Sevda'nın sigara bırakma günlüğü..

6.günüm bugün.bu sabah uyuanmadan aklıma geldi.nasıl diyecek olursanız tam olarak uyanmamıştım.uyur uyanık arası bir şeydim.ve aklımda sigaraa.ama sakin başladım güne.ben çok sinirli olanların aksine daha bi sakinim.kendimi sağlıklı hissettiğim için olsa gerek.sinirlerimi de kontrol edebiliyorum.oysa sigara içerken çok sinirliydim.bu neden burda şu neden burda diyecek kadar.bu akşam günüm var kızlar.şu an için kendime inancım tam.ama orda zedelenmesinden korkuyorum.
bu arada gece uykularımı hem çok iyi almış oluyorum.hemde kendimden geçmiş baygın uyumuyorum.en ufak seste kalkabiliyorum.cildim konusunda da büyük bir fark hissetmedim.çünkü cildim zaten güzeldi.çok problemli değildi.belkide bu yüzden farketmedim.ama tırnaklarım onlar bembeyazlar..

ben daha az yoruluyorum sigara içmediğim için.çünkü sigara içtiğim zmanlar beynim sürekli yemek yiyeyim,çay içeyim daha sonra sigara içeyim.şu işi yapayım sigara,sağa dön sonra sigara,yukarı aşağı sonra sigara derken beynimi ne çok yoruyormuşum.akşamlarıda bu yüzden aygın baygın oluyormuşum.yemin ederim şimdi öyle rahatım kii.hayatımda bir telaş yok.sabah işe hazırlanırken nasıl telaş içinde hazırlanırdım.üstünü giy,saate bak,saç makyaj saate bak çünkü kahvaltı diş fırçalama ve son olarak sigara içilip evden çıkılacak,herşey sigara saatine göre ayarlanacak derken işe gelmeden yorulurdum.ama şimdi çook rahatım.en önemlisi beynim yorgun değil.sürekli düşünüp durmuyor.valla eskiden beynimin yorulduğunu hissederdim.şimdi öyle değilim.allahım daim olsun lütfennnnnnnnnnn.

Son düzenleme:
yaptım başardım.dün gece günüm vardı.kızlar fosur fosur sigara içti.ben içmek istemedim ve bide rahatsız oldum.çok duman vardı çünkü.ama hala aklıma geliyor bir an geçiyor içsem mi diye.anlık ama.sonra unutuyorum.ve bugün 7.günnnnnnnn

ve 8.gün.bir hafta geçti bile.çok zorlandım mı hayır.gerçekten samimiyetle söylüyorum arkadaşlar.insan isterse her şeyi yapabilir.nişanlım 10 yaşından beri içiyor.yani yaklaşık 20 yıl.ben 10 yıllık içiciydim.şimdi o bile hevesleniyor.bende yapabilirmiyim acaba diyor.ona örnek olmam lazım.sanırım kurtuluyorum artık bu illetten.kendime ne çok zarar vermişim.sadece vücuduma değil beynime de.ne çok yormuşum beynimi.eskisi gibi çalışıyorum belki hatta biraz daha yoğun.ama yorulmuyorum.akşamları aygın baygın olurdum.şimdi öyle dinç hissediyorum ki.akşamları uykum bile gelmiyor.hep böyle olur inşallah.arkadaşlar uzun süreli bırakamazsanız bile deneyin en azından.ben 1 gün için bırakmıştım.yarın içerim diyordum.2 gün sabah olunca dedim o kadar emek ettim ziyan olmasın derken bıraktım şimdi.artık kendimi daha da rahat kontrol edebiliyorum.arkadaşlar deneyin en azından.kaybedecek neyimiz var kiiiiii????????

seni yürekten tebrik ediyorum. benim de bugün 259. günüm sigarasız. artık hesaplamıyorum tabiki. bazen haftaları sayıyorum. şimdi de saydım bu kadar gün olmuş. 1683 lira karım var. çok ciddi bir rakam. sigarasız yaşamak gerçekten mükemmel. şimdi içen arkadaşlarıma bakıyorum bazen. bir bayan olarak ne kadar da itici duruyorlar. kendime hiç yakıştıramıyorum, nasıl içmişim diyorum. seni takipteyim. sakın ola tek sigaraya yenilme. hepsi geçip gidecek kazanan sen olacaksın.

cnm çok sağol çok teşekkür ederim.gerçekten çok merak edeiyorum bu kadar gün geçmiş aradan hala aklına geliyor mu????ben her sabah uyandığımda aklımda.kriz yaşamıyorum ama sık sık aklıma geliyor..aklımdan ne zman silinecek?

canım ben ocak ayının 8'inde bıraktım. haziran ayında nasıl canım istiyordu anlatamam. topiğime yazmıştım hatta. o zamandan beri hiç canım istemiyor. eşim evde sigara içmeye devam ettiği halde. tabi ki aklından çıkmayacak. kaç yıllık alışkanlık sonuçta. ama bitecek hiç merak etme. yapman gereken tek şey var asla yenilmemek. bol su, bitki çayı ve meyve seni kurtarır. zamanla yemeklerin tadının bile farklı olduğunu göreceksin.

arkadaşım yani bu istek hiç bitmeyecek.ilerde böyle yoğun olmaz belki ama yinede aklımızda olacak desene.yardımların için çok sağol arkadaşım.

wish sakın ola dirayetini kaybetme.ben burdayım.ilk 2 gün zor.sonrası kolayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.

