Sevgili, aile, çevre üçlüsü ve çıldıran ben ?

x_tacsizprenses

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
58
39
3
Sevgilimle 3 yıldır beraberiz. Ailem onu daha görmedi sadece annemle tanıştılar babam dedem babaannem tanımıyor (beraber oturuyoruz) annem onlar kadar katı değil ama o da bazen daha iyisini bulabilirsin diyor. Sevgilimle aramızda yaş farkı var ben 21 o 28 yaşında. Kendi işini yapıyor ailesinin durumu iyi fakat babam illa diyor devlette çalışsın mesleği olsun esnaf olmasın... ben kızımı boşunamı okuttum diyor onu daha görmeden tanımadan hakkında neler neler söylüyorlar; işi gücü yok, kesin evlenip ayrılmıştır, o insan eğer bir kusuru yoksa o yaşa kadar evlenirdi, babasından kopamıyor ilerde sorun olur, kızımı başka şehire göndermem, belkide yaşı 35 dir çoluğu çocuğu vardır seni kandırıyodur diyor ben bunlara kızınca öyle bir şey yok saçmalamayın dediğimde de ne kadar safsın salak diyorlar. Canıma tak etti hep daha iyisini bul diyorlar yani ailem bana sanki bana profösör ya da bilim insanıymışım gibi davranıyorlar anlamıyorum. Sevgilimden yana şüphem yok dediğimde beni küçümsüyorlar sen öyle zannet görürsün evlendikten 6 ay sonra kapımıza gelirsin burnun sürtmeden anlamayacaksın diyorlar. Dedem resmen şeytanın avukatlığını yapıyor babaannem ise üzülüyor ağlıyor babam çok sert bir şekilde üstüme geliyor işi yok diyor halbuki var ama o iş olarak görmüyor annemse çocuğu beğendi ama yinede daha iyisi olabilirdi diyor. Deliricem en sonunda sevgilimle bugüne kadar tek bir kavgamız olmadı bu aile meselesi yüzünden tartışmalarımız oluyor bir tek. Benimle evlenmeyi çok istiyor bense hep erteliyorum ne yapacağımı şaşırdım. Çevrem de hep olumsuz bakıyor laf sokuyor ailemin tutumundan dolayı bence yoksa kendileride hiç iyi değil ailemin bana yakıştırdığını görüyorlar ona göre konuşuyorlar canım çok sıkılıyor her gün tartışma var evde ben susuyorum onlar konuyu açıyor sinirlenmiyim diyorum ama yok elinde sonunda beni çileden çıkarmayı başarıyolar ne yapıyım cok caresizim benim gibi olan var mı anlaşılmaya dinlenilmeye o kadar ihtiyacım var ki

Gerçekten düzgün biriyse tanıştıktan sonra zamanla fikirleri değişirde 21 yaş evlilik düşünmek için çookk küçük bence

Genelde anne/baba gibi büyüklerin sözlerinin dinlenmesi taraftarıyım.
Ama senin durumun biraz farklı.
Sırf esnaf diye bir insanı yargılamak hoş değil.
Onların açısından bakınca da "evi geçindiremez" düşüncesi hakim olduğunu düşünüyorum.
Kabul ettirmen zor.
Kalplerini kazanmaya bak.
Ve şunu unutma bir erkek için anne/babayı üzmeye değmez.

Sevgiline güvenin tam mı iyi tanıyor musun?
Eminsen devam et.
Ailen çok önyargılı, sonuçta zırt deyince memur olunmuyor.
Şurada çok haklılar yalnız; esnafsa ve babasıyla ortak geliri varsa yani tek maaş olayı varsa işin zor.

Tanimadiklari insan için bu peşin hüküm kesmek ne ?

Daha önce başka biriyle bir durum oldu mu hani sütten ağzi yanan yoğurdu ufleyerek yer misali

Benim mi evet olmuştu daha önceki ilişkimede tanımadan etmeden karşı çıkmışlardı bana uygun değilmişti o da.. her aile tabi bir şeyler ister ama benimkiler abartıyor

Evet güvenim olmasa zaten bu noktaya gelmezdim ailemin önyargıları var malesef... yaptığı iş kendi işi ama babasının üstünde.. babası ortak değil çalışmıyor

Daha çok küçüksün biraz daha ayakların sağlam yere bassin. Okuyorsan mezun olup işini bı eline al ondan sonra evlilik vs. Düşün. Sanırım sevgilinle internetten tanistin o yüzden bu kadar karşı çıkıyorlar. Ailenin sözlerini kulak ardı etme bence. Sakın ha elin adamı için aileni karşına alma aileni güzellikle ikna etmeye bak.

Zaten rızalarını almak için uğraşıyorum rızasız olmaz yani ne biliyim huzursuz olurum kalplerini kazanıcam derken ben mahvoldum yalnız o kadar üstüme geliyolarki

Tam olarak internet değil aslında.. tanısma konusunun üstünde çok fazla durmuyolar zaten. Okulum bitti 2 senelik bitirdim şimdi devam edicem bi yandan da iş bakıyorum

Bu yaş evliliği düşünmek için çok erken..tabi erkek arkadaşınızın yaşı gelmiş sizi de darlıyor..keşke yaşına uygun birini bulsa ya da beklese.

Tam olarak internet değil aslında.. tanısma konusunun üstünde çok fazla durmuyolar zaten. Okulum bitti 2 senelik bitirdim şimdi devam edicem bi yandan da iş bakıyorum

Sen ne kadar ayakları yere sağlam basan biri olursan ailen o kadar seni ciddiye alır. Doğru zaman geldiğinde şunu diyeceksin "babacığım ben düşündüm ölçüm tarttim x in ailenize uygun bir damat olacağına karar verdim. Sen de araştır sorustur tanış incele. Eğer ki ailenize yakışmayacak bir durum varsa ben zaten öyle biriyle evlenmek istemem ama yok eğer benim tanıdığım güvendiğim gibi biriyse de babam olarak evlilik yolunda yanımda olmanı ve bana destek olmanı istiyorum. Sizin fikirlerinizi benim için çok değerli elbette ama bir ömür aynı hayatı paylaşacağım kişiye de kendim karar vermek istiyorum"
Diklenmeden dik duracaksın. Fevri olmayacaksın hep sabırlı olacaksın. Aklının bir köşesinde de erkek arkadaşının tavırlarını ölçüp tartacaksin. Çok gençsin sakın sırf inat uğruna bir evlilik yapma. Ya da sırf 3 sene görüştün diye evlenme. Yüzde yüz emin olmayı bekle. Evlilik büyük sorumluluk...

Bu yaş evliliği düşünmek için çok erken..tabi erkek arkadaşınızın yaşı gelmiş sizi de darlıyor..keşke yaşına uygun birini bulsa ya da beklese.

Yaşına uygun birini bulmasın bi zahmett yaşım için çok erken olduğunu düşünmüyorum işe başladıktan sonrada neden erken olsun ki

Çok güzel konuşmuşsunuz gerçekten dediklerinize katılıyorum ben çok fevri davranıyorum çünkü ailemin ettiği kelimeler öyle bir beynime saplanıyor ki bazen ağırıma gidiyor özellikle sevgimi küçümseyince deliriyorum dün akşam kavga ettik ama onun öncesinde öğlenleyin dedem konuyu açtı biraz bahsettik bana uygun bulmadığını falan söyledi saçma sapan önyargıları var yok evli çıkarsa falan... bende sinirlendim çıkarsada kabulüm dedim lafıma çok bozuldu heralde akşam babam anneö evdeyken konuyu açtı bana böyle dedi diye sonra hepsi birden üstüme geldi bağırış çığırış.. kapıyı sert bi şekilde çarptım çıktım. Dediğin gibi anlayışlı olmak gerekiyor sanırım ve bu yaptıkları beni sevgilime daha çok bağlıyor.. şuan aynen bi tarafı ölçüp tartarken diğer tarafı ikna etme çabasındayım ama sinirime yenik düşünce olmuyor sevgilim bi yandan fena halde ısrar ediyor bi yandan aileme sakinlikle anlatırken bana kırıcı davranmaları...

27 yasinda bir erkek icin evlenmeye gec kalmis mi diyor ailen.degisik.
Senin yasinda cok ufak zaten.
Ailende paranoyak

27 yasinda bir erkek icin evlenmeye gec kalmis mi diyor ailen.degisik.
Senin yasinda cok ufak zaten.
Ailende paranoyak

Şimdi durum şöyle ki sevgilim doğulu. Annemle babam öyle demiyor ama dedem diyor onların adetlerine geleneklerine göre o yaşa kadar kimse kalmazmış düzgün biriyse hemen evlenirmiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…