Sevdiğiniz kişi ve askerliği

erkekler askere ne zaman gitmeli?

• evlenmeden önce

OY: 79 92,9%
  • evlenince de gidebilir

OY: 6 7,1%

• Ankete Katılan
    85

Benimdilemmam

Pain...
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2008
5.431
1.273
173
sevgili KK'lılar
aranızda eşi askerde olanlar var topıklerde goruyorum. sizce bir erkek askere evlenmeden mi gitmeli ?

benım şu an sevgılım askerlıgını yapmadı ve tecılı 2 yıl sonra bıtıyor otomatıkman düğün demek istesek 3 yıl sonraya kalıyor bende bu tür şeyleri uzatmayı çok doğru bulmuyorum. Sanki ilişki yıpranacakmış gibi geliyor. Zaten ayrı şehirlerdeyiz, ancak evlenirsek ya da o çok sıkı bir şekilde ders çalışırsa aynı şehirde olabiliriz. Bu ayrı kalmada ilişkimizi bozmasını istemiyorum.

Erkeğin evlilikten önce askere gitmesinin avantajı ve dez avantajlarını düşünüyorum.Eski sevgilimin askerliğni bekledım uzun dönem ve sınırda yapıyordu , onun kadar bende yaptım askerlik diyebilirim ve gelınce ayrıldık bu yuzden asker bekleme konusuna cok tepkılıyım aslında canım çok yandı bu konuda.

O yüzden bir yandan askerliğini yaparken hayatımızdaki bağın evlilik gibi sağlam olmasını istiyorum. Bir yandan da değişir mi diye düşünmeden edemiyorum.

Bana yardımcı olabilecek arkadaşlar fikir yazarlarsa çok sevinirim. Büyük ihtimal 5,5 ay olacak askerliği

arkadaşlar merhaba yenıden
bu konuyu acıtıgımda askerlıgı 3 yıl tecıl edılmıstı ama ayrı sehırlerdeydık
sımdı aynı sehırdeyız ve yenı calıstıgı yer askerlıgını 4 yıl tecıl ettı
ben 26 o 28 yasında
ve en erken evlılık 2015 gorunuyor askerlık beklenırse
tecılı bozup gıdebılende varmıs cok ugrasıp kurumunda ama o bu sene gıtmek ıstemmıyor malum cok olaylar var
bende seneye ortalık durulursa gıt yada 2012 ye dıyorum
yada bedellı cıkarsa hemen gıdıcek
of ne zormus bu askerlık olayları
sız olsanız ne yapardınız?

Son düzenleme:
bence evlenmeden önce gitmeliler çünkü erkekler askerden sonra duygu düşünce sevgi saygı olgunluk anlayış olarak çok değişiyolar askerden önce yapılan bazı evliliklerin çoğuda askerden sonra bitebiliyor

kesinlikle evlenmeden önce gitmeli. büyük konuşmak istemiyorum ama asla askerliğini yapmadan biriyle evlenmeyi geçtim nişanlanmam bile.

bizdede öyle bi durum var ve bende uzatmak istemiyorum evlendikten sonra gidebilir..

zorlukları olur tabi ama ben de aynı konuyu düşünüyorum şuanda... bu benim fikrim canım:):)

arkadaşlarr fikirlerınızı beklıorum
ozellıkle eşi askerden gelmıs arkadaslar yazarlarsa daha da aydınlanır aklımız demekkı benım durumumda olan arkadaslar var

bence evlenmeden gıtmelı herkesın dusuncesı degısık olabılır mam aben evlendıkten sonra askere gıtmeye karsıyım yanı evlı kadınsın ama kadın 6 ay veya 15 ay yanında olamayacak o zman hem senın ıcın hemde onun ıcın cok daha zor olacak karar enın ama mantıklı dusununce yanı duygusal dusunme bıraz mantıklı dusununce dogru kararın once askerlık oldugunu anlayacaksın

topicleri takip edenler bilirler ben de asker yolu bekleyen evli kadınlardan biriyim.

evlenmeden önce herkes önce askerliğini yapsın öyle evlen. evliylen çok zor oluyor şeklinde tavsiye de bulunmuştu.

ben de daha doğrusu biz de çok bekledik yaşımız da küçük değil önce evlenelim dedik..

şimdi eşim askerde. bizim avantajımız kısa dönem olması ve eşimin rahat bir askerlik yapıyor olması.

ben çalıştığım için düzenimi bozmadım kendi evimde kalmaya devam ediyorum ki bu da bir avantaj.

ama eğer uzun dönem askerlik yapılacaksa, çalışmıyorsanız ve evin geçimi için anne babaya, kayınvalide kayınpedere muhtaç kalacaksanız

kesinlikle evlenmeden önce yapsın öyle evlenin derim.

eşim askere gidene kadar hatta gittikten sonra da çok ağladım. her şey yolunda düzgün bir hayatın olsa bile sevdiğin yanında olmayınca hiç anlamı olmuyor.

kendi evinde eşin olmadan yaşamak, birlikte uyuduğun yatağa yalnız girmek gerçekten çok zor.

nişanlı ya da sevgiliyken zaten zorunlu bir uzaklık oluyor. ama evlenince bir bütün oluyorsun.

eşim yokken şimdi kendimi yarım yamalak hissediyorum.

beş buçuk ay ayrılık bile çok zor geçerken uzun dönem bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum.

ama bana yine aynı şeyleri yaşayacağını bilseydin yine askerliğini yapmadan evlenir miydin diye soracak olsanız kesinlikle evlenirdim.

birlikte geçirdiğimiz her an çok önemli benim için ve her şeye bedel.

işim var çok şükür yoğun bir iş,
uzun donem yapmıcak ama zaten bu konuyu actıgım gunle bugun arasında bıseyler degıstı zaten...
bundan sonra konu bu konuda aklı karısık olan arkadaslar ıcın devam etsın dıyorum

evlenmeden önce gitsin sonra evlenin bence acele etmeyin
asker bekleyen biri olarak zorluğu gördügüm içinn tavsiye etmem

canım bende eskıden bekledım
ustelık uzun donem ve sınırda yaptı
askerden geldı hıcbısey yapmamısım emek vermemısım gıbı davrandı

konuyu dün açmışsın; dünden bugüne ne değişti merak ettim..

evlenmeden önce gitmeli...
annem bunun zorluğunu gördüğü için,askerliğini yapmamış erkeğe kız vermem derdi...

bence evlenmeden önce gitmeli askere.
benim sevgilim 1 yıldır iş dolayısıyla doğudaki şehirlerden birinde görev yapıyor.
ve inan çok zor geçiyor günler.
bi de evli olsam hiç düşünemiyorum nasıl geçeceğini.
hem onun aklı burda kalacak,çünkü sen evde yalnızsın,ailenle yaşamıosun artık.
önce yapsın bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…