• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sevda'nın sigara bırakma günlüğü..

umarım biter bu iş sonsuza dek :)))

bende umuyorum..yalan yok arada yakıyorum bitane ama içmiyorum ya elimde tutuyorum öyle yada iğreneyim diye bi yudum alıp içime çekmeden dolduruyorum dumanı ağzıma üfürüyorum ztn içime çekince hemen boğazım yanıyo sanki öksürüyrm hem diyorum ya şu laneti bırakınca yakaladığım eski beni kaybetmek istemiyorum sırf cildimin düzelmesi hatrına sürmüyorum elimi sürmüycemde..

arkadaşlar destek olaan herkese çok teşekkür.56 gün oldu artık.ve gerçekten hiç aklıma gelmiyor.sigara bırakma sürecimde işten çıkartılmıştım.sıkıntılı bir süreçti.içmedim ama.ve şuanda yeni bir işe başladım.çok yoğun olmama rağmen yorulmuyorum.sigara sen ne beter bir şeymişsin.kendime nasıl zarar verdiğimi anlamamışım bile..

Ben başaramadım eskisi gibi içiyorum.Offf neden bu kadar mı iradesiz bir insanım yaaa çıldıracağım.:50:

Ben başaramadım eskisi gibi içiyorum.Offf neden bu kadar mı iradesiz bir insanım yaaa çıldıracağım.:50:

tatlım yapamamış olman yapamayacağın anlamına gelmez.bende defalarca deneyip yapamamış biriydim.doğru bir zaman var.o zman geldiğinde oluyor inan.ben hala içmedim.artık saymıyorum bile ama sanırım 3 ay olmuştur.darısı isteyen herkesin başına...

bırakan herkezi yürekten tebrik ediyorum :) bugun 7.gün'deyim çok mutluyum tazelendiğimi hissediyorum sigara isteğim hiç yok tatil günlerim hariç :p şimdilik çook iyi gidiyor ama tek sıkıntım var oda çok ciddi anlamda; bıraktığım gün itibari ile kabızlık problemi 3-4 günde 1 çıkıyorum oda ilaçla anca kuru kayısı yada incir fayda etmedi :( şişkinlik hatsafada kiii bugüne kadar kabızlık ne bilmezdim..ne yapayım önerileriniz varmı geçicekmi bu sıkıntı düşünmeden edemiyorum sırf bu yuzden başlasam mı acaba diorum..gezmye-oturmaya sinmaya vs vs gidemiyorum heran tetikteyim karın ağrısı offf kötü bi durum

1-1buçuk aydan fazla oldu içmiyorum ohh bi rahatadım bi kavuştum eski güzelliğime ki sormayın herşeyin tadı ayrı güzel oldu herşeyin kokusu.. en önemlisi en çok istediğim yüzüm eskisi gibi bembeyaz oldu..sabahları uyanınca içimde 10kişi varmış gibi bi ağırlıklada uyanmıyorum erkenden uyanabiliyorum ohooo daha saysam neler sayarım çok mutluyum ve şuanda elime hiç sigarayı yakıştıramıyorum düşününce..kendime ne eziyet etmişim çok şükür kurtuldum...insan içerken duyuyo ya hani ya beyinde bitirmek filan o zaman diyosunuz ki ya ne konuşuyo bu ama doğru kızlar istemezsen iğrenirsen bi kere tamamdır o iş..ben şimdi yanımda biri içince bile deli oluyorum illa banyo yapmam lazım öle kendimi temiz hissediyorum koku bile kalmamalı üstümde ve şunuda hissettim aslında içenlerin yanında bile oturunca içiyormuş gibi yorgun kalkıyorum sabah dünyamdan bezmiş gibi meğer kendimi ne zorlamışım..kurtuldum kızlar hiç zor değil darısı başınıza..

