- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi Benimdilemmam
-
aprilcim, kurum ertelemişse kaçak durumuna düşmez. 34den gün alınca ancak istediğin kadar tecilin olsun,gitmek mecburiyetindesin.
bu arada pırlanta canım, benim abimde 4 sene tecilli devlette çalışıyor,uzman olmadan göndermeyiz demişler..o tecili bozmak kariyerini çok olumsuz etkileyebilir.benim abim öyle söylüyor. gerçi devletin kurumundan kurumuna değişir elbet ama bu konuda da hassas davranıyor olabilir nişanlın.
erkek arkadasımsa devlette çalışmıyor. kurumu tecil yaptırtmadı ama masterla,doktorayla geçiştirmeye çalışıyor işte.ama onun da savunması aynı askerliği kariyerinden fedakarlık olarak görüyor.
şimdi sen ise anladığım kadarıyla kişisel olarak, evliyken asker yolu beklemek istemiyorsun. bense elimde olsa hiç askere göndermek istemiyorum.
nişanlınsa askere gitmeden evlenelim diyor..
güzelim bu konularda herkes farklı oldugu için tavsiye vermek çok zor ama biz askere gitmeden evlenicez. 9-10ay sonra..
en son bu doğrultuda karar aldık.
Allah korusun ona bişi olsa nikahlı olmayınca acısı daha mı az koyacak?öyle de girerim mezara böyle de.. hasretlik kısmına gelince, öyle de çekerim hasretini böyle de.. imza atmayınca daha mı az özlüycem.?
ben böyle düşündüğüm için benim için farketmiyor evlilik önce olmuş sonra olmuş.
o askerdeyken yanlız kalma durumu falansa;ben zaten yanlız yaşıyorum. ailem uzakta.. ama istediğimde gelirler,yoldaş olurlar.
sana tavsiye vermek istemiyorum canım beni yanlış anlama ama sadece kendi duygularımı ve fikirlerimi anlattım.
catharsıs canım oncelıkle sagol tatlım
tatlım sevgılım o nısanlım degıl
Allah soyletıyor sanırım sana
evet evlıyke ıstemıyorum canım
oda aksıne oyle ıstıyor
hem zaman gecmesın hemde garantı altına alayım dıye dusunuyor sanırım
anladım canım bılemıyorum
aslında evlılıge de yuzde yuz karar veremedımkı askerlıgı dusunuyorum
hımm anladım. bence önce evlilik meselesini netleştir kafanda.. askerlik daha sonra düşünülecek bir adım. gerçekten sevgilinin tavrının seni garantilemek olduğunu düşünüyorsan, düşünecek! şeylerin vardır sanırım.
seninki kısa dönem mi gidecek büyük ihtimalle..
benimki bil.müh bir de 12 ay gitme ihtimali yüksek, 12 ay ayrı kalma durumumuz var. düşün senden beter durumdayım.benimki en basta asla askerden önce evlenmem diyordu. neymiş efendim,gider de dönmezseymiş.ben saçmalama Allah korusun ama evli bekar farketmez deyince... pek rahatlayıverdi. yıl beğeniyor askere gitmek için
hatta yurtdısında 3 yıl çalışıp geri dönme planları bile yaptı bir ara, benle gitmek şartıyla tabi, ben de olur dedim.ama kriz falan çıkınca ortalık fena karıştı.vazgeçti gibi..
ay ben de herşeye evet mi diyorum ne ? sempatiksalakcinni
neyse boşver beni de bence önce kararını netleştir,daha sonra neden evlenmeden önce gitmesini istiyorsun ,bu durumu etraflıca anlat ona.. istemediğine göre kendine göre haklı sebeplerin vardır kesin..sonra o da niçin 2015te gitmek istediğini anlatsın. kimin gerekçeleri daha kuvvetliyse ona göre hareket edersiniz.yani ben senin yerinde olsam öyle davranırdım.
hassas konu ve sanırım biraz inatlaşma başlamış aranızda.yanlış bir karar almayın sakın.