Vallahi aklımdan çıkmıyor çok kötü yaa filmlerdeki gibi bir omzumda melek bir omzumda şeytan var sanki bir yanım aman boşver iç diyor diğeri sakın ha içersen bir daha niyet edemezsin diyor

Benim bu gün ilk günüm iyi geldi. 16 senelik iciciyim artık cidden bırakmak istiyorum .ve bugün başladım allah sana bana tüm bırakmak isteyenlere yardımcı olsun . Kilo almamak içinde spor yapıyorum ve az yemeye calisiyorum inşallah içmem

12 yıl içtikten sonra ani bir kararla bıraktım, eşimde bnimle beraber bırktı. 1,5 yıl oldu içmiyoruz. benden sonra iki arkadaşım daha bıraktı ki ihtimal bile vermiyordum çünkü emzik gibi ağızlarından sigara düşmüyordu. bn bıraktıysam, arkadaşlarım bıraktıysa sizde bırakabilirsiniz. yeterki isteyin ve bir nefesten bişey olmaz deyip sakın elinize o illeti almayın.

Vallahi aklımdan çıkmıyor çok kötü yaa filmlerdeki gibi bir omzumda melek bir omzumda şeytan var sanki bir yanım aman boşver iç diyor diğeri sakın ha içersen bir daha niyet edemezsin diyor

sen o şeytana uyma.bir nefes alırsan bir daha bir daha isteyecek vucudun.bir daha bir daha. o yüzden sen ona uyma cnm sakınnn

cnm hadi inşallah.insan isterse her şey olur..sakın ola o canavara yenilmeeeeeeee

evet bugun 10.günüm.tatil olunca daha çok aklıma geliyor.çalışınca o kadar değil.ama aklıma gelmesi kriz şeklinde değil.sadece ezberlenmiş bir istek.kalkıp yapmadığım için sorun olmuyor.cildimde değişim ben hala fark etmedim.belki daha uzun bir süreçte belli edecek kendini.sinirli de değilim aksine daha da kontrollüyüm.sabah hazırlanırken 15 dakika kazanmışım.oleyy..onun dışında ağzımda ve dilimde yaralar oluştu.çok ağrılı değil ama rahatsız ediyor.onun dışında elbette dinçim.sürünerek uyanmıyorum.sanırım bu en güzel kazınımlardan biri.çünkü ben halsizim,yorgunum diye alternatif tıpa başalaycaktım ama gerek kalmadı.
birde bu sabah iş yerimde sigara içilen balkona gittim.tabi oranın muhabbeti bambaşka.bi arkadaş dedi ki sana çok imreniyorum, seni kıskanıyorum.çok sevindim mutlu oldum...........

Bugün 11.günüm.Sabahtan beri aklımda acaba içsem mi diye gezen bu düşünce de nedir?Artık hiç hatırlamamayı umarken..........

ağzındaki yaralar çok normal. ben günlerce konuşamamıştım. kocaman kocamandı. ama vücudun verdiği bir tepki. zaten bir daha başlama fikrinden beni bu uzak tuttu desem yeridir. o acıyı yeniden çekmek istemedim. sakın pes etme.

Bugün 13.günüm.Karım 84.5 lira.İçmediğim sigara sayısı 260.Ağzım yaralarla dolu.Hatta bademciğim şiş mi değil mi yaralardan anlayamıyorum.Bugün öğlene kadar aklıma bile gelmedi.Hatta kaç gün olduğunu bile unutmuşum.Bugun çaycı bayanımız cildimin renginin çok güzelleştiğini söyledi.Çok sevindim.Ama ben farketmedim.Eve gidince makyajsız olduğumda yada sabah uyandığımda dikkat edeceğim.mutluyum........

Bugün 14.gün.Aklıma bile gelmiyor artık.Ağzımda ki yaralar çok zorluyor.Bu illeti içsen bir dert.İçmesen bir dert.Dün gece nişanlım arkadaki boş odalardan birinde sigara içip camı açık bırakmış.Haberim yoktu. Bende salondayım.boş odanın kapısı açıldı.Ve ben salondan saniyede kokuyu aldım.Burnum çok hassaslaştı artık.Helede sigara konusunda

Ben bugun seytana uydum birtane iştim. Kocamla kavga Ettik.sinirden bayilacak gibiydim.bana tam bugun bir hafta olmustu. Ama tiskindim sigaradan umdugum gibi zevk almadim.iyisallah birdaha icmem su an kendimden nefret ettim.iradem zayifmi aceba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…