Ya bende bırakmak istiyorum bi kaç defa denedim başarısız oldum
bırakma denemelerimde stresden sıkıntıdan daha çok el ayak dolaşması oldu
ama öyle mecazi anlamda değil ciddi ciddi ellerim dolaşıyor elimde ne varsa düsüyor
ayaklarım birbirine dolasıyor düştüğümü bile bilirim birde ben bırakmaya mecburum
bebek yapmayı düsünüyorum ama günde 2 paket sigara iciyorim
nasıl bırakcam ben ya offfffff

1-1buçuk aydan fazla oldu içmiyorum ohh bi rahatadım bi kavuştum eski güzelliğime ki sormayın herşeyin tadı ayrı güzel oldu herşeyin kokusu.. en önemlisi en çok istediğim yüzüm eskisi gibi bembeyaz oldu..sabahları uyanınca içimde 10kişi varmış gibi bi ağırlıklada uyanmıyorum erkenden uyanabiliyorum ohooo daha saysam neler sayarım çok mutluyum ve şuanda elime hiç sigarayı yakıştıramıyorum düşününce..kendime ne eziyet etmişim çok şükür kurtuldum...insan içerken duyuyo ya hani ya beyinde bitirmek filan o zaman diyosunuz ki ya ne konuşuyo bu ama doğru kızlar istemezsen iğrenirsen bi kere tamamdır o iş..ben şimdi yanımda biri içince bile deli oluyorum illa banyo yapmam lazım öle kendimi temiz hissediyorum koku bile kalmamalı üstümde ve şunuda hissettim aslında içenlerin yanında bile oturunca içiyormuş gibi yorgun kalkıyorum sabah dünyamdan bezmiş gibi meğer kendimi ne zorlamışım..kurtuldum kızlar hiç zor değil darısı başınıza..

inanılmaz motive edici bir yazı olmuş benimde ilk günüm konu açacağım bakalım:emir_bebek:

Ya bende bırakmak istiyorum bi kaç defa denedim başarısız oldum
bırakma denemelerimde stresden sıkıntıdan daha çok el ayak dolaşması oldu
ama öyle mecazi anlamda değil ciddi ciddi ellerim dolaşıyor elimde ne varsa düsüyor
ayaklarım birbirine dolasıyor düştüğümü bile bilirim birde ben bırakmaya mecburum
bebek yapmayı düsünüyorum ama günde 2 paket sigara iciyorim
nasıl bırakcam ben ya offfffff
inşallah kolay bi şekilde bırakabilirsin canım bunu stres olarak ve kendini zorlayarak yapma başka bişilere ver kendini unutmaya çalış zaten emin ol kendine bişiler bulunca artık aklına içmek değil kendisi bile gelmiyo..bak msela kk çok iyi bi zaman geçirme yeri ben burdayken saat nasıl geçiyo farketmiyordum halada ööle..umarım o rahatlığa erişirsin bigün..
inanılmaz motive edici bir yazı olmuş benimde ilk günüm konu açacağım bakalım:emir_bebek:
aç canım sen aç ben daha neler yazarım valla senin konuna da :)) umarım bırakırsın kolay bi şekilde ve hayatın ve hayattaki güzlliklerin nasıl olduğunu yeniden bi gözle görebilirsin inş..ilk 1hafta belki diyelim aklında olur sonra aklına bile gelmicek yeterki kararlı ol canım..şimdiden kolay gelsin

inşallah kolay bi şekilde bırakabilirsin canım bunu stres olarak ve kendini zorlayarak yapma başka bişilere ver kendini unutmaya çalış zaten emin ol kendine bişiler bulunca artık aklına içmek değil kendisi bile gelmiyo..bak msela kk çok iyi bi zaman geçirme yeri ben burdayken saat nasıl geçiyo farketmiyordum halada ööle..umarım o rahatlığa erişirsin bigün..

aç canım sen aç ben daha neler yazarım valla senin konuna da :)) umarım bırakırsın kolay bi şekilde ve hayatın ve hayattaki güzlliklerin nasıl olduğunu yeniden bi gözle görebilirsin inş..ilk 1hafta belki diyelim aklında olur sonra aklına bile gelmicek yeterki kararlı ol canım..şimdiden kolay gelsin

açtım canım konuyu onaylandığında motivasyon ve desteğini bekliyorum :26:

Ben de artık bırakmak istiyorum, 4 senedir içiyorum, bir kaç kez ciddi ciddi denemedim bırakmayı ama başaramadım. Tek yapabildiğim azaltmak oldu. 2 günde 1 paket içiyorum.
Açıkçası yılbaşından sonra gelecek sigara zammı beni korkutuyor, işin maddi tarafını düşünüyorum, 8 lira şu anda içtiğim sigara ve 10.45 olacakmış. eğer bırakabilirsem haftada 45 lira kar demek bu..

