Öncelikle herkese hayırlı günler. Şu anda oturduğum binada ses yalıtımı yok sanırım, sesler olduğu gibi karşı tarafa geçiyor. Benim salonum ve mutfağım birleşik 2+1 bir dairedeyim. 1 küçük odam 1 de yatak odam var. Oturma odasında L koltuğum var ve diğer odaları oturma odası yapamıyorum sebebi de şu. Küçük odaya l koltuk sığmıyor sığsa bile oturma odası yapılabilecek bir yer değil çamaşırlık gibi bir yer. Hadi koltuğu yatak odasına alayım büyük odayı yatak odası yapayım desem yatak en küçük olmasına rağmen gene küçük odaya sığmıyor. Mecburen ki zaten mimarisinde de yapıldığı üzere oturma odasını standart olarak kullanıyoruz. Ve oturma odamın hemen yan tarafı komşumun yatak odasına bitişik. Ben ve eşim vardiyalı sistemde çalışan insanlarız. Birden fazla vardiya sistemimiz var. Örneğin 16.00 gece 00.00 gibi. Şimdi ben bu vardiyadan sonra eve gelip direk uyuyamıyorum çünkü gece geç yatmış oluyorum otomatik olarak uyumam gece 3 ü buluyor. İnsanız sonuçta televizyonu da açıyoruz. Ama en kısık seste açıyoruz. Yani şöyle düşünün tv ile bilgisayarı birbirine bağladık. Bi video yada film açıyoruz mesela tv nin en kısık 1. Sesi bilgisayarın en kısık 1. Sesi videonun en kısık 1. Sesine ayarlayıp o şekilde izlemeye çalışıyoruz ki sesi zaten duymadığımız için alt yazılı olan filmleri tercih ediyoruz. Ben miyop olmama rağmen yarım yamalak izlemeye çalışıyorum. Birbirimizle konuşurken de en kısık tonda konuşuyoruz ve birbirimizi duyamıyoruz. Musluğu bile açmaktan korkuyoruz. Ve eşimle bana eski eleman olduğumuzdan genellikle akşam ve gece vardiyaları yazılıyor. Neyse asıl sorunum şu biz geçen gece eşimle vardiyalarımız kırk yılda bir denk gelmiş gece 12 de film izlemek istedik. Yine aynı şekil en kısık seste alt yazılı film açtık. Sonrasında da fısıltıdan daha yüksek normal ses tonumuzdan daha alçak bir ses ile birbirimizle muhabbet ettik. Daha 2. Cümlemizde yan komşu duvara vurdu. Neye uğradığımızı şaşırdık. Eşim sinirlendi bu ne ya biz bu kadar dikkat ederken 2 kelime ediyoruz taktak vuruyorlar diye söylendi. Komşumun evi de benim evim de aynı ev sahibinden kira. Ve biz artık eşimle adam gibi evde vakit geçiremiyoruz konuşamıyoruz bile. Bunu yapmaları gerçekten hak mıdır. Yani ben ne yapıcam gerçekten artık bilemiyorum. Komşumuzu rahatsız etmemek için elimden geleni yapıyorum fakat bu kadarı da bana fazla gibi geldi gerçekten. Başka yere taşınamıyoruz kira fiyatları çok fena. Böyle bir durumla karşılaşan durumu çözebilen var mıdır