekten hiç bi zaman çekinmem. Lolo öğretmenle yalnız senin konuşman pek etkili olmaz bence diğer velilerle birlikte gidip konuşsanız daha iyi olur. Böylece takma gibi bi durumu ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

protein çok iyi söylemişsin arkadaşım konuşmak sorun değil konuşurum konuşmayıda düşünüyorum öğretmenle diyaloğu iyi olan biriyim buna karşılık öğretmenimiz çok değişkenlik gösteren biri bu gün ak dediğine yarın kara diyebiliyo yani güvenmiyorum konuşursam öğretmen oğluma gıcık olurda daha çok sorun çıkarmı diye düşünüyorum inan böyle bi durum oğlumun psikolojisini derinden sarsar

protein çok iyi söylemişsin arkadaşım konuşmak sorun değil konuşurum konuşmayıda düşünüyorum öğretmenle diyaloğu iyi olan biriyim buna karşılık öğretmenimiz çok değişkenlik gösteren biri bu gün ak dediğine yarın kara diyebiliyo yani güvenmiyorum konuşursam öğretmen oğluma gıcık olurda daha çok sorun çıkarmı diye düşünüyorum inan böyle bi durum oğlumun psikolojisini derinden sarsar

MUTSUZ82 sizin tarafsız ve iyi eğitim almış bir eğitmensiniz
keşke her
eğitimci sizin gibi düşünseydi öğretmenle konuşmaya kesin karar veremeyişimin sebebi öğretmenin
oğluma takması velilerle görüşün diyosunuz velilerimiz öyle umarsızki kimsenin umrunda değil yani bana tamam konuşalım bile deseler ben konuşunca beni tek bırakır kaçarlar biliyorum
veliler sınıfta neler olduğunu görmüyo çocuklarınıda çok fazla takmıyolar basit bi kıskançlık sanıyolar çocuğun sınıftaki hallerini bi görseniz şaşırırsınız sanki sınıfın öğretmeni kendisi o kadar rahatki çocuk içinde üzülüyorum her öğretmen onu şımartmıcak zaten bazı derslere başka öğretmenler giriyo o öğrenciye hiç biri bi ayrıcalık tanımıyo
oğlum banda dün şöyle bi soru sordu anne sen okula gitseydin okulda dilediğini yapsaydın herkeze istediğini yaptırsaydın ne hisssederdin
nasıl yani dedim
bizim o öğrenci her istediğini yapıyo istediğine kızıyo istediğini tahtaya kaldırıyo ne güzel kral gibi dimi anne bende öyle özgür olmak isterdim
inanın ne diyeceğimi şaşırıyorum
benimle aynıorahatsızlığı duyan bir arkadaşım daha var onunda kızı çok şikayetçi bu durumdan
acaba berabermi konuşsak
yoksa tek konuşmam dahamı doğru olur bide
sınıf annesiyim zaten devamlı öğretmenle görüşen biriyim arkadaşımda sınıf annesi
acaba yanlış şeyler düşünürmü öğretmen tepkisini bilemiyorum
öğretmenle tartışmaya girmek istemiyorum sonuçta yüz yüze bakıyoruz ama ters cevap verirsede kendimi tutamam heralde
bi akıl verin bana nasıl bi üslupla nasıl bi cümleyle konuşmam doğru olur
ayrıca geçen sene benim oğlum bu kadar rahatsız olmuyodu ama bu konudan rahatsız olan çok veli vardı bizde iki sınıf annesi gittik öğretmenle konuştuk öğretmen küplere binmişti benim eğitim şeklime ne hakla karışoyolar diye o diyen velilerle konuşmak istedi iananın konuşan şikayet eden veliler kaçtı kimse konuşmadı öğretmenle biz arada kalmıştık ama şu an bu sorun benimde sorunum yani velileri işin içine karıştırmayı düşünmüyorum
sadece tepkisinden çekiniyorum benim öğretmenle konuşmamın oğluma malolabileceğinden çekiniyorum

arkadaşım ben inan hiç düşünmedim yapayımmı yapmayımmı diye çünkü orda o davranışı gördüğüm gün kızıma bir öğrencinin hemde kendi yaşıtı okulda öğrencilik dışında bir vasfı olmayan birinin ineksin böceksin demesine dayanamayıp müdahale ettim düşüneceksen düşün ama sanmaki diğer veliler sana yardım etsin çükü ben 3 veli dışında yanlız kalmıştım öğretmen çoçuğuna gıcık olacak korkusuyla yaşıyorsun peki o kızın davranışlarından dolayı okul fobisi oluşan bir çoçuk olması dahamı iyi en fazla sınıfı degişir benim kızımın sınıfı degişmedi hatta öğretmende hiç ama hiç yanımda olmadı ben karıştırmayın diye apsürt bir cevap verdi bu olaylar yaşanırken kızımı hergün sınıfına kadar götürdüm ve her gün sınf kapısından aldım kendisini yanlız kalmış hissetmesin diye ona sen korkma sana tek kelime ederse o kız sadece beni ara dedim bu tip şeylerde olmadı açıkcası şu an kız sınıfta halen öğrenci benim kızım sınıf başkanı ve oda terbiye nedir ögrendi benim eşim ilçe mill egtime şikayet edicegini söyleyince bizim öğretmenin etekleri tutuştu sakın bende bunun içinde yanarım diye acayip saçma bir cevap verdi allah kolaylıkversin