ayrıca geçenlerde boğazlarım şişti ve öksürük yaptı, 10 gün hasta yattım. sigaranın zararını çok ciddi o anda yaşadım, resmen boğazımda 10 gün boyunca kalan balgamı hissettim. gögüsümden hırıltılar geldi günlerce ve durmaksızın öksürük.. hastalığım geçmesine rağmen sanki hala var gibi hissediyorum. çok iğrenç bir şey bu sigara.

konu sahibi seni tebrik ederim iradenle bıraktığın için. ben hipnoz tedavi yolunu denemeyi düşünüyorum.

konuyu açtım canım burada http://www.kadinlarkulubu.com/zarar...457-sigara-birakma-gunlugum.html#post27990032

ben 5 sene kadar içtim lise ve üniversite hayatımda sonra erkek arkadaşım istememişti kokusu ve benim sağlığım için hiç bırakamayan yada bırakıp bıkac güne tekrar başlayan ben bıraktım hemde 2 sene oldu ilk başta canım acayip istiyordu çünkü ben abartarak içiyordum çoğu zaman 2 paketi buluyordu bıraktıktan sonra okadar rahatladım ki babam içiyor ona kızıyorum şuan kokusuna dayanamıyorum dumanı üstüme gelse tiksiniyorum okadar nefret ettim yani :27: hem sağlık hem maddi açıdan rahatladımm:24: ilk bir ay sigaraya harcadığım paraları biriktirip arkadaşlarımla tatile gitmiştim :21:çok mutluyum sevgilime teşvik için minnettarım kendi irademe de teşekkür ederim :1: darısı başınızaaa :55:

Ben de artık bırakmak istiyorum, 4 senedir içiyorum, bir kaç kez ciddi ciddi denemedim bırakmayı ama başaramadım. Tek yapabildiğim azaltmak oldu. 2 günde 1 paket içiyorum.
Açıkçası yılbaşından sonra gelecek sigara zammı beni korkutuyor, işin maddi tarafını düşünüyorum, 8 lira şu anda içtiğim sigara ve 10.45 olacakmış. eğer bırakabilirsem haftada 45 lira kar demek bu..

ayrıca geçenlerde boğazlarım şişti ve öksürük yaptı, 10 gün hasta yattım. sigaranın zararını çok ciddi o anda yaşadım, resmen boğazımda 10 gün boyunca kalan balgamı hissettim. gögüsümden hırıltılar geldi günlerce ve durmaksızın öksürük.. hastalığım geçmesine rağmen sanki hala var gibi hissediyorum. çok iğrenç bir şey bu sigara.

konu sahibi seni tebrik ederim iradenle bıraktığın için. ben hipnoz tedavi yolunu denemeyi düşünüyorum.
canım durumunu vahim görmemelisin bence çünkü senin gibi günde paketleri bitiren birinin azaltması en byük başarı zaten.. aslında şu boazının şişmesi hasta olman filanda iyi olmuş bi bakıma sigaranın ne lanet olduğunu görmüşün işte..evet bazen kendimizi adam etmek için sigarayı maddi olarak düşünmemizde gerekiyor öbür türlü gene katakulli yaparak beynimizi kandırıp içebiliyoruz:31: umarım bi an önce azaltma sayesinde bırakmışda olacaksın..kendine kota koy atıyorum günde 3e indir sabah öğle ve akşam 1er tane iç zamanla bunuda aza indir emin ol ki bi süre sonra aklına bile gelmicek..şimdidn kolay gelsin canım güzel haberlerini bekliyoruz..

arkadaşlar bıraktığım günden beri halen tek bir nefes bile içmedim.sanırım 3 buçuk ay oluyor.bazen aklıma geliyor.bazan cnm istiyor.ama anlık.şeytan gelp gidiyor.içtiğim sigara şu an 7.5 lira olmuş.şok oldum.her yanımdan para çıkıyor ve param hiçbitmiyor arkadaşlar..

arkadaşlar bıraktığım günden beri halen tek bir nefes bile içmedim.sanırım 3 buçuk ay oluyor.bazen aklıma geliyor.bazan cnm istiyor.ama anlık.şeytan gelp gidiyor.içtiğim sigara şu an 7.5 lira olmuş.şok oldum.her yanımdan para çıkıyor ve param hiçbitmiyor arkadaşlar..

