• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sevdiğine yeni kavuşmuşken(evlenmişken) 3 ay dolmadan kaybetmek

curiouss

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2011
5.846
3.395
373
yeğenimden bahsetmek istiyorum....Allah ım tüm eşlerini kaybedenlerede sabır versin....
yeğenim küçük bir karadeniz ilinde(memleketim) yaşıyor...kızı bildim bileli hep çalışır hep ailesine daha fazla destek olmak için uğraşırdı...5 kardeşlerdi o 4.çocuk...gerçi o ailede hepsi öyleydi para kazanalım kimseye muhtaç olmayalım fazlasında gözümüz yok derlerdi hep....
okulda lisede(babası göndrmek istemedi bizimkiler zorla gönderdik 2 küçük kız kardeşler beraber gttilerdi) 1.ydi....ve okadar erkekler bakımından çekindi ki liseden bir çocuğu teklif etti diye dövmüş üstelik 2 kişi zor almışlar elinden kardeşi anlatırdı...kardeşiyle arasında 1 yaş var....neyse bildim bileli onu hiç sevgilisi olmadı ve herkesle dobra konuşurdu yengem patavatsızsın diye evde kalıcan derdi aman banane erkek olmasada olur diyordu.....
geçen sene işyerinden birine aşık olmuş ilk aşkıydı o bizim kızın.....bizimkiler çocuk ailesine bakıo evleri barkı hiçbirşeyi yok olmaz dediler hep çünkü baştan herşey belliydi çocukla bizim kız çalışacak hem kendi evlerini hemde çocukun anne babasının evini geçindireceklerdi...çocuğun babası hiçbiryerde dikiş tutturamamış oyüzden hiçbiryerden emekliliği gelirleri yok.....neyse aslında kızla pek samimide değilim açıkcası sevgilim olduğunu öğrendiğinde bana ters davranmıştı birzamanlar..... neyse çocuk hakkındaki yorumları söyliim çok konuşuyor ama çalışkan çocuk ailesini de geçindirmiş araba falanda almış kendine...neyse bizimkiler çulsuza varılmaz falan derken isteme falan oldu kız seviyorum deyince bizimkiler seviyorsa dokunmayın herkes kendi kaderini çizer...İnşallah pişman olmaz....biz haksız çıkarız.......neyse bunlar evlendi geçtiiğimiz Ramazan ayına bir hafta kala ve herkes yha damat da ne hevesliymiş ortadan düşmedi...sizin kızda durmadı he iyi hadi seve seve evlendiler Allah bundan sonrasınıda hayır etsin.....
herşeylerini kendileri yaptılar çeyiz ev eşyaları taksitleri bitince ev borcuna sonra çocuk olacak diyorlardı....Nişanlılık boyunca onları gören sizin damat kızınızın ağzının içine bakıo resmen bi biz bulamadık......annemler falan biz maddi açıdan gidemedik düğünlerine bayramda ben hazırlanırken geldiler gördüm mü hatırlamıyorum bile....dün akşam ÖLDÜ haberini aldık şok olduk resmen.....bayramda falan herkes onları konuşuyordu:14::14::14:
işyerinden izin almış o gün için dağa odun taşımaya gidecekmiş işyeri günlüğüne göre o gün daha fazla kazıncam diye gitmiş anladığım kadaıyla tam olarak nasıl olmuş öğrenemedim ama.....dağa çıkmış babasıgil falan tomruk üstüne düşmüş...yoğun bakıma girmiş sonra ölünce dün akşam bizi aradılar şok oldum Allah ım kimseye göstermesin dedik annem düğününe gidemedi ama cenazesine gitti neye niyet eye kısmet..... akşam üstü ancak şoku üstümden attım..annemi aradım napıyorsunuz dedim....cenazeyle mezara girecekmiş zor getirdiler eve cenazeyi bıraktıramamışlar dedi...sürekli bağırdı ağladı dedi o kadar kötü oldum ki....
Yarabbim kimsenin başına vermesin....Allah ım sevdiklerimizden ayırmasın....:14::14::14::14::14:
evli değilim hatta sevgilimde yok ama yha evlendiğimde eşimi kınam kurumadan kaybedersem diye korkuya kapıdı gerçekten nerden ne çıkacağı belli olmuyor sevdiklerimizin kıymetini bilelim

Son düzenleme:
yyaaa bu cok cok köötü bi durum Allah yardımcısı olsun kızcagızın yazık günah yaa :50::50:
Allahım kimsenin başına vermesin böyle bişey.. kaldırmak cok cok zor..:50:

Allah rahmet eğlesin...

allah rahmet eylesin kuzenine de bol bol sabır versin. çok zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin..

aslında ben konuyu anladım ama bazı yerlerini anlayamadım ya:26:
aslında ben kızla pek samimi değilim sevgilim olduğunu öğrenince ters davranmıştı yazmışsında kimden bahsettiğini anlamadım orda sen mi kızla samimi değilsin :26:
bide ölen kişi kocası dimi tam anlayamadım konu karışık olmuş:26:
yinede ALLAH rahmete eylesin taksiratını affetsin zor durum sabır versin ALLAH:5:

Bugün Varız Yarın Yokuz..:5:
Kimsenin Kalbini Kırmayın..

allah kimseyi sevdiğinden, sevdiklerinden ayırmasın... ölümün de sıralısını versin... çok üzücü, dilerim kuzeninize de sabırlar versin...

ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun
eşine ailesinede bol sabır ihsan etsin

aslında ben konuyu anladım ama bazı yerlerini anlayamadım ya:26:
aslında ben kızla pek samimi değilim sevgilim olduğunu öğrenince ters davranmıştı yazmışsında kimden bahsettiğini anlamadım orda sen mi kızla samimi değilsin :26:
bide ölen kişi kocası dimi tam anlayamadım konu karışık olmuş:26:
yinede ALLAH rahmete eylesin taksiratını affetsin zor durum sabır versin ALLAH:5:

kızdan bahsettim cnm samimi olmamıza samimi değilim dediysem kavgalı değilim bayramlarda falan büyüğüm olmasına rağmen kontorum yoktur belki diye arar bende arada ararım yane nasıl anlatıyım buradaki yeğenlerim erkek olmasına rağmen ve anlaşamamıza rağmen daha çok şakalaşır daha çok birbirimizi sinir edip çok ararız
neyse orada anlatmak istediğim samimi olmamıza rağmen kızın mezardan alamadık demeleri bağıra bağıra kızın sesi falan kısıldı demeleri yazık günah resmen içim parçalandı biz sevgililerimizden ayrılırken kendimizi yıpratıyoruz onlar aynı işyerindeydiler düşünsene aynı ev aynı işyeri ve sürekli size maaşallah derken ölüm.....

Son düzenleme:
hepinize teşekkür ederim aileninde tek oğluydu (2 kız en küçükleri de erkek)...Allah ım onlarada bizim kıza da sabır versin......Yarabbim kimseyi erken ölüm ayrılığıyla tanıştırmasın........:14:

Son düzenleme:
cok zor bir durum...ama takdir-i ilahi...:5:
bugün variz,yarin yokuz...:50:
ALLAH RAHMET EYLESIN...MEKANI CENNET OLSUN...ALLAH GUNAHLARINI AFFETSIN...AMIN:nazar:
ALLAH ESINE VE AILESINE GERIDE KALAN TÜM HERKESE SABIRLAR VERSIN...AMIN:nazar::5:
hepimizin gidecegi yer orasi...:5:
kime ne zaman ne olacagi hic belli olmuyor...:50:
ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESIN...ÖLÜMÜN BILE HAYIRLISINI NASIP ETSIN INSALLAH...AMIN:nazar:

ne kadar zamansız gibi geliyor değilmi,
daha yeni evlenmişti. daha çocuğu bile olmadı.. daha torununu sevicekti.. hem yapıcak işleri çoktu daha.. üstelik gönlünü alıcaktı eşinin,sevdiğini söyleyecekti ona... v.s. v.s. v.s

ne acı ki ölüm uzak geliyor nefislerimize.. belkide tüm rahatlığımz bu yüzden,gaflete,ziyanlıklara salıverişimiz ömrümüzü bu yüzden.. bu yüzden kibirimiz,gururumuz, rahata yenik düşüşümüz,unutuşlarımız...
oysa gözümüzü yumduk diye karanlık olmuyor dünya,devam ediyor.. ilerliyor...

şimdi ölebilirm.. yarın ölebilirim.. eşim işten gelmeyebilir,kızım,oğlum okuldan herzaman ki gibi.. annemi aradığımda sesini duymayabilirim yine... ve ben yarına bıraktığm onca şeye,onca umuda,onca plana kavuşmayabilirim.. sözüm kesilir.. önemsediğim bedenim cenaze oluverir birden..

ne demiş şair..

bugunü düşünürüm..
dün geçti
yarın varmı?
gençliğime güvenmem
ölenler hep ihtiyarmı..?

...

Rabbim her daim ölümü hatrlayanlardan eylesin bizleri..
kardeşimizede rahmet eylesin,mekanını cennet eylesin,taksiratlerini affetsin.. aminn

kızdan bahsettim cnm samimi olmamıza samimi değilim dediysem kavgalı değilim bayramlarda falan büyüğüm olmasına rağmen kontorum yoktur belki diye arar bende arada ararım yane nasıl anlatıyım buradaki yeğenlerim erkek olmasına rağmen ve anlaşamamıza rağmen daha çok şakalaşır daha çok birbirimizi sinir edip çok ararız
neyse orada anlatmak istediğim samimi olmamıza rağmen kızın mezardan alamadık demeleri bağıra bağıra kızın sesi falan kısıldı demeleri yazık günah resmen içim parçalandı biz sevgililerimizden ayrılırken kendimizi yıpratıyoruz onlar aynı işyerindeydiler düşünsene aynı ev aynı işyeri ve sürekli size maaşallah derken ölüm.....

ay canım ya tekrar ALLAH rahmet eylesin sabır versin kuzenine:5::32:

saolun Yarabbim kimseye yaşatmasın dicem ama ölümden kaçış yok da erken yaşatmasın diyeyim....:14::5:
Allah ım sevdiklerimizi korusun onları bizden ayırmasın :14:

Allah rahmet eylesin. ben de ölümün kenarından döndüm. ancak anladım bu can emanet. sabırlar diliyorum

Back