protein evet senin dediğin gibi veliler yan çizdi bir kaç veliyle konuştum hahı deyip geçiyolar anlamıyorum hiçmi rahatsızlık duymuyolar çocuklarının aşşağılanmasından
karar verdim konuşucam oğlumlada konuştum oğlum en fazla sınıfını değiştiririm dedim bizim okulda bir öğretmen var erkek 4 leri okutuyo çok sinirli bi öğretmen korktuğu için ondan sınıf değişikliğine pek yanaşmadı ama sınıfı değişirsede o sınıftan başkasını istemem o sınıf okulda 1i eğitimi çok güzel öğretmenin sert olabilir ama en azından ayrım yapmıyo
bayramdan sonra tek başıma konuşmayı düşünüyorum eşim bende gelim diyo ama sizce eşimdemi gelse berabermi konuşsak daha iyi olur ben kavga etmek istemiyorum inşallah hatasını anlar çocuklara eşit davranın en kötü ihtimallede sınıf değişikliği olur napim böyle susup oturamam

ben de öğretmenim sınıf öğretmenleri bazen bizler de gayri ihtiyari bazı öğrencileri ruhumuz daha çok seviyor ama bu dengesiz hareket etmemize yol açmıyor çünkü adalet önemli bence öğretmen farkında değildir yaptığının bunu doğru bir şekilde öğretmeni kızdırmadan ama açıkça anlatılması lazım çözüm olmazsa öğretmen değişikliği şart ama bu durum çocuga fazla anltılmamalı çünkü öğretmenlere suç atarak sürekli değişiklik ister yeni öğretmeninizi de disiplinli ve erkek tercih etmenizi öneririm çocuğu da sürekli takip edin ceza ve ödül ile notlarını ödevlerini her gün teftiş edin

evet öğretmenle konuşmaya karar verdim zaten inşallah üzerime gelmez anlayışlı olurda aramızda tartışma çıkmaz aslında özünde iyi bir öğretmen ama neden böyle yapıyo anlam veremiyorum ilk geldiğinde çok azimliydi ama bu sene kendini resmen soyutladı
sınıf değişikliği olursada zaten erkek öğretmene vericem çok iyi bir öğretmen var 4. sınıfları okutan ona vermeyi düşünüyorum tabiki en kötü ihtimal niyetim öğretmenle anlaşıp yaptığının yanlış olduğuna onu ikna edebilmek
öğretmenle ilgili şeyleri oğlumun yanında konuşmamaya son derece dikkat ediyorum
okulda ne yaptıklarını hergün kontrol edip öğrendiklerini anlattırıyorum
zaten oğlumun dersleriyle bi sorunum yok sadece çok isteksiz ve bu huyundan vaz geçirmeye çalışıyorum

lolo bence eşinle git konuşmaya ki olayın ciddiyetini anlasın sen yanlız başına gidersen seni sindirebilir eşin olunca aynı şeyi yapamaz eger gerçekten bu kadar dengeleride bozuk bir ögretmense ve sahiden başedemem başım agrımasın diyorsan direk sınıfı degiştir sen bilirsin ama ki unutma arkadaşım zorlu bir süreç seni bekliyor müdüre kadar intikal edecek hatta ordada varmı başka gören diye sorulduğunda sana eşlik edecek yada arka çıkacak bir veli bul benceyada bunlara girme direk sınıfı degiştir ben konuştum hocayla falan ama böyle ukala bir hocamız yoktu belki olsada bir şey degişmezdi ben çok sinirlenmiştim çünkü sana şans diliyorum arkadaşım

sevgili lolo umarım sorununu çözmüşsündür. Ama yinede cevap vermeden duramadım .Bir eğitimci olarak bu tip sıkıntılara sık sık tanık oluyoruz.Okurken aynı zamanda bir veli olarak da duruma bakmaya çalışıyorum.

Bence yapacağın en iyi şey konuyu bütün iyi niyetinle öğretmenle görüşüp rahatsızlığını dile getirmek eğer sonuç alamazsan ve çocuğuna öğretmen tarafından olumsuz bir tavır takınılırsa sınıfını değiştirmeni öneririm ama pozitif düşünerek sorunu öğretmenle beraber çözeceğinizi düşünüyorum her zaman söylerim öğretmenlik dünyanın hem en kolay hem en zor mesleği sınıf kapısını kapattığında vicdanınla ya da vicdansızlığınla bir insanın bütün hayatını değiştirebiliyorsun ( bu arada öğretmenle bu konuda konuştuğunu çocuğunla paylaşmanı önermem )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…