canım ben asker bekledım daha onceden bılıyorum nasıl bı surec oldugunu
kurumu devlet kurumunda calısıyor
uzmanlıgını alması ıcın 4 sene tecıl ettı
işte bencede kısa donemde bısey olmaz ama
gordugumuz uzere bugun subayın esını topraga verdıler felan
sımdı bısı dıyıpte vebal altına gırmek ıstemıyorum
2015 benım ıcın gec bı tarıh mesela bu aralıkta gıtseydı 2012de evlenseydık super olurdu
ben bu kadar evlenme meraklısı deıldımn
hatta hep sıkayet ederdı
sımdı bu askerlıkten ben evlılıgın ustune dustum
hala dıo bu seferde evlenmeyı ısteseydın obur seneye evet derdın dıyor
Şa an erkek arkadaşım askerde beklemek gerçekten çok zor ama evli olunca
iki kat daha zor olurmuş gibime geliyo. :sinifsinif:
Anladım tatlım, devlet kurumuysa tamamdır kaydirigubbakcemile5
Canım bizim de öyleydi, evlilik muhabbeti hiç yoktu, ben bu konuya çok mesafeliydim.
Ama aniden askere gidince, hayatımın hop diye değişti filan.
Sonra askerliğin yarısında izne geldi nişanlandık, dönünce evleneceğiz.
Eğer askerlik olmasaydı ve düzenimiz bozulmasaydı pek düşünmüyorduk evliliği.
hatta biz de Catharsis gibi yurt dışına çıkmayı düşündük epey uzun süre araştırdık, 3 yıl kalıp dönüp bedelli yapacaktı ama dediğim gibi tecili bitmiş haberimiz yok...kaydirigubbakcemile3
Tüm planlar suya düştü tabii... :gitme:
anlıyorum sizi kızlar.. ama onlarda haklı işte..
inanın askerlik çok zor bir şey.. hele ki 15 ay gitmek durumunda olanlara AllAh sabır versin, bekleyenlere de elbet..bedelli benimkinin de hayalı. aslında doktoraya başlama sebebi.. doktora bitmeden bedelli çıkacak,benimki de okulu bırakıp gidecek.planı o.. inşAllah öyle olur.. ama çok da heveslenmemek de yarar var.
ayrıca pırlantacım, dediğin gibi evlilik de çok zor. biz kadınlar da (he rkadın değil elbet)işin bu kısmına yoğunlaşıyoruz.aslına bakarsan bazan ben de hiç evlenmesek böyle ne rahatız,ne güzeliz diye düşünmüyor değilim. evlilik değişik ve farklı bir kavram olduğu için bana da ürkütücü geliyor.özellikle de şu evlilik öncesi törenler,tanışmalar,düğün vırt zırt yüzünden stres oluyorum ben. pek hevesim yok böyle şeylere.. hele biz daha yüzük bile takmadık benim ertelemelerim yüzünden.
siz de benzer sorunlarla uğraşıyorsunuz işte.. herkesin için en hayırlısı olsun. aslında dişimizi sıksak 3-5 sene dayanmaz. sonrası güzel olacak..
arkadaşlar sevgılımı annemle tanıstrıdım
1-1,5 saat oturduk bız dısarıdaydık oda geldı yanımıza
askerlıkle ılgılı tecıllı dedı
annemde tek tıp askerlık dusunuluyor dedı
oda o zaman bedellı de cıkar dıye dusunuyorum oyle hemen gıderım dedı
hıc tecıl bozdururum veya benzerı muhabbet gecmedı
bazen bu erkeklere gıcık oluyorum vallahı
bence evlenmeden gitmeli askere. askerde fikirleri değişebilir düşünceleri değişir. yani insanoğlu değişkendir ne olucağı belli olmaz. hem evli olmak daha zor daha yıpratıcı bence. evlendin alışıyosun ona beraber uyuyosun beraber yemek yiyosun herşeyi paylaşıyosun sonra bi bakmışın 15 ay yok. noldu alıştığın düzen bianda bozuluyor.onun giysilerini görünce bile insan üzülür yaa. bide çocuk varsa allah sabır versin olanlara. ama evli olmadan bir düzen kurmuş olmadan gitmek daha iyi bence çünkü ailenin yanındasın sorumlulukların daha farklı evli olmak gibi değil. bide askerliğini yapıp gelince iş,ev,düğün hazırlıları daha güzel bence.zorlu zaman geçiince bidaha senden ayrılmıcak bu acıyı çekmiceksin daha mantıklı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?