Sevdacım merhaba , Sevdacım dediğim için kızmazsın umarım , günlüğünü baştan sona okudum , o kadar içten o kadar kalpten anlatmışsın ki çok yakın hissettim seni kendime.Tabi diğer tüm arkadaşları da.Hepiniz ayrı ayrı hislerime tercüman oldunuz.Canlar ben 40 yaşımdayım ve 22 yıldır günde 1.5 hatta bazan 2 paket sigara içen bir insanım.Son 3-5 aydır sigarayı bırakmayı düşünüyodum , hatta 1 Aralık'ı hedeflemiştim ama Kasım ayında başlayıp Aralık ayında sonlanabilen zor bir süreç yaşadım.Tiryakiliğim yüksek olduğu için hep ilaçla bırakmayı düşünmüştüm.Netice itibariyle Aralık ortalarında ilaca başladım.İlaca başlamadan evvel araştırmıştım ve genel yaygın yan etkilerini okumuştum hep ama bende çok farklı etkiler yaptı.Neticede 6 gün kullandım ve bırakmak zorunda kaldım.Sonra normal adette sigara içmeye devam ettim.Bu esnada eşim nikotin pastili falan derken baya azaltmıştı sigarayı ve geçen gün dedi ki lütfen sigara içtikten sonra kültablalarını yıka.İçtim-yıkadım ve ona destek oliim diye ogün başka içmedim.O gece sanki ilacı içmiş gibi etkiler oldu , inanılmaz çarpıntı , ağız kuruluğu , uykusuzluk vs... Sonuçta öyle-böyle bugüne geldim ki bugün 5. gün , hatta akşamüzeri itibariyle 6. güne geçtim.Canım felaket sigara içmek istiyor , aklımda heran o var.Şimdi bile ahh kahveyle bi tane içsem diyorum , diğer yandan içersem tekrar başa dönerim diyorum , diyorum da diyorum ....Aklımdan sürekli aynı şeyler geçiyor....Eşimse benden çok farklı olarak çok sakin , çok kontrollü , sigaranın adını bile anmıyor , sanki hiç içmemiş gibi davranıyor.Benimse hep aklımda ve dilimde.İnanılmaz bir istek...Acaba n'olucak bu işin sonu? Acaba böyle böyle günler geçecek mi yoksa yakıcam mı gerçekten o sigarayı? Daha yazacak çok şeyim var , günlerin süresi uzadı sanki ve ben hergün 1000 kez sigara diyorum....Lütfen burayı aktif tutalım , sizlerin bugüne dek yaptığınız gibi herşeyimizi yazalım ve birbirimize destek olalım...

Herkese selam arkadaşlar ,
Bugün galiba 7. günüm .Hem sigarasızlık , hem günlerdir süren uykusuzluk ve hem de gerek reaktif hipoglisemim ve gerekse kilo alma korkumdan kaynaklanan yiyeceklere saldıramayışım nedeniyle günlerdir süren sıkıntılarım patlak verdi ve sabah 2 saate yakın hüngür hüngür ağladım.Çok kötüyüm , bildiğiniz gibi değil...Bi sigara içsem herşey düzelecek sanki...Eşim bi tane içmemi tavsiye etti ama inatla hayır dedim.Ama o kadar çok istiyorum ki anlatamam...İçim sürekli huzursuz , hiçbişeyden zevk almıyorum , hiçbişey yapmak istemiyorum.Hayatla tüm bağlarım koptu adeta.Bi daha hiç sigara içemeyecek olma fikri içimi oyuyo , nasıl tarif edebilirim bilemiyorum....Sürekli ağlayıp-sızlayasım var.Eşim halime inanamıyor.Ben o kadar neşeli o kadar güleryüzlü ve o kadar iyimser bi insanımdır ki bilemezsiniz ve şuanda resmen bir canavara dönüştüm ve bu dönüştüğüm şeyden kendim de çok korkuyorum.Acaba bu yaşadıklarımın bir sonu gelecek mi yoksa hayat bundan sonra hep böyle eksik mi kalacak.Allahım bana sevdiklerimin yokluğunu vermesin , ölürüm....

Sevda Merhaba,
Nerelerdesin artık sigaradan kurtuldun uğramaz oldun:9:
Ben tekrar bıraktım bakalım bugün 3.gün nasıl gidecek yazarım.Görüşmek dileğiyle dumansız günler:46